Kunststof spuitgieten van dvd-doosjes

Kunststof spuitgieten van dvd-doosjes

Aoxu Mold is een kwaliteitsfabrikant uit Taizhou, Huangyan, voor de kunststofinjectie-industrie, gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp en de constructie van kunststof spuitgietmatrijzen om te voldoen aan de strenge eisen en specificaties van de toonaangevende winkels voor matrijzenbouw. We zullen bouwen wat u nodig heeft.
Praat nu

Productdetails

Kunststof spuitgieten van dvd-doosjes

Basiskenmerken dvd-doos:

Kunststof spuitgieten van dvd-doosjes

Een 14 mm dvd-hoesje uit één stuk

Holte: 1 * 2

Gedeeltelijke hars: PP

Deelgewicht: 56 g

Onderdeelmaat: 191 * 158 * 14 mm

Kernstaal: P20 roestvrij (HRC42-48)

Holtestaal: P20 roestvrij (HRC42-48)

Vormbasis: LKM-standaard

Runnersysteem: koud

Uitwerpen: onderdelen raken los door luchtblazen en komen er automatisch uit


Taizhou Huangyan Aoxu Mold Technology Co., Ltd , is opgericht sinds 2013, als gevolg van de gezonde en gestage expansie in de afgelopen jaren, heeft het een zeer sterke basis opgebouwd in zowel productiefaciliteiten als technologieën. Aslo, we hebben alle sets voor het vervaardigen van matrijzen, waaronder hogesnelheid CNC-freesmachines, lijnsnijmachines en vonkenmachines, de geavanceerde technologie van wereldklasse. Wij zijn een fabriek die gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen voor de cassettes voor het opnemen van banden of videobanden, speelgoed en andere plastic verpakkingen.

1 (1)

Professionele productieplastic cd- en dvd-opbergkoffer inclusief: standaard dvd-hoes, slank dvd-hoes, meerdere dvd-hoes, dvd-hoes voor machinaal verpakken, blue ray-hoes, speciale dvd-hoes, standaard cd-hoes, slank cd-hoes voor juweel, cd-hoes voor machine inpakken, multi-cd hoes , speciale CD-houder, CD digi-lade, DVD digi-lade, blue ray digi-lade, milti CD digi-lade, multi DVD digi-lade, multi blue ray didi-lade en speciale CD & DVD digi-lade, etc.


Productieproces voor dvd-hoezen

Materialen zoals polystyreen, nylon, polypropyleen en polytheen kunnen worden gebruikt in een proces dat spuitgieten wordt genoemd. Dit zijn thermoplastische kunststoffen - dit betekent dat wanneer ze worden verwarmd en vervolgens in een mal worden geperst, ze in verschillende vormen kunnen worden gevormd. Een eenvoudig diagram van een spuitgietmachine wordt hieronder weergegeven met de productie van een dvd-doosje.

1. Wat is kunststof spuitgieten?

Het proces van kunststof spuitgieten werd uitgevonden door John Wesley Hyatt. In 1868 produceerde hij biljartballen door celluloid in een mal te injecteren. Later bouwde hij een plunjer-type spuitgietmachine om de productie te vergemakkelijken. Een andere uitvinder, James Hendry, verbeterde de uitvinding van Hyatt en bouwde een schroefspuitgietmachine in 1946.

Zowel plunjertype- als schroefinjectietype vormmachines worden gebruikt in de moderne kunststofindustrie. Het verschil tussen de twee zit in de manier waarop het plastic wordt overgebracht naar de mal. Schroefinjectietypes zijn handiger en worden op grotere schaal gebruikt.

In het kunststofvormproces worden kunststofharsen in korrelvorm of in korrelvorm gebruikt. De keuze van het plastic type hangt af van het soort product dat wordt gemaakt, de vereisten en het totale budget. Van de honderden beschikbare kunststoffen zijn er maar een paar veilig voor consumentengebruik. Sommige van die die worden gebruikt in het kunststof spuitgietproces omvatten polystyreen, polycarbonaat, polypropyleen, polyethyleen, polyamide, polyvinylchloride en acryl.

Kunststoffen zijn niet afbreekbaar en daarom niet milieuvriendelijk. Het kunststof spuitgietproces speelt echter een positieve rol bij het verminderen van afval. In het proces gebruikte kunststoffen kunnen zo vaak als nodig worden hergebruikt.

De plastic pellets of korrels worden in de toevoertrechter van een spuitgietmachine gegoten. De invoertrechter is een grote container die uitkomt in een verwarmingscilinder. In de verwarmingscilinder worden de pellets onderworpen aan intense hitte totdat het plastic smelt.

Een plunjer of een schroef duwt vervolgens het gesmolten plastic naar voren door een mondstuk in een vorm met gesplitste matrijs. De mal is het omgekeerde van het te maken onderdeel en kan één of meerdere holtes hebben om meerdere onderdelen tegelijkertijd te maken. Mallen kunnen worden gemaakt van duurzaam en duur staal, of het meer betaalbare, minder duurzame aluminium of berylliumlegering metaal.

Net als bij het selecteren van het juiste plastic type, is het selecteren van het vormmetaal afhankelijk van product, kosten en duurzaamheidfactoren. Fabrikanten gebruiken vaak een minder dure metalen mal voor het vormen van prototypen en krijgen de duurzamere, machinaal bewerkte mallen wanneer de vraag naar productie toeneemt.

Het gesmolten plastic koelt in de vorm, hardt uit en neemt de vorm van de vorm aan. De mal opent dan en het onderdeel wordt uitgeworpen. Het is dan klaar voor verpakking of is voorbereid voor andere secundaire bewerkingen. Het hele kunststof spuitgietproces is binnen enkele minuten voltooid en kan automatisch worden uitgevoerd.

5

2. Het proces van kunststof spuitgieten

Een typisch plastic dvd-doosje wordt op deze manier vervaardigd, met polypropyleen als materiaal. De gedetailleerde uitleg zoals hieronder:

1. Korrels van kunststofpoeder worden in een trechter gegoten of gevoerd die het opslaat totdat het nodig is.

2. Een verwarming verwarmt de buis en wanneer deze een hoge temperatuur bereikt, begint een schroefdraad te draaien.

3. Een motor draait een draad die de korrels langs het verwarmingsgedeelte duwt dat vervolgens smelt tot een vloeistof.

4. De vloeistof wordt in een vorm geperst waar deze in de vorm afkoelt (vorm van een dvd-doosje).

5. De mal wordt geopend en het dvd-hoesje valt automatisch.

3


Soorten poorten in kunststof spuitgieten

Vormpoort, of invoeropening genoemd, is een slanke en korte geleider die het sub-geleider en holtegedeelte verbindt (behalve de directe poort), en is een belangrijk onderdeel in het poortsysteem. De belangrijkste functies zijn: wanneer holte wordt gevuld met gesmolten materiaal, stolt het poortdeel eerst om terugstroming van materiaal te voorkomen en kan het na het produceren gemakkelijk worden gesneden. Vier soorten poorten:

1. DIRECTE POORT

Directe poort, ook wel middelste poort genoemd, die een lage stromingsweerstand heeft met een hoge voedingssnelheid, wordt gebruikt in matrijzen met enkele holte met grote afmetingen en diepte. Het is geschikt voor het materiaal met hoge viscositeit en slechte mobiliteit, zoals PC, PSF, enz.

Als u een ondiep en plat product maakt met een directe poort, zal het product worden gebogen en kromtrekken, en er zullen ook afschuwelijke poortmarkeringen op het product zijn. Soms als de hitte op het poortdeel focust, is de binnendruk groot, wat barsten zal veroorzaken. Dus bij het ontwerpen moet de poort klein zijn. Voor dunne wandvorm moet de maximale poortdiameter twee keer de wanddikte zijn.

Plastic Injection Mold Gate Types

2. ZIJPOORT

Zijpoort, ook wel randpoort genoemd, is gemaakt op het verbindingsvlak met een rechthoekige sectie, die geschikt is voor mallen met meerdere holtes.

3. POORT MET PUNTEN

Pin-point gate, ook wel pin gate genoemd, is een poort van zeer kleine omvang. Dit type poorttype wordt veel gebruikt in allerlei schaalvormen die gemakkelijk een poort moeten snijden. Maar het is niet geschikt voor producten met een grote wanddikte omdat de dwarsdoorsnede klein is en condensatie snel is.

4. ONDERZEESE POORT

Onderzeeër poort, dezelfde naam shear gate, is ontwikkeld uit pin-point gate. Pin-point poort wordt gebruikt voor drie plaatvorm, maar onderzeese poort wordt gebruikt voor twee plaatvorm om de vormstructuur te vereenvoudigen. Dit soort poort is ontworpen aan de binnenzijde van het product of aan de buitenkant van een verborgen plek, die de schoonheid van het product niet beïnvloedt. Bij het uitwerpen van het product zal de poort worden gesneden, dus het is niet goed voor wat coriaceous materiaal.


De oorzaken van roest in plastic schimmel en oplossingen

1. Gas gegenereerd door smeltontleding

Sommige materialen produceren bij verhitting vluchtige gassen. Deze gassen zijn corrosief en veroorzaken corrosie in de mal. Wanneer de apparatuur stopt met werken, breng dan een zachte doek aan om de mal te reinigen en de mal te sluiten. Als het lange tijd niet wordt gebruikt, spuit dan de roestremmer in de holte en breng vervolgens boter aan op de poort bij het sluiten van de vorm.

2. Koelwater in de vorm

Koelwater wordt vaak in de vorm gebruikt voor koeling, dus er is meer vocht rond de vormapparatuur. Als de matrijs onder het dauwpunt wordt afgekoeld, vormt het vocht in de lucht waterdruppeltjes op het oppervlak van de matrijs. Als het niet op tijd wordt afgeveegd, zal het gemakkelijk roesten. Condensaat wordt zeer snel geproduceerd, vooral nadat de mal niet meer werkt. Daarom wordt, wanneer het vormen wordt gestopt, ook het koelwater uitgeschakeld en wordt de vorm gedroogd.

3. Carbide geproduceerd tijdens het gieten

Nadat de matrijs lange tijd is bewerkt, slaat het gietmateriaal neer en ontleedt het tot carbiden, waardoor de matrijs vaak slijt, corrodeert of roest. In dit geval, als er carbidevorming wordt gevonden, moet deze onmiddellijk worden verwijderd.


Dus voor elke matrijszending zullen we antiroestmiddel op matrijsholte en kernoppervlak schilderen. Dan zullen we de mal met dunne film wikkelen en in een houten doos doen om het water of anderen te vermijden. Wanneer de schimmel in de fabriek van de klant is aangekomen, sturen we ze instructies voor het produceren van de schimmel en vragen ze om de schimmel goed op te slaan op een schone en droge plaats. Na bulkproductie, moeten de vormholte en het kerndeel worden schoongemaakt en het antiroestmiddel opnieuw worden geschilderd en goed worden opgeslagen, zodat de vormlevensduur langer is.


Neem contact op

sales1@aouxumoulds.com

1 (2)

Hot Tags: kunststof dvd-behuizing spuitgieten, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like