Mold Design voor OEM Auto Bumper

Mold Design voor OEM Auto Bumper

Een van de bijzondere kenmerken van AOXU echte bumper schimmel / voorbumper schimmel is onze korte ontwikkelingstijd waardoor we nieuwe producten op de markt te brengen in een korte tijd.
Praat nu

Productdetails

Mold Design voor OEM Auto Bumper


Kunststof echte bumpervorm/voorbumpervorm met stripperplaat om automatische uitwerping te maken.

1.Customized ontwerpen worden geaccepteerd.

2.Mould staal P20 Duits of op maat

3.Staalhardheid HRC 28 tot 33

4.Injectie systeem hot runner

5.Ejector systeem, ejector pin

6.cyclustijd: 120S

7.Levensduur van de vorm: 1.000.000 keer

8.Goed staal met hoge hardheid

9.Good polish met hoge helderheid

10.Goede bewerking met hoge precisie


Wat is auto bumper en wat is de functie?

De kunststof bumper bestaat uit drie delen: buitenplaat, dempingsmateriaal en balk. De buitenplaat en het dempingsmateriaal zijn gemaakt van kunststof en de balk wordt in een U-vormige groef gestempeld door een koudgewalst vel met een dikte van ongeveer 1,5 mm; de buitenplaat en het dempingsmateriaal zijn aan de balk bevestigd en de balk is gekoppeld aan de lengtebalk van het frame en kan op elk gewenst moment worden bevestigd. Verwijder het. Kunststoffen die worden gebruikt in dergelijke kunststof bumpers zijn over het algemeen gemaakt van twee soorten polyester en polypropyleen materialen door spuitgieten, mal ontwerp voor OEM auto bumper.

Auto bumper is een veiligheidsinrichting die externe impact absorbeert en vermindert en de voor- en achterzijde van de carrosserie beschermt. Over het algemeen bestaat uit kunststof bumpers, demping materialen en balken. Plastic bumpers hebben kracht, stijfheid en decoratiefheid. Vanuit veiligheidsoogpunt kan een auto een dempende rol spelen in geval van een botsing en de voor- en achterbak beschermen. Van het uiterlijk, kan het natuurlijk worden gecombineerd met de carrosserie om een natuurlijke Een lichaam te vormen, met een goede decoratie, is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel om het uiterlijk van de auto te versieren.

9


Kunststof materiaal voor bumpers

1.Bepaling van bumperschaalmateriaal

Wettelijke voorschriften: De voor- en achterzijde van de auto moeten ervoor zorgen dat het voertuig geen ernstige schade aan het voertuig veroorzaakt wanneer zich een lichte botsing van 4 km/h voordoet. Bovendien beschermen de voor- en achterbumpers niet alleen het voertuig en verminderen zij de schade aan het voertuig, maar beschermen zij ook voetgangers en verminderen zij de verwondingen van voetgangers in geval van een botsing. Daarom moet het schaalmateriaal van de bumper de volgende kenmerken hebben:

1) Met minder oppervlaktehardheid, kan het voetgangersverwondingen verminderen;

2) Goede elasticiteit en sterke weerstand tegen plastische vervorming;

3) Goed trillingsdempingseffect kan meer energie absorberen in het elastische bereik;

4) Bestand tegen vochtigheid en vuil;

5) Heeft een goede zuur- en alkalibestendigheid en thermische stabiliteit.

Moderne auto bumper schelpen zijn meestal gemaakt van plastic of glasvezel. Om de kosten van de productie van proef te verminderen, de productiekosten van de vorm te besparen en ook de productiecyclus van de proef te verkorten, u in de concept-car-proefproductie overwegen om frp-glasvezel versterkt epoxyhand lay-upproces te gebruiken.

De materialen van de bumper zijn over het algemeen PP + EPEM + T20 of PP + EPDM + T15. EPDM + EPP is ook veelzijdiger. ABS verbruikt minder en is duurder dan PP. De dikte van de bumper is meestal 2,5-3,5 mm, en de gas-ondersteunde gieten kan dunner worden gemaakt.

Merk op dat als het onderste gaas van de bumper is geïntegreerd met de bumper, de dikte van het gaas meer dan 2,0 mm moet zijn en de matrijshoek zoveel mogelijk moet worden verhoogd (2 graden of meer). Als het gaas gescheiden is, is de maaswand van 1-1,5 mm voldoende.

2. Ergonomische controle die nodig is voor bumperontwerp

Eerst voor de passabiliteit van het voertuig. Ten tweede is de licentiecontrole. Ten derde controleren we de luchtinlaat. Definitief om te controleren bij lage snelheid en voetgangersbeschermingBereikbaarheid van trekhaakwerk.

Met de popularisering van auto's, heeft de veiligheid van auto's steeds meer aandacht gekregen, en de eisen van de regelgeving op de veiligheid van auto's zal hoger en hoger worden. Tegelijkertijd vereist de steeds ernstiger wordende energiecrisis ook dat auto's zo licht mogelijk zijn. Hoe bewoners en voetgangers veiliger te maken, om auto's minder gevoelig voor schade tijdens een botsing, en hoe het gewicht van onderdelen en onderdelen te minimaliseren zijn meer problemen die moeten worden overwogen bij het ontwerpen van bumpers.


Vormontwerp en -structuur

8

  • Scheidingsoppervlak

Meestal, voor de bumper vorm, zullen we ontwerpen met binnenste scheiding oppervlak technologie. Het voordeel is dat de scheidingslijn is verborgen op de niet-verschijnende oppervlak van de bumper, en kan niet worden gezien na montage op de auto, en heeft geen invloed op het uiterlijk.

Echter, deze technologie is ingewikkelder en structureel moeilijk dan het externe type bumper, en het technische risico is ook hoog. De mal kosten en mal prijs zijn ook hoger dan de externe type bumper, maar vanwege de mooie uitstraling, op grote schaal gebruikt in het midden en high-end auto's.

  • Auto bumper matrijs staal

Over het algemeen, over de voorbumper mal maken, gieten deel en de sjabloon zijn geïntegreerd, en de sjabloon materiaal is voorgeharde schimmel staal P20 of 718

  • Het voeden systeem van auto bumpermals

De mal voeding systeem neemt een integraal hot runner systeem, en de voordelen zijn handige montage en demontage, lage verwerking precisie, geen risico van lekkage, nauwkeurige montage nauwkeurigheid, en geen behoefte aan herhaalde demontage en montage en lagere onderhouds- en reparatiekosten.

7

  • Temperatuurcontrolesysteemontwerp van bumpermals

Het ontwerp van de temperatuur controle systeem van de voorbumper body spuitgietmatrijs heeft een grote invloed op de vormcyclus van de mal en de kwaliteit van het product. De mal temperatuur controle systeem neemt de vorm van "straight-flow koelwater pijp + geneigd koelwater pijp + koelwater put".

De ontwerppunten van het koelwaterkanaal van deze mal zijn als volgt:

1. De dynamische schimmelstructuur is ingewikkelder en de warmte is geconcentreerder. Het is belangrijk om af te koelen, maar het koelwaterkanaal moet minstens 8 mm verwijderd zijn van de duwstang, rechte bovenkant en hellend bovenste gat.

2. De afstand tussen de waterwegen is 50 ~ 60mm, en de waterweg is 20 ~ 25mm afstand van het holteoppervlak.

3. Als het koelkanaal in een recht gat kan worden gemaakt, maak dan geen schuin gat. Het hellende gat met een helling van minder dan 3 graden wordt direct veranderd in een recht gat.

4. De lengte van het koelwaterkanaal kan niet te verschillend zijn om ervoor te zorgen dat de schimmeltemperatuur ongeveer gelijk is.

Uitwerpsysteem

Auto bumpers zijn grote dunwandige onderdelen, en de demoulding moet glad en veilig. De middelste positie van de mal neemt een rechte top en een ejector pin, en de vingerhoed heeft een diameter van 12 mm. Omdat het contactgebied klein en moeilijk terug te keren is, is het gemakkelijk om de vingerhoed te laten botsen met het vaste holteoppervlak.

Daarom moet het binnenste deel van de autobumper zo recht mogelijk worden ontworpen en wordt de vingerhoed minder gebruikt.Onderhoud voor bumperschimmel

Schimmel onderhoud is belangrijker dan schimmel onderhoud. Hoe vaker de mal wordt gerepareerd, hoe korter de levensduur is. Hoe beter de mal wordt onderhouden, hoe langer de levensduur zal zijn.

Voorzorgsmaatregelen voor het onderhoud van schimmels

A, Reserveonderdelen, dagelijks onderhoud moet bijtanken;

B, Het schimmeloppervlak moet schoon zijn: plak het etiketpapier niet op het P/L-oppervlak, de goederen worden niet verder verwijderd voordat de goederen nog steeds worden verwijderd en de P/L-positie is ernstig;

C, Als een afwijking wordt gevonden, zoals een ejector afwijking, de opening en sluiting modus klinkt luid, enz.

1. Bij het gebruik van de hijsring moet u eerst controleren of deze intact is;

2. Gebruik apparatuur, vooral als er rondvliegend puin, zorg ervoor dat een bril te dragen;

3. Draag beschermende kleding en beschermende brillen bij het lassen.

4. Het is ten strengste verboden om te werken aan de onderkant van de mal;

5. Wanneer de machine werkt, zorg ervoor dat de spuitgietmachine in een gestopte staat is en hang het naamplaatje op.

Neem contact met ons op

2

Hot Tags: mal ontwerp voor OEM auto bumper, OEM auto bummper mal, bumper schimmel ontwerp

Onderzoek

You Might Also Like