Goede service Zwembadstoelen Kunststof spuitgiet

Goede service Zwembadstoelen Kunststof spuitgiet

· Gekwalificeerd staal met hoge hardheid · Mooi polijstmiddel met hoge helderheid · Mooie bewerking met hoge precisie · Aangepaste ontwerpen worden geaccepteerd · Gratis eenjarige service na verkoop
Praat nu

Productdetails

Taizhou Huangyan Aoxu Mould Technology Co., Ltd is een op maat ontworpen ontwerper en fabrikant van precisievormen met behulp van de nieuwste technologie voor spuitgieten van kunststof en biedt diensten op het gebied van kunststof spuitgieten op lange en korte termijn.

Doorlooptijd om aan uw behoeften te voldoen

Hoogwaardige op maat gemaakte vormen van start tot levering

Product Design Assistance beschikbaar

Professional Engineering Services beschikbaar

Ons team heeft een professioneel en uitgebreid managementsysteem voor matrijzen ontwikkeld, we gebruiken PRO-E, Solidworks, UG, Cimatro, Catia, Mold flow en Auto CAD voor 3D-matrijsontwerp en 2D-onderdeelontwerp.

Met geavanceerde productieapparatuur, ervaren professionele en technische teams, rijke managementervaring en een strikt kwaliteitsborgingssysteem, bieden wij klanten uitgebreide en hoogwaardige diensten. Gebaseerd op het principe van "Kwaliteit is leven, krediet is kern en service is leerstelling", verwelkomen wij oprecht klanten uit binnen- en buitenland om onze fabriek te bezoeken voor verdere onderhandelingen en mogelijke samenwerking om wederzijds een briljante toekomst te creëren.

 C1.JPG


Het verschijnsel van krimpvorming

Bij het spuitgieten van thermoplastische kunststoffen is het mogelijk om een gevormd product met de gewenste afmetingen te verkrijgen met behulp van het vormkrimpfenomeen. Vormkrimp is het fenomeen waarbij het volume van de gesmolten kunststof dat in de holte van een vorm wordt gevuld op het moment krimpt terwijl het wordt gekoeld en vast wordt.

De omvang van deze krimp wordt de "vormkrimpfactor" genoemd, en als deze vormkrimpfactor zowel wetenschappelijk als door ervaring nauwkeurig bekend is, door de mal voor te bereiden door de afmetingen van de holte een beetje groter te maken met de hoeveelheid krimp, is het mogelijk om het gevormde voorwerp zo te vormen dat het de beoogde afmetingen heeft.

De waarde van de vormkrimpfactor is in het algemeen een getal in het bereik van ongeveer 2/1000 tot 20/1000 (ongeveer 0,2 tot 2%).

Als de vormkrimpfactor wordt uitgedrukt door het symbool α (alfa), kan deze worden gedefinieerd door de volgende vergelijking 1.

α = (L0 − L) / L0 ... (Eq.1)

Waar, L0: de afmetingen van de holte (mm) L: afmetingen (in mm) van het gevormde product bij kamertemperatuur (meestal 20 ° C).


Verder wordt de vormkrimpfactor beïnvloed door de volgende factoren.

1. Type gietmateriaal

Het bereik van de basis krimpfactor wordt bepaald door het type kunststof dat wordt gebruikt. Er zijn echter kleine verschillen afhankelijk van de materiaalfabrikant en de kwaliteit van het materiaal.

2. Holtetemperatuur

De vormkrimpfactor varieert afhankelijk van de oppervlaktetemperatuur van de holte tijdens het spuitgieten. Over het algemeen is de krimpfactor meestal groot wanneer de temperatuur hoog is.

3. Onderhouden druk x druk onderhoudstijd

De vormkrimpfactor varieert afhankelijk van de grootte van de druk die wordt gehandhaafd na injectie van kunststof en de tijd van het handhaven van die druk. In het algemeen is er een trend dat de krimpfactor kleiner wordt wanneer de gehandhaafde druk hoog is en de handhavingstijd lang is.

4. Wanddikte van het gevormde voorwerp

De krimpfactor varieert ook afhankelijk van de wanddikte van het gevormde voorwerp. Er is een trend waarbij de krimp groter wordt naarmate de wanddikte groter wordt.

5. Poortvorm

De krimpfactor varieert afhankelijk van de poortvorm en de poortgrootte. In het algemeen is er een trend dat de krimp kleiner wordt naarmate het dwarsdoorsnedeoppervlak van de poort groter wordt. Er is ook een trend dat de krimp kleiner wordt in het geval van een zijpoort in plaats van in het geval van een pinpoint-poort of een onderzeese poort.

6. Aanwezigheid of afwezigheid van additieve materialen aan het vormmateriaal

Het is heel gebruikelijk dat er een groot verschil is in de krimpfactor tussen natuurlijke materialen en materialen met glasvezels. Er is een trend dat de krimpfactor kleiner is in het geval van materialen met glasvezels. In werkelijkheid wordt de vormkrimpfactor voor het ontwerp van de matrijs bepaald door de bovenstaande omstandigheden uitvoerig te onderzoeken.

beeld


Neem contact op met Shine voor meer informatie

1 (2)

Hot Tags: Goede service, zwembadstoel, plastic spuitgietmatrijs, stoelvormmatrijs

Onderzoek

You Might Also Like