Automotive voorbumper spuitgietmatrijs

Automotive voorbumper spuitgietmatrijs

Automotive voorbumper spuitgietmatrijs
Praat nu

Productdetails

Automotive voorbumper spuitgietmatrijs


Autobumper is een van de grotere bekledingen, het heeft drie hoofdfuncties: veiligheid, functionaliteit en decoratie.

Er zijn drie manieren om het gewicht van autobumpers te verminderen: lichtgewicht materialen, ontwerp voor structurele optimalisatie en innovatie van het productieproces. Lichtgewicht materiaal verwijst in het algemeen naar het vervangen van materialen met een lage dichtheid door materialen met een lage dichtheid onder bepaalde omstandigheden, zoals het vervangen van staal door plastic; lichtgewicht ontwerp voor structurele optimalisatie van bumpers omvat voornamelijk dunwandige technologie; nieuwe productieprocessen hebben microfoam-materialen en nieuwe technologieën zoals gas-assisted molding.

1


Materiaalselectie van kunststof bumper

Kunststoffen worden veel gebruikt in de auto-industrie vanwege hun lichte gewicht, goede prestaties, eenvoudige fabricage, corrosiebestendigheid, slagvastheid en grotere ontwerpvrijheid, en ze hebben een toenemend aandeel in automaterialen. De hoeveelheid plastic die in een auto wordt gebruikt, is een van de normen geworden voor het meten van het ontwikkelingsniveau van de auto-industrie van een&# 39 van een land. Momenteel heeft het plastic dat wordt gebruikt bij de productie van een auto in ontwikkelde landen 200 kg bereikt, wat ongeveer 20% van de totale voertuigmassa uitmaakt.

Plastic is relatief laat in de auto-industrie van China' De hoeveelheid plastic die wordt gebruikt in economische auto's is slechts 50 ~ 60 kg, auto's van gemiddelde kwaliteit zijn 60 ~ 80 kg en sommige auto's kunnen {{6} bereiken }kg. Er wordt ongeveer 50 kg plastic gebruikt. De hoeveelheid plastic die in elke auto wordt gebruikt, is slechts 5 tot 10% van het gewicht van de auto'

De materialen van een bumper hebben doorgaans de volgende eisen: goede slagvastheid en goede weersbestendigheid. Goede hechting op verf, goede vloeibaarheid, goede verwerkbaarheid en lage prijs.

Op basis hiervan zijn PP-materialen ongetwijfeld de meest kosteneffectieve keuze. PP-materiaal is een kunststof voor algemeen gebruik met uitstekende prestaties, maar PP zelf heeft slechte prestaties bij lage temperaturen en slagvastheid, is niet slijtvast, veroudert gemakkelijk en heeft een slechte dimensionele stabiliteit. Daarom wordt gemodificeerd PP meestal gebruikt voor de productie van autobumpers. materiaal. Momenteel gebruiken de speciale materialen voor autobumpers van polypropyleen gewoonlijk PP als het belangrijkste materiaal, en een bepaald aandeel van rubber of elastomeer, anorganische vulstoffen, masterbatches, additieven en andere materialen worden gemengd en verwerkt.


Voedingssysteem

Totaal 4 tips hot runner, Yudo hot runner-systeem

1 tip direct spure hot runner, 3 anderen zijn grote sprue hot runner-voeding.

0


Problemen& ;. Oplossing van uitdunnende bumpers

Het dunner worden van de bumpers veroorzaakt gemakkelijk kromtrekken en vervorming, wat het gevolg is van interne spanningsvrijgave. De dunwandige bumper genereert om verschillende redenen interne spanning in verschillende stadia van spuitgieten.

Omvat in het algemeen oriëntatiestress, thermische stress en releasestress. Oriëntatiespanning is de interne zwaartekracht veroorzaakt door onvoldoende relaxatie van vezels, macromoleculaire ketens of segmenten in een bepaalde richting in de smelt. De oriëntatiegraad is gerelateerd aan de dikte van het product, smelttemperatuur, matrijstemperatuur, injectiedruk en verblijftijd. Hoe groter de dikte, hoe lager de mate van oriëntatie; hoe hoger de smelttemperatuur, hoe lager de mate van oriëntatie; hoe hoger de matrijstemperatuur, hoe lager de mate van oriëntatie; hoe hoger de injectiedruk, hoe hoger de mate van oriëntatie; hoe langer de verblijftijd, hoe groter de mate van oriëntatie.

Thermische spanning is een groot temperatuurverschil door de hogere smelttemperatuur en lagere matrijstemperatuur. De smelt koelt sneller af in het gebied nabij de vormholte, wat resulteert in ongelijke mechanische interne spanning.

De sloopspanning wordt voornamelijk veroorzaakt door onvoldoende sterkte en stijfheid van de mal, elastische vervorming onder invloed van injectiedruk en uitwerpkracht, en ongelijke verdeling van uitwerpstaven wanneer de uitwerpstaven onredelijk zijn gerangschikt.

Het verdunnen van de bumper heeft ook het probleem van het slopen. Door de geringe wanddikte en geringe krimp hecht het product stevig aan de mal; de hoge injectiesnelheid maakt de wachttijd Controle moeilijker; dunnere wanddiktes en verstijvers raken gemakkelijk beschadigd tijdens het slopen. De normale opening van de mal vereist dat de injectiemachine voldoende matrijskracht levert. De openingskracht van de matrijs moet de weerstand tijdens het openen van de matrijs kunnen overwinnen.


Weerstand te overwinnen tijdens het openen van de bumper mal

7

De 1 st is om de directe kracht bij het openen van de mal te overwinnen. Wanneer de mal wordt geopend, zal er een bepaalde hoeveelheid kleefkracht parallel aan de openingsrichting van de mal zijn. Dit komt omdat wanneer de mal wordt gekoeld, de plastic onderdelen niet voldoende worden gekoeld en de elastische uitzetting van de holte niet volledig wordt hersteld. De omvang van deze hechting hangt samen met de aard van de kunststof, de oppervlaktekwaliteit van de mal en de helling van de mal.

Bovendien is het noodzakelijk om de indirecte openingsweerstand van de matrijs te overwinnen, dat wil zeggen om de terugtrekweerstand van het kerntrekproces van de motorzijde te overwinnen wanneer de matrijs wordt geopend.

Het is ook noodzakelijk om de wrijvingsweerstand te overwinnen die wordt veroorzaakt door de beweging van de malbewegende mal en de beweegbare mal.

Ten slotte moet de participatiedruk van de holte worden overwonnen. Wanneer de mal wordt geopend, is de holtedruk mogelijk niet gelijk aan de atmosferische druk en is de druk in de holte niet gelijk aan de externe druk.

Om de bovenstaande twee problemen op te lossen, moet het ontwerp van de mal op de juiste manier worden verbeterd. Selecteer het juiste malmateriaal om de thermische sterkte en slijtvastheid van de mal te verbeteren. Redelijk ontwerp en fabricage van de matrijsstructuur, verhoog op gepaste wijze de dikte van de duwplaat en de middelste plaat, verhoog de matrijsstijfheid en verminder de elastische vervorming van de matrijs.

Verbeter de fabricage- en afstemmingsnauwkeurigheid van het kerntrekmechanisme en bewegingssysteem, verminder de ruwheid van het oppervlak van de holte, kern en ponsassemblage en verminder de sloopkracht. Omdat de producten dunner en dunner moeten zijn, zijn het ontwerp en de nauwkeurigheid van de pasvorm vaak vereist. In elkaar grijpende apparaten zijn meestal ingesteld om relatieve verplaatsing tussen de vormkern en de holte te voorkomen.

Ontwerp het poortsysteem redelijk, en het ontwerp van de loper moet ervoor zorgen dat het plastic onderdeel tijdens het injectieproces overgaat van het dikkere gebied naar het dunnere gebied. Je moet ook voldoende ventilatieopeningen hebben. Tijdens het injectieproces moet de interne spanning van plastic onderdelen worden geminimaliseerd, moet de injectiesnelheid worden verhoogd en moet de afkoelsnelheid worden verlaagd. Het is daarom noodzakelijk om de smelttemperatuur en de vormtemperatuur te verhogen om de oriëntatie te ontspannen. U moet ook een redelijke injectiedruk, drukhoudtijd en afkoelsnelheid kiezen.


Onze service

  • Onze professionele serie omvat productanalyse, matrijsontwerp, matrijzenbouw, laag volume en massaproductie

  • De spuitgietmachine die wordt gebruikt voor het testen van schimmelproeven varieert van 120 ton tot 2000 ton

  • Als de klant dit nodig heeft, kunnen we ook het armatuur en de mal leveren voor het stabiliseren van enkele gemakkelijk vervormde onderdelen en het controleren van het eindproduct.

  • Vanaf de behoefte van de klant kunnen we ook verchroomde, verven, ultrasoon lassen, assemblage, verpakking / afdrukservice bieden.

  • Vanaf de behoefte van de klant kunnen we ook proefruns, laag volume en massaproductie accepteren.


Welke klant moet zich voorbereiden op schimmelonderzoek

1. Wis foto's van monsters en exacte afmetingen, gewicht

2. Producttekeningen in 2 D (.dwg) of 3 D (.stp, .igs) zullen beter zijn

3. Productmateriaal adviseren (bijv. Welk plastic, elke toevoeging)

4. GEEN holte

5. Welke hoeveelheid spuitgietmachine zal deze mal draaien

6. Vorm staal indien nodig

7. Hot runner, cold runner

8. Eindoppervlak vereist

9. Inspectievereiste van het eindproduct

10. Andere gerelateerde vereiste


Neem contact met ons op

2


Hot Tags: automotive voorbumper spuitgietmatrijs, bumper spuitgietmatrijs, bumper mal

Onderzoek

You Might Also Like