Plastic verfemmer spuitgiet

Aoxu Mold heeft veel verfemmervormen in verschillende capaciteit gemaakt: 5L, 6L, 8L, 10L, 18L, 20L, 25L, 50L, etc. Geef ons uw monster en idee, we zullen verfemmervormen voor u maken.
Praat nu

Productdetails

Er zijn verschillende capaciteiten van verfemmervormen, van 5L tot 50L, het vormprincipe is hetzelfde, de vormgrootte en de vormholte is anders. Alles wordt bepaald door uw idee en uw tonnage injectiemachine. Aoxu Mould kan niet alleen dergelijke plastic emmervormen maken, we kunnen ook emmerdeksels en emmerhandvatvormen maken .


Het ontwerpprincipe van kunststof spuitgietmatrijzen

1. De wanddikte van de emmervorm

Het ontwerp van de wanddikte houdt voornamelijk rekening met drie aspecten: één is dikte; de andere is uniformiteit; de derde is een soepele overgang.

* Dikte: De wanddikte van de emmer wordt voornamelijk bepaald door het gebruik, het plastic type, de structuur enzovoort. Voor thermoplasten, over het algemeen niet minder dan 0. 6 mm, kies vaak 2 ~ 4 mm; voor thermohardende kunststoffen, vanwege de slechte vloeibaarheid, is de dikte groter, de kleine stukjes zijn 1. 6 ~ 2. 5ram, de grote stukken zijn 3. 2 ~ 8 mm, het maximum is niet meer dan 10 mm.

* Uniformiteit: de uniformiteit van de wanddikte heeft een grote invloed op de kwaliteit van de emmer. Als het dikteverschil van een emmer te groot is, zal de krimp ongelijk zijn en defecten veroorzaken zoals vervorming en barsten. Daarom moet de structuur worden ontworpen met een structuur met gelijke dikte.

* Soepele overgang: in sommige emmers moeten sommige delen verschillende diktes hebben vanwege structurele vereisten, zoals het keerpunt van de bak. Op dit moment moet een soepele overgang worden aangenomen om de plotselinge verandering van de sectie te voorkomen.

3

2. Verbeter de stijfheid van de emmer

Het plastic is relatief flexibel en de bak heeft soms een grote laadcapaciteit nodig, dus verschillende maatregelen voor het verbeteren van de stijfheid moeten in de structuur worden genomen.

* Voeg versterking toe: versterking kan de sterkte en stijfheid van de bak verbeteren. De basisvereisten voor de ribben zijn: het aantal moet groter zijn, de wanddikte moet dun zijn, de hoogte moet kort zijn en de helling moet voldoende zijn. De onderkant van de rib moet een cirkelvormige boogovergang zijn. De richting van de rib moet consistent zijn met de stroomrichting om de plastic taaiheid te verbeteren.

* Verbeter de vorm: de doosvormige emmer bestaat meestal uit rechthoekige dunwandige delen, die gemakkelijk kunnen worden vervormd. Verschillende versterkingsmaatregelen moeten worden genomen om de vier zijwanden van de bak iets uit te breiden om de stijfheid te verbeteren; het is een strookvorm op de zijwand om vervorming te voorkomen. Enhancement; randversterking aan de rand van de emmer om vervorming van de mond te voorkomen; bodemversterking onderaan de bak ontworpen in een gegolfde, gebogen vorm.

* Redelijke ondersteuning: het bodemgebied van de doosvormige emmer is groot, maar het is onredelijk om het hele bodemoppervlak als ondersteuning te gebruiken. Omdat de bodem licht gebogen is, is deze niet vlak. Daarom moet de oppervlaktesteun worden veranderd in een lijnsteun of een puntsteun, en de convexe zijsteun (dwz de lijnsteun); verhoogde voetsteun (dwz puntsteun); de hoogte van het uitsteeksel is in het algemeen 0,3 - 0,5 mm.

* Hoek: de hoek is het snijpunt van twee gezichten of drie gezichten. Ongeacht de vorm van de emmer, moet de kruising van de vlakken afgerond zijn, wat de stijfheid van de emmer aanzienlijk kan verbeteren en het plastic vulmodel kan verbeteren. Seks en kan stress verspreiden en vervorming verminderen.

5

3. Ontvormingshelling

Om het ontvormen van het gevormde onderdeel te vergemakkelijken, moet bij het ontwerpen van de emmer een geschikte trekhoek worden overwogen. De trek is te klein, het ontvormen is moeilijk en het oppervlak van de emmer is beschadigd; als deze te groot is, wordt de maatnauwkeurigheid beïnvloed.

De trekhoek varieert afhankelijk van de vorm van het kunststof onderdeel, het type kunststof, de vormstructuur, de oppervlakteruwheid, de vormmethode en dergelijke. In het algemeen gesproken is de algemeen gebruikte helling van het kunststof deel langs de vormrichting 1o ~ 1,5o, en het minimum is niet minder dan 0,5o.


Hoe zorg je dat de emmerconcentriciteit van de verfemmer zeker is?

1. De wanddikte is even of niet: de reden dat de wanddikte ongelijkmatig is, is met de hand op de scheidingslijn werken. Trouwens, andere redenen, zoals een niet-goed ontwerp van de plastic emmervorm of slecht polijsten, werken op de kern en de holte. Dus in het begin, wanneer we verfemmervorm ontwerpen, moeten we deze factoren overwegen. Soms kunnen we op sommige plaatsen weinig dik maken om de emmersterkte te verbeteren, maar we moeten denken dat ongelijke wanddikte ongelijke injectie en ongelijke koeling zal veroorzaken. Aldus zal het de spuitgietsnelheid vertragen, zinkteken veroorzaken.

2. Koelsysteem is ook hoofdgerecht voor plastic emmervorm. We moeten zoveel mogelijk koellijnen en een goede lay-out ontwerpen. Om goede koelprestaties te krijgen, is Becu-inzet een goede manier om de koeling van de bakvorm te verbeteren. BeCu kan op de kern en holte worden geplaatst. Alle kleine schuifregelaars zijn nitride om de hardheid te vergroten.


Holte / kernstaal kiezen voor verfemmervorm

Plastic verfemmer spuitgiet

Om de levensduur van de matrijs en de productkwaliteit te verbeteren, verhogen we de hardheid van het vormstaal door warmtebehandeling. De staalsoorten die we vaak gebruiken zijn H13 (48-52HRC), 2316 (45-50HRC) enz. Om schimmel excentriek te voorkomen, gebruiken we hele stukken staal om de emmer te maken.

1. Het staal van de emmervorm moet aan speciale werkende staat op de volgende punten voldoen:

* moet bestand zijn tegen hoge temperaturen

* moet corrosiebestendig zijn

* moet slijtvast zijn

* moet bestand zijn tegen kou en warmtemoeheid

* moet vermoeidheidsbreukeigenschappen hebben

* moet taai zijn

2. Het emmervormstaal moet voldoen aan de procesprestatie-eisen:

1. Bewerkbaarheid, grote snijhoeveelheid, laag verlies en lage oppervlakteruwheid.

2. Gloei-verwerkbaarheid, breed sferoïdisch gloeitemperatuurbereik, lage gloeihardheid, klein fluctuatiebereik en hoge sferoïdisatiesnelheid.

3. Smeedbaarheid, lage hete smeedingsvervormingsweerstand, goede plasticiteit, breed smeedtemperatuurbereik, koud kraken van smeedscheuren en lage neiging om reticulaire carbiden neer te slaan.


Conclusie van aspecten moet aandacht besteden aan emmervorm

1. Ontwerp om excentriciteit van de verfemmervorm te voorkomen en te zorgen voor montage en opbrengst

2. Uniforme wanddikte van de emmer voor spuitgieten

3. Het koelwatercircuit zorgt ervoor dat de holte en de kern van de mal in balans zijn om te voorkomen dat ergens oververhitting optreedt.

4. Ontwerp slijtageplaat onder de schuif van het schilderen van emmervorm om de levensduur van de vorm te verlengen en het werk te stabiliseren.

5. Waar moeilijk te koelen, gebruik dan het koper om de koeling te optimaliseren

6. Verzegelbaarheid. Afdichtend water en dubbel afdichtend effect

7. Hot runner spuitgieten om de efficiëntie te verbeteren en grondstoffen te besparen

8. Bewerkingsnauwkeurigheid

9. Holte en kernluchtventiel helpt uitwerpen om de stok te voorkomen.

10. Uitwerpen met stripperplaten


Neem contact op met emmer schimmel maker --- Shine

1 (2)

Hot Tags: kunststof spuitgietmatrijs, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like