HDPE Plastic 24 fles Cola Case injectievorm

HDPE Plastic 24 fles Cola Case injectievorm

In het geval van cola moet het draagvermogen hoog zijn, dus voor schimmels moet HDPE-kunststof van goede taaiheid worden gebruikt om te produceren. Ook is er een hoge behoefte aan schimmel. Hier is HDPE Plastic 24 Bottle Cola Case Injection Mold die we hebben gemaakt: Grondstof: HDPE De verhouding tussen nieuw materiaal en gerecycled ...
Praat nu

Productdetails

In het geval van cola moet het draagvermogen hoog zijn, dus voor schimmels moet HDPE-kunststof van goede taaiheid worden gebruikt om te produceren. Ook is er een hoge behoefte aan schimmel. Hier isHDPE Plastic 24 fles Cola Case injectievormwe maakten:

HDPE Plastic 24 Bottle Cola Case Injection Mould

Grondstof: HDPE

De verhouding tussen nieuw materiaal en gerecycled materiaal: 100% nieuw materiaal

Gewicht van het onderdeel: 2,43 kg

Wanddikte: 1,6 - 1,8 mm

Binnenmaat: 574 * 474 * 217 mm

Buitenmaat: 600 * 500 * 230 mm

Dragende: 20 kg

Capaciteit: 59L

Aanpassen en logo: kan worden aangepast en uw logo toevoegen

Vormstaal: 1.2738

Vormbasis: 60 #

Mould maat: 960 * 780 * 530 mm

Injectiesysteem: hotrunner met een goed merk

T1-tijd: 60 dagen

De punten van colakratvorm moeten opletten:

* Er is een veelvoorkomend probleem voor colakratvorm, dat is excentriciteit. Als er excentriciteit is, zou dit niet goed zijn voor de massaproductie van schimmels, en ook niet voor de levensduur van schimmels. Dus bij het ontwerpen van het vaste deel van de cola-kratvorm, moet dit worden aangepast met enkele antislijtageblokken. Ook moet tijdens het bewerken het inzetstuk op het kerndeel worden vergrendeld.

* Bij het testen van de mal zit er een luchtafscheider op het zijhandgedeelte. Indien serieus, zal dit onderdeel worden verbrand. Daarom zullen we tijdens het ontwerpen luchtinlaatinzetstukken aan het handgedeelte toevoegen.

* Matrijspolijsten is ook een grote stap voor cola kratvorm. Als de lak niet goed is, zal het product beschadigd raken bij het uitwerpen. Dus na het bewerken en voor het testen van de mal, moet het polijsten de ontvormingsrichting volgen, zodat het product soepel kan worden uitgeworpen.

* Een ander punt is koeling. De vier hoekdelen zijn dikker dan andere delen, dus op de mal zullen we berylliumbrons materiaal toevoegen om de koelsnelheid te versnellen, wat de vormcyclus kan verkorten en goed is voor productie.


De voordelen van HDPE-grondstof

* giftig en smaakloos

* goede hittebestendigheid en koudebestendigheid

* met goede chemische stabiliteit

* met hoge stijfheid en vasthoudendheid

* goede mechanische sterkte

* goede weerstand tegen omgevingsstress

Bij het testen van de mal, de formule van grondstof:

HDPE-copolymeer: ​​100 kg

licht calciumcarbonaat: 20kg

zinkstearaat: 0,2-0,4 kg

bariumstearaat: 0,2-0,4 kg

stearinezuur: 0,3-0,5 kg

kleur masterbatch: ongeveer 0,5 kg


Rol van de hotrunner in plastic mal

Hotrunners zijn al onmisbaar bij het spuitgieten. Voor kunststofverwerkers is het kiezen van de juiste hot runner voor het gieten van het product en het beheersen van het juiste gebruik van hot runner de sleutel tot het voordeel van de hot runner.

Hot runner (HRS) wordt ook wel een heet mondstuk genoemd, dat een gestold mondstuk in een gesmolten mondstuk verandert. De samenstelling is relatief eenvoudig, voornamelijk inclusief splitterplaat, heet mondstuk, temperatuurregelaar, enzovoort. Onder hen kan de splitsplaat worden onderverdeeld in werkvorm, X-vorm, Y-vorm, T-vorm, mondvorm en andere speciale vormen volgens vorm; warm mondstuk kan worden onderverdeeld in een groot mondstuk, een mondstuk voor een punt en een naaldventielmondstuk naar vorm; temperatuurregelaar kan worden onderverdeeld in type horlogekern, plug-in type en computer gecentraliseerde bediening volgens de temperatuurregelmodus.

Bij spuitgieten werken hotrunners samen met mallen en spelen een zeer belangrijke rol. Bij het spuitgieten van ultradunne onderdelen (zoals batterijklepjes voor mobiele telefoons) kunnen bijvoorbeeld zeer nauwkeurige, hoogwaardige producten eenvoudig worden geproduceerd met hete lopers; voor spuitgietmaterialen met een slechte vloeibaarheid (zoals LCP), kan de stroom van grondstoffen aanzienlijk worden verbeterd door hete lopers te gebruiken om een ​​soepele productie van spuitgieten te garanderen; Voor sommige grote spuitgegoten onderdelen, zoals bumpers en deurpanelen van auto's, achterbehuizingen van televisietoestellen, airconditioningbehuizingen, enz., Maakt het gebruik van hete geleiders zeer moeilijk spuitgieten relatief eenvoudig.

In-mold spuitgieten van meerdere holtes, het kan niet worden gevormd als er geen hete lopers zijn. Er kan worden gezegd dat een hete hardloper de beste technologie is om de balans van de hardloper te garanderen. Vanwege de schuifkracht van het plastic instroomkanaal, ongeacht een redelijke geometrische balans van schimmel, is het gewicht van de gevormde producten moeilijk consistent te zijn, vooral voor vormen met meerdere holtes. Als een hete loper niet wordt gebruikt in het ontwerp van een plastic mal, zal de buitenkant van het gevormde product lichter zijn dan de binnenkant.

Voor kunststofverwerkers is het gebruik van hete lopers vrij zuinig zolang er een bepaalde hoeveelheid spuitgieten is. Dit komt omdat hot runners bedrijven helpen bij het elimineren van spuitmonden bij spuitgieten. In de meeste gevallen kan het mondstuk niet opnieuw worden gebruikt.

Soms is het gewicht van het mondstuk bijna hetzelfde als het gewicht van het product. Als de traditionele injectiemethode voor spuitmonden wordt gebruikt, betekent dit dat verspild materiaal evenveel is als een grondstof die in het product wordt gebruikt. Op basis van deze berekening kan het na gebruik van een hotrunner 30% tot 50% aan grondstoffen besparen. Bovendien helpen hete lopers slijtage van de mal te verminderen en de levensduur van de mal te verlengen. Over het algemeen is de levensduur van een hotrunner-mould tweemaal zo lang als die van dunne spuitmondvormen.

Hoewel de samenstelling van de hotrunner relatief eenvoudig is, speelt elk onderdeel een belangrijke rol. Over het algemeen stelt een hotrunner van goede kwaliteit hoge eisen aan constructief ontwerp en materialen.

Bovendien moeten leveranciers van hotrunners klanten helpen bij het ontwerpen en installeren van geschikte hotrunnersystemen op basis van de plastic producten en gebruikte mal van klant&# 39. In het ontwerp van plastic matrijzen van hot runner voor spuitgieten van Shanghai General Motors deurpaneel, worden relevante componenten van hot runner bijvoorbeeld geselecteerd op basis van volledig doordachte materialen die voor de deurpanelen worden gebruikt.

Als het deurpaneel is gemaakt van PP-materiaal, kan er meestal een 3-punts hete loopplaat worden gebruikt, dat wil zeggen een Y-vormige splitterplaat en drie hete spuitmonden worden gebruikt. Deze regeling verlaagt de fabricagekosten aanzienlijk onder het uitgangspunt om de vormkwaliteit van het product te waarborgen; als het deurpaneel brandwerende ABS gebruikt in het geval van materialen, is het noodzakelijk om een ​​5-punts hotrunner te gebruiken, dat wil zeggen een speciale splitterplaat en vijf hete nozzles om de soepele vorming van het product te verzekeren.


hot runner mould

Let bij het installeren van een hotrunner op de volgende punten:

● Volledige inspectie van hete lopers, inclusief alle afmetingen, weerstand en hoeveelheid;

● Grootte van het relevante deel van de mal en hotrunner;

● Voordat u het paneel installeert, moet de hete loper zorgvuldig worden gedetecteerd met een thermostaat om te bevestigen dat deze goed werkt voordat deze op de machine kan worden bediend;

● Vóór de productie moet de hete loper worden gecontroleerd met een multimeter, anders mag het niet starten;

● Het moet voor het klemmen met lucht worden gestraald. Wanneer luchtgestraald, bedek de B-plaatvorm met karton en sluit vervolgens de vorm om te testen.

Om klanten te helpen hot runners correct te gebruiken, moeten leveranciers van hot runners hun klanten opleiden. Trainingsinhoud moet het volgende bevatten:

● Het basisprincipe van hotrunners. Door middel van elektrische verwarming houdt de hete loper het kunststof instroompad in gesmolten toestand. Hier moeten klanten worden benadrukt dat wanneer een hotrunner in een hotrunner-mal werkt, goede isolatiemaatregelen moeten worden getroffen. Om deze reden is het niet mogelijk om vierkant ijzer te vervangen bij het maken van een spruitstukholte, wat erg belangrijk is bij spuitgieten.

● Leer een hotrunner correct te installeren en te demonteren. Allereerst moeten klanten de afdichtingspositie van de hotrunner begrijpen. Het omvat afdichting van hete spuitmond en spruitstuk, afdichting van hete spuitmond en Aplate, afdichting van hoofdsproeier en paneel, afdichting van klepnaald en klepgeleidingshuls, afdichting van hoofdsproeier en warmtestroomplaat.

● Onderhoud van hete lopers. Laat klanten beseffen dat zodra de hete hardloper een probleem heeft, deze moet worden verwijderd uit een hete hardloper voor reparatie, wat minstens 8 uur duurt. Voor klanten zijn de kosten van verlies ongeveer 10 keer zo hoog als die van een hot runnersupplier. Daarom is het erg belangrijk om een ​​hot runner te behouden door fulltime of parttime personeel.


Vormparameters bij het testen van kratvorm

* Temperatuur / ℃

mondstuk: 225

voorstuk: 225

middenstuk: 230

achterkant: 195

*Keer

schroef voorverwarmen: 8-9

injectie: 17

koeling: 23

* Druk / Mpa

injectie 1:70

injectie2: 41

houddruk: 50

koeling: 5

* Injectiesnelheid /%

injectie 1:35

injectie 2:80

koeling: 70

* Schroeflocatie / mm

injectie 1:80

injectie 2:15

koeling: 136

Voor elke matrijstest zullen we de parameters registreren, zodat we deze na verzending naar klanten kunnen sturen ter referentie.

Pas nadat monsters en schimmel door klanten zijn geaccepteerd, zullen we de verzending regelen.

testing


Neem contact op met Shine

202001061412588260475

Hot Tags: hdpe plastic 24 fles cola case injectievorm, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like