Blaasvorm Plastic hek voor Kid veiligheid spelen

Aoxu Mold Company besteedt aandacht aan de kwaliteit en service van blaasvorm en biedt u een aantal tevreden service.
Praat nu

Productdetails

Blaasvorm productieproces

Er zijn drie hoofdtypen blaasvormen:

* Extrusie blaasvormen

* Spuitgieten

* Spuitgieten door spuitgieten

De belangrijkste verschillen tussen hen zijn de methode om de parison te vormen; hetzij door extrusie of spuitgieten, de grootte van de parison en de bewegingsmethode tussen de parison en blaasvormen; stationair, pendelend, lineair of roterend.

1. Bij extrusie-blaasvormen - (EBM) wordt het polymeer gesmolten en wordt de vaste geëxtrudeerde smelt geëxtrudeerd door een matrijs om een holle buis of parison te vormen. Twee helften van een gekoelde mal worden vervolgens rond de kist gesloten, perslucht wordt ingebracht door een pen of naald, waardoor deze in de vorm van een mal wordt opgeblazen, waardoor een hol gedeelte wordt geproduceerd. Nadat de hete kunststof voldoende is afgekoeld, wordt de vorm geopend en wordt het onderdeel verwijderd.

In EBM zijn er twee basismethoden voor extrusie, Continu en Intermitterend. In continu wordt de parison continu geëxtrudeerd en beweegt de mal naar en van de parison. In Intermittent wordt plastic verzameld door de extruder in een kamer en dwingt vervolgens door de matrijs om de parison te vormen. De vormen zijn typisch stationair onder of rond de extruder.

Voorbeelden van onderdelen gemaakt door het EBM-proces omvatten veel holle producten, zoals flessen, industriële onderdelen, speelgoed, automotive, componenten van apparaten en industriële verpakkingen.

2. Met betrekking tot het Injection Blow Systems - (IBS) proces wordt het polymeer spuitgegoten op een kern in een holte om een holle buis te vormen die een voorvorm wordt genoemd. De voorvormen roteren op de kernstaaf naar de blaasvorm of vormen bij het blaasstation om te worden opgeblazen en gekoeld. Dit proces wordt meestal gebruikt om kleine flessen te maken, meestal 16 oz / 500 ml of minder bij zeer hoge output. Het proces is verdeeld in drie stappen: injectie, blazen en uitwerpen, allemaal gedaan in een geïntegreerde machine. Onderdelen komen met nauwkeurige afgewerkte afmetingen en in staat om nauwe toleranties te houden - zonder extra materiaal in de formatie is het zeer efficiënt.

Voorbeelden van IBS-onderdelen zijn farmaceutische flessen, medische onderdelen en cosmetische en andere consumentenproductpakketten.

3. Spuitgieten met spuitgieten - (ISBM) het proces van spuitgieten met spuitgieten (ISBM) is vergelijkbaar met het hierboven beschreven IBS-proces, doordat de voorvorm spuitgegoten is. De gevormde voorvorm wordt vervolgens in een geconditioneerde toestand aan de blaasvorm aangeboden, maar voordat de vorm uiteindelijk wordt geblazen, wordt de voorvorm zowel in lengte als radiaal uitgerekt. De typische polymeren die worden gebruikt, zijn PET en PP, die fysische eigenschappen hebben die worden verbeterd door het strekgedeelte van het proces. Dit uitrekken geeft het laatste deel verbeterde sterkte en barrière-eigenschappen bij veel lichtere gewichten en betere wanddiktes dan IBS of EBM - maar niet zonder enige beperkingen zoals containers met handvatten, enz. ISBM kan worden onderverdeeld in het éénstaps- en tweestapsproces .

In het One Step-proces worden zowel preformproductie als flessenblazen in dezelfde machine uitgevoerd. Dit kan worden gedaan in machines met 3 of 4 stations (injectie, conditionering, blazen en uitwerpen). Dit proces en aanverwante apparatuur kan kleine tot grote volumes van flessen met verschillende vormen en maten verwerken.

In het tweestapsproces wordt de kunststof eerst in de voorvorm gegoten met behulp van een spuitgietmachine die gescheiden is van de blaasmachine. Deze worden geproduceerd met de halzen van de flessen, inclusief schroefdraden op het open uiteinde van de holle voorvorm met gesloten uiteinde. Deze voorvormen worden gekoeld, opgeslagen en later ingevoerd in een rekwarmblaasmachine. In het Two Step Reheat Blow-proces worden de voorvormen (meestal met behulp van infraroodverwarmers) boven hun glasovergangstemperatuur verwarmd, vervolgens uitgerekt en geblazen met hogedruklucht in de blaasvormen.

Het tweestapsproces is meer geschikt voor zeer grote hoeveelheden containers, 1 liter en minder, met zeer conservatief gebruik van hars dat grote sterkte, gasbarrière en andere kenmerken biedt.


Materiaal geschikt voor blaasvorm

Voorbeelden van blaasvormende polymeren in structuren of combinaties met enkele laag of meerdere lagen omvatten materialen zoals: Polyethyleen met hoge dichtheid, Polyethyleen met lage dichtheid, Polypropyleen, Co-polyester, PET, PVC, Nylon, EVOH, EVA, TPE, COP en COC, Polycarbonaat , Polystyreen, ABS, enz.


Mold Making Service --- Blazende Mold Plastic hek voor Kid veiligheid spelen 3

1. Machineselectie: volgens uw productontwerp, afmeting en gewenste capaciteit om onze geschikte blaasvormmachine te selecteren, als u onze hulp nodig hebt, doen we dat graag.

2. Wederzijdse bevestiging: we bevestigen allebei de hele productielijnprijs & details.

3. Ontwerpvoorbereiding: 3D-puntmeting van uw monster, of maak een update op basis van uw 3D-ontwerptekening voordat u gaat produceren.

4. Voortgangsrapport: tijdens de stappen voor het maken van de bestelling en de voortgang rapporteren we u met foto's en een schemalijst om de levertijd te verzekeren.

5. Test & Inbedrijfstelling: blaasvormmachine met 48 uur droge cyclustest, matrijzen worden 2-3 keer getest vóór levering.

6. Controleer de acceptatie: nadat alles goed is afgesteld, bent u van harte welkom om ons te bezoeken voor het controleren van de inbedrijfstelling op onze site.

7. Laden en bezorgen: alles wordt goed verpakt, laadschets en redelijke lay-out in containers om een veilige aankomst te garanderen.

8. Installatie en training: we kunnen de engineer naar uw fabriek sturen voor installatie, productiebegeleiding, training en workflowregeling.

9. After Sells Service: een jaar garantie tijd & voldoende reserveonderdelen, snelle feedback & effectieve oplossingen, service hotline 24 uur voor u.


Hoe blaasmachine te kiezen?

Als je geld wilt verdienen met de blaasmachine, moet je als eerste weten hoe je de blaasmachine kiest?

1. De output: op basis van hun eigen productie-outputvereisten. U kunt de machine kiezen volgens de parameters.

2. Of het hete vullen: al die hete vullende het blazen machine van de drankfles heeft het blazende machine van het hittetype nodig, deze machine heeft speciale verwerking aan de fles om de vervorming tijdens het vullen te voorkomen. Blaasvormmachine.

3. Prijs: de prijs is belangrijk. Maar geloof dat een, een prijs een punten goederen, JinZhao blaasmachine u de beste economische prijs zal bieden.

4. Service na verkoop: Machine is moeilijk te vermijden om een probleem te voorkomen, JinZhao heeft een betere service na verkoop en een sterk vermogen om de reserveonderdelen bij te werken.

5. Gasbron: blazende machine vereist luchtgebruik collocatie, omdat het een pneumatisch apparaat is. Luchtcompressor en bolw vormmachine zijn beide erg belangrijk.

Als u onze hulp nodig hebt om een blaasmachine te kiezen, helpen we u graag verder.


Schimmel blazen testen basisproces

1. Een thermoplastische hars wordt verwarmd tot een gesmolten toestand

2. Het wordt vervolgens geëxtrudeerd door een matrijskop om een holle buis te vormen, een parison genoemd

3. De parison valt tussen twee vormhelften, die eromheen sluiten

4. De parison is opgeblazen

5. Het plastic stolt terwijl het in de mal wordt afgekoeld

6. De mal wordt geopend en het voltooide onderdeel wordt verwijderd


Blaasvorm Contact

Schijnen

Mob: +86 157 5766 8880

E-mail: sales1@aoxumoulds.com

1 (2)

Hot Tags: blaasvorm plastic hek voor kind veiligheid spelen, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like