Auto zijspiegel shell injectie schimmel

Auto zijspiegel shell injectie schimmel

Hoe de kosten van de productievorm verlagen? Kwaliteit, prijs, cyclus, service, dit zijn vier belangrijke factoren waar schimmelproducenten en gebruikers zich zorgen over maken. In de afgelopen jaren, voornamelijk als gevolg van de voortdurende stijging van de arbeidskosten en de stijgende prijzen van grondstoffen en energie, de kosten van schimmel ...
Praat nu

Productdetails


Beschrijving van auto spiegel shell mal

1

Injectie PLASTIC Mold standaard

HASCO, DME, JIS, CHINA LKM

2

Vorm / Vormbasis

LKM (A, B-plaat 1730,2311,2312, P20)

3

Materiaal hoofdkern en spouwelement

DIN2312,2738,2344,718, S136,8407, NAK80, SKD61, H13

4

Hardheid van staal

46 ~ 56HRC

5

Materiaal voor Slider, Lifter en al het gebruik van subinzetstukken

1.2767 HRC

6

Holte

Enkele holte, meerdere holten

7

Type poort

Koude poort, Hot Runner Gate, Sprue Gate, Pin Point Gate, onderzeeër

8

Type uitwerping

Ejector Pin, Ejector Blade, Stripper Plate, Ejector Sleeve Lifter, Pneumatische Ejector.

9

Maximale schimmelgrootte

Breedte 600 mm tot 1600 mm

10

Mold levensduur

150000 ~ + 1.000.000 opnamen

11

Kwaliteit

ISO9001: 2008 certificering

12

Zakelijk bereik

- kunststof spuitgiet

- Producten ontwerpen en produceren.

- Snelle prototyping

- Ontwerp en productie van plastic vormen.

- Kunststof spuitgiet

- Productbehandeling en productassemblage

- OEM / ODM is welkom.

- Wij zijn directe matrijsfabrikant, wij bieden onze klanten matrijzen van hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs en volgens geplande productie.

13

Machine

CNC bewerkingscentrum

Elektrische ontladingsmachine (EDM)

Draaibank

Draadsnijmachine

Freesmachine

Slijpmachine - cilindrische grinder, mal grinder

Laser lasmachine

Dril machine

Probeer Machine

Graveermachine

Die Spotting Machine

Kunststof injectie machine

Breker

menger

3D-coördinaat

14

Productbereiken

- Meubels (Arm & W / O Fauteuils Tafels, krukken etc.)

- Auto- en motoronderdelen

- Industriële artikelen (pallets, containers enz.)

- Huishoudelijke artikelen (wasmanden, vuilnisbakken)

- Huishoudapparatuurproducten

- Elektronica

- Medisch

- Sport

We kunnen ontwerpen, produceren, verkopen, schimmels maken.

15

Product materiaal

ABS, ABS + PC, POM, PC, PS, PP, PVC, PET, PA, PA6 / 6 + GF, TPE, TPU, HDPE enz.

16

Afwerking productoppervlak

Pools, textuur, schilderen, zeefdruk, plating, one-stop-service

17

Pakket

Houten / multiplex koffer voor matrijsgereedschap, PE-zakken voegen omdoos toe voor plastic onderdelen

18

Doorlooptijd

20-40 dagen

19

Handelsvoorwaarden

FOB YANTIAN, EXW

20

Land exporteren

Europese landen, VS, Mexico, Australië, Midden-Oosten, Azië enz

21

Betalingsvoorwaarden (T / T)

40% na orderbevestiging

30% na verzending van het 1e schot

30% na goedkeuring van het monster

22

contacter

Joyce

AX-1221


Hoe de kosten van de productievorm verlagen?


Kwaliteit, prijs, cyclus, service, dit zijn vier belangrijke factoren waar schimmelproducenten en gebruikers zich zorgen over maken. In de afgelopen jaren, vooral als gevolg van de voortdurende stijging van de arbeidskosten en de stijgende prijzen van grondstoffen en energie, zijn ook de kosten van matrijzenbouw gestegen. Daarentegen is de winstmarge van matrijzenbouwbedrijven gedaald. Sommige matrijzenfabrikanten hebben gemeld dat de kwaliteit en het niveau van sommige matrijzen die momenteel worden geproduceerd slechter zijn dan vijf jaar geleden. Dit is echt een raadsel: de afgelopen vijf jaar is de technologie enorm verbeterd. Waarom daalt het kwaliteitsniveau? Ze legden uit dat omdat sommige gebruikers (of kopers van matrijzen) eenzijdig en eenvoudig prijsverlaging eisten en onverschillig stonden tegenover de matrijskwaliteit. Ze moesten worden gedwongen om goedkope materialen, goedkope matrijs standaardonderdelen te gebruiken, onredelijk de matrijsstructuur te vereenvoudigen en de verwerkingskosten te verlagen. Daarom is dit niet dat bedrijf geen matrijzen van hoge kwaliteit kan produceren, maar een hulpeloos bedrijf. Hoewel dit fenomeen in de industrie voorkomt, kan deze abnormale goedkope productie niet alleen worden bevorderd, maar moet deze worden uitgevoerd en onderdrukt. Daarom moeten we goedkope productie bevorderen met als uitgangspunt het waarborgen en verbeteren van matrijskwaliteit en normen.

Analyseer eerst de maakbaarheid, bepaal redelijk het type en de structuur van de schimmel en selecteer materialen indien nodig

Tegenwoordig zullen de meeste gebruikers digitale informatie over producten aan de matrijsfabrikant verstrekken bij het bestellen van matrijzen. Omdat bedrijven die matrijzen gebruiken, vaak niet bekend zijn met matrijzen, wordt fabricage niet in aanmerking genomen bij het ontwerp, dus het fenomeen dat het proces niet goed doordacht is of zelfs helemaal niet wordt vervaardigd, kan voorkomen. Om repetitieve en verspilling in vormontwerp en matrijsproductieproces te voorkomen, moeten matrijzenbouwbedrijven een analyse van de maakbaarheid uitvoeren voordat het vormontwerp begint om het vormontwerp en het succes van de matrijsproductie te garanderen. Vormtype en structuur moeten dan worden bepaald. Vanuit het perspectief van kostenreductie, moeten snelle economische mallen, aluminiummallen, gietijzeren mallen, enz. Allemaal worden overwogen in het geval van het voldoen aan de eisen van gebruikers. Ingenieuze structuren kunnen soms de kosten van matrijzenbouw aanzienlijk verlagen. Bovendien is correcte materiaalselectie ook erg belangrijk, dus naast de aanduiding van de gebruiker moeten we het materiaalselectieprincipe volgen. Het gebruik van hoogwaardige materialen voor de productie van matrijzen van gemiddelde en lage kwaliteit verhoogt de kosten en afval, en een overeenkomstige warmtebehandeling moet worden overwogen in combinatie met technische vereisten en materialen. Daarom is het ook raadzaam om een legering met een laag smeltpunt, aluminium of verwerkte kunststof en hars te gebruiken om schimmel te vervaardigen, terwijl aan de eisen van de gebruiker wordt voldaan.

Ten tweede, verkort de matrijsproductiecyclus van alle koppelingen

Het verkorten van de productiecyclus van matrijzen is niet alleen een vereiste van de gebruiker, maar ook een gemeenschappelijk streven van bedrijven die matrijzen vervaardigen, omdat in het algemeen voor fabrikanten van matrijzen het verkorten van de productiecyclus van matrijzen een verbetering van de efficiëntie en een verlaging van de kosten betekent. De productie van matrijzen kan worden onderverdeeld in verschillende belangrijke fasen van ontwerp, verwerking, assemblage en inbedrijfstelling, dus we moeten de belangrijkste koppelingen van elke fase begrijpen, om de productiecyclus van de volledige matrijs effectief te verkorten.

1. Probeer het vormgevingsstadium in te korten

Tegenwoordig is computer-aided design (CAD) populair geworden, dus het kiezen van software, het gebruik van software en het geleidelijk populairder worden van 3D-software is cruciaal. Daarom is het erg belangrijk geworden om ervaring op te doen, kennis elektronisch te digitaliseren en een database te bouwen. Gebruik van CAD rapid design en optimalisatietechnologie in combinatie met computer-aided analysis (CAE) technologie en het gebruik van mal-specifieke software, probeer het ontwerpwerk vooruit te helpen, zijn enkele effectieve methoden. Voorafgaande interventie en deelnemen aan productontwikkeling, ontwerp samen met schimmelgebruiker, niet alleen kan het vormgevingsontwerp vooruit helpen, de voorbereidingstijd voor matrijsproductietechnologie wordt sterk verkort, schimmel en zijn producten kunnen meer gerationaliseerd zijn, fenomeen van herhaalde productie als gevolg van modificatie van product door schimmelgebruiker en slechte verwerking van het product wordt vermeden.

2. Realiseer digitale productie en informatiebeheer

Het is een algemene trend om traditionele industrieën te transformeren en op te waarderen met hightech- en informatietechnologie en de integratie van industrialisatie en informatie te verdiepen. CAD / CAE / CAM-integratietechnologie, C3P, C4P, KBE-technologie, matrijs flexibele productie (FMS) en geautomatiseerde verwerkingstechnologie vertrouwen allemaal op digitalisering. Reverse engineering, concurrent engineering, agile manufacturing en virtual manufacturing (inclusief virtueel ontwerp, virtuele bewerking, virtuele assemblage en zelfs virtual enterprise en virtual reality) vertrouwen ook op digitalisering. Daarom is digitalisering van cruciaal belang voor de productie van 'ervaring' tot 'wetenschap'. Het realiseren van digitale productie verkort niet alleen de productiecycli, verlaagt de matrijskosten, maar nog belangrijker: verbetert de matrijskwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
Goed werk doen in de constructie van informatie en het realiseren van informatiebeheer is een ander belangrijk punt voor bedrijven die matrijzen produceren. Het informatiebeheer van matrijzenproducenten is geëvolueerd van financieel beheer in het verleden naar procesbeheer, productdatabeheer, projectbeheer, productieprocesbeheer, kennisbankbeheer, productlevenscyclusbeheer, kostenbeheer, e-commerce, resourcebeheer, enz. Handige streepjescode en wafer technologie en managementsoftware voor de productie van kleine partijen uit één stuk zijn toegepast op informatiebeheer van matrijzenbouwbedrijven. Toepassing van informatiebeheer kan niet alleen de productiecyclus van de matrijs verkorten en de matrijskosten verlagen, maar ook het managementniveau en de efficiëntie van de gehele matrijsfabrikant verbeteren. Tegenwoordig is de ontwikkeling en het toepassingsniveau van bedrijfsinformatisering een belangrijk symbool geworden om het uitgebreide concurrentievermogen van een onderneming te meten. Wijsheid, integratie en netwerken zijn ook ontwikkelingsrichting van informatie geworden.

3. Geavanceerde technologie en details bestaan tegelijkertijd

High-speed bewerking, inclusief high-speed snijden, is een effectieve methode in de matrijzenindustrie om de schimmelcyclus te verkorten. Statistieken tonen aan dat snijden op hoge snelheid in combinatie met CAD / CAM-technologie de productiecyclus van matrijzen met ongeveer 40% kan verkorten, geautomatiseerde robot kan de productiviteit met 50% verhogen en de kosten met 30% verlagen. Gebruik robots om het werkstuk te installeren, selecteer geschikte hoogwaardige gereedschappen en bevestigingen, geschikte snijvloeistoffen, elektrische verwerkingsmedia, smeervloeistoffen, corrosiebestendige en verliesarme elektrodematerialen, maak snel elektrische bewerkingselektroden op basis van RP-technologie in combinatie met speciale verwerkingstechnologie , EDM-poederverwerking, evenals de toepassing van rapid prototyping-technologie en rapid tooling-technologie kunnen de productiecyclus van matrijzen effectief verkorten. Afwerking, assemblage en debuggen hebben een grote invloed op de productiecyclus van matrijzen. Inspanningen om afwerking, assemblage en debuggingstijd te verminderen, de machineklemverhouding (dwz de bewerkingsverhouding en werktijd) geleidelijk te verbeteren, geleidelijk de automatische CNC-polijsttechnologie en de digitale simulatietestmodus debuggingtechnologie te ontwikkelen, evenals composietverwerking, flexibele verwerking, automatisering en intelligente verwerkingstechnologie kan schimmelproductiecyclus effectief verkorten, maar ook helpen de kwaliteit van schimmel te verbeteren.

4. Standaardisatie en standaardonderdelen

Statistieken tonen aan dat het standaardisatieproces van matrijzen goed wordt uitgevoerd en dat standaard matrijsonderdelen veel worden gebruikt, waardoor de matrijsproductiecyclus met 30% tot 40% kan worden verkort. In termen van normen is het, naast nationale en industriële normen, belangrijker voor de meerderheid van de fabrikanten van matrijzen om hun eigen bedrijfsnormen vast te stellen. Dit komt omdat standaarden fundament zijn, digitale productie en gestandaardiseerde geautomatiseerde productie onafscheidelijk zijn, zelfs afhankelijk van standaard. De praktijk van veel bedrijven die matrijzen produceren, bewijst ook dat standaardisatie de arbeidsproductiviteit aanzienlijk kan verhogen en de productiecyclus van matrijzen kan verkorten. Daarom is het erg belangrijk voor de ontwikkeling van matrijzenfabrikant om goed werk te verrichten in standaardisatie en verschillende standaardisatiesystemen op te zetten.

Ten derde: "specialisatie, precisie, speciaal", sociale samenwerking en bedrijfscultuur


Volgens de classificatiecriteria van het land voor industriële ondernemingen zijn de meeste bedrijven in de matrijzenindustrie kleine en middelgrote ondernemingen en zijn grote ondernemingen minder dan een duizendste. Voor de meerderheid van de kleine en middelgrote ondernemingen is het van vitaal belang om nauwkeurig, speciaal, nieuw, sterk en productief te zijn. De staat ondersteunt ook krachtig "gespecialiseerde, verfijnde, speciale" ondernemingen, die kosten en baten kunnen verminderen, productkwaliteitsnormen kunnen verbeteren, bedrijfstransformatie en -upgrades bevorderen, technologische vooruitgang en industrieontwikkeling bevorderen.
Gespecialiseerde arbeidsverdeling wordt voortdurend verfijnd met vooruitgang en ontwikkeling van de samenleving. Naarmate de gespecialiseerde arbeidsverdeling verder wordt verfijnd, wordt sociale samenwerking steeds uitgebreider. Voor matrijzenbouw is het vanzelfsprekend dat gespecialiseerde arbeidsverdeling en verdieping van sociale samenwerking de kosten kunnen verlagen, de efficiëntie kunnen verbeteren, maar de sleutel is hoe te handelen. Naast eerdere onderdelen, komen geleidelijk componenten aan, componenten, verwerkingsprocedures, combinatie van productie, onderzoek, vorming van verschillende allianties in de industrie, technologie-outsourcing en gebruik van openbare dienstenplatforms. Zolang het goed wordt gebruikt, kunnen deze ook de kosten van matrijzenbouw verminderen.
Individueel ontwerp en productie uit één stuk voor een specifieke gebruiker is een van de kenmerken van matrijsproductie. Aangezien de vereisten van verschillende vormen verschillend zijn, moeten verschillende processen en verschillende apparatuur daarop worden aangepast. Daarom, zelfs als er aandacht is besteed aan sociale samenwerking, is de bezettingsgraad van sommige apparatuur in matrijzenbouwbedrijven laag, het fenomeen dat sommige links "knelpunten" worden is nog steeds relatief gebruikelijk. Op dit moment moeten managers van ondernemingen effectieve maatregelen nemen op basis van analyse en onderzoek om het gebruik van apparatuur te maximaliseren en "knelpunten" zo snel mogelijk te elimineren. Met behulp van informatiebeheer is het zeer effectief om de belasting in evenwicht te brengen en goed werk te doen van een evenwichtige productie. Het gebruik van apparatuur is toegenomen, het "knelpunt" is geëlimineerd, de productiekosten voor matrijzen zijn gedaald.
Een goed bedrijf zal onvermijdelijk een goede bedrijfscultuur hebben, "mensgericht" moet de kern van de bedrijfscultuur zijn. Een goede bedrijfscultuur kan het enthousiasme van de medewerkers volledig mobiliseren. Zodra het enthousiasme van het personeel is gemobiliseerd, kunnen ze met veel goede ideeën en suggesties komen. Van kleine hervormingen en rationalisatievoorstellen in alle aspecten, tot beheer en ontwikkeling van de hele onderneming, iedereen is bezorgd en nadenkt over manieren, de kosten van matrijzenproductie kunnen natuurlijk dalen, het bedrijf kan zich op natuurlijke wijze ontwikkelen en groeien.
Traditionele matrijzenbouw is voornamelijk afhankelijk van de vaardigheden van werknemers, dus inbedrijfstelling is essentieel, de levertijd wordt verlengd. Met de ontwikkeling van technologie en sociale vooruitgang is het noodzakelijk om geleidelijk goede vormen te produceren zonder nu of in de toekomst op vaardigheden te vertrouwen; matrijzenbouw wordt geleidelijk sterk geautomatiseerd; de levertijd van matrijzen wordt korter en korter, en de matrijskosten zullen lager en lager zijn.

Tot slot denk ik dat we ook de relatie tussen goedkope productie van matrijzen en goedkope productie van matrijsgebruikers moeten analyseren. Het verminderen van productiekosten van schimmel kan in het algemeen de productiekosten van schimmelgebruiker verlagen. Deze twee moeten consistent zijn, maar er is niet alleen een zekere mate van problemen, maar ook een probleem dat redelijk op elkaar is afgestemd. Zogenaamde "graad" is om de kosten van matrijzenbouw te verminderen en mag niet buitensporig zijn. Zoals vermeld aan het begin van dit artikel, moet het verlagen van de kosten van het vervaardigen van matrijzen worden uitgevoerd zonder de kwaliteit van de matrijs te verlagen en aan de eisen van gebruikers te voldoen. Het is gemakkelijker te begrijpen.
De kern van het probleem van een redelijke afstemming tussen deze twee is om uitgebreid te overwegen, schimmel moet het grootste voordeel voor de gebruiker kunnen opleveren. Als de productvereisten laag zijn of de batchgrootte klein is, is schimmel duurder, maar als productvereisten hoog zijn of de batchgrootte groot is, kunnen lage kosten van schimmel niet eenvoudig worden nagestreefd. Dit veroorzaakt een probleem van redelijke overeenstemming. Een set conventionele mallen en een set hotrunner-mallen kunnen bijvoorbeeld voldoen aan de eisen van gebruikers om een bepaalde hoeveelheid gekwalificeerde spuitgietonderdelen te produceren. Vanuit het perspectief van de matrijskosten is de conventionele matrijsprijs lager dan die van hot runner, wat een voordeel lijkt te hebben, maar als het gebruik van hot runner matrijzen niet alleen de kwaliteit van de producten garandeert, maar ook de productie-efficiëntie aanzienlijk verbetert en bezettingsgraad van grondstoffen. Daarom kan, vanuit het perspectief van de totale kosten van de gebruiker, het gebruik van hotrunner-mallen die veel duurder zijn dan conventionele mallen de productiekosten verlagen. Sleutel hier is een redelijke match. Er zijn veel van dergelijke voorbeelden en vergelijkbare situaties voor zeer efficiënte en multifunctionele mallen. Daarom moeten fabrikanten van matrijzen ernaar streven om de kosten van matrijzenbouw te verlagen en tegelijkertijd vanuit het belang van de gebruikers redelijke afstemming voorstellen, communiceren en onderhandelen met gebruikers. Allen worden samen beschouwd om de meest redelijke oplossing te bepalen.

Neem contact met mij op (Joyce)

名片

Hot Tags: auto zijspiegel shell spuitgiet, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like