Air Conditioner Mold

Air Conditioner Mold

airconditioner schimmel
Praat nu

Productdetails

Air Conditioner Mold


Oppervlakteversterking verbetert de slijtvastheid van spuitgietmatrijzen

Met de ontwikkeling van lichtgewicht producten zoals voertuigen en motoren, is er een toenemende vraag naar het aantal, de levensduur en de complexiteit van spuitgietmatrijzen. Met de ontwikkeling van op kunststof gebaseerd staal, op hout gebaseerd hout en de precisie en complexiteit van productonderdelen, zal het aandeel spuitgietmatrijzen blijven toenemen en zullen de nauwkeurigheid en complexiteit dienovereenkomstig toenemen.

Aoxu Mold Technology voert oppervlakteversterking uit van de belangrijkste vormdelen van de spuitgietmatrijs om de slijtvastheid van de vormdelen te verbeteren, waardoor de kwaliteit van de vorm wordt verbeterd. Voor oppervlakteversterking moeten verschillende versterkingsmethoden worden gebruikt volgens de mallen voor verschillende doeleinden. De ponsmatrijs kan bijvoorbeeld worden gemaakt door elektrische vonkversterking, harde legering, enz., Om de slijtvastheid en druksterkte van het oppervlak van de vormdelen te verbeteren; de heet werkende matrijsstalen onderdelen zoals spuitgietmatrijzen en kunststof matrijzen kunnen genitreerd worden (harde stikstof). Behandeling) om de slijtvastheid, thermische vermoeidheidsweerstand en slijtvastheid van de onderdelen te verbeteren; de trekmatrijs en de buigmatrijs kunnen worden behandeld door zwavelen om de wrijvingscoëfficiënt te verminderen en de slijtvastheid van het materiaal te verbeteren; carbonitreren (zacht nitreren) kan worden toegepast op de oppervlakteversterkende behandeling van verschillende soorten schimmels.


Plastic schimmel Common Ejection Methods

Bij het ontwerpen van een spuitgietmatrijs moet altijd eerst het gebruik van uitwerppennen worden overwogen, omdat ze goedkoop en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze zijn het meest geschikt voor onderdelen die sterk en stijf zijn en een onregelmatige vorm hebben.

Perslucht wordt vaak gebruikt in combinatie met uitwerppennen om het uitwerpproces te ondersteunen. Het doel van de lucht is om het vacuüm tussen het onderdeel en de kern van het vormgereedschap op te heffen. Zonder deze lucht zouden de uitstootpennen waarschijnlijk gaten in het onderdeel slaan of het onderdeel tijdens het uitwerpen vervormen.

De derde methode van uitwerpen wordt gedaan door een stripperplaat. Dit is een zeer betrouwbare methode voor onderdelen die flexibel of zwak zijn.

Wanneer te gebruiken.

Een stripperplaat wordt gebruikt wanneer uitwerppennen of perslucht niet voldoende zijn om een onderdeel uit een kern te stoten. Voorbeelden van onderdelen zijn doppen, containers en deksels. Stripperplaten zijn heel gebruikelijk bij spuitgieten met dunne wand omdat deze delen vanwege hun aard zwak zijn, zodat de uitstootmethode volledig contact met de buitenrand van het onderdeel vereist om het van de kern te verwijderen.

Onderdelen met dikkere wanden (groter dan 1 mm) kunnen meestal worden uitgeworpen met uitwerppennen en perslucht, maar vaak is dit onbetrouwbaar, omdat onderdelen 100% van de tijd niet goed worden uitgeworpen - soms kunnen ze aan de kern hangen. Bovendien is de cyclustijd meestal langer, vooral bij hoge delen, zelfs als ze goed worden uitgeworpen. Een stripperplaat werpt onderdelen 100% van de tijd snel uit. Stripperplaten kunnen worden gebruikt voor zowel enkele holte als multi-holte spuitgietmatrijzen.

Hoe een stripplaat te maken.

Het kan worden gemaakt van een aantal verschillende soorten gereedschapsstaal - H13, P20, D2 en roestvrij staal kunnen allemaal worden gebruikt. De keuze is afhankelijk van de cyclustijd, de vereiste jaarlijkse productiehoeveelheid en het type kunststof dat moet worden gegoten. P20 is bijvoorbeeld goed genoeg voor traag draaiende onderdelen gemaakt van polypropyleen.

Een stripperplaat kan worden gemaakt met standaardwerktuigmachines, maar de machinist moet voorzichtig zijn om te werken met nauwe toleranties van 0,02 mm (0,001 inch).

Het is gemakkelijker om een stripperplaat te maken voor een rond deel dan voor een vierkant deel. Een rond deel heeft een ronde stripperring nodig zodat een cilindrische grinder kan worden gebruikt. Het is gemakkelijker om nauwe toleranties aan te houden met een slijpmachine dan met een freesmachine die nodig is voor vierkante onderdelen.

Voor het maken van strippers voor vierkante delen is meestal een laatste aanpassing aan de kern vereist door een handslijpproces dat beddengoed wordt genoemd. Het strooiselproces zorgt voor de juiste exacte toleranties, zodat kwaliteitsonderdelen worden geproduceerd voor de levensduur van de matrijs.

Hoe te bewegen.

Er zijn 4 manieren:

met de mechanische uitwerper van de machine

met hydraulische zuigers in de mal

met pnuematische (lucht) zuigers in de mal

met trekstangen

Het gebruik van mechanische spuitgietmachines is een van de meest gebruikelijke manieren om een stripperplaat te verplaatsen. Het is goedkoop en gemakkelijk te maken en is zeer betrouwbaar. De machine-uitwerpers kunnen rechtstreeks op de stripperplaat of op een subset van uitwerpplaten in de spuitgietmatrijs worden aangesloten als ze niet goed op één lijn liggen met de matrijs-stripperplaat.

Het nadeel van deze methode is dat deze alleen in een beperkt aantal vormmachines kan worden gebruikt, omdat de uitwerpopeningen van de machine in verschillende machines verschillend zijn. Dit zal echter geen probleem zijn als hiermee rekening wordt gehouden tijdens de ontwerpfase van de matrijs.

Hydraulische zuigers in de mal is een andere veel voorkomende methode. Deze methode wordt gebruikt wanneer de uitstoters van de vormmachine niet in de juiste positie staan om gemakkelijk verbinding te maken met de stripperplaat. Sommige vormen zijn groot en vereisen grote afstanden tussen de uitwerpmachines van de machine, zodat de stripperplaat tijdens elke cyclus soepel beweegt en niet vastloopt of vastloopt. Tijdens de ontwerpfase

hydraulische zuigers worden dicht bij de 4 hoeken van de vorm geplaatst zodat een juiste uitstoot wordt bereikt.

De 2 nadelen van het gebruik van hydraulische zuigers zijn dat ze olie kunnen lekken en de onderdelen kunnen vervuilen en de machine moet een kerntreksysteem hebben dat wordt gebruikt om de hydraulische zuigers te regelen.

Pneumatische zuigers in een mal zijn net zo eenvoudig te maken als hydraulische zuigers. Het enige verschil is de afdichting die op de zuiger wordt gebruikt. De ene is voor pneumatisch en de andere is ontworpen om te worden gebruikt met hydraulica, hoewel het mogelijk is om een afdichting te krijgen voor beide ontwerpen.

Het voordeel van het gebruik van pneumatiek is dat een luchtlek de onderdelen niet vervuilt, maar er is minder flexibiliteit in druk- en snelheidsregeling in vergelijking met hydraulica.

Het gebruik van trekstangen is een andere goedkope en eenvoudige manier om een stripperplaat te verplaatsen, maar het nadeel is dat ze normaal gesproken de toegang tot de mal in de machine beperken, dus wanneer een onderdeel vastloopt, is het moeilijk om het met de hand te verwijderen. Ook moet een matrijszetter voorzichtig zijn bij het instellen van de openingsslag van de matrijs, anders breken de trekstangen als de matrijs voorbij zijn limiet wordt geopend. Dit is een dure en tijdrovende reparatie.

De nadelen van een stripplaat.

Een mal maken met een stripperplaat is een stuk moeilijker dan een mal maken met uitwerppennen. Als het niet is ontworpen en goed gemaakt, zijn er constante problemen met de onderdeelkwaliteit, zoals knipperen. Cyclustijd zal ook lijden.

Matrijzen met stripperplaten vereisen meer matrijsonderhoud dan matrijzen zonder. Er is altijd een wasachtig residu dat zich na verloop van tijd ophoopt achter een stripperplaat en dit moet regelmatig worden schoongemaakt - meestal om de 48 uur productie. Als er niet wordt gereinigd, zullen problemen met de deelkwaliteit eerder in plaats van later ontstaan.

Aanvullende opmerkingen

Hoewel een spuitgietmatrijs gemaakt met een stripperplaat meer kost dan een matrijs gemaakt met uitwerppennen, is de productiviteitsverbetering aanzienlijk. Als een voorbeeld had een 20 ml containermal met uitstootpen een cyclustijd van 45 seconden. Toen het werd omgezet in afstoting van de stripperring, werd de cyclustijd verminderd tot 35 seconden. Dat is een productiviteitstoename van 22%.


Neem contact op

2
Hot Tags: airconditioner schimmel, huishoudelijke apparaat schimmel, AC schimmel

Onderzoek

You Might Also Like