Taizhou stoel schimmel Service

Taizhou stoel schimmel Service

Taizhou stoel schimmel Service
Praat nu

Productdetails

Taizhou stoel schimmel Service


Spuitgiet staalproces

Om de productiekwaliteit van de matrijs te verbeteren en productiekosten te besparen, moet het materiaal goede smeedbaarheid, bewerkbaarheid, hardbaarheid, hardbaarheid en slijpbaarheid hebben; het moet ook een kleine oxidatie, ontkolingsgevoeligheid en afschrikvervorming hebben. Neiging tot kraken.

1. Vergiffbaarheid

De spuitgietmatrijs heeft een lage weerstand tegen vervorming door heet smeden, een goede plasticiteit, een breed smeedtemperatuurbereik en een lage neiging tot smeden, koud barsten en neerslaan van netvormig carbide.

2, gloeiverwerkbaarheid

Het bereik van de sferoïderende gloeitemperatuur is breed, de gloeihardheid is laag, het fluctuatiebereik is klein en de sferoïdisatiesnelheid is hoog.

3, snijden verwerkbaarheid

Grote zaaghoeveelheid, laag gereedschapsverlies en lage oppervlakteruwheid.

4, oxidatie, decarburisatie gevoeligheid

Bij verhitting op hoge temperatuur is de oxidatieweerstand goed, is de ontkolingssnelheid langzaam en is deze niet gevoelig voor het verwarmingsmedium en is de neiging om putjes te produceren klein.

5, hardbaarheid

Gelijkmatige en hoge oppervlaktehardheid na afschrikken.

6, hardbaarheid

Na het blussen van de spuitgietvorm kan een diep geharde laag worden verkregen, die kan worden uitgehard met een mild blusmedium.

7, neiging tot afschrikkende kraakvorming

De conventionele verandering van het afschrikvolume is klein, de vorm is krom, de vervorming is gering en de abnormale neiging tot vervorming is laag. Conventioneel afschrikscheuren heeft een lage gevoeligheid en is niet gevoelig voor afschriktemperatuur en de vorm van het werkstuk.

8, maalbaarheid

Het relatieve verlies van het slijpwiel is klein, de slijphoeveelheid is groot en het is niet gevoelig voor de kwaliteit en de koeltoestand van het slijpwiel, en het is niet gemakkelijk om slijtage en slijpscheuren te veroorzaken.


Wat zijn de basismateriaalvereisten voor matrijzen?

Redelijke selectie van gietmaterialen is de primaire taak van matrijsontwerpers. Over het algemeen zijn de basisvereisten voor matrijsmaterialen als volgt.

1. Gemakkelijk te verwerken, matrijsdelen zijn meestal gemaakt van metalen materialen en sommige structurele vormen zijn nog steeds erg ingewikkeld. Om de productiecyclus te verkorten en de efficiëntie te verbeteren, moeten de vormmaterialen gemakkelijk worden verwerkt tot de vorm en precisie die door de tekeningen worden vereist.

2. Goede slijtvastheid De glans en precisie van het oppervlak van het kunststof onderdeel zijn direct gerelateerd aan de slijtvastheid van het oppervlak van de vormholte, vooral wanneer sommige kunststoffen worden toegevoegd met glasvezel, anorganische vulstof en sommige pigmenten, ze zijn van kunststof . De smelt stroomt samen in het stroomkanaal en de holte en de wrijving op het oppervlak van de holte is zeer groot. Als het materiaal niet slijtvast is, slijt het snel en wordt de kwaliteit van het plastic onderdeel beschadigd.

3. Hoge corrosieweerstand Veel harsen en additieven hebben corrosieve effecten op het oppervlak van de holte. Deze corrosie veroorzaakt dat het oppervlak van de holte corrodeert en afpelt, de oppervlakteconditie verslechtert en de kwaliteit van het gevormde onderdeel verslechtert. Daarom is het het beste om corrosiebestendig staal of verchroomde of vernikkelde oppervlakken te gebruiken.

4. Goede dimensionele stabiliteit Tijdens spuitgieten moet de temperatuur van de vormholte 300 ° C of hoger bereiken. Om deze reden verdient het de voorkeur om een geschikt gehard gereedschapsstaal (warmtebehandeld staal) te gebruiken. Anders zal het een verandering in de microstructuur van het materiaal veroorzaken, wat resulteert in een verandering in de grootte van de mal.

5. Klein effect door warmtebehandeling Om de hardheid en slijtvastheid te verbeteren, wordt de vorm in het algemeen onderworpen aan warmtebehandeling, maar deze behandeling moet zodanig zijn dat de dimensionele verandering klein is. Daarom verdient het de voorkeur om een voorhardbaar staal te gebruiken dat machinaal kan worden bewerkt.

6. Polijstprestaties Goede plastic onderdelen vereisen meestal een goede glans en oppervlakteconditie. Daarom moet de oppervlakteruwheid van de holte erg klein zijn. Daarom moet het oppervlak van de holte aan het oppervlak worden bewerkt, zoals polijsten en slijpen. Daarom moet het geselecteerde staal geen ruwe onzuiverheden en poriën bevatten.


Neem contact op

2Hot Tags: Taizhou stoel schimmel Service, stoel schimmel, Taizhou schimmel

Onderzoek

You Might Also Like