Plastic spuitgietmatrijzen

Plastic spuitgietmatrijzen

Onze professionele technologie en uitstekende service hebben de lof van onze klanten gewonnen. Volgens de verschillende behoeften van klanten kan het bedrijf tegelijkertijd matrijzen produceren die aan verschillende normen voldoen, zoals HASCO, DME en MISUMI.
Praat nu

Productdetails

Hoe spuitgietmatrijzen voor plastic emmers maken?

1. vormontwerp en structuur

Een hoogwaardige matrijsstructuur is een uitgangspunt voor een gekwalificeerde matrijs vóór de productie. We hechten groot belang aan het analyseren van de vorm van de vorm, inclusief het ontvormen van de trekhoek, de belichaming van het productoppervlak, het ontwerp van het poortsysteem, het ontwerp van de uitlaat, het ontwerp van het koelsysteem, enz. De belangrijkste problemen die gemakkelijk kunnen optreden, zijn proefondervindelijk tijdens het ontwerp van de vormstructuur.

2

2. het vormstaal

Om de levensduur van de matrijs en de productkwaliteit te verbeteren, verhogen we de hardheid van het vormstaal door warmtebehandeling. De staalsoorten die we vaak gebruiken zijn H13 (48-52HRC), 2316 (45-50HRC) enz. Om schimmel excentriek te voorkomen, gebruiken we hele stukken staal om de emmer te maken. Het koelsysteem is erg belangrijk. We maken gebruik van een enkele koeling en stellen zoveel mogelijk gelijkmatige distributiekanalen in. Om het koeleffect te verbeteren, kan BeCu op de kern en de holte worden geplaatst.

Onze emmervormen maken gebruik van luchtondersteuning, stripperplaat en middenuitwerper voor ontvormen (loslaten in twee stappen). Om de koelprestaties te verbeteren, zijn er ook waterkanalen in het midden.

Alle kleine schuifregelaars worden genitreerd om de hardheid te vergroten.

Het is belangrijk om onderhoud aan de mallen te houden. We moeten controleren en zorgen dat de waterkanalen en het luchtcircuit ontgrendeld zijn. Voeg smeerolie toe voor de siliders, reinig de stripperplaat en de middenuitwerper regelmatig.


3. het vormkoelsysteem

Het ontwerp van het koelsysteem is een relatief omslachtig werk, namelijk om de uniformiteit van de koeling en het koelingseffect te overwegen, ook de impact op de algehele matrijsstructuur, het bepalen van de exacte locatie en grootte van het koelsysteem; en koeling voor sleutelposities zoals bewegende plaat of de inzetstukken, zijschuivers en zijkernen; standaard koelelementontwerp en de selectie van de koelstandaardcomponenten. Onze plastic mal analyseert alle reeksen factoren wanneer het schimmelontwerp begint te beginnen. De matrijs heeft gerecycled water dat in elk deel stroomt, wat de koeltijd verkort, de productie-efficiëntie verbetert en de productkosten sterk verlaagt.


4. Kies een geschikte tonnage-injectiemachine voor de mal. Maak gegevens over de injectiedruk, snelheid en temperatuur enz. Bij het spuitgieten.


5. Volgens de overeenkomst van de klant met betrekking tot gewicht, plastic materialen en demoulding, stuurt u gekwalificeerde monsters naar klanten en testvideo's voor schimmels.


6. Het is belangrijk om onderhoud aan de emmervormen te houden. We moeten controleren en zorgen dat de waterkanalen en het luchtcircuit ontgrendeld zijn. Voeg smeerolie toe voor de siliders, reinig de stripperplaat en de middenuitwerper regelmatig.


Hoe de levensduur van de emmervorm verlengen?

1. Vormstaal

De belangrijkste factor is de vormstaalkwaliteit, het juiste vormstaal heeft de hoogste prioriteit. Verschillende spuitgietmaterialen, de overeenkomstige gietstaalmaterialen, zullen bijvoorbeeld niet hetzelfde zijn, zoals de vereisten voor hoge polijsten, corrosieweerstand, enz. In het algemeen is de levensduur van P20 gietstaal ongeveer 300.000 schoten; 1.2738 gietstaal 500.000 schoten; H13 vormstaal en 1.2344 vormstaal zijn meestal meer dan 1 miljoen schoten, die kunnen worden geselecteerd op basis van de situatie. Dit is de hoogste prioriteit bij het bepalen van de levensduur van plastic vormen.


2. Mold staal oppervlaktebehandeling

De oppervlaktebehandeling van vormstaal is ook erg belangrijk. Nitreren kan de oppervlaktehardheid van staal verbeteren en de levensduur van de matrijs effectief verlengen. Galvaniseren kan het vormstaal effectief wijzigen. Voor sommige zeer heldere en corrosiebestendige kunststofonderdelen kan het worden versterkt door galvaniseren. En verbeter de prestaties van staal.


3. Vormontwerp

De volwassen schimmelstructuur houdt niet alleen rekening met de eigenschappen van het productmateriaal, de krimpsnelheid, de giettemperatuur, de elastische trekvervormingscoëfficiënt, enz., Maar houdt ook rekening met de koelwaterdoorgang, de snelheid van het openen en sluiten van de schimmel enz. De redelijke schimmelstructuur kan zich effectief uitbreiden de levensduur van de mal en zorgen voor een soepele productie van de mal. Verbeter de efficiëntie en verlaag de kosten.


4. Mold verwerkingsproces

Als een werknemer iets goeds wil doen, moet hij eerst zijn gereedschap slijpen. De opstelling van kunststof matrijstechnologie is bijzonder belangrijk. Redelijke procesindeling kan de productiecyclus versnellen, de verwerkingstijd verkorten en kosten besparen. En nog belangrijker, nauwkeurige en redelijke verwerking kan de stabiliteit en levensduur van de matrijs tijdens het productieproces waarborgen. Sommige bewerkingsfouten leiden tot schimmellassen, ongeacht hoe goed het lassen is, het is een verlies voor de schimmel; bovendien kan een slechte verwerking de beweging van de matrijs beïnvloeden, de levensduur van de matrijs verkorten en de plastic matrijs doen barsten of zelfs breken tijdens het productieproces.


5. Standaard onderdelen

Het is het kortste stuk hout dat de capaciteit van de emmer bepaalt. Dit wordt door iedereen begrepen, maar het wordt er vaak niet door opgemerkt. De matrijs is hetzelfde, hoewel de standaardonderdelen niet direct bij het vormen betrokken zijn, maar de werking van de gehele matrijs regelen. Goede standaardonderdelen moeten slijtvast zijn, hard genoeg, hoge precisie, niet gemakkelijk te vervormen.


6. Polijsten en graveren

Het polijsten van de mal is de laatste stap in de vervaardiging van de mal. Polijsten wordt direct weerspiegeld op de plastic onderdelen, dus dit is de meest face-to-face klus. Polijsten helpt ook en vormt een aanvulling op de schimmelbeweging, vooral voor het uit de vorm halen.


7. Plastic vormassemblage

Vormsamenstelling is als het samenstellen van een machine. Elk onderdeel en elke schroef kan niet fout gaan. Anders zullen de gevolgen behoorlijk ernstig zijn. Lichtheid leidt tot productdefecten, beïnvloedt de productie en beschadigt de schimmel volledig en veroorzaakt sloop. Daarom moet het montagewerk zeer gedetailleerd zijn. Let vooral bij het montageproces op het reinigingswerk van de matrijs, met name het watercircuit en schroefgaten. Blaas de ijzervijlsel naar binnen af, anders wordt de klant erg boos.


8. Mould onderhoud

Onderhoud is een van de belangrijke factoren voor de levensduur van de matrijs, dus elke keer na het gebruik van de matrijs moet het volledig worden onderhouden, vooral de roestpreventie van het gegoten onderdeel, de roestpreventie van de belangrijkste actiedelen. Water zal tijdens de productie aan de schimmel worden blootgesteld, vooral tijdens het installatie- of demontageproces. Daarom moet de mal worden gedroogd wanneer de deactiveringsperiode lang is. Na het reinigen van de vorm moet deze worden bestreken met olie of antiroestolie.


Kunststof matrijssysteem

Lopersysteem verbindt de spruw via de poort met de holte. Het moet gesmolten kunststoffen in dezelfde toestand, druk en tijd voor alle holtes verdelen.

kunststof spuitgootsysteem

1. De functie van agent

* Geleid gesmolten kunststoffen in de holte van een vorm met de kortste weg en met een minimum aan warmte- en drukverlies.

* Gesmolten kunststoffen moeten bij alle poorten tegelijkertijd onder dezelfde druk en temperatuur een holte (of holtes) binnentreden.

* Om materiaal te besparen, moet de doorsnede klein worden gehouden. Hoewel een grote dwarsdoorsnede gunstiger kan zijn voor optimale vulling van de holte en het handhaven van voldoende houddruk. Een grotere dwarsdoorsnede kan echter de koeltijd verlengen.

* Oppervlakte-over-volume-verhouding moet zo klein mogelijk worden gehouden.


2. Dwarsdoorsnedegebied van agent

vormontwerp type dwarsdoorsnede van loper


3. Grootte van loper

De maat van de loper volgt de dikte, het type kunststof, de lengte, de cyclustijd, de maximale injectiedruk, de pakking en de degradatie. Diameter van runner is meestal 3 mm ~ 15 mm.

We kunnen de diameter van de loper berekenen volgens de formule:

Ds = (W½ * L¼) /3.7 (1)

Ds = subloper diameter (mm).
W = deelgewicht (g).
L = loper lengte (mm).

Als de vorm veel subrunner heeft, kan de diameter van de hoofdrunner de volgende formule berekenen.

Dm = Ds * N⅓

Dm: Diameter van hoofdloper (mm).

Ds: Diameter van subrunner.

N: hoeveelheid subrunner.


4. Lay-out van het runnersysteem

Er zijn drie basis lay-outs voor het loopsysteem (standaard (visgraat) loopsysteem; 'H'-brug (vertakkend) loopsysteem; radiaal (ster) loopsysteem), meestal gebruikt voor een systeem met meerdere holten. Deze indelingen worden hieronder geïllustreerd:


Neem contact op

sales1@aoxumoulds.com

1 (2)

Hot Tags: plastic emmer spuitgietmatrijzen, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like