Autostoel Mold

Autostoel Mold

Autostoel Mold
Praat nu

Productdetails

Autostoel Mold


Analyse van verzamelpunten van spuitgietmatrijs

Vergadering basis

(1) De belangrijkste werkende delen in de plastic mal, zoals kernen, holtes en inzetstukken, worden gebruikt als referentiedelen voor het samenstel. De andere delen van de vorm worden geassembleerd en geassembleerd voor assemblage.

(2) Bijsnijden en assembleren met de geleiderzuilgeleider of het sjabloonzijbasisoppervlak van de matrijs als referentie-oppervlak van het samenstel.

Nauwkeurigheid matrijsmontage

(1) Elke nul, de onderlinge nauwkeurigheid van de componenten, zoals afstandsdimensionale nauwkeurigheid, coaxialiteit, gelijkheid, verticaliteit, enz.

(2) Relatieve bewegingsnauwkeurigheid, zoals transmissienauwkeurigheid lineaire beweging en rotatiebewegingsnauwkeurigheid.

(3) Overeenkomende nauwkeurigheid en contactnauwkeurigheid, zoals overeenkomende speling, interferentiecontactconditie, enz.

(4) De wanddikte van het kunststof vormdeel. Wanneer de nieuwe mal wordt gemaakt, moet de wanddikte van het gevormde onderdeel worden voorgespannen tot de ondergrens van de grootte.

Reparatie principe

(1) Herstel de trekhoek. In principe moet de holte ervoor zorgen dat de grote eindafmeting binnen het tolerantiebereik van het onderdeel valt. De kern moet ervoor zorgen dat de kleine carbonylgrootte binnen de dimensionele tolerantie van het onderdeel valt.

(2) De hoekradius op de hoek, de holte moet klein zijn en de kern moet te groot zijn.

(3) Wanneer de matrijs zowel het horizontale scheidingsoppervlak als het verticale scheidingsoppervlak heeft, moet het horizontale scheidingsoppervlak enigszins een opening worden gelaten wanneer het verticale scheidingsoppervlak wordt aangeraakt. De spleetwaarde is> 0,01 mm; de kleine vormen hoeven alleen met rood te worden geverfd en komen dan met elkaar in contact; de grote vormspleet is ongeveer 0,02 mm.

(4) Voor mallen die zijn geklemd met een afschuining, moet, nadat de helling goed is gesloten, een opening van 0,02-0,03 mm overblijven op het scheidingsoppervlak.

(5) De boog van het reparatieoppervlak moet worden gladgemaakt met de rechte lijn, het oppervlak mag niet worden gedeukt en de geribbelde lijn moet consistent zijn met de richting van de matrijsopening.


Redenen voor schimmel krimp

Wanneer het spuitgietproduct wordt ontvormd, treedt soms het fenomeen van schaalvermindering op, wat de nauwkeurigheid van het product zal beïnvloeden. Wat zijn dan de factoren die de krimp van de spuitgietmatrijs beïnvloeden?

1. Vormdruk: hoe groter de druk in de holte, hoe kleiner de krimp na het vormen. De krimpverhouding van de amorfe kunststoffen en de kristallijne kunststoffen neemt af in een rechte lijn en een gebogen vorm naarmate de inwendige druk toeneemt.

2. Injectietemperatuur: Wanneer de temperatuur stijgt, zal de uitzettingscoëfficiënt van het plastic toenemen en de krimp van het plastic product toenemen. Naarmate de temperatuur echter toeneemt, neemt de dichtheid van de smelt toe en neemt de krimpsnelheid af. Het resultaat van beide gelijktijdige acties is in het algemeen dat de krimp afneemt met toenemende temperatuur.

3. Vormtemperatuur: In het algemeen geldt dat hoe hoger de vormtemperatuur, des te duidelijker de neiging tot krimp.

4, vormtijd: de vormdruk is lang, de voeding is voldoende, de krimp is klein. Tegelijkertijd neemt de bevroren oriëntatie van de kunststof toe, is de interne spanning van het product ook groot en neemt de krimp ook toe. De koeltijd van het vormstuk is lang, de harding van de kunststof is voldoende en de krimpsnelheid is ook klein.

5. Wanddikte van het product: De krimpsnelheid van de kristallijne kunststof (behalve polyoxymethyleen) neemt toe met de toename van de wanddikte. In de niet-kristallijne kunststof is de verandering van de krimp in de volgende gevallen verdeeld: ABS en polycarbonaat. De krimp wordt niet beïnvloed door de wanddikte; de krimp van kunststoffen zoals polyethyleen, acrylonitril-styreen en acryl neemt toe met de toename van de wanddikte; de krimp van hard polyvinylchloride neemt af met de toename van de wanddikte.

6, de grootte van de invoerpoort: de grootte van de invoerpoort is groot, de plastic producten zijn dicht en de krimp is klein.

7. Vulhoeveelheid glasvezel of iets dergelijks: de krimp neemt af naarmate de vulhoeveelheid toeneemt.


Neem contact op

2
Hot Tags: Auto Seat Mold, Auto mold, zitmal

Onderzoek

You Might Also Like