Matrijs kusseninjectievorm

Matrijs kusseninjectievorm

Kussen is een belangrijk onderdeel van een elektrisch voertuig, na injectie het plastic kussen, zal de meeste fabrikant gewikkeld met veren of een doek.
Praat nu

Productdetails

Matrijs kusseninjectievorm


Kussen Mold Beschrijving

Vormstaal: P20

Mold Base: 45 #

Mold Afscheidingslijn: meerdere

Mold Runner: Cold Runner

Matrijsholte: 1

Mold Cycle Time: 22s

Mold Life: 500.000 PCS

Uitwerpsysteem: hydraulisch uitwerpsysteem

Injectiesysteem: grote spruw


P20 Mold Steel Feature

1. P20 gereedschapsstaal is 28 - 32 HRC (Din # 1.2738) 111

2. Betere hardbaarheid dan AISI P20 door toevoeging op nikkel

3. Volledige certificering

4. Traceerbaarheid van warmte

5. Groottebereik: van kleine tot middelgrote gereedschappen


Hydraulisch uitwerpsysteem

Een hydraulisch systeem is een belangrijk kenmerk van kunststof spuitgietmachines. Het systeem kan 24 uur per dag draaien en moet gedurende vele jaren continu gebruik consistent werken. Nozzle-benadering, injectie van de plonsschroef, rotatie van de extruderschroef, plus het sluiten van de mal vereisen een groot aantal door beweging geactiveerde sub-circuits. Korrelig kunststofmateriaal vereist een uiterst stabiele beweging om soepel door de verwarmde geplastificeerde toestand te bewegen terwijl het in de vorm stroomt, tijdens de schroefrotatie en de invalsfase. De kwaliteit van het gevormde product kan in twijfel worden getrokken als er onregelmatigheden worden veroorzaakt door de hydraulische bewegingen.

Een noodzaak voor krachtbesturingssubcircuits bestaat ook om te voorkomen dat de matrijs opent en spuitmonden op hun plaats houden langs de vorm van de matrijs. Tijdens het injectieproces zijn deze functies van cruciaal belang. Door het aanpassen en bewaken van de hydraulische druk wordt de mechanische druk geregeld.

Het mechanisme voor de schroef dat wordt bewogen door de hydraulische motor, gekoppeld aan de cilinder die de schroef naar voren drijft, vormt een complex mechanisme dat nauwkeurige hydraulische afdichtingen vereist tijdens het injectie- en pakkingsproces van de matrijs. Verbeteringen in de moderne afdichtingstechnologie produceren lekvrije hydraulische machines die geschikt zijn voor het gieten van kunststofproducten die zelfs in de medische en voedingsindustrie kunnen worden gebruikt.


12


Hot Runner of Cold Runner?

Waarom zou u een mallensysteem met hotrunner kiezen boven een mallensysteem met koudloper (of omgekeerd)? Elk type vormsysteem heeft unieke functies die helpen te bepalen welke het beste bij u past.

Weet je, meestal zijn er mallen van het type Cold Runner of Hot Runner. Het belangrijkste verschil met hen is de prijs, de prijs van de hotrunner is hoger dan die van de koude runner en minder verspilling van plastic grondstoffen.

Cold-Runner schimmel

Cold-Runner mouldsystemen Een koud-runner mouldsysteem genoemd omdat de lopers dezelfde temperatuur hebben als de mallen, zijn er twee soorten coldrunner-systemen: een systeem met drie platen en een systeem met twee platen.

Met systemen met drie platen kan het onderdeel zonder een uitwerpsysteem uit de loper worden uitgeworpen, maar zijn een kon iets gecompliceerder dan een systeem met twee platen, dat wel een uitwerpsysteem vereist om het onderdeel en de geleider uit de vorm te verwijderen. Systemen met twee platen kunnen de meeste vormen aan, maar een systeem met drie platen is vriendelijker als het gaat om complexe ontwerpen.

In een mallensysteem met koude loper moet de loper groter zijn dan het onderdeel. Anders loopt u het risico dat de mal te vol raakt. Een groot voordeel ten opzichte van een hotrunner-systeem is de mogelijkheid om meer soorten polymeren te gebruiken zonder zorgen voor warmtegevoeligheid.

Koude lopers zijn minder duur dan hete lopers en zijn ook gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen afval veroorzaken tenzij je het extra materiaal kunt recyclen of smelten.


Hot-Runner mouldsystemen

Er zijn twee soorten hot-runner-vormsystemen, die beide twee platen gebruiken die worden verwarmd door een verdeelstuksysteem. Met extern verwarmde mallen kunt u meer warmtegevoelige polymeren gebruiken, terwijl intern verwarmde mallen een betere stroomregeling genereren. Afhankelijk van uw materialen en toepassingen, kunt u het ene type verkiezen (of nodig hebben) boven het andere.

Hete hardlopers zijn duurder dan koude hardlopers (in initiële investering en onderhoud), maar ze kunnen heet omgaan met grotere volumes en grotere onderdelen en genereren ook geen afval. In sommige gevallen is het gebrek aan afvalbalans met de hogere onderhoudskosten feitelijk ongeveer dezelfde nettokosten als een coldrunner-systeem.

Over het algemeen produceren hot-runner-mallen onderdelen met een consistentere kwaliteit en dit met snellere cyclustijden, maar het is niet zo gemakkelijk om van kleur te veranderen, noch kunnen hotrunners sommige warmtegevoelige polymeren herbergen.


Vormontwerp

AoXu matrijzenbouwer zou volgens uw idee een 3D-tekening voor u kunnen ontwerpen.

Nadat u hebt bevestigd, zullen we de vorm ontwerpen ontwerpen. kussenachtige 1

Een malontwerp bevat:

1. Hoeken op de zijwanden zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het vormstuk uit de mal kan worden verwijderd

2. De oppervlakteafwerking van het gieten moet worden bepaald voordat de mal is voltooid.

3. Het aantal holtes in een mal wordt bepaald door het aantal vereiste eenheden per jaar.

4. Bij het ontwerp van de matrijs moet rekening worden gehouden met de noodzaak van een inzetstuk of etiket tijdens de vormvolgorde.


Mold onderhouden

Onderhoud van koelwaterloop: het koelwaterkanaal wordt gebruikt om de plastic onderdelen in de holte te koelen en te stollen door middel van koelwater, wat een grote invloed heeft op het vormproces van de plastic onderdelen.

1. De schade van de blokkering van de koelwaterloop
Tijdens het werk op lange termijn, is het oppervlak van koelwaterkanaal gemakkelijk om kalk, vuil en roest enz. Af te zetten, die het omloopgebied van koelwaterweg verminderen, en hitteuitwisseling van het koelwater in vorm, de koeling sterk verminderen effect is verminderd, de schade is groot.

2. Controleer op geblokkeerde waterloop
De toename van sediment op het oppervlak van de koelwaterloop zal lokale blokkering van de waterloop veroorzaken, die kan worden gebruikt om de interne situatie van het koelwaterkanaal te bepalen door de stroomsnelheid van het koelwater te meten. Tijdens het meten kan een drukregelklep tussen de matrijs en het koelwaterkanaal worden geïnstalleerd. In dezelfde toestand kan het koelwater worden gemeten door de vormdruk. Aldus kan de blokkering van koelkanalen worden bepaald. Als het tot op zekere hoogte wordt geblokkeerd, moet het op tijd worden schoongemaakt.

3. Het reinigen van de koelwaterloop
Vanwege het ontwerp van het koelwaterkanaal wordt het geassocieerd met holtevorm, en de vorm van wendingen is onhandig om uit elkaar te vallen. Daarom kan het niet mechanisch worden gereinigd, kan het alleen worden gebruikt om te wassen. Onder de krachtige impuls van wasmiddel, het reinigen van het vuil dat daar hecht. Er zijn veel soorten reinigingsmiddelen die kunnen worden gekozen.


Vormroest en oplossing

De spuitgietmatrijs is gemaakt van gereedschapsstaal. Tijdens het werk zal het corrosieve gassen, water en andere materialen tegenkomen die roest veroorzaken. De gegoten onderdelen van roestige schimmel zullen kwaliteitsproblemen hebben, die moeten worden opgelost.

* Een gas geproduceerd door de ontleding van een smelt
Sommige grondstoffen na verhitting zullen vluchtig gas produceren, veel grondstof bij oververhitting produceert ook vluchtig gas, het gas is meestal corrosief, ze zijn rond de machine, wanneer de mal niet werkt, zouden ze corrosie op de mal hebben. Veeg hiervoor de mal af en sluit de mal wanneer de machine stopt met werken. Als het lange tijd niet wordt gebruikt, moet de vormholte worden besproeid met antiroestmiddel en wanneer de vorm wordt gesloten, moet deze worden bedekt met boter en plus de poort.

* Koelwater in de vorm
Vocht in de lucht kan een druppel water op het oppervlak van de mal vormen en het is gemakkelijk te roesten als u het niet op tijd afveegt. In het bijzonder, nadat de mal niet meer werkt, zal deze snel gecondenseerd water produceren. Stop daarom niet gemakkelijk met gieten, zelfs als u stopt, schakel het koelwater uit en droog de mal.

* Carbide geproduceerd tijdens het vormen
Na lange tijd te hebben gewerkt, wordt de schimmel geanalyseerd en afgebroken om carbide te produceren, waardoor de schimmel vaak slijt, corrodeert of roest. Veeg in dit geval onmiddellijk af met een droge doek.

Concluderend, als in de spuitgietindustrie de productiekosten van kunststof spuitgietbedrijven willen verminderen, moet aandacht besteden aan de spuitgietkwaliteit en later onderhoud, om de levensduur van de hele spuitgietmatrijs te verbeteren, om realiseer de productkosten, verbeter het algemene concurrentievermogen van de markt.

Andere problemen met spuitgieten, neem contact met mij op.


Contactgegevens

名片


Hot Tags: elektrisch voertuig kussen injectie schimmel, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like