Auto voorbumper schimmel

Auto voorbumper schimmel

Door ons uw monster of tekening te geven, kunnen we aangepaste vormen voor u maken met goede kwaliteit en doordachte service.
Praat nu

Productdetails

In auto bumper systeem zijn er voorbumper en achterbumper. Drie maanden eerder vroegen onze klanten ons om achterbumpermal te maken, vorige maand arriveerde de mal in hun fabriek en begon met produceren. Ze bewonderen onze schimmel is uitstekend met een goed ontwerp en goed polijsten, en het product is intact zonder enige flits en kromtrekken met een soepele ejectie. Dus geven ze ons een andere volgorde van de voorbumper.

Automobile Front Bumper Mold

Grondstof van voorbumperproduct

1. De materiaalsamenstelling en de prestaties ervan

Voor sommige auto-buitendeel, zoals bumper, zal grondstof met PP + EPDM met een percentage talkpoeder worden gebruikt. PP is een kristal met een zekere xontractiliteit en wordt beïnvloed door de temperatuur in de vorm, die de productsterkte kan bieden. EPDM is een rubber, gecombineerd met PP kan de treksterkte en buigende eigenschap van materiaal verbeteren. Talkpoeder kan de materiaalsterkte verhogen om de benodigde eigenschap te bereiken.

2. De staat van materiaal drogen en gieten

Voor PP + EPDM-materiaal is het niet goed in waterabsorptie, dus de temperatuur voor drogen is 80-100 ℃, met 2-4 uur. En bij het vormen van het product, ligt de smelttemperatuur gewoonlijk tussen 210 en 260 ° C en de injectiedruk is ongeveer 100Kgf / cm².

3. De materiële invloed op olieverf en assemblage-eigenschappen

Wat de bindingskracht van olieverf betreft, deze is afhankelijk van de verdeling van EPDM-materiaal, dat gelijkmatig op het productoppervlak EPDM moet worden verdeeld om ervoor te zorgen dat de olieverf op elk oppervlak kan worden aangebracht.

Wat betreft de samenstelling van het product, het hangt af van de materiaalkrimp. In materiaal is EPDM rubber en heeft een gecertificeerde contractiliteit onder druk; PP is kristal en bij verschillende temperaturen verschilt de kristallisatiesnelheid ook van invloed op de krimp. Dus moet je alle punten overwegen en een juiste maat vinden met bepaalde krimp.


Voorbumper Moldflow-analyse

Productontwerp moet ervoor zorgen dat ontworpen onderdelen met een mal kunnen worden geopend. Nu kan eindige-elementensimulatie van spuitgieten, vasthouden, koelen en kromtrekken van kunststofonderdelen worden uitgevoerd met CAE-software (Moldflow, C-Mold, Z-Mold, etc.) Wanneer schimmel wordt beoordeeld, bieden we over het algemeen een analyse van de schimmelstroom om de haalbaarheid van het maken van schimmel met ontworpen structuur te controleren. De schimmelstroom resulteert in principe inclusief de volgende onderdelen:

1. Vulanalyse

*Vul tijd

De vultijd toont expansie van smeltstroomfront, wat een zeer belangrijk sleutelresultaat is. Elke positie op het product kan laten zien dat smelttijd die positie heeft bereikt. Met behulp van de vultijdresultaten kunt u de volgende problemen in het spuitgietproces vinden:

Korte opname & aarzeling --- korte opname wordt in het grijs weergegeven, heel duidelijk, en er is een geval waarbij hysterese vaak voorkomt wanneer de contour dicht in een klein gebied wordt bevolkt, wat resulteert in een korte opname.

Oververpakking --- als de smelt eerst de holte in het stroompad in een bepaalde richting vult, kan er een geval zijn waarbij de druk wordt gehandhaafd en overdruk kan een ongelijke verdeling van het product veroorzaken, waardoor het product het ontwerpgewicht verliest, materiaal verspilt en ernstiger is veroorzaakt warpage.

*Laslijn

Wanneer stromingsfronten van twee smelt samen worden gebracht, of een stromingsfront wordt gescheiden en samengebracht, ontstaat een laslijn, zoals smelt die langs een gat stroomt. Wanneer er een significant verschil in stroomsnelheid is, wordt een laslijn gevormd, zoals een snelle stroom bij een dergelijke wand, een langzame stroom bij een dunne wand en een laslijn kan worden gevormd bij een dikke overgang. Laslijn kan worden weergegeven samen met vultijd of met temperatuur- en drukkaarten. Het verminderen van het aantal spuitmonden kan sommige laslijnen elimineren, het veranderen van de spuitmondpositie of het veranderen van de wanddikte van het product kan de positie van de laslijn veranderen.

* Luchtvallen

Wanneer materiaal alle richtingen naar een bepaalde knoop stroomt, wordt een luchtsluis gevormd. Luchtafscheider wordt weergegeven in zijn werkelijke positie. Wanneer de luchtafscheider zich op een scheidingsoppervlak bevindt, kan gas worden afgevoerd. In de positie waar luchtvallen aanwezig zijn, moet de uitlaatgroef op de spuitgietmatrijs worden geplaatst. Luchtvallen op het product moeten worden geëlimineerd, het veranderen van de wanddikte, de positie van het mondstuk en de injectietijd van het product zal helpen luchtvallen te elimineren.

* Temperatuur aan de voorzijde

Flow ront-temperatuur is een tussenliggende flow-temperatuur waarbij polymeersmelt een knooppunt vult. Omdat het de temperatuur in het midden van het gedeelte voorstelt, verandert het niet veel. Flow front temperatuurkaart kan worden gebruikt in combinatie met laslijndiagram. De smelttemperatuur is hoog wanneer de laslijn wordt gevormd, de kwaliteit van de laslijn is goed (de eerste plaats waar de laslijn in één sectie wordt gevormd, is het midden van de sectie, daarom, als de temperatuur van het stromingsfront hoog is, is de sterkte van de laslijn meestal hoog ). Het veranderen van de temperatuur van de smeltpunt moet minder zijn dan 30F. Overmatige temperatuurveranderingen kunnen restspanningen in het onderdeel veroorzaken en de aanwezigheid van restspanningen kan het onderdeel doen kromtrekken.

* Druk einde van vullen

Het einde van de druk van het vullen behoort tot één gegevensset, wat een effectief hulpmiddel is om te observeren of de drukverdeling van het product in evenwicht is. Omdat de druk aan het einde van het vullen erg gevoelig is voor evenwicht, is het product goed gebalanceerd als de drukkaart deze keer in evenwicht is. Ongebalanceerde drukverdeling kan inconsistente krimp van productmateriaal, hogere restspanning veroorzaken en op sommige plaatsen zelfs leiden tot onvoldoende houddruk of overdruk. De maximale gebruikte druk moet onder de druklimiet van de injectiemachine liggen en veel injectiemachines hebben een druklimiet van 140 Mpa (20.000 psi). Ontwerpdruklimiet van spuitgietmatrijs is bij voorkeur ongeveer 100 MPa (14.500 psi). Als de druklimiet van de gebruikte spuitgietmachine hoger is dan 140 Mpa, kan de ontwerplimiet dienovereenkomstig worden verhoogd. Ontwerpdruklimiet van spuitgietmatrijs moet ongeveer 70% van limiet van spuitmachine zijn. Als de analyse geen poortsysteem omvat, moet de ontwerpdruklimiet 50% van de injectielimiet zijn.

2. Drukanalyse

* Bevroren laagfractie

Percantage van gestolde laag simuleert het gehele productproces van koeling tot stolling. In het algemeen wordt het dunste deel eerst gestold en wordt het dikste deel eindelijk gestold. Als het percentage van de gestolde laag 1 is, geeft dit aan dat de sectie volledig is gestold. Percentage gestolde laag is het resultaat van tussenliggende gegevens. Het is handig om de tijd te observeren waarop product en mondstuk zijn gestold. Als sommige delen van het product in de buurt van het mondstuk vroeg stollen, zal er weg van het mondstuk een hoge krimpsnelheid hebben; als het dikkere gebied eerst wordt gestold en het pad dat de druk vasthoudt wordt gesneden, zal het dikkere gebied niet effectief worden vastgehouden. Doorgaans wordt een XY-grafiek gemaakt op een kritieke locatie (zoals een mondstuk) om veranderingen in het percentage gestolde laag waar te nemen. In het algemeen moet het percentage gestolde laag aan het einde van het vullen meer dan 80% bedragen om de spuitgietvorm te openen.

* Druk op injectieplaats: XY-grafiek

Mondstukpositiedruk XY-diagram is verandering van de druk van de productmondstukpositie tijdens het gehele proces van injectie, drukbehoud en koeling. Mondstukknoop is een veelgebruikt knooppunt voor het observeren van 2-dimensionale XY-kaarten. Verandering in druk is gemakkelijk te zien aan de XY-grafiek van de spuitmondpositiedruk. Wanneer smelt in de holte wordt geïnjecteerd, blijft de druk toenemen. Als er een piek in druk is (meestal aan het einde van het vullen), geeft dit aan dat het product de evenwichtsvulling niet goed bereikt, of dat de snelheid van het stromingsfront wordt verhoogd vanwege een aanzienlijke vermindering van het volume van het stromingsfrontmateriaal.

* Volumekrimp

Volumekrimp is een procentuele volumevermindering als gevolg van houddruk. Volumekrimp is een tussenliggend gegevensresultaat dat verandering in krimp van product tijdens vasthouden en afkoeling laat zien. Dit resultaat wordt meestal niet gebruikt omdat krimp bij het uitwerpen de uiteindelijke volumekrimp van een onderdeel is. Volumekrimp bij uitwerpen is het resultaat van een enkele set gegevens. Krimp van de gehele holte moet uniform zijn, maar is meestal moeilijk te bereiken, en krimpsnelheid kan uniform worden gemaakt door de drukhoudcurve aan te passen.

* Sink index

Gootsteenindex geeft relatieve waarschijnlijkheid van een gootsteenmarkering op product, hoe hoger de waarde, hoe groter de kans dat een gootsteen of krater zal verschijnen. Volumekrimp en productwanddiktewaarden worden samen gebruikt bij het berekenen van de zinkindex. Indentation index map is een zeer nuttig relatief hulpmiddel bij het vergelijken van verschillende scenario's.

* Klemkracht: XY plot

Klemkracht XY-diagram geeft geval aan waarin klemfocus verandert met de tijd. Klemkracht is zeer gevoelig voor het vullen van molf, houddruk en volume / drukregeling schakeltijd. Een kleine aanpassing aan deze parameters zal een grote verandering in de klemkracht veroorzaken. De maximale klemkracht mag de maximale klemkracht van de spuitgietmachine die wordt gebruikt voor het productdeel niet overschrijden.

3. Warpage / Deflection Analysis

De resultaten van de kromtrekkinganalyse zijn onderverdeeld in vier categorieën per kunststofmatrijzenfabriek: algehele vervorming, vervorming veroorzaakt door koelfactoren, krimpfactoren en moleculaire oriëntatie. Elk type vervorming is verder onderverdeeld in totale vervorming en componenten in drie richtingen van X, Y en Z. De belangrijkste factor die de kromtrekking van het product beïnvloedt, is krimp van materiaal in plaats van onvoldoende koeling, moleculaire oriëntatie en andere factoren.

4. Temperatuuranalyse

* Oppervlaktetemperatuur van product (temperatuur, onderdeel)

De oppervlaktetemperatuur van de matrijs moet bijna de ingestelde waarde zijn, de verdeling moet uniform zijn en de variatie mag de 30F niet overschrijden.

* Temperatuurverschil tussen mannelijke en vrouwelijke producten (temperatuurverschil, deel)

Schimmel temperatuurverschil mag niet groter zijn dan 20F, anders kan kromtrekken optreden.

Een resultaat kiezen --- vultijd voor uw referentie:Contactinformatie voorbumper Mould

Schijnen

E-mail: sales1@aoxumoulds.com

Mob / Whatsapp: +86 157 5766 8880

card-1_ 看图 王

Hot Tags: auto voorbumper mal, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like