Airconditioner Plastic basis spuitgieten

Airconditioner Plastic basis spuitgieten

Meer dan 15 jaar ervaring in kunststof spuitgieten; innovatieve oplossingen op basis van een gevarieerde branche-ervaring. We hebben onze services ontwikkeld om de meest betaalbare in de industrie te zijn en hebben een mooie oplossing, van matrijsontwerp en bouw tot productie, we kunnen het eenvoudigste tot het meest complexe onderdeel produceren zoals u wilt.
Praat nu

Productdetails

Airconditioner Plastic basis spuitgieten

1. Vormstructuur

Airconditioner Plastic basis spuitgieten

Deze mal maakt gebruik van een H-vormige structuur;

Cavtiy en kern gebruiken staal van P20, NAK80, 2738;

Schuifregelaar en inzetstuk gebruiken 2316 of 718;

Geleidebus, geleidepijler, spruletrekker en retourpen gebruiken standaard component;

Vormbasis gebruikt LKM.

Goed materiaal helpt de productiecyclus en de langere matrijslevensduur te besparen, zodat onderhoudstijd en -frequentie kunnen worden verkort, wat de productie-efficiëntie kan verbeteren.


2. Mold koelsysteem

Het ontwerp van matrijskoeling moet rekening houden met het koeleffect en de uniformiteit van de koeling, en moet ook rekening houden met de invloed op de totale schimmelstructuur. Een goed koelsysteem kan de koeltijd verkorten, zodat de productie-efficiëntie kan worden verbeterd en de kosten kunnen worden verlaagd.


3. Vorm dagelijks onderhoud

Voor schimmel is dagelijks onderhoud belangrijker dan schimmelaanpassing, als meer tijd wordt gewijzigd, is de levensduur van de schimmel korter.

* Dagelijks onderhoud: olie toevoegen aan elk bewegend onderdeel, zoals uitwerppen, schuif, geleiderbus, geleidezuil, enz .; reinigen van het vormoppervlak; de waterweg reinigen.

* Regelmatig onderhoud: behalve het dagelijkse onderhoud, moet ook de ventilatie worden schoongemaakt en het onderdeel dat is verbrand of beschadigd worden worden aangepast.

* Uiterlijk onderhoud: schilderen olieverf om roest te voorkomen; houd de mal schoon en vermijd het stof in de mal.


Spuitgietproces

Het kunststof spuitgietproces is een productiemethode voor het produceren van kunststof onderdelen. Voordat het proces begint, moet een ervaren matrijzenmaker een mal of gereedschap maken om een onderdeel te produceren. De constructie van de mal omvat twee helften (kern en holte) en bevat alle geometrie en functies die deel uitmaken van de specificaties van het onderdeel.

Nadat de mal is geconstrueerd, wordt deze vervolgens in een spuitgietmachine geladen waar het proces wordt uitgevoerd. Een trechter bevat thermoplastische pellets, die in de loop van de machine worden ingevoerd. Wrijving tussen de roterende schroef en het vat smelt de pellets. Hydraulische of elektrische schakelaars sluiten de vormhelften en drukken ze samen met honderden tonnen druk. De roterende schroef gaat vervolgens een vooraf ingestelde afstand voort waarbij een voorgeschreven volume van de gesmolten kunststof onder hoge druk in de matrijsholte wordt geïnjecteerd (vele duizenden PSI). Zodra het materiaal in de vorm komt, begint het af te koelen en vast te worden om zich aan te passen aan de vorm van de vorm. Nadat het materiaal voldoende is afgekoeld, wordt de matrijs automatisch geopend en wordt het onderdeel door een aantal uitwerppennen uit de kern geworpen.

spuitgieten machine

De spuitgietcyclus is als volgt:

* Materiaal komt in de loop

* Materiaal smelt en mengt

* Materiaalvolume (shotformaten in vat worden gemaakt)

* Mold sluit

* Injectie van het plastic in de vormholte

* Gesmolten materiaal gekoeld (tijdens dit proces bereiden stappen 1-3 zich voor op de volgende cyclus)

* Mold opent

* Onderdeel wordt uitgeworpen

* Ga terug naar stap 4 voor de volgende cyclus


Het berekenen van een spuitgietcyclus is als volgt:

Cyclus = Mo + Mc + I + C

Mc = Tijd om de mal te sluiten (dit is de tijd die nodig is om het gereedschap daadwerkelijk te sluiten)

I = Tijd om materiaal in de mal te injecteren

C = koeltijd (tijd om gesmolten materiaal te laten stollen)

Aan = Tijd om een mal te openen en het onderdeel uit te werpen (deze kunnen elkaar overlappen en vormen samen de totale open tijd)

De productiesnelheid van spuitgieten is de cyclustijd vermenigvuldigd met het aantal vormholten in het gereedschap. Typisch voor een prototype en een laag volume productie zal een gereedschap slechts een enkele holte hebben en weinig tot geen automatisering. Volledige productievormen voor extreem grote toepassingen zoals doppen en sluitingen kunnen tientallen holtes hebben en volledige automatisering met extreem korte cyclustijden en zeer hoge productiviteiten. Deze factoren maken spuitgieten uiterst kosteneffectief zodra het eerste gereedschap is voltooid en het proces is gestabiliseerd.


Ontwerpkenmerken van kunststof spuitgietonderdelen

Aangepaste componenten voor het gietproces moeten worden ontworpen en gebouwd door een ervaren industriële ontwerper of ingenieur. Het produceren van een dimensionaal nauwkeurig en stabiel onderdeel vereist veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het niet naleven van de ontwerprichtlijnen voor spuitgieten kan leiden tot ongewenste resultaten.

Veel factoren om te overwegen zijn als volgt:

* Materiaalkeuze

* Krimpsnelheid

*Droogte

* Ribs

* Bosses

* Draaduitlopen

* Geïntegreerde bevestigingsmiddelen


Spuitgietbewerking

De spuitgietservice omvat twee hoofdmethoden voor het vervaardigen van matrijzen: standaard Computer Numerically Controlled (CNC) frezen en Electrical Discharge Machining (EDM).

高速铣电火花 机

* CNC-bewerking is het belangrijkste middel geworden om complexere mallen te maken met nauwkeurigere maldetails in minder tijd dan traditionele methoden.

* De elektrische ontlading (EDM), ook bekend als vonkerosieproces, wordt veel gebruikt bij het maken van matrijzen. De meeste spuitgietbedrijven hebben EDM-service in huis, omdat dit essentieel is voor het matrijzenbouwproces van complexe matrijzen. EDM maakt de vorming mogelijk van spuitgegoten vormen die moeilijk te bewerken zijn, zoals vierkante hoeken of ribben.


Stuur ons nu een aanvraag

1 (2)

Hot Tags: airconditioner kunststof basis spuitgieten, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like