Plastic zand schop injectie schimmel voor kinderen spelen in strand

Plastic zand schop injectie schimmel voor kinderen spelen in strand

We zullen voldoen aan de assemblagebehoeften van producten met verschillende complicaties, de stroomlevering naar het dok of distributiesites uitvoeren als de vraag van de klant.
Praat nu

Productdetails

Voor plastic speelgoedvormen voor kinderen zijn er veel onderdelen waar u op moet letten.

Hier wil Shine graag met je over pratenPlastic zand schop injectie schimmel voor kinderen spelen in strand


Ontwerpoverwegingen van schepvorm

Kunststof spuitgieten is het primaire proces voor het vervaardigen van kunststof onderdelen. Plastic staat bekend als een zeer veelzijdig en economisch materiaal dat in veel toepassingen wordt gebruikt. Hoewel de tooling duur is, zijn de kosten per onderdeel erg laag. Complexe geometrieën zijn mogelijk en beperken zich alleen tot de maakbaarheid van de matrijs. Uw computermonitor, muis en toetsenbord zijn spuitgegoten kunststoffen.

Bij spuitgieten gaat het om het nemen van plastic in de vorm van pellets of korrels en het verhitten van dit materiaal tot een smelt ontstaat. Vervolgens wordt de smelt gedwongen in een kamer / mal met gesplitste matrijs waar het wordt toegestaan ​​om" cool" in de gewenste vorm. Vervolgens wordt de mal geopend en wordt het onderdeel uitgeworpen, waarna de cyclus wordt herhaald.

Het ontwerp van een spuitgietmatrijs moet tochtkenmerken (schuine oppervlakken) bevatten om verwijdering uit de mal te vergemakkelijken. Afhankelijk van de lengte van het oppervlak zijn diepgangshoeken tot een halve graad redelijk. Typische trekhoeken moeten ongeveer 1 te 2 graden zijn voor deeloppervlakken die niet groter zijn dan 5 inch. De specificatie van de maattolerantie bepaalt de kosten van het onderdeel en de produceerbaarheid. Als u een klein deel van het onderdeel heeft dat hogere toleranties nodig heeft, zegt u de locatie van een kritieke functie die wordt gebruikt voor uitlijning. Specificeer GEEN strakke tolerantie, in plaats van ontwerp en plan voor nabewerkingsprocessen zoals machinale bewerking met" montage-intentie" opspannen.


Verwerkingskenmerken en verwerkingstechnologie van schepvorm

Zoals gezegd op de vorige pagina vanspeelgoed mal ontwerpzijn speelgoedvormen in verwerkingskenmerken en verwerkingstechnologie ook complexer en specialer dan andere vormen. Het moet een speciale verwerkingstechnologie hebben om ervoor te zorgen. Het volgende richt zich op de verwerkingseigenschappen en verwerkingstechnieken van verschillende speelgoedvormen:

1. Simulatie oppervlakteverwerkingstechnologie

Voor malverwerking met simulatie-eisen is het moeilijk om aan de eisen te voldoen door middel van algemene conventionele bewerkingsmethoden. Het is ook erg moeilijk om handmatig te graveren en het is gemakkelijk om uit vorm te komen. Daarom zijn er verschillende speciale processen om te voldoen aan de verwerking van het spouwoppervlak van het gesimuleerde oppervlak.

* Chemisch etsproces van het oppervlak van de holte: het kan verschillende patronen verwerken, zoals verschillende patronen, kunstleerlijnen, imitatiehoutnerf, enzovoort.

* Electroforming-proces: het wordt gekenmerkt door trouw te zijn aan de oorspronkelijke vorm.

Over het algemeen zijn er twee soorten verwerkingsmethoden:

* directe elektroforming na verwerking door een fysiek object en de vormholte wordt ingesteld door elektroforming;

* electroformed met dezelfde koperen elektrode als een echt object, en zet dan de koperen elektrode als vormholte.

Plastic Sand Shovel Injection Mold For Kids Playing In Beach

2. Contourproces

Omdat het speelgoed een onregelmatige vorm heeft, is het vaak nodig om profilering te gebruiken tijdens het verwerken van schimmel. De volgende profielprocessen worden vaak gebruikt:

* Verwerk convexe en concave mallen direct met een verhouding van l: I. Na bemonstering met een verhouding van l: l wordt verwerkt, als master worden convexe en concave holte direct verwerkt op het kopieerfrezen volgens de verhouding van l: l . Het is geschikt voor het verwerken van grote, middelgrote en minder veeleisende caviteiten.

* Profielproces van vergroten en verkleinen door het maken van profilering door het monster meerdere keren te vergroten. Meerdere keren proportioneren om profilering te maken, vervolgens wordt profilering verminderd volgens de oorspronkelijke schaal tijdens het profileringproces om te verkrijgen.

* Nadat de vorm van de elektrische vonk van EDM is bewerkt, wordt elektrodevonk gevormd door profilering gebruikt om convexe en concave vormholte te bewerken. Het wordt vaak gebruikt voor de verwerking van holle mal.

* Driedimensionaal profileerproces van CNC-programmeren: het is gebruikelijk bij CNC-programmeren met het karakter van hoge verwerkingsprecisie.

3. EDM-proces

EDM-proces is een van de meest gebruikte processen bij de verwerking van speelgoedvormen.

4. Effectieve polijstmethode voor holteoppervlak

In de speelgoedvorm is oppervlaktepolijsten een zeer belangrijk werk na het ontwerp van plastic mallen, en de polijstwerklast is zelfs goed voor meer dan 50% van de gehele vormcyclus. Het snel en efficiënt realiseren van polijstvereisten is een doel dat wordt nagestreefd door matrijsbewerking in een kunststof gieterij. In een bepaald speelgoed heeft schimmel een kleine en diepe holte en is het moeilijk te polijsten. Hoewel er veel elektrisch polijstgereedschap en andere polijsttechnieken zijn, speelt handmatig polijsten op dit moment nog steeds een leidende rol. Om een ​​goed polijsteffect te bereiken, is het noodzakelijk om een ​​polijstmachine van goede kwaliteit te trainen, een strikte polijstprocedure te volgen en geavanceerde polijstmaterialen te combineren.


De functie van polijsten in schepvorm

Polijsten is een belangrijk afwerkingsproces bij de vervaardiging van injectievormen. Het polijsten heeft tot doel kleine krasjes te verwijderen en de oppervlakteruwheid van het werkstuk te verminderen. Het is bekend dat in-mold fabricage 37 - 50% van de totale tijd wordt besteed aan afwerkingsactiviteiten, die meestal worden uitgevoerd door geschoolde arbeiders die traditionele technieken gebruiken. En de verwerking van automatisering en optimalisatie van productieprocessen worden steeds belangrijkere taken vanwege de toenemende vraag naar hogere precisie en productiviteit in productieprocessen in de moderne industrie.

Daarom is een zeer efficiënte technologie voor het bewerken en afwerken van polijsten lange tijd sterk gewenst, wat ook de productiviteit zal verhogen en de arbeidsintensiteit zal verminderen.

In de huidige schimmelindustrie in China zijn enkele van de automatische polijstmachines die worden gebruikt voor het polijsten van vormen met gebonden schuurmiddelen, intensief gebruikt. Er zijn een paar polijstomstandigheden zoals druk, toevoersnelheid en gereedschapsmaas die in het proces zijn aangepast om zo snel mogelijk een betere oppervlaktekwaliteit te bereiken met behulp van een intelligent emissie intelligent bewakingsschema. De polijsttechnologie op een vrij gevormd oppervlak met een slijpcentrum met behulp van een elastisch kogelwiel. Deze technologie past de snijlocatie toe in het snijproces om alleen de hoogte van de knobbels te verwijderen, waardoor de vormnauwkeurigheid die tijdens het snijproces wordt gegenereerd, effectief wordt behouden. Het automatische polijstsysteem wordt uitgevoerd met behulp van een passief conforme eindeffector die om de pols van een industriële robot is gemonteerd. Dit systeem werd gebruikt voor het polijsten van een onbekend driedimensionaal oppervlak.


Neem contact op met Shine

202001061412588260475

Hot Tags: plastic zandschop injectievorm voor kinderen die spelen op het strand, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like