Verfemmer deksel Plastic mal

Verfemmer deksel Plastic mal

Aoxu Mold heeft een professioneel managementsysteem ontwikkeld, dat perfect wordt toegepast op matrijsontwerp en kwaliteitscontrole van onderdelen, matrijsgereedschap en verwerkingscontrole, kwaliteitscontrole van matrijzen, enz. Het stelt Aoxu in staat om hoog gekwalificeerde matrijs met een redelijke prijs aan te bieden, en korte levertijd.
Praat nu

Productdetails

Zoals ik je de plastic spuitgietmatrijs laat zien   eerder, wil ik hier de plastic mal van het verfemmerdeksel aan je voorstellen. Ook zal ik u op de volgende pagina's de spuitgietmatrijs van de verfemmer voorstellen . Als een jarenlange matrijzenmaker, adviseren wij als u een set emmervormen wilt produceren, het is beter om de emmer, deksel en handgreepvormen bij dezelfde matrijzenfabriek te bestellen, zodat het gemakkelijk is om de vorm aan te passen en op maat te matchen. Het is dus belangrijk om een vormmaker te kiezen die professioneel is in het maken van emmer-, deksel- en handgreepvormen.

Waarom kiezen voor onze Aoxu als uw schimmelpartner?

Omdat u zult merken dat het een wijsheidsbeslissing is die u ooit hebt genomen dat u Aoxu Mold kiest als uw zakenpartner en leverancier. Het is zeker dat we kosten kunnen besparen en u veel winst kunnen opleveren.

Paint Bucket Lid Plastic Mold

* Innovatieve engineering en ontwerp

* Kennis en concurrerende prijs

* Verkorte cyclustijd

* Minimale servicevereisten

* Verminder ontslag verbruik

* Wekelijks projectplanningsrapport

* Klant bezit de mal

* Dienst na verkoop

* Plastic injecties schimmelvorming

* Plastic spuitgieten diensten

Aoxu Mold heeft zijn eigen perfecte productie- en beheersysteem gemaakt. Er zijn strikte kwaliteitscontrolebeheer in elk proces. We doen ons best om fouten te voorkomen en maken een einde aan het uitbreiden van fouten naar het volgende proces. De reeksen: van ontwerpanalyse en inspectie van kunststofproducten tot het onderzoek naar de haalbaarheid van het ontwerp van matrijzen, van materiaalaankoop tot kwaliteitsinspectie van materiaal, van selectie en bewerking van verwerkingstechniek tot kwaliteitsinspectie, van assemblage en installatie van matrijzen tot matrijstest, enz. Voor elk proces zijn er een homologe tabel en standaard voor kwaliteitscontrole. Elke koppeling moet zonder defect worden gewaarborgd, en dan kunnen we de geleverde mallen gekwalificeerd houden.


Ontwerp van de vorm van het verfemmerdeksel

Aoxu Mold heeft een team van zeer rijke ervaring en uitgebreide ontwikkelingsgeest. Hun principes zijn: het ontwerp van een goed product is de sleutel. Daarom besteden ingenieurs speciale aandacht aan de matrijzenbouw en proberen ze een aboratief ontwerp om de grootste levensduur en minder onderhoud te bieden.

Klanten leveren de 2D- of 3D-tekeningen in DXF, DWG, PRT, SAT, IGES, STEP-formaat enz., Of sturen ons gewoon het monster. We scannen het monster en maken een productblauwdruk, beginnen met het ontwerpen van de matrijssamenstellingstekening na bevestiging van de klant en we passen de bestaande projecten aan.

* CAE

1

Ons bedrijf keurt zacht van MOLDFLOW goed om injectie te doen simuleert stroomanalyse, leidt het optimale project om ongepland van ontwerp te verminderen, verkort vervaardigingscyclus van vormontwerp.

* CAD 2D

2

We gebruiken de 2D-software om de mal te ontwerpen zoals AUTOCAD, CAXA.

* CAD 3D

3

Ons bedrijf gebruikt 3D-software om producten te ontwerpen en de matrijsstructuur te scheiden, relevante accessoires vast te stellen en over te dragen, het totale beeld te vormen en de accessoires te scheiden volgens de bewerkingsvoorwaarden.


Acceptatienormen van dekselvorm vóór verzending

Voor de sterktetest van de verfemmer en het deksel moeten we rekening houden met drie punten:

1. Emmers en deksels moeten goed gemonteerd zijn, anders vallen de deksels uit elkaar en lekken ze na de val.

2. De dikte van de emmer en het deksel moet redelijk zijn en sommige mensen willen altijd de dikte van de emmer verminderen om de kosten te verlagen. Dit is moeilijk om de kwaliteit te waarborgen, een redelijke dikte kan kosten besparen en tegelijkertijd de kwaliteit waarborgen.

3. Materiaalkeuze: dit is erg belangrijk, mensen gebruiken meestal polyethyleen of polypropyleen met een hoge dichtheid om emmer en deksel te maken, maar er zijn veel soorten van elk materiaal, het is het beste om een hogere hardheid te kiezen en koudebestendigheid is beter, warmte gemaakt van materiaal met lage vervormingstemperatuur omdat het een betere slagvastheid kan bieden.


Hoeveel tonnages machine nodig voor 20 liter emmer schimmel?

1. Goedkeuring van injectievolume van spuitgietmachine

Of de vormholte kan worden gevuld met de maximale hoeveelheid injectie die door de injectiemachine is toegestaan. Als het eindproduct gedeeltelijk tekortschiet, is de meest waarschijnlijke oorzaak het onvoldoende injectievolume. Daarom moet bij het ontwerpen van de matrijs worden gewaarborgd dat de totale hoeveelheid smelt die de matrijs vereist binnen het bereik van het werkelijke maximale injectievolume van de injectiemachine ligt. 80% van het nominale injectievolume van de injectiemachine, dus er zijn: nm1 + m2 ≦ 80% m

M1 --- de massa of het volume van een enkel eindproduct

M2 --- de kwaliteit of het volume plastic dat nodig is voor het poortsysteem

m --- maximaal injectievolume toegestaan door de injectiemachine (g of cm3)

n --- aantal holtes

Opmerking: n is gerelateerd aan de weekmakingssnelheid van de injectiemachine, het maximale injectievolume en de klemkracht, de precisie van het eindproduct, de economie van de productie, enz. Over het algemeen is de maatnauwkeurigheid van het eindproduct 4% ~ 8% lager voor elke extra holte. Hoe hoger de kosten van de mal. Bijvoorbeeld: tandwielen of bladen kunnen alleen worden ontworpen met een maximum van 1 * 2.


2. Spuitgietmachine inspuitdrukcontrole

Dit is om te controleren of de maximale injectiedruk van de injectiemachine kan voldoen aan de behoeften van het vormen van het plastic onderdeel. De vereiste injectiedruk voor het eindproduct wordt bepaald door factoren zoals het type injectiemachine, de vorm van het mondstuk, de vloeibaarheid van de kunststof, de stroom van het gietsysteem en de stroom van de holte. Onvoldoende injectiedruk zal eigenlijk een kort schot vormen.

In het algemeen kan het instellingspersoneel bepalen of de injectiedruk vol is of niet. Het kan niet worden aangepast om te groot te zijn, zodat de druk bij de poort of de sterkte van de vorm niet wordt beschadigd of de vorm niet kan worden verdeeld.


3. Berekening van klemkracht van spuitgietmachine

Bij spuitgieten is het geprojecteerde gebied van het kunststof deel op het scheidingsoppervlak van de matrijs de belangrijkste factor die de klemkracht beïnvloedt, en de klemkracht is evenredig met het projectieoppervlak. Als de klemkracht die door de spuitgietmachine wordt geleverd niet voldoende is, zal de klemkracht zijn. Het scheidingsoppervlak van de matrijs is niet goed gesloten en het snijden en inbrengen is niet voldoende, zodat de braam of het flitsende fenomeen direct wordt gevormd. Het tonnagemodel van de spuitgietmachine wordt bepaald door de klemkracht en de formule voor het snel berekenen van de benodigde tonnage voor de klemkracht van de spuitgietmachine is:

F1 = (n A1 + A2) P

A1 --- Maximaal geprojecteerd gebied van het eindproduct, totale lengte * totale breedte Eenheid: cm2

A2 --- Projectiegebied van het poortsysteem Eenheid: cm2

P --- Drukcoëfficiënt (hoge druk: 0,75 ton / cm2 algemene druk: 0,5 ton / cm2)

F1 --- Harsdruk Eenheid: ton

F1 ≦ 80% F F --- Klemkracht van spuitgietmachine

Volgens het gewicht van de 20L verfemmer moet de vorm ongeveer 700g-1000g zijn, dan moet de geselecteerde spuitgietmachine tussen de 400-500T spuitgietmachine zijn. Dit hangt af van de specifieke parameters van de spuitgietmachine die door elke fabrikant worden gegeven.


Contact verf emmer deksel schimmel maker --- Shine

1 (2)

Hot Tags: verfemmer deksel plastic mal, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like