Car Wheel Arch Liner Mold

Maker van auto-onderdelen mallen in Taizhou, we zijn zowel voor OEM als after-sales markt.
Praat nu

Productdetails

Car Wheel Arch Liner Mold


Mold specificaties

Naam van het onderdeel: wielkastvoering voor alle merkauto's

Onderdeelmaat: 1100x420x630mm

Onderdeel materiaal: PP

Vormmateriaal: P20

Aantal holtes: 1

Spouwbouw: Monoblock

Alle staal in vorm: vormholte, vormkern, vormbasis, uitwerpplaten, holte plaat, schuivers, lifters, geleidingselementen, hydraulische cyclinder, enz.

Type injectiesysteem: Yudo hot runner 6 open poorten

Geschatte schimmelgrootte: 1580x950x1080mm

Mold Gewicht: 12680T

Oppervlak van holte en kern: Pools

Grootte van injectiemachine: 1800T

Cycluslevensduur van de matrijs: 500.000 opnamen

Opmerkingen:

Hoofdgeleiders moeten de bus binnendringen voordat de kern in de holte of in andere componenten komt.

Holten mogen niet kromtrekken door de werking van injectiedruk.

Oogbouten in alle vormplaten.

Het klemmen van de mal op de injectiemachine gebeurt door plaatgroeven of plaat breder.

Alle bewegende delen worden ingevet tijdens de assemblagefase.

Uitwerpen: automatisch werken.


Wat is spuitgieten:

Injectiemodellering is een productieproces voor het produceren van onderdelen in grote hoeveelheden. Het wordt meestal gebruikt in massaproductieprocessen waar hetzelfde onderdeel duizenden of zelfs miljoenen keren achter elkaar wordt gemaakt.

Het belangrijkste voordeel van spuitgieten is de mogelijkheid om de productie massaal op te schalen. Zodra de initiële kosten zijn betaald, is de prijs per eenheid tijdens de spuitgietproductie extreem laag. De prijs daalt ook drastisch naarmate er meer onderdelen worden geproduceerd. Andere voordelen zijn onder meer:

Spuitgieten produceert lage schrootsnelheden in vergelijking met traditionele productieprocessen zoals CNC-bewerkingen die aanzienlijke percentages van een origineel kunststof blok of plaat wegsnijden. Dit kan echter negatief zijn ten opzichte van additieve productieprocessen zoals 3D-printen met nog lagere schrootsnelheden. Opmerkingen: Afvalplastic van de spuitgietfabricage komt meestal consistent uit vier gebieden: de spruw, de geleiders, de poortlocaties en eventueel overloopmateriaal dat uit de deelholte zelf lekt (een toestand die "flits" wordt genoemd).

Een spruw is eenvoudig het kanaal dat gesmolten kunststof van het mondstuk van de spuitgietmachine naar het toegangspunt voor het gehele spuitgietgereedschap leidt. Het is een apart onderdeel van het vormgereedschap zelf. Een loper is een systeem van kanalen die samenkomen met de spruw, typisch binnen of als onderdeel van het vormgereedschap, dat de gesmolten kunststof in de deelholtes binnen het vormgereedschap geleidt. Er zijn twee hoofdcategorieën hardlopers (warm en koud) waarover u hier kunt lezen. Ten slotte is de poort het deel van het kanaal na de loper dat rechtstreeks naar de deelholte leidt. Na een spuitgietcyclus (meestal slechts enkele seconden lang) zal het geheel van het gesmolten plastic afkoelen, waardoor vast plastic in de sprue, geleiders, poorten, deelholtes zelf achterblijft, evenals een beetje overloop mogelijk op de randen van de onderdelen ( als het zegel niet 100% goed is).

Thermohardend materiaal, zoals een epoxyhars dat uithardt na blootstelling aan lucht, is een materiaal dat uithardt en na uitharding zou verbranden als één poging wordt gedaan om het te smelten. Thermoplastisch materiaal is daarentegen een plastic materiaal dat kan worden gesmolten, gekoeld en stollen en vervolgens opnieuw kan worden gesmolten zonder te verbranden. Met thermoplastische materialen kan het materiaal worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Soms gebeurt dit precies op de fabrieksvloer. Ze schuren uo de sprues / runners en eventuele afwijzingsonderdelen. Vervolgens voegen ze dat materiaal terug in de grondstof die in de spuitgietpers gaat. Dit materiaal wordt "opnieuw malen" genoemd.

Spuitgieten is een geweldige technologie voor productie op grote schaal. Het is ook nuttig voor definitieve prototypen die worden gebruikt voor het testen van consumenten en / of producten. Voorafgaand aan deze late productiefase is 3D-printen echter veel betaalbaarder en flexibeler voor profucts in de vroege stadia van het ontwerp.


Ontwerppunten voor het maken van mallen voor auto's

2 Achter de snelle ontwikkeling van de auto-industrie id-ontwikkeling van de automobielindustrie. Vooral in de afgelopen jaren verandert de ontwikkeling van de wereldwijde matrijzenindustrie voor de automobielindustrie met de dag die voorbijgaat en groeit ook de vraag naar matrijzen in de sector van de automobielindustrie. In het productieproces van een auto zijn ongeveer 500 vormen van auto-kunststof nodig, inclusief matrijs voor autodeuren, spuitgieten van auto's, auto-lampvorm, vormen voor handschoenenkasten, vormen voor centrale doorgang, vormen voor positieve en negatieve instrumentenpanelen en andere grote vormen voor auto-onderdelen , evenals presision auto-onderdelen schimmel, zoals verschillende soorten connectoren voor watertanks. Er kan worden gezegd dat het spuitgieten van kunststof in de auto het grootste aandeel heeft in het maken van matrijzen voor auto's, en het belang ervan is vanzelfsprekend.

Wij geloven dat matrijzen van hoge kwaliteit of plastic beginnen met een geweldig matrijsontwerp, dus we besteden speciale aandacht aan platis matrijsconstructie, poorten, geleiders, koelkanalen en mechanismen om te zorgen dat de beste oplossing wordt gebruikt. We werken nauw samen met de klant om details te bepalen zoals matrijsstaal, standaard matrijsaccessoires, selectie van grondstoffen, enz. Constructieve suggesties worden altijd gedaan ten behoeve van uw bedrijven. Alle mallen zijn zorgvuldig ontworpen om de levensduur en eenvoudig onderhoud te maximaliseren, alle mallen zijn economisch en functioneel gemaakt om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Onze ontwerp / engineering-technologieën omvatten:

 • Pro / Engineer / Solidworks / UG / Catia (3D-modellering)

 • AutoCad (2D-indeling)

 • Moldflow-analyse (plastic flow / vervormingssimulatie)

 • MasterCam (CNC-programmering)

Evaluatie van ontwerp voor productie (DFM) vindt zowel intern als bij de klant plaats, voorstel pf-onderdeel ontwerpoptimalisatie, matrijs, spuitgietopties worden besproken om de beste oplossing te identificeren om projectdoelen en -doelstellingen te bereiken. Klantrecensie definitief gereedschapsontwerp, zoals onderdeellay-out, scheidingslijn, uitwerp- en poortlocaties, afwerking, gravure, enz. Vormontwerp in 2D &. 3D wordt verstrekt en moet door de klant worden geautoriseerd voordat staal wordt gesneden.


Mold Flow Analysis (MFI) Voordat het project start

1. Wat is schimmelstroom? flow1

Mold flow-analyse wordt veel gebruikt in de matrijzenindustrie, met behulp van datasimulatiesoftware, het spuitgietproces kan worden gesimuleerd en gepresenteerd op de computer, u kunt het onderdeelontwerp of de matrijsontwerp verbeteren op basis van de resultaten. Moldflow, Moldex3D zijn zeer populaire software voor analyse van schimmelstromen die door veel matrijzenbouwers wordt gebruikt.

2. Voordeel van schimmelstroomanalyse

Mold flow-analyse zal adviseren of de holte is vervuld, het kan ook andere nuttige informatie bieden, zoals de vereiste injectiedruk en klemdruk.

U kunt voordeel krijgen door te weten of het vulprobleem bestaat of niet. Veel vulproblemen, zoals short shot, bubbels en onbalans, kunnen worden voorspeld door een zorgvuldige analyse van de vulcurve. Met schimmelstroomanalyse kunt u de positie van de poort, de injectiesnelheid en andere verwerkingsomstandigheden wijzigen, zodat u weet of deze problemen kunnen worden verbeterd of gecorrigeerd.

Mold flow-analyse kan voorafgaan aan de vervorming van onderdelen. Voorspellingen kunnen worden gebruikt om de vervorming te vergelijken door de locatie van de poort en de wanddikte te wijzigen.

U kunt het probleem controleren en verhelpen door schimmelprotype. De beste manier om schimmelproblemen op te sporen, is om "short shot" te doen met het schimmelprototype. Mold flow analyse kan suggereren welke veranderingen effectief zullen zijn.

De koelanalyse kan de koelefficiëntie evalueren en de nauwkeurigheid verhogen. Het is erg moeilijk om het colling te wijzigen nadat het maken van de matrijs is voltooid, dus het is erg belangrijk om het in het begin goed te maken.

Mold flow-analyse kan de locatie van laslijnen voorspellen. Laslijnen zijn meestal niet toegestaan op een kritisch gebied en laslijnen op het onderdeel verzwakken ook de sterkte van het onderdeel. Ontwerpers van spuitgietmatrijzen kunnen de positie van de laslijn wijzigen door de locatie van de poort te wijzigen.

3. Evalueer en optimaliseer uw onderdeelontwerp

De voordelen van het gebruik van de matrijsstroomanalyse om mogelijke defecten zoals vervorming, krimp, laslijnen te voorkomen, kunnen onderdeelontwerpers de wanddikte wijzigen of de ribben verbeteren om hun onderdeelontwerpbasis op het analyseresultaat te verbeteren.

4.Do schimmel flow-analyse voor het maken van schimmels

Simulatie van spuitgieten helpt om de beste matrijsontwerpoplossing te bepalen voor het snijden van staal, koelingindeling, temperatuurverdeling, poortlocatie, ontluchtingsgebied zijn allemaal belangrijke kwesties om het succes van een matrijsproject te bepalen, een blind ontwerp leidt soms tot modificatie op schimmel veel tijden, wat een langere doorlooptijd en veel tijdkosten voor het maken van matrijzen betekent.


Meetinstrumenten voor spuitgietonderdelen

Een van de belangrijkste is de coördinatenmeetmachine.

3 De gecoördineerde mearueing-machine, ook bekend als een CMM, is te vinden in de meeste up-to-date spuitgietmachines, gereedschaps- en matrijzenbouw- en persbewerkingswinkels voor inspectiedoeleinden.

Een van de meest voorkomende toepassingen voor een CMM is het inspecteren en meten van EDM-elektroden. Dit is een geweldige manier om de afmetingen en details van de elektroden te controleren voordat ze daadwerkelijk in de EDM worden geboord.

De meest efficiënte instelling is om de CAD-gegevens beschikbaar te hebben op het CMM-werkstation, deze in te voeren in de CMM en de machine het werk automatisch te laten doen. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen en rechtstreeks naar de EDM-machine gedownload om eventuele offsets of afwijkingen van het ontwerp te compenseren.

Deze aanpak is vrij geavanceerd en vereist veel planning vooraf. In de juiste toepassingen is dit echter veruit de beste manier.

Deze CMM werkt ook uitstekend in een CNC-machinewerkplaats die een palletsysteem gebruikt. Hetzelfde proces wordt gevolgd als hierboven voor frezen met hoge snelheid of hard frezen, alleen is de bewerkingstoepassing anders.

CMM Taken voor matrijzenbouw:

 • Elektrode inspectie

 • Kern- en holte-inspectie voor spuitgietmatrijzen

 • Pons- en matrijsinspectie voor het maken van gereedschap en matrijzen

 • Algemene detailinspectie voor precisiebewerking

 • Inspectie van machinale precisie in de ruimtevaart

 • Inspectie van medische presentie

 • Mirco-bewerkingsinspectie

Matrijzenbouwers moeten het gebruik van een coördinaatmeetmachine opnemen als onderdeel van hun algemene precisiemeetstrategie. Het kan helpen de kwaliteit, productie te verhogen en meer klanten te werven.


Informatie die naar de klant moet worden verzonden over matrijszending

a) Technische malbestanden.

b) Staalcertificaten.

c) Behandelingscertificaten.

d) 2D matrijstekeningen (papier).

e) 2D-matrijstekening-dwg bestand

f) 3D-vormbestandstapbestand.

g) Dimensionaal rapport.

h) Plan onderhoud gereedschap

i) Lijst met reserveonderdelen voor matrijzen.

j) Presentatie van het injectiesysteem en de locatie van de injectiepunten.

k) Elektrische aansluitingen

l) Koel- en hydraulische schema's

4


Wat we nodig hebben voor Quatation of Mold

Waarom het eerste ontwerp van de klant belangrijk is

Meestal werd mij gevraagd om een prijs te geven voor slechts een schets, het is ver verwijderd van de offerte die we kunnen geven. Zoals u weet, is de officiële ontwerpeenheid "mm" of "inch", slechts 3-5 mm verschil zou een paar honderd USD kostenverschil betekenen als de mal groot is en malstaal duur is (S136-staal is ongeveer USD20 / kg, en warmte behandeling is USD3,5 / kg). Slechts een zeer kleine functie van het onderdeel (zoals zijwandondergraving, gaten) zou leiden tot verschillende kosten voor het bouwen van matrijzen en spuitgieten. Voor een klein gaatje of ondersnijding betekent een glijbaan nodig met gewicht 10 + kg en extra machning. Meestal heeft die schets echter die functie niet, want dat weet je zelfs niet. Dat soort schets laat alleen maar schimmels raden en raden. Bovendien is de meeste gok helaas gebaseerd op een verkeerde start voor onduidelijke informatie. Dat is de reden waarom de meeste vormmakers dit soort onderzoek zullen negeren; het is niet zo dat ze je niet willen dienen, maar niet weten hoe ze je kunnen helpen.

Citeren is tijdrovend en schimmelmakers willen hun tijd besteden aan het citeren van banen die de goede belofte hebben om binnenkort realiteit te worden. Om eerlijk te zijn. het grootste deel van deze schets betekent tijd te verspillen wat betreft vormmakers.

Onze suggestie is om een spuitgietmachine of gereedschap te vinden waarnaar u zou kunnen verwijzen (natuurlijk ben ik zo blij om uw consultant te zijn) en een persoonlijk gesprek met hem te hebben, vertel hem welke hoeveelheid en kwaliteit u wilt, wat zeer belangrijke en meest tijd- en kostenbesparende manier. Als u echt een nieuw product ontwikkelt, wordt deze vroege stap later terugbetaald.

Als een Chinese fabrikant van plastic matrijzen ver van u voor persoonlijke communicatie, wat we moeten weten voor de vereisten voor het bouwen van matrijzen en spuitgieten:

1. geen holte

2. grondstof van kunststof voor een deel

3. staal en hardheid vraag

4. hoeveelheid moet worden gegoten (jaarlijkse productiehoeveelheid)

5. oppervlaktevraag (matrijsafwerking, poortvraag)

6. injectie systeem (runner type)

7. injectie machine grootte (controle grootte, assemblage vraag)

3D-model kan helpen om een precieze prijs voor u te maken, en de software die we gebruiken solidworks, UG, Catia en Autocad.

Het formaat dat we accepteren: .dwg, .stp, .step, .x_t, .iges, etc.

Als u alleen foto's hebt, kunnen we u daaruit citeren, maar we hebben de volgende afmetingen en functies nodig en het gewicht dat het heeft (als u ons nodig hebt om voor u te injecteren).


E-mail ons om een offerte te ontvangen

leila@aoxumoulds.com

2
Hot Tags: Car Wheel Arch Liner Mold

Onderzoek

You Might Also Like