Vorm handdroger

Vorm handdroger

Vorm handdroger
Praat nu

Productdetails

Vorm handdroger


Vormproces, kenmerken en gebruik van verschillende gangbare kunststoffen

PMMA polymethylmethacrylaat

Chemische en fysische eigenschappen.

PMMA is algemeen bekend als "plexiglas" en heeft uitstekende optische eigenschappen en weerstand tegen weersveranderingen. De penetratie van wit licht is maar liefst 92%. PMMA-producten hebben een zeer lage dubbele breking en zijn vooral geschikt voor het maken van dvd's.

PMMA heeft kruipeigenschappen bij kamertemperatuur. Naarmate de belasting toeneemt en de tijd toeneemt, kan spanningsscheuren optreden. PMMA heeft een goede slagvastheid.

Spuitgieten procesomstandigheden

Droogbehandeling: PMMA is hygroscopisch en daarom is een droogbehandeling vóór verwerking noodzakelijk. De aanbevolen droogomstandigheden zijn 90 ° C gedurende 2-4 uur.

Smelttemperatuur: 240 ~ 270 ° C.

Mold temperatuur: 35 ~ 70C.

Injectiesnelheid: gemiddeld

Typisch gebruik

Automobielindustrie (signaallichtapparatuur, instrumentenpaneel, enz.), Farmaceutische industrie (opslagcontainer, enz.), Industriële toepassingen (videodiscs, lichtverspreiders), consumentengoederen (drankbekers, schrijfwaren, enz.).


PE-LD polyethyleen met lage dichtheid

Chemische en fysische eigenschappen

Het commerciële PE-LD-materiaal heeft een dichtheid van 0,91 tot 0,94 g / cm3. PE-LD is permeabel voor gassen en waterdamp. De hoge thermische uitzettingscoëfficiënt van PE-LD is niet geschikt voor het verwerken van producten voor langdurig gebruik.

Als de dichtheid van PE-LD tussen 0,91 en 0,925 g / cm3 ligt, is de krimp tussen 2% en 5%. Als de dichtheid tussen 0,926 en 0,94 g / cm3 ligt, is de krimp 1,5% ~ 4. %tussen. De huidige werkelijke krimpsnelheid hangt ook af van de parameters van het spuitgietproces.

PE-LD is bestand tegen een breed scala aan oplosmiddelen bij kamertemperatuur, maar aromatische koolwaterstoffen en gechloreerde koolwaterstofoplosmiddelen laten het zwellen. Net als PE-HD is PE-LD gevoelig voor barsten in omgevingsbelasting.

Spuitgieten procesomstandigheden

Droog: over het algemeen niet nodig

Smelttemperatuur: 180 ~ 280 ° C

Mold temperatuur: 20 ~ 40C

Om een uniforme koeling en economische warmteafvoer te bereiken, wordt aanbevolen dat de diameter van het koelkanaal ten minste 8 mm is en dat de afstand van het koelkanaal tot het matrijsoppervlak niet groter is dan 1,5 maal de diameter van het koelkanaal.

Injectiedruk: tot 1500 bar.

Houd druk: tot 750 bar.

Injectiesnelheid: het wordt aanbevolen om een hoge injectiesnelheid te gebruiken.

Lopers en poorten: Verschillende soorten lopers en poorten kunnen worden gebruikt. PE-LD is bijzonder geschikt voor gebruik met hotrunner-mallen.

Typische toepassingen: kommen, bakken, pijpkoppelingen, dagelijkse benodigdheden


POM POM

Chemische en fysische eigenschappen

POM is een taai, veerkrachtig materiaal dat uitstekende kruipweerstand, geometrische stabiliteit en slagvastheid behoudt, zelfs bij lage temperaturen. POM heeft zowel homopolymeermaterialen als copolymeermaterialen. Het homopolymeermateriaal heeft een goede ductiliteit en vermoeiingssterkte, maar is niet gemakkelijk te verwerken. Het copolymeermateriaal heeft een goede thermische stabiliteit, chemische stabiliteit en is gemakkelijk te verwerken. Of het nu een homopolymeermateriaal of een copolymeermateriaal is, het is een kristallijn materiaal en neemt niet gemakkelijk vocht op.

De hoge mate van kristallisatie van POM resulteert in een relatief hoge krimp van maximaal 2% tot 3,5%. Er zijn verschillende krimpsnelheden voor een verscheidenheid aan verschillende versterkte materialen.

Spuitgieten procesomstandigheden

Drogen: als het materiaal in een droge omgeving wordt bewaard, is drogen meestal niet nodig.

Smelttemperatuur: homopolymeermateriaal is 190 ~ 230C; copolymeer materiaal is 190 ~ 210 ° C.

Mold temperatuur: 80 ~ 105C. Om de krimp na het vormen te verminderen, kan een hogere matrijstemperatuur worden gebruikt.

Injectiedruk: 700 ~ 1200bar

Injectiesnelheid: gemiddelde of hoge injectiesnelheid.

Lopers en poorten: Elk type poort kan worden gebruikt. Als een tunnelpoort wordt gebruikt, is het het beste om een korter type te gebruiken. Hete spuitmondkanalen worden aanbevolen voor homopolymeermaterialen. Voor het copolymeermateriaal kan een interne hotrunner of een externe hotrunner worden gebruikt.

Typisch gebruik

POM heeft een zeer lage wrijvingscoëfficiënt en een goede geometrische stabiliteit, waardoor het ideaal is voor tandwielen en lagers. Omdat het ook bestand is tegen hoge temperaturen, wordt het ook gebruikt in pijpleidingapparatuur (pijpafsluiters, pomphuizen), gazonuitrusting, enz.


PP polypropyleen

Chemische en fysische eigenschappen

PP is een semi-kristallijn materiaal. Het is harder en heeft een hoger smeltpunt dan PE.

Omdat de PP-temperatuur van het homopolymeertype erg bros is wanneer deze hoger is dan 0 ° C, zijn veel commerciële PP-materialen willekeurige copolymeren van 1 tot 4% ethyleen of een klemcopolymeer met een hogere ethyleenverhouding. Het PP-materiaal van het copolymeertype heeft een lage warmtevervormingstemperatuur (100 ° C), lage transparantie, lage glans, lage stijfheid, maar heeft een sterkere slagsterkte. De sterkte van PP neemt toe naarmate het ethyleengehalte toeneemt.

De Vicat-verwekingstemperatuur van PP is 150 ° C. Vanwege de hoge mate van kristalliniteit heeft dit materiaal een uitstekende oppervlaktestijfheid en krasbestendigheid.

Er is geen probleem van het kraken van omgevingsstress in PP. Typisch wordt PP gemodificeerd door de toevoeging van glasvezels, metaaladditieven of thermoplastisch rubber. De stroomsnelheid van PP heeft een MFR variërend van 1 tot 40. Lage MFR PP-materialen hebben een betere slagvastheid maar een lagere rek. Voor materialen van dezelfde MFR is de sterkte van het copolymeertype hoger dan die van het homopolymeertype.

Vanwege kristallisatie is de krimp van PP vrij hoog, in het algemeen 1,8 tot 2,5%. En de richtinguniformiteit van krimp is veel beter dan materialen zoals PE-HD. De toevoeging van 30% glasadditief kan de krimp verminderen tot 0,7%.

Zowel het homopolymeertype als de copolymeertype PP-materialen hebben een uitstekende vochtabsorptieweerstand, zuur- en alkalicorrosieweerstand en oplosbaarheidsweerstand. Het is echter niet bestand tegen aromatische koolwaterstoffen zoals benzeenoplosmiddelen, gechloreerde koolwaterstoffen (tetrachloorkoolstof) oplosmiddelen en dergelijke. PP is niet zoals de PE in het chloorhexidine zink weduwe bad?

Spuitgieten procesomstandigheden

Droogbehandeling: Drogen is niet vereist indien correct opgeslagen.

Smelttemperatuur: 220 ~ 275C, let op dat u 275C niet overschrijdt.

Mold temperatuur: 40 ~ 80C, 50C wordt aanbevolen. De kristallisatiegraad wordt hoofdzakelijk bepaald door de matrijstemperatuur.

Injectiedruk: tot 1800 bar.

Injectiesnelheid: In het algemeen kan hoge snelheid spuitgieten worden gebruikt om de interne druk te minimaliseren. Als er defecten op het oppervlak van het product verschijnen, moet lage snelheid injectie bij hogere temperaturen worden gebruikt.

Lopers en poorten: Voor koude lopers variëren typische lopersdiameters van 4 tot 7 mm. Het wordt aanbevolen om een rond inlaat- en stroompad te gebruiken. Alle soorten poorten kunnen worden gebruikt. Typische poortdiameters variëren van 1 tot 1,5 mm, maar poorten tot 0,7 mm kunnen ook worden gebruikt. Voor randpoorten moet de minimale poortdiepte de helft van de wanddikte zijn; de minimale poortbreedte moet minimaal twee keer de wanddikte zijn. Het hotrunner-systeem is volledig beschikbaar voor PP-materialen.

Typisch gebruik

Auto-industrie (voornamelijk met behulp van PP met metaaladditieven: spatborden, ventilatiepijpen, ventilatoren, enz.), Instrumenten (deurbekledingen voor de vaatwasser, ventilatieroosters, wasmachineframes en -afdekkingen, voeringen voor koelkastdeuren, enz.), Dag Consumentengoederen gebruiken (gazon en tuinuitrusting zoals grasmaaiers en sproeiers, enz.).


PS polystyreen

Chemische en fysische eigenschappen

De meeste commerciële PS's zijn transparante, amorfe materialen. PS heeft een zeer goede geometrische stabiliteit, thermische stabiliteit, optische transmissiekarakteristieken, elektrische isolatie-eigenschappen en een zeer kleine neiging om vocht te absorberen. Het is bestand tegen water, verdunde anorganische zuren, maar kan worden aangetast door sterk oxiderende zuren zoals geconcentreerd zwavelzuur en kan in sommige organische oplosmiddelen opzwellen en vervormen. Typische krimp ligt tussen 0,4 en 0,7%.

Spuitgieten procesomstandigheden

Droogbehandeling: Drogen is meestal niet vereist, tenzij onjuist opgeslagen. Als drogen vereist is, wordt het aanbevolen om 2-3 uur bij 80 ° C te drogen.

Smelttemperatuur: 180 ~ 280 ° C. De bovengrens voor het vlamvertragende materiaal is 250 ° C.

Mold temperatuur: 40 ~ 50C.

Injectiedruk: 200 ~ 600bar.

Injectiesnelheid: een hoge injectiesnelheid wordt aanbevolen.

Lopers en poorten: Alle conventionele soorten poorten kunnen worden gebruikt.

Typisch gebruik

Productverpakkingen, huishoudelijke artikelen (serviesgoed, trays, enz.), Elektrisch (transparante containers, lichtbron diffusers, isolatiefilms, enz.).


PVC (polyvinylchloride)

Chemische en fysische eigenschappen

Stijve PVC is een van de meest gebruikte plastic materialen. PVC-materiaal is een niet-kristallijn materiaal.

PVC-materialen worden vaak toegevoegd met stabilisatoren, smeermiddelen, hulpverwerkingsmiddelen, kleurstoffen, stootmiddelen en andere additieven die daadwerkelijk worden gebruikt.

PVC-materialen zijn niet-brandbaar, zeer sterk, weersbestendig en uitstekende geometrische stabiliteit.

PVC is zeer goed bestand tegen oxidatiemiddelen, reductiemiddelen en sterke zuren. Het kan echter worden gecorrodeerd door geconcentreerde oxiderende zuren zoals geconcentreerd zwavelzuur, geconcentreerd salpeterzuur en is ook niet geschikt voor contact met aromatische koolwaterstoffen of gechloreerde koolwaterstoffen.

De smelttemperatuur van PVC tijdens verwerking is een zeer belangrijke procesparameter. Als deze parameter onjuist is, leidt dit tot het probleem van materiële ontleding.

De stromingseigenschappen van PVC zijn vrij slecht en het procesbereik is smal. In het bijzonder zijn PVC-materialen met een groot molecuulgewicht moeilijker te verwerken (dit materiaal bevat gewoonlijk een smeermiddel om de stromingseigenschappen te verbeteren), dus PVC-materialen met een klein molecuulgewicht worden meestal gebruikt.

De krimp van PVC is vrij laag, in het algemeen 0,2 tot 0,6%.

Spuitgieten procesomstandigheden

Droogbehandeling: drogen is meestal niet nodig.

Smelttemperatuur: 185 ~ 205 ° C

Mold temperatuur: 20 ~ 50C

Injectiedruk: tot 1500 bar

Houd druk: tot 1000 bar

Injectiesnelheid: Om materiaalverslechtering te voorkomen, wordt over het algemeen een aanzienlijke injectiesnelheid gebruikt.

Lopers en poorten: Alle normale poorten kunnen worden gebruikt. Als u met kleinere onderdelen werkt, is het het beste om tip-type poorten of ondergedompelde poorten te gebruiken; voor dikkere delen is dit het beste


Spuitgieten beïnvloedt de koelsnelheid van het product

1. Plastic productontwerp: hoofdzakelijk de dikte van plastic producten. Hoe groter de dikte van het product, hoe langer de koeltijd. In het algemeen is de koeltijd ongeveer evenredig met het kwadraat van de dikte van het kunststof voorwerp of evenredig met het 1,6e vermogen van de maximale loopdiameter. Dat wil zeggen, de dikte van het plastic product wordt verdubbeld en de koeltijd wordt met 4 keer verlengd.

2. Vormmateriaal en zijn koelmethode: Vormmateriaal, inclusief vormkern, holtemateriaal en vormkadermateriaal heeft een grote invloed op de koelsnelheid. Hoe hoger de warmteoverdrachtscoëfficiënt van het matrijsmateriaal, hoe beter de warmteoverdracht van de kunststof per tijdseenheid en hoe korter de koeltijd.

3. Configuratie koelwaterleiding: hoe dichter de koelwaterleiding bij de holte is, des te groter de diameter van de leiding, des te groter het getal, des te beter het koeleffect en des te korter de koeltijd.

4. Koelvloeistofstroomsnelheid: hoe groter de koelwaterstroomsnelheid (in het algemeen om turbulente stroming te bereiken), hoe beter het effect van koelwater om warmte te verwijderen door warmteconvectie.

5. Eigenschappen van het koelmiddel: de viscositeit en de warmtegeleiding van het koelmiddel hebben ook invloed op de warmteoverdracht van de matrijs. Hoe lager de viscositeit van het koelmiddel, hoe hoger de warmteoverdrachtscoëfficiënt en hoe lager de temperatuur, hoe beter het koeleffect.

6. Plastickeuze: Plastic verwijst naar de maat van de geleidingssnelheid van plastic waarbij warmte wordt gekoeld uit de hete grond. Hoe hoger de warmteoverdrachtscoëfficiënt van kunststof, hoe beter het warmteoverdrachtseffect of de lagere soortelijke warmte van kunststof, de temperatuur is gemakkelijk te veranderen, dus de warmte is gemakkelijk te dissiperen, het warmtegeleidingseffect is beter en de vereiste koeling tijd is korter.

7. Verwerking parameterinstelling: hoe hoger de materiaaltemperatuur, hoe hoger de matrijstemperatuur, hoe lager de uitstoottemperatuur en hoe langer de vereiste koeltijd.

Ontwerpregels voor het koelsysteem:

8. Het ontworpen koelkanaal moet zorgen voor een uniform en snel koeleffect. Het doel van het ontwerp van het koelsysteem is om een goede en efficiënte koeling van de matrijs te handhaven. Koelgaten moeten de standaardafmetingen hebben voor eenvoudige verwerking en montage.

9. Bij het ontwerpen van het koelsysteem moet de matrijsontwerper de volgende ontwerpparameters bepalen op basis van de wanddikte en het volume van het plastic onderdeel: de locatie en grootte van de koelgaten, de lengte van de gaten, het type gaten, de configuratie en verbinding van de gaten, en de stroom van koelvloeistof. Waarde- en warmteoverdrachtseigenschappen.


Neem contact op

2Hot Tags: handdroger schimmel, schimmel, plastic droger schimmel

Onderzoek

You Might Also Like