Deurpaneel Automotive Grote spuitgietmatrijs

Deurpaneel Automotive Grote spuitgietmatrijs

Productgrootte: 1042.3 * 597.5 * 89.8mm; Vormstaal: 718; Holte nr .: 1 + 1; Vormgrootte: 1780 * 1050 * 1342mm; Schimmel gewicht: 18 ton; Benodigde oppervlakte: hoogglans, met textuur; Lopersysteem: hete loper met 10-punts naaldventiel; Kerntrekstructuur: hoekuitwerpstang;
Praat nu

Productdetails

Autodeurpaneel, is het belangrijkste onderdeel van auto-interieuronderdelen, dat is onderverdeeld in voor & achter, links en rechts en zich aan de binnenkant van de autodeur bevindt. Afhankelijk van het verschillende autotype, zijn er meestal twee deuren of vier deuren, allemaal deurpaneelsysteem genoemd. Hieronder is een deurpaneelmal voor Mercedes-Benz-auto.

Schimmel specificaties:

Door Panel Automotive Large Injection Mold

Grondstof: PP + EPDM

Krimp: 1.011

Productgrootte: 1042.3 * 597.5 * 89.8mm

Vormstaal: 718

Holte nr .: 1 + 1

Vormgrootte: 1780 * 1050 * 1342 mm

Mold gewicht: 18 ton

Benodigde oppervlakte: hoogglans, met textuur

Runnersysteem: hot runner met 10-punts naaldventiel

Kerntrekstructuur: hoekuitwerpstang


Grondstof met EPDM

Het EPDM-elastomeer is een van de interessantere soorten rubber. Chemisch bekend als ethyleen-propyleen-dieenmonomeerrubber, bezit het vele eigenschappen die kenmerkend zijn voor conventionele elastomeren, zoals scheurweerstand, een hoge treksterkte en een lage compressieset. De unieke eigenschap van EPDM wordt gevonden in zijn vermogen om degradatie te weerstaan die het gevolg is van weersinvloeden zoals UV-stralen en ozon. Bovendien is het ook zeer goed bestand tegen polaire stoffen en stoom. De bovenstaande eigenschappen, gecombineerd met de andere conventionele eigenschappen, zorgen voor het perfecte weerbestendige rubber.

Professionals in de industrie in dakbedekking, automotive en andere toepassingen gebruiken EPDM-plaatrubber om componenten te produceren die lang mee kunnen en gaan. Het is het beproefde elastomeer voor verwering.

Dus bij het produceren van deurpanelen, meestal het EPDM-materiaal toevoegen om de elasticiteit te vergroten.


Mold design deel

Voor zo'n grote mal, dus het ontwerp is erg belangrijk, als de basis (ontwerp) verkeerd is, zal elke stap later de fout verergeren.

1. productvereiste op oppervlakte

3

* hoge vereiste voor het uiterlijk, er moet textuur zijn, geen vlek, poortmarkering, zelfs krimpmarkering, lasmarkering, flits, etc. op het buitenoppervlak

* het product moet een textuur hebben en het ontwerp voor de ontwerphoek op het buitenoppervlak (een oppervlak) moet redelijk zijn (meestal meer dan 5 graden)

* de structuur is complex, oppervlak heeft een hoge afwerking nodig, binnenkant moet 12 ondergesneden zijn

2. poortsysteem

Deze mal maakt gebruik van een hot runner met 10 punten sequentieklep, 5 links en 5 rechts. Omdat de grondstof (PP + EPDM) in goede liquiditeit is, moet het ontwerp voor looprail breder zijn, maar de lengte van sprue tot productrand moet minder zijn dan 60 mm, mag niet meer dan 100 mm zijn om verlies op materiaal te voorkomen. De belangrijkste ponit is dat het niet is toegestaan om een laslijn te hebben op het uiterlijk, dus maken we 10-punts sequentieklep en gebruiken we een oliecilinder om het openen en sluiten van de 10 sprue te regelen om dit doel te bereiken.

3. zij-kerntrekmechanisme

Deze structuur is het belangrijkste ontwerp in deze mal. Deze matrijs richt zich op de 12 ondersneden in de binnenzijde en maakt gebruik van een hoekuitwerpblok met blcok-kern. Bij het ontwerpen moet u overwegen om de situatie van stukken te vermijden, volg het hoekuitwerpblok.

4. temperatuurregelsysteem

Het temperatuurregelsysteem zal de vormtijd en productkwaliteit beïnvloeden. Voor deze matrijs ontwerpen we 12 sets van in en uit waterwegen op zowel holte als kernplaat, en de richting is hetzelfde met de materiaalstroom. Voor temperatuurregeling ontwerpen we "rechte waterkant + schuine waterweg + waterput" deze combinatievorm. De voordelen van deze vorm zijn koeluniformiteit, korte giettijd en stukken van hoge kwaliteit, veel gebruikt in auto-interieur en exterieur auto-onderdelen die een hoge kwaliteit en een goed uiterlijk nodig hebben. Zoals onderstaande foto laat zien:

4

5. geleidingssysteem

In de spuitgietmatrijs voor auto-onderdelen is het ontwerp voor geleidingssysteem ook streng vanwege de grote omvang en de hoge eisen aan oppervlak en grootte. Deze mal gebruikt één geleidepen op elke hoek met vier fijne positioneringen van 1 graad. Wat betreft de lengte van de geleidebus, als er een schuif is, moet de bus 30 mm hoger zijn dan het hoogste punt van de plaat, of de hoogte moet 20 mm hoger zijn als de structuur zachter is, anders zal de schimmel worden beschadigd.

6. ontluchtingssysteem

Voor auto-onderdelen is het ontluchtingssysteem belangrijk. Als het ontluchtingsontwerp onredelijk is, is het product niet vol en lijkt het lucht op te vangen, een ongemakkelijke uitwerping, en zal het zelfs schroeien wanneer het lucht opsluit. Dus voor het ontluchten van het ontwerp, moet u op de volgende punten letten:

* beter te plaatsen in de hoek tussen het materiaaldeel en de stukken van de materiaalstroom

* geeft de voorkeur aan het ontwerpen op een gezamenlijk gezicht, omdat het gemakkelijk is om de flitser schoon te maken


Mold verwerking en assemblage

Naast de optimale structuur en redelijke toleranties in het ontwerp van de matrijs, zijn deelbewerking en matrijssamenstelling van cruciaal belang. Daarom is de keuze van bewerkingsnauwkeurigheid en verwerkingsmethoden absoluut dominant in matrijzenbouw.

De dimensionale fout van een gevormd product bestaat hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen:

1. de fabricagefout van de matrijs is ongeveer 1/3

2. de fout veroorzaakt door matrijslijtage is ongeveer 1/6

3. de fout veroorzaakt door de ongelijke krimp van de gevormde delen is ongeveer 1/3

4. De fout veroorzaakt door de inconsistente vooraf bepaalde krimp en werkelijke krimp is ongeveer 1/6.
Totale fout = (1) + (2) + (3) + (4)

Daarom moet, om de matrijs-fabricagefout te verminderen, de bewerkingsnauwkeurigheid eerst worden verbeterd. Met het gebruik van CNC-bewerkingsmachines is dit probleem goed beheerst.

Om bovendien de fout veroorzaakt door de slijtage en vervorming van de matrijs te voorkomen, moeten in de matrijs met hoge verwerkingsprecisie en grote productuitvoer de belangrijkste onderdelen zoals de holte en de kern worden afgeschrikt. In middelgrote en grote vormen, om materialen te besparen en verwerking en warmtebehandeling te vergemakkelijken, moet het vormontwerp zoveel mogelijk zijn.

Om de fout op te lossen die wordt veroorzaakt door de ongelijke krimp van het gevormde onderdeel en de inconsistentie tussen de vooraf bepaalde krimp en de werkelijke krimp, wordt in het algemeen een derde van de tolerantie van het product gekozen bij de vervaardiging van de matrijs en het doel van de productie tolerantie van de mal is om een toekomstig gietproces te verlaten. Grote aanpassingsruimte om de door het vormproces veroorzaakte fout op te lossen.


Mold proberen en verzending deel

Voor de fout veroorzaakt door de inconsistentie tussen de vooraf bepaalde krimp en de werkelijke krimp, moet de gladheid van de ontvormen en het koeleffect, met name de invloed van de grootte, positie en vorm van de poort op de nauwkeurigheid en het uiterlijk van het product, worden getest door de proefmodus. Daarom is de testmodus een onmisbare stap bij het verifiëren van de kwalificatie van de matrijs en het selecteren van het optimale gietproces.

Tijdens het testen zullen we foto's maken en de video opnemen om te controleren. Later, het verzenden van de steekproeven door nationale uitdrukkelijk aan klanten voor het controleren van de kwaliteit en de grootte van steekproeven. Als het monster niet in orde is, zullen we het herzien en opnieuw testen om een goed monster te hebben. Als het monster dat we hebben gemaakt in orde is, zullen we ons voorbereiden op verzending.


Taizhou Huangyan Aoxu Mold Technology Co., Ltd.

Aoxu Mould bedrijf gebouwd in 2003, dat ongeveer 6000㎡ bezet en ongeveer 50 werknemers heeft, is een privéfabriek die zich richt op onderzoek naar matrijsonderdelen, ontwerp, fabricage en productie van plastic onderdelen.

In het begin specialiseerde Aoxu Mold zich in huishoudelijke mallen, stoel / ontlastingsmatrijzen, doosvormen, enz. En vestigde een goede relatie met vele gerelateerde bekende bedrijven in binnen- en buitenland. Tegenwoordig hebben we een goede kans om het gebied van de auto-onderdelen te betreden met de hulp en ondersteuning van onze BR-klanten. Nu hebben we veel ervaring in het maken van mallen voor auto-onderdelen en begrijpen daarom wat belangrijk is om de productkwaliteit en de levensduur van de matrijs te waarborgen.

Om aan de hogere eis te voldoen, heeft Aoxu geleidelijk bijna drie miljoen dollar geïnvesteerd om geavanceerde machines aan te schaffen, die de precisie aanzienlijk kunnen verbeteren, terwijl tegelijkertijd veel arbeidskosten worden bespaard en de doorlooptijd van de schimmel wordt verkort.

Volg “eerlijkheid, pragmatisme, innovatie, ontwikkeling” als bedrijfsgeest, Aoxu verwelkomt vrienden over de hele wereld om te bezoeken en een partnerschap te verwachten voor wederzijds briljant.

Als u interesse heeft in ons bedrijf, kunt u contact opnemen met Shine voor meer informatie. (E-mail: sales1@aoxumouls.com) (telefoon: +86 157 5766 8880)

1 (2)


Hot Tags: deurpaneel automotive grote spuitgietmatrijs, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like