Tv-frame kunststof spuitgiet

Tv-frame kunststof spuitgiet

Met hoge eisen aan oppervlakteglans, is het belangrijkste punt van deze TV-framevorm hoe een poortsysteem te ontwerpen om alle product gebalanceerde mobiliteit te maken en hoe de zinkstreep wordt veroorzaakt door de ribben of ongelijkmatige wanddikte. Aoxu Mold heeft ervaring met het maken van mallen voor huishoudelijke apparaten.
Praat nu

Productdetails

Technologieanalyse van kunststof kunststof spuitgietmatrijzen

1. Analyse van de structuur

De structuur van het tv-frame toont hieronder, de grondstof is ABS met 0,5% krimp. De grootte is 394,5 * 272,8 * 11,8 mm, met een gemiddelde dikte van 2,4 mm.

TV Frame Plastic Injection Mold

Er zijn power-knoppen aan elke kant, en met veel ribben aan de achterkant. Vanwege de grote omvang en de hoge eisen aan het productoppervlak, is de moeilijkheid van het maken van deze matrijs het ontwerpen van een poortsysteem om het materiaal gelijkmatig te laten vloeien en de zinkstreep te voorkomen.


2. Analyse van grondstof --- ABS

* Chemische en fysische eigenschappen

ABS wordt gecombineerd door acrylonitril, butadieen en styreen deze drie copolymeren. Acrylonitril, heeft de prestaties van hoge sterkte, warmtestabiliteit en chemische stabiliteit. Butadieen, heeft de prestaties van vasthoudendheid en slagvastheid. Styreen heeft de prestaties van eenvoudige verwerking, hoge afwerkingsgraad en hoge sterkte. ABS is dus een soort hardnekkig, hard en stijfheidsmateriaal.

* Vormkarakteristiek: gemiddelde liquiditeit, hoge prestaties van eenvoudige verwerking, dimensionale stabiliteit, hoge slagvastheid, enz.

* Injectietechniek en vormconditie

Droogbehandeling: drogen minimaal 2 uur bij een temperatuur van 80-90 °

Smelttemperatuur: 210-280 ° C, geadviseerde temperatuur: 245 ° C

Mold temperatuur: 25-70 ℃ (schimmel temperatuur zal de mate van afwerking van het oppervlak beïnvloeden)

Injectiedruk: 50-100Mpa

Injectiesnelheid: gemiddelde snelheid

* Typisch gebruiksbereik: afdekking / schaalonderdelen voor huishoudelijke apparaten, auto-interieur en exterieuronderdelen, etc.


3. Bevestiging van de trekhoek

Omdat het materiaal na afkoelen en krimpen op de holte wordt gewikkeld, dus om het schrapen op het productoppervlak gemakkelijk te ontvormen en te voorkomen, moet u een geschikte trekhoek bevestigen bij het ontwerpen.


4. Verstevigingsribben toevoegen

Om de sterkte en stijfheid van het frameproduct te garanderen, moeten de verstevigingsribben worden ingesteld om het grote frame te ondersteunen (zie de volgende afbeelding), dus houd bij het ontwerpen van het product rekening met de volgende punten:

* De grootte van de ribben moet niet te groot zijn, moet worden ingekort met meer hoeveelheid.

* De afstand tussen twee ribben moet meer dan twee keer de wanddikte zijn, wat het zinkpunt kan voorkomen en de sterkte van het frame kan vergroten.

* De richting van de ribben moet hetzelfde zijn als de stromingsrichting van smeltmateriaal, dat goed is in materiaal dat alle holtegedeel vult.

2


5. Ronde hoek en gaten

*Ronde hoek

QQ 截图 20190904140114

Dit frame is ontworpen met een ronde hoek, waardoor de spanningsconcentratie wordt vermeden en de sterkte en schoonheid van het frame wordt vergroot. De diameter van de binnenste ronde conner moet de helft van de wanddikte zijn; de diamater van de buitenste ronde hoek moet 1,5 wanddikte groter zijn; de straal van de ronde conner moet niet minder zijn dan 0,5 mm.

Deze conner is ontworpen als: R = 1,5, H = 3,6 mm; r = 0,5, H = 1,2 mm

Zoals de rechter foto laat zien:

*Gaten

Er zijn twee aan / uit-knoppen in dit frame. De diameters van twee zijn 3,2 mm en 6,2 mm.

3


6. Bevestiging van het holtegetal

Bij het bevestigen van het holtegetal moet rekening worden gehouden met de parameter van de injectiemachine, zoals het maximale injectievolume, de nominale klemkracht, de weekmakende snelheid, ook rekening houden met de vereisten voor het product en het budget voor dit project. Overwegend alle punten, dit frame schimmel ontwerp met één holte.


7. Bevestiging van het afscheidende gezicht

Het ontwerp van het scheidingsvlak wordt beïnvloed door de vorm van het stuk, de wanddikte, de maatprecisie, de locatie van het vormstuk, het type demolding, de locatie en het type poort, ontluchting en andere punten. In dit ontwerp moet rekening worden gehouden met de volgende punten:

* gemakkelijk voor het ontmantelen van stukken

* gezien het buitenoppervlak van het stuk

* resulterend in de precisie van de stukgrootte

* rekening houdend met de locatie van de flitser

* gemakkelijk voor ventilatie

* rekening houdend met de invloed van de trekhoek op de stukgrootte


8. Ontwerpen van poorten systeem

* Hoofdagent

De hoofdloper is het eerste deel waarin smeltend materiaal in de holte stroomt, zodat het doorsnedeoppervlak de stroomsnelheid en vultijd zal beïnvloeden. Als het doorsnedegebied te klein is, is het moeilijk voor het vormen van producten; als het doorsnedeoppervlak te groot is, zal de koeltijd langer zijn, wat de productie-efficiëntie vermindert. Gezien alle feiten, is deze hoofdagent een beetje groot ontworpen.

* Sub-runner

Voor grote en multi-holte schimmel moeten er sub-lopers zijn die ervoor zorgen dat het smeltmateriaal in alle delen in korte tijd kan stromen. Veelgebruikte sub-runner wordt weergegeven in de volgende afbeelding:

4

Om de druk en het warmteverlies te verminderen, maakt deze mal gebruik van een onderloper met ronde doorsnede.

Zoals volgende shows:

5

* Poorttype

Er zijn verschillende soorten poorten, zoals directe poort, centrale poort, zijpoort, pin-point poort, onderzeeër poort, ventilatorvormige poort, randpoort, etc. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Deze mal maakt gebruik van een onderzeese poort, die automatisch materiaal zal snijden met minder markeringen.


9. Ontwerp van koelsysteem

Het type koeling van het type omvat waterkoeling, luchtkoeling en oliekoeling. Gezien de tijdigheid en de economie maakt deze mal gebruik van waterkoeling. Het ontwerpprincipe moet de volgende punten volgen:

* De afstand tussen de koelweg en de holte moet geschikt zijn, anders heeft dit invloed op het koeleffect en de vormsterkte.

* De koeling moet groot zijn.

* Moet geschikt zijn voor stukwanddikte.

* Moet uit de buurt blijven van de naad van het inzetstuk, dit kan waterlekkage voorkomen.

* Er zal geen plaats zijn die zal leiden tot terugstroom.

* De poortzijde moet koeling toevoegen, omdat de temperatuur van dit onderdeel het hoogst is.

* De in- en uitgaande manier van koelwatertemperatuur zou bijna hetzelfde moeten zijn.

* De aansluiting van kuip en mondstuk moet worden afgedicht.


10. Moldflow-analyse

mold-flow1

Mold flow analyse simulatiesoftware is een waardevol hulpmiddel dat helpt om kwaliteitsonderdelen op tijd en binnen budget op de markt te brengen. Simulatiesoftware is een essentieel hulpmiddel bij de ontwikkeling van gecompliceerde 3D-onderdeelontwerpen en helpt ook bij het voorspellen van de effecten op de kwaliteit van het lichter en dunner maken van bestaande producten. Hoewel simulatiesoftware geen resultaten met 100% nauwkeurigheid oplevert, voorkomt u dat u enkele grote fouten maakt.

Voordelen worden opgesomd in de volgende punten:

* tijd- en kostenbesparend

* het kan worden toegepast op zowel ontwerpen als bestaande onderdelen

* eisen van de vormmachine voorspellen

*probleemoplossen11. Als u een schimmelproject op tv-toestel of andere onderdelen van huishoudelijke apparaten hebt, kunt u contact opnemen met Shine ( sales1@aoxumoulds.com ) om uw specifieke projectanalyse te krijgen.

card-1_ 看图 王


Hot Tags: tv-frame plastic spuitgietmatrijs, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like