Plastic luchtbevochtiger Shell-onderdelenvorm

Plastic luchtbevochtiger Shell-onderdelenvorm

Met de ontwikkeling van wetenschap en technologie wordt het leven van mensen steeds beter, maar de omgeving wordt steeds erger, het wordt erg belangrijk om de lucht op te ruimen.
Praat nu

Productdetails

Plastic luchtbevochtiger Shell-onderdelenvorm


Vormprofiel

Vormstaal: H13

Afschrikhardheid: HRC56 ~ 58

Vormbasis: C60

Uitwerpsysteem: oliecilinder

Luchtbevochtiger Shell Materiaal: ABS

Materiële Parameters: thermische geleidbaarheid=0.168w / (m ℃); Specifieke warmtecapaciteit=1750J / (Kg ℃); Smeltdichtheid=1,103 × 103 kg / m3

Mold Cycle Time: 35s

Productafmetingen: 533 * 432 * 241 mm


Schimmeluitwerpsysteem

We kiezen voor oliecilinderuitwerper.

Er zijn twee veelgebruikte manieren om oliecilinders te bevestigen:

1. De eerste is een vierkante oliecilinder die aan boord B is bevestigd. De oliecilinder moet aan boord B worden geplaatst.

0200814153454_副本

2. De tweede is een ronde cilinder die op de vingerhoedplaat is bevestigd. Opgemerkt moet worden dat de borgschroef van de vingerhoedplaat naast de oliecilinder moet worden toegevoegd, die een grote kracht heeft om spanningsvervorming te voorkomen.

0200814153454_副

Mold Gate Locatie berekenen

De bestaande malstructuur en parameters worden bepaald door het traditionele ervaringsontwerp, poort in het midden.

Volgens de vereisten, de drie situaties van spruw aan de linkerkant (dicht bij het grote uiteinde, 15 mm vanaf de middellijn), spruw aan de rechterkant (dicht bij het kleine uiteinde, 20 mm vanaf de middellijn) en spruw in de midden werden berekend en respectievelijk vergeleken, om de relatie tussen de aanspuitpositie en het drukveld, temperatuurveld en vullingsituatie van injectiedelen te verkrijgen, om de optimale selectie van de positie van de aanspuiting te realiseren.


Invloed van verschillende schimmeltemperaturen

In het spuitgietproces is de matrijstemperatuur een belangrijke parameter, verschillende matrijstemperatuur heeft een andere invloed op het spuitgietproces, wat resulteert in verschillende spuitgietresultaten.

Volgens de eisen van de opdrachtgever van de taak werd de matrijstemperatuur van 20 ℃, 40 ℃ en 60 ℃ geselecteerd voor berekening en vergelijking, waarbij de matrijstemperatuur van 60 ℃ de oorspronkelijke procesparameter was.20200814155132

Met de stijging van de matrijstemperatuur neigt de spuitgietsituatie te verbeteren. Wanneer de matrijstemperatuur stijgt tot 60 ℃, kan de injectievloeistof de holte volledig vullen.

De verdeling van de gestolde laag is goed, dat wil zeggen dat wanneer de matrijstemperatuur 60 ℃ is, deze kan voldoen aan de vereisten van spuitgieten en de selectie van originele parameters redelijker is.


Optimaliseer de vorm en grootte van de poort

Bij het spuitgieten stolden de injectie-delen van het grote deel van het lokale gebied eerst, de drukwaarde is erg laag, niet bevorderlijk voor het soepele handhaving van de druk.

Poort voor Ф 3 mm rond bij het opvullen van gebreken, de gestolde laagverdeling grote tekortkoming.

Poort is veranderd in 8 x 1,5 mm of uit voor Ф 2 mm gat, weinig gestolde laagverdeling, kan als bevredigend worden beschouwd.

Toen de lengte van de spruw werd vergroot tot 10 mm, dat wil zeggen, wanneer de spruw werd genomen als een rechthoek van 10 x 1,5 mm, veranderde de gestolde laag weinig en was het resultaat bevredigend. In vergelijking met het 8 × 1.5 mm-schema waren het vullende effect en de verdeling van de gestolde laag echter niet veel verbeterd.

Na uitvoerige overweging van het spuitgieteffect en het gemak van verwerking, montage en modificatie, werd de injectiepoort uiteindelijk veranderd in een rechthoekig gat van 8 × 1,5 mm.


Het proces van het maken van mallen

Tekeningbeoordeling - materiaalvoorbereiding - verwerking - verwerking van matrijsframe - verwerking van matrijskern - verwerking van elektroden - verwerking van matrijsonderdelen - inspectie - montage - vliegende matrijs - matrijstesten - productie

A: Vormframe-verwerking: 1 dozijn nummer, 2 A / B-plaatverwerking, 3 paneelverwerking, 4 vingerhoed vaste plaatverwerking, 5 bodemplaatverwerking

B: Bewerking van matrijskern: 1 flitsrand, 2 voorbewerkingen, 3 freesmachines, 4 bewerkingen voor monteurs, 5 CNC-voorbewerking, 6 warmtebehandeling, 7 fijnslijpen, 8 CNC-afwerking, 9 EDM-bewerking, 10 matrijsbesparing

C: verwerking van gereedschapsonderdelen: 1 verwerking van schuifregelaars, 2 verwerking van compressieblokken, verwerking van 3 splitterconus-spruwmoffen, 4 inzetstukken voor verwerking van matrijsframe-verwerking


Aoxu Mold Technology Factory

FactoryCNC machines-56

Een goed ontwerp van de matrijsstructuur is een gekwalificeerd uitgangspunt voor de fabricage van matrijzen, de matrijsontwerpers en stylizers van de fabriek' hebben meer dan 10 jaar professionele ervaring met het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen, kunnen de structuur en de productstructuur vormen voor alle aspecten van de analyse. (Inclusief: matrijsstroomanalyse, matrijslossingshelling, productoppervlakmicrokosmos, gietsysteemontwerp, uitlaatsysteemontwerp, koelsysteemontwerp, enz.) Deze matrijs is ook gemakkelijk op te treden in het ontwerp van de matrijsstructuur zal worden herhaald.


Vormonderhoud

Matrijsonderhoud is belangrijker dan matrijsonderhoud, hoe vaker het matrijsonderhoud wordt uitgevoerd, hoe korter de levensduur; Hoe beter de mal wordt onderhouden, hoe langer de levensduur zal zijn. Matrijsonderhoud is hoofdzakelijk onderverdeeld in drie punten:

1. Dagelijks onderhoud: allerlei bewegende delen zoals vingerhoed, lijn, geleidepost, geleidehulsolie, matrijsoppervlaktereiniging, waterafvoer, dit is de matrijsproductie die elke dag moet worden onderhouden.

2. Regelmatig onderhoud: regelmatig onderhoud, inclusief dagelijks onderhoud maar ook reiniging van de uitlaatgroef, ingesloten gasverbranding zwart plus uitlaat, schade, correctie van slijtageonderdelen.

3. Uiterlijk onderhoud: Verf de buitenkant van het schimmelembryo om roest te voorkomen. Wanneer de mal wordt losgelaten, moet de bewegende mal met vaste mal worden bedekt met antiroestolie. Wanneer de mal wordt opgeslagen, moet deze goed worden gesloten om te voorkomen dat er stof in de vormholte komt.


Neem contact met mij op

名片

Hot Tags: plastic luchtbevochtiger shell onderdelen schimmel, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like