Verfemmer Handgreep Spuitgieten

Verfemmer Handgreep Spuitgieten

Aoxu Mold ontwikkelt een volledige set van verfemmer tot deksel en behandelt kunststof spuitgietmatrijzen, en kan u adviseren over het maken van verfemmervormen en u ondersteunen met technische en matrijservice.
Praat nu

Productdetails

Taizhou Huangyan Aoxu Mold heeft geweldige resultaten behaald in het ontwerpen en produceren van plastic emmervormen. Onze professionele vaardigheden en ervaring bieden klanten uitstekende kostenbesparende gereedschapsoplossingen en emmervormen van hoge kwaliteit, die het concurrentievermogen van hun producten verbeteren. Ook zijn er verfemmervormen en verfemmerdeksels die we voor onze klanten hebben gemaakt.


Bewerkingsmachines in Aoxu

Onze belangrijkste apparatuur zijn verticale, horizontale en gentry CNC-bewerkingscentra, DMC-64V van DMG uit Duitsland, NC EDM, grote EDM, multifunctionele diepgatboormachine, langzaam lopende draadsnijmachine, grootschalige boormachine, profileerfreesmachine en andere freesmachine, drie coördinaten instrument, werkende microcomputers, injectiemachines in verschillende tonnages.

In Aoxu zorgt uw product voor effectief projectbeheer dat de kosten verlaagt en uw producten in de kortst mogelijke tijd op de markt laat verschijnen.


Kwaliteitscontrole van de greeplijst in Aoxu

Matrijskwaliteitscontrole bestaat hoofdzakelijk uit 3 fasen:

1. Tijdens het ontwerp

Een goed ontwerp is het halve succes van een project, we zijn bereid meer tijd te besteden tijdens de ontwerpfase om alle details van tevoren te overwegen om het probleem in de toekomst te voorkomen. Het is de eerste stap van kwaliteitscontrole.

2. Tijdens het maken van schimmels

Na het voltooien van het matrijsontwerp, hoe het ontwerp in een echte matrijs te brengen, is het een tweede stap.

Gietstaalinspectie, het is basiswerk om ervoor te zorgen dat het hetzelfde is als contract.

Matrijsbewerking dimensionale controle, we vragen alle leveranciers om een goede machine te gebruiken voor tooling, tolerantiecontrole binnen 0,05 mm.

3. Tijdens schimmel testen

Het is een stap om het resultaat van vorige twee stappen te controleren. We hebben een lijst en standaard om elke mal te controleren om schimmel in goede kwaliteit te garanderen.

Bijvoorbeeld:

mould-quality-control-product

Artikelen voor productinjectie om een perfect product te garanderen


mould-quality-control-mould

Plastic spuitgietinspectie tijdens matrijstesten


Hoe de cyclustijd van de verfemmer te verminderen?

Spuitgieten is een van de meest voorkomende plastic productieprocessen die tegenwoordig worden gebruikt. In het fabricageproces van de emmer wordt gesmolten rijmateriaal gevormd in een vorm die het resulterende deel na stollen moet worden verwijderd. Het proces is geschikt voor volumeproductie vanwege de snelle cyclustijd. Cyclustijd is de totale tijd die nodig is om een enkele injectie van plastic te vormen om een bepaald onderdeel te produceren. Een voorbeeld van een complete cyclus zou zijn vanaf het eerste moment van injectie van plastic in de matrijs tot het begin van de volgende injectie van plastic.

1-1Q206225A0431

De cyclustijd van de gietvorm heeft direct invloed op de kosten en capaciteiten van onderdelen, dus het zo laag mogelijk houden is over het algemeen het overkoepelende doel van ingenieurs en projectmanagers. Een ervaren emmerinjectiemolen kan anticiperen op factoren die de cyclustijd kunnen verlengen - zoals dun staal en hotspots - en deze proactief voorkomen door opties voor ontwerpverandering aan te bieden. Het berekenen van de cyclustijd van de emmermalinjectie houdt rekening met vele factoren:

1. Wanddikte

Het dikste punt van de plastic emmer duurt het langst om van een gesmolten toestand stijf genoeg te zijn om te worden uitgeworpen. Daarom, hoe dikker de muur, hoe langer de cyclustijd. Als een muur kan worden verdund zonder de integriteit van de onderdelen aan te tasten, kunnen de kosten waarschijnlijk worden verlaagd omdat er minder benodigde machinetijd per onderdeel is en mogelijk meer onderdelen per run worden geproduceerd.

2. Plastic type

De chemie achter de constructie van een plastic ligt ook op belangrijke manieren ten grondslag aan de berekening van de cyclustijd. Bepaalde polymeren kunnen bijvoorbeeld langzamer afkoelen dan andere. Als u kiest voor het construeren van een bepaald spuitgietdeel, vertaalt die extra tijd zich naar langere tijden in de vorm, langzamer uitwerpen en dus langere cyclustijden.

3. Onderdeelontwerp

Als een spuitgietmachine in de ontwerpfase wordt gelust, is de kans aanzienlijk verbeterd dat fouten in de cyclustijd worden vermeden. Begrijpend dat bepaalde ontwerpparameters zoals het volledig omwikkelen van plastic rond gietstaal of een andere niet-vlakke configuratie, het ontwerpen van een gietvorm die geen koelleidingen kan bevatten of die extreem dikke wanden bevatten, niet alleen de koeltijden versnellen, maar ook storingsinducatoren zoals dun staal en heet vlekken. Een spuitgieter die eerder is doorgemaakt en deze problemen heeft opgelost, zal waardevolle begeleiding bieden tijdens de ontwerpfase.

Paint Bucket Handle Injection Molding

4. Vormmateriaal

Net zoals de selectie van kunststoffen en het ontwerp van onderdelen, beïnvloedt matrijsmateriaal de resultaten. Staal is het meest voorkomende vormmateriaal, maar er zijn situaties waarbij warmte sneller uit het gevormde plastic moet worden getrokken dan staal toestaat, bekend als warmtegeleiding. In deze gevallen kunnen aluminium of andere hooggeleidende metalen in het stalen gereedschap worden ingebracht, zodat het in strategisch contact met de kunststof komt om potentiële hotspots te adresseren zonder het vormen te onderbreken of de cyclustijden te vertragen.

5. Vormkoelingsontwerp

Als het bevatten van koeling niet voldoende kan worden bereikt door het aanpassen van het vormmateriaal, kan het ontwerpen van de vorm met koellijnen die door het staal lopen om de gevormde kunststof te koelen een efficiënte oplossing zijn. Spuitgieters die schimmelvulsimulatie uitvoeren om te schatten hoe lang het duurt om dat onderdeel te bereiken om de uitstoottemperatuur te bereiken, kan het gebruik van koelleidingen of wijzigingen in koelsystemen, watertemperaturen of stroomsnelheden stimuleren om de cyclustijden en het algemene gietproces te optimaliseren .

In totaal genomen zullen vormmakers die aandacht besteden aan hoe elk van deze factoren worden aangepakt, de cyclustijden laag houden, wat betekent dat u een verhoogde capaciteit kunt realiseren tegen lagere kosten. Bovendien geeft een nauwkeurige schatting van de cyclustijden van de spuitgietmatrijs fabrikanten het vertrouwen dat ze nodig hebben in productietijdlijnen, van nauwkeurigheid van de onderdeelkosten in planningsfasen en verkoopprognoses tot de beschikbaarheid van onderdelen voor het voldoen aan de eisen van de orderverwerking.


Oplossingen voor bellenfenomeen van emmervorm

Afhankelijk van de oorzaak van de bel in plastic emmervorm is de oplossing voor het probleem als volgt:

1. Wanneer de wanddikte van de emmer groot is, wordt het buitenoppervlak sneller gekoeld dan het middengedeelte. Daarom wordt, naarmate het koelen met het vormen van de emmer vordert, de hars bij het middengedeelte geëxpandeerd naar het oppervlak terwijl het wordt gekrompen, zodat het middengedeelte onvoldoende wordt gevuld. Deze toestand wordt een vacuümbel genoemd. De belangrijkste oplossingen zijn:

* Bepaal de juiste poort- en loopmaat op basis van wanddikte. Over het algemeen moet de hoogte van de poort 50% tot 60% van de wanddikte van de plastic emmer of emmers zijn.

* Er blijft een bepaalde hoeveelheid aanvullend injectiemateriaal over totdat de poort is verzegeld.

* De inspuittijd moet iets langer zijn dan de sealtijd van de poort.

* Verlaag de injectiesnelheid en verhoog de injectiedruk.

* Gebruik een materiaal met een hoge smeltviscositeit.

2. De bellen van de emmervorm die worden veroorzaakt door het genereren van vluchtige gassen worden voornamelijk opgelost door:

* Voldoende voordrogen.

* Verlaag de temperatuur van de hars om ontledingsgassen te voorkomen.

3. Bellen veroorzaakt door slechte vloeibaarheid kunnen worden opgelost door de temperatuur van de hars en de emmervorm te verhogen en de injectiesnelheid te verhogen.


Contact verf emmer handvat schimmel maker --- Shine

1 (2)


Hot Tags: Verfemmer Handgreep Spuitgieten, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like