Plastic mal voor eencilinder wasmachine

Plastic mal voor eencilinder wasmachine

Plastic mal voor eencilinder wasmachine
Praat nu

Productdetails

Plastic mal voor eencilinder wasmachine


Core&versterker; Cavity Steel: H 13, 2316, 718 H enz.
Kunststof: PP, ABS, PC etc.
Vormbasis: 45 #
Holte: 1 / 2
Mold Life: meer dan 1 miljoen schoten
Specificatie: Alle maten beschikbaar
Ontwerpsoftware: UG, CATIA, PROE, AUTO CAD


Hoe wordt een spuitgietmatrijs gemaakt?

Er wordt ons vaak gevraagd hoe we spuitgietmatrijzen maken, en meer specifiek hoe we dat doen. Om dit te beantwoorden, helpt het om onze diensten in hun context te plaatsen. De kosten en tijd die nodig zijn om traditionele spuitgietgereedschappen voor grote volumes te produceren, zijn een gevolg van het feit dat de productiviteit moet worden gemaximaliseerd en de kosten per onderdeel voor grote productievolumes tot een minimum moeten worden beperkt. Zeer hoge volumes en hoge productiesnelheden dicteren gereedschap van gehard staal met volledige automatisering, meerdere caviteiten en geavanceerde loop- en koelsystemen. Dergelijke tools zijn complex, tijdrovend om te produceren en te testen, en nog moeilijker om eenmaal in bedrijf te zijn. Wanneer de klant echter een paar honderd spuitgegoten onderdelen volgens een strak leveringsschema nodig heeft, en de productiesnelheid niet hoog hoeft te zijn, kan een geheel andere benadering van de matrijsproductie worden gebruikt.

Het begrijpen van de eisen van de klant is de basis voor elk succesvol spuitgietproject.

Vanaf het begin van elke klantbetrokkenheid streven we ernaar om de volledige context van het project waarvoor we gegoten componenten produceren te begrijpen, om er zeker van te zijn dat we de primaire behoeften van de klant&# 39 aanpakken en de beste maken beslissingen voor het matrijsontwerp. Bijvoorbeeld:

Wat is het eindgebruik van het product?

Wat doen de componenten die we gieten?

Zullen componenten worden gebruikt voor het testen van vorm, pasvorm en functie?

Is het project slechts een model voor een komende vakbeurs?

Zijn de componenten bedoeld als eindproductie-onderdelen?

Hoe is het gevraagde materiaal gekozen en wat waren de vereisten?

Moeten de componenten een hoogwaardige oppervlakteafwerking of een speciale textuur hebben?

Heeft de klant de komende maanden 25 componenten of 250 000 nodig?

Het begrijpen van en handelen naar de antwoorden op elk van deze vragen zijn de basis van een succesvol spuitgietproject.


Afscheidingsoppervlak voor wasmachinedelen mallen

De keuze van het scheidingsoppervlak is de eerste stap in het ontwerp van mallen voor wasmachinedelen. Het wordt beïnvloed door vele factoren zoals de vorm, het uiterlijk, de wanddikte, de maatnauwkeurigheid en het aantal holtes. Het scheidingsoppervlak voor algemene producten is eenvoudig te bepalen. Voor sommige onderdelen met zijkernen of als het gaat om kussens, stoten en inserties, is het echter niet eenvoudig.

Over het algemeen volgt het scheidingsoppervlak de volgende principes:

1. Voor eenvoudig verwijderen

Het scheidingsoppervlak, dat wil zeggen, het product kan soepel uit het oppervlak van de mal komen. Daarom moet de positie van het scheidingsoppervlak worden gekozen in het onderdeel met de grootste productsectie. Dit is het meest fundamentele principe.

2. Positie

Bij het bepalen van de productpositie in de mal, moet de locatie van het scheidingsoppervlak proberen te voorkomen dat het product zijgaten of zijgespen vormt en ingewikkelde malstructuren vermijden.

3. Vorm

Normaal gesproken is het scheidingsoppervlak prependiculair ten opzichte van de richting waarin de spuitgiet wordt geopend. Alleen onder speciale omstandigheden heeft het scheidingsoppervlak andere vormen. De vorm van het scheidingsoppervlak is gebaseerd op het principe van gemakkelijke verwerking en demontage. Zo worden sommige gebogen producten geclassificeerd volgens de kromming van de buiging.

4. Zorg voor het uiterlijk en de kwaliteit van het product

Leg het scheidingsoppervlak niet op het gladde buitenoppervlak van het product. Over het algemeen mag het uiterlijk van het oppervlak geen lijnen en andere lijnen hebben die het uiterlijk van de esthetiek beïnvloeden; Sommige producten met concentriciteitsvereisten, alle onderdelen met dezelfde mate van concentriciteit moeten aan dezelfde kant worden geplaatst om hun concentriciteit te garanderen.

5. Overweeg de afstand voor het openen van de laterale mal

Over het algemeen is de afstand tot de laterale mechanische malopening relatief klein / daarom moet bij het selecteren van het scheidingsoppervlak de richting waarin de kernafstand lang is worden gekozen in de richting waarin de voor- en achtermallen worden geopend en gesloten, en de korte richting wordt gebruikt als het zijtype.

6. Overweeg klemkracht

De zijdelingse klemkracht van de mal is relatief klein. Daarom moet voor een groot product met een groot projectiegebied de richting van de grote projectie van het openen en sluiten van de voor- en achtervorm, en het zijprojectiegebied kleiner zijn.

7. Goed voor ontluchting

Wanneer het scheidingsoppervlak wordt gebruikt als de belangrijkste uitlaat, moet de scheiding worden ontworpen aan het einde van de plastic stroom om de uitlaat te vergemakkelijken.

8. Matrijsdelen zijn gemakkelijk te verwerken

Bij het selecteren van een afscheidingsoppervlak moet de mal worden verdeeld in delen die gemakkelijk te bewerken zijn, waardoor de moeilijkheidsgraad van de bewerking wordt verminderd.

9. Afscheidingsoppervlak

Bij veel producten is er een volledige cirkel van R-hoeken op het scheidingsoppervlak. Op dit moment is de classificatie gebaseerd op de beste classificatie van R en kan de scherpe kant niet worden gezien.


Voorbereiden op productie

Zodra het ontwerp van de mal is voltooid, begint het proces echt te versnellen. De afzonderlijke componenten van de mal (kern, holte, inzetstukken, actie, uitwerppennen, enz.). zijn aangewezen voor hun respectieve productieproces: CNC-bewerking, EDM (bewerking met elektrische ontlading), slijpen en handmatige bewerking.


Polijsten voor wasmachinevorm

1. Doe het binnenshuis

Wanneer we het matrijspolijsten in eigen beheer doen, kunnen we de tijd in de gaten houden. En het is gemakkelijk om met uw polijstafdeling te communiceren om de hoogwaardige polijstopdracht te behouden, dit voorkomt dat het probleem zich voordoet door de overpolijstwerkzaamheden.

2. Besteed het uit

U kunt de doorlooptijd nog gemakkelijker in handen nemen door het polijsten in te plannen bij een extern polijstbedrijf. Speciaal voor sommige mallen met meerdere holtes, omdat ze veel polijstholtes afzonderlijk hebben. Maar als u een probleem tegenkomt dat een moeilijke leverancier is, ligt dat dicht bij u, dat zal veel gemakkelijk zijn, u kunt daar binnen enkele minuten heen gaan en het aan hen uitleggen.

3. Tips om de reinheid van je polijstmiddel te verbeteren

houd uw polijstgebied uit de buurt van slijpstof en spaanders. Sta niet toe dat het een ongeorganiseerde puinhoop wordt van losse stenen en accessoires.

Scheid je stenen. Het is verbazingwekkend dat mensen een 220 korrel in een doos of blik kunnen gooien met een 600 korrel. Soms mengen ze zelfs polijststokjes met verschillende korrels van de diamant. Laat' s zien, als je denkt dat je poetst met een diamant met een fijne afwerking en je krijgt een grover diamantstuk gemengd, wat denk je dat het resultaat zal zijn?

Verplaats uw polijstgebied weg van slijpmachines en straalapparatuur. Om de een of andere reden blijven veel winkels gewoon poetsen, direct naast de vlakslijpmachines, het enige dat nodig is, is een verdwaald stuk slijpsteen om je afwerking te verpesten.


Neem contact met ons op

2

Hot Tags: plastic mal voor eencilinder wasmachine, wasmachine mal, plastic mal voor wasmachine

Onderzoek

You Might Also Like