Koffiezetapparaat kunststof deel spuitgiet

Koffiezetapparaat kunststof deel spuitgiet

Streven naar uitmuntendheid, eerst technologie; ga voor succes, mensgericht. De perfecte combinatie van moderne technologie en ingenieus team zal uw concurrentievermogen verbeteren. Goede schimmel, gemaakt in Aoxu.
Praat nu

Productdetails

Aoxu Mould kan verschillende soorten plastic spuitgietmatrijzen voor koffiezetapparaat voor elke klant aanpassen volgens hun vereisten. Het citaat kan op basis van tekening of steekproeven worden gemaakt die door klanten worden verstrekt, onze producten zijn zowel uitstekend in kwaliteit als redelijk in prijs. Uw tevredenheid is garantie.

We richten ons altijd op perfectie op kwaliteit en diensten van kunststof gieten. We willen onze beste diensten en onze beste kunststof vormproducten aan alle klanten leveren.

Wij zijn gevestigd in Huangyan, Zhejiang, China, dat slechts 40 minuten duurt van Luqiao Airport en slechts 10 minuten van Taizhou treinstation. We staan bekend als een van de betere Chinese fabrikanten en exporteurs van plastic matrijzen voor plastic artikelen, zoals matrijzen voor auto-onderdelen, huishoudelijke apparaten, huishoudelijke onderdelen, industriële onderdelen, enzovoort. Met geavanceerd plastic vormproces, en onze plastic vormen worden hoofdzakelijk geëxporteerd naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Australië en het Midden-Oosten.

*Ontwerpcapaciteit

We hebben een sterk technisch team, met 5 senior ontwerpers en 20 ingenieurs die meer dan 15 jaar ervaring hebben met het maken van matrijzen. Onze ontwerpers zijn goed in het ontwerpen van nieuwe producten en de vormstructuur. Om defecten tijdens de productie van kunststof matrijzen te voorkomen, voeren we meestal de schimmelstroomanalyse voor de matrijs uit voordat we eraan beginnen. Na analyse van de schimmelstroom bepalen we de poort en de structuur van de schimmelinjectie. Daarom kan de mal met succes en soepel worden afgewerkt.

Coffee Maker Plastic Part Injection Mold


*Productiecapaciteit

We gebruiken een volledig assortiment van CNC-bewerkingscentra, grote portaalfreesmachines, verticale freesmachines, CNC-graveermachines, elektrische vonk (EDM), draadscharen, enz. We hebben geavanceerde technologie voor CAD / CAM / CAE-ontwerp en rijke ervaringen in plastic matrijzen maken. Geavanceerde kunststof gietprocessen zorgen ervoor dat we een groot vermogen hebben om grote mallen, complexe mallen, diep-holtevormen en zeer nauwkeurige mallen te produceren.

3


Project management

Aoxu is in staat om de hele procedure te beheren vanaf het concept vanaf het allereerste begin tot de perfecte voltooiing. Dit betekent hogere efficiëntie, lagere kosten, kortere doorlooptijd en veel betere algehele controle over de operatie. We zullen gedetailleerde productieplanning en timing maken die strikt worden opgevolgd door projectmanagers die een rijke ervaring hebben met het ontwerpen van matrijzen, het vervaardigen van gereedschappen, het beheer van spuitgietprocessen. Elk project wordt afzonderlijk in rekening gebracht door één projectmanager, die verantwoordelijk is voor alle zakelijke en technische communicatie voor dit project met de klant.

We houden de klant op de hoogte van gedetailleerde informatie over dit project per weekrapport en digitale foto. Het is gemakkelijk voor de klant om het project tegelijkertijd te beheren. We zullen een hoog niveau van klantenservice bieden door zelfverbetering. Slechts één telefoontje, of een e-mail, en u zult zien dat we 24/7 voor u klaar staan. We stellen een efficiënt team samen om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van projecten soepel verloopt van engineering naar productie of klant.

10


Eén case laat zien hoe onze ontwerper problemen oplost

Zoals met al onze projecten, zijn we begonnen met een ontwerpevaluatie. Kijkend naar het ontwerp liet ons zien dat dit een complex onderdeel was met een aantal echt lastige uitdagingen voor de matrijzenmaker. Voor een kunststof spuitgietproject als dit waren de belangrijkste aandachtspunten de verwarmings- en koelcycli, wanddikte, trekhoeken en ondersteuning voor de lange, dunne secties in het midden van het reservoir. Zoals bij elk van onze projecten, werkte ons team nauw samen met de klant om voorgestelde wijzigingen uit te leggen en goed te keuren.

1. Injectiespuiten

4

De gele spits is alleen de spar die overblijft na injectie. Dit moet worden afgebroken en gelijk met de basis worden bijgesneden.

Uitdaging: De klant was bang dat het afbreken van dit stuk - vooral wanneer het zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt - een gat in de bodem van de beker zou kunnen scheuren. Ze wilden dat het aan de andere kant werd versterkt met een koepel van plastic.

Oplossing: We hebben hen geadviseerd om het basisoppervlak vlak te houden. Dit is gemakkelijker te vormen en ziet er beter uit. Maar om een mooie spoelbasis te krijgen, hebben we afgesproken om het grootste deel van de spruw af te snijden en later plat te bewerken. Meer werk, maar een betere afwerking.


5

2. Trekhoeken

De blauwe lijn geeft aan waar de holte en kern zullen scheiden - de scheidingslijn.

Uitdaging: naarmate de kern en holte uit elkaar gaan, zal dit gebied te veel in de mal blijven steken.

Oplossing: We hebben een ontwerphoek van 5 ° ingesteld, voldoende om het gereedschap te bevrijden en toch te voldoen aan de functionele en esthetische vereisten.


3. Dunne muren

6

Er zijn drie uitstekende inlaatfittingen loodrecht op de openingsrichting van de matrijs.

Uitdaging: deze functies zijn dunwandige secties die apart van de hoofdholte / kern moeten worden losgemaakt.

Oplossing: hydraulische schuifkernen. Hier kunt u zien waar de schuifregelaars na injectie in twee verschillende richtingen opzij gaan. Ze creëren hun eigen scheidingslijnen, maar in dit geval zullen deze tegen de basis van de fittingen zijn en geen cosmetische problemen veroorzaken. Er zijn ook intrekbare pennen in elke kern, die de dunne wanden van de inlaat- en uitlaatfittingen ondersteunen wanneer de schuiven worden teruggetrokken. Deze kunnen vervolgens afzonderlijk worden verwijderd via veerwerking.


4. Lange uitstekende kolommen

7

Er zijn twee lange, dunwandige pijpen in het bekerreservoir voor het toevoeren van het warme water.

Uitdaging: Wanneer de kern en holte gescheiden zijn, zullen deze kolommen onderworpen worden aan sterke elastische krachten die ze zouden beschadigen of vernietigen.

Oplossing: we hebben extra hydraulische schuifregelaars in de kernzijde ingebouwd, die afzonderlijk werden verwijderd nadat de mal volledig open was.


5. Handmatige inzetstukken

8

Drie kleine gaten moesten rond de omtrek in de beker worden gegoten. Deze zijn bedoeld voor het later monteren van een sluitkap.

Uitdaging: de mal wordt ingewikkeld en duur. Hoe deze te vormen zonder extra hydraulische schuifregelaars?

Oplossing: dit is een ideale plek om handmatige inzetstukken te gebruiken die gemakkelijk met de hand in en uit kunnen worden bewogen. Het duurt iets langer, maar vereenvoudigt het maken van het gereedschap aanzienlijk en houdt de kosten laag.


6. Koelkanalen

9

Koelkanalen zijn essentieel voor het handhaven van een uniforme wandtemperatuur tijdens injectie, die kromtrekken voorkomt.

Uitdaging: in deze tool worden de kanalen conventioneel bewerkt, wat betekent dat ze rechte, zichtlijnen volgen. Dit is niet ideaal voor het volgen van de gebogen contouren van deze vorm.

Oplossing: we hebben meerdere koelkanalen gecreëerd in kritieke gebieden, wat acceptabel is voor een kleine prototype-run. Maar hier zou een perfecte gelegenheid zijn in toekomstige builds om te profiteren van de conforme koelkanalen die mogelijk zijn met metaal 3D-printen.


Spuitgiet hoofdkanaalontwerp

Het hoofdkanaal is verbonden met het mondstuk van de injectiemachine en het omloopkanaal van een kanaal, gewoonlijk en het inspuitmondstuk op dezelfde as, het gedeelte is rond en heeft een zekere mate van tapsheid. De hoofdstroomontwerppunten zijn als volgt:

1. het hoofdkanaal is ontworpen om conisch te zijn, de kegelhoek neemt vaak 2 ° ~ 4 ° vloeibaarheid controleer de kunststof wenselijk 3 ° ~ 6 °, de stroomkanaaloppervlakteruwheid R0.63um, en de verwerking moet langs de loper Axiaal polijsten zijn.

2. de sferische straal R2 met een diameter van het hoofdkanaal dan de straal van de spuitmond van de spuitgietmachine R1 1-2 mm; sferische putdiepte van 3 ~ 5 mm; hoofdkanaaldiameter van het begin van de inlaatdiameter dan de spuitmondmondstukdiameter 0,5-1; Algemeen d = 2,5 ~ 5 mm.

3. het einde van het hoofdkanaal was een afgeronde overgang, de straal van de filet r = 1 - 3 mm.

4. de lengte van het hoofdkanaal L is minder dan 60 mm is beter, de langste mag niet groter zijn dan 95 mm.

5. het hoofdkanaal wordt vaak geplaatst in de afneembare hoofdkanaalbus; verschillende hoofdkanaalbusstructuur en assemblage zoals getoond, het materiaal dat vaak wordt gebruikt T8A, warmtebehandeling die hardheid van 53 ~ 57HRC blust. Dit ontwerp moet het hoofdkanaal gebruiken zoals afgebeeld.

201707181735248848529


Neem contact op met Shine om je schimmelproject af te maken

1 (2)


Hot Tags: koffiezetapparaat kunststof onderdeel spuitgiet, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like