Hot Runner Plastic container spuitgietmatrijs

Hot Runner Plastic container spuitgietmatrijs

Hot Runner Plastic container spuitgietmatrijs
Praat nu

Productdetails

Hot Runner Plastic container spuitgietmatrijs


Dunwandige spuitgietfuncties

In het spuitgietproces heeft dunwandig spuitgieten de neiging kromtrekken en barsten te veroorzaken. Daarom heeft dunwandig spuitgieten hogere eisen aan het matrijsontwerp. In vergelijking met gewone spuitgietproducten hebben dunwandige spuitgietmatrijzen de volgende kenmerken:

(1) De stijfheid, sterkte en slijtvastheid van de matrijs. Dunwandig spuitgieten vereist een hogere injectiedruk. Daarom heeft de dunwandige spuitgietmatrijs een grote stijfheid en sterkte en is de druktolerantie goed. Dunwandige spuitgietmatrijzen gebruiken vaak dikkere sjablonen en meer steunkolommen.

(2) De vorm moet gelijkmatig worden gekoeld. Vergeleken met gewone plastic onderdelen hebben dunwandige kunststof spuitgietonderdelen minder tolerantie voor restspanning en hebben ze vaak problemen zoals kromtrekken en vervorming. Daarom is het noodzakelijk om de koeling van de matrijs te versterken om de dimensionele stabiliteit van de plastic onderdelen te waarborgen.

(3) Zorg voor de balans van het poortsysteem. Vanwege de hoge eisen aan de poort voor het vormen van dunwandige kunststof onderdelen, worden grote poorten gebruikt en is de dikte van de poort groter dan de wanddikte. Om deze reden gebruiken dunwandige spuitgietmatrijzen vaak een runnerloos gietsysteem.

(4) Uitlaatprestatievereisten van de matrijs. Omdat de vultijd van het dunwandige spuitgieten korter is dan die van het gewone spuitgieten, en de injectiesnelheid snel is, om ontsteking van de ingesloten lucht te voorkomen, stelt het dunwandige spuitgieten hogere eisen aan de uitlaatprestaties van de mal.

(5) Balansvereisten voor het uitwerpsysteem. Omdat de wanddikte en de rib van het dunwandige plastic onderdeel dunner zijn dan gewone plastic onderdelen, is de kans groter dat deze wordt beschadigd. Daarom heeft het uitwerpsysteem hogere eisen tijdens het uitwerpproces en moet de uitwerpkracht een beter evenwicht bereiken.


Gemeenschappelijke defectanalyse van dunne wand schimmel

Hoewel het verdunnen van kunststof delen vele voordelen heeft, vermindert het de vervormbaarheid van de kunststof delen, zodat deze dunwandige kunststof delen niet kunnen worden gevormd door conventionele spuitgietmethoden. Bij het vormen van dunwandige plastic onderdelen bestaan de volgende veel voorkomende problemen:

1, kort schot

Short shot verwijst naar een kwaliteitsprobleem waarbij het plastic onderdeel onvolledig is vanwege onvolledig vullen van de vormholte, dat wil zeggen dat de smelt is gecondenseerd voordat het vullen is voltooid.

Het vulproces en het koelproces van conventioneel spuitgieten zijn met elkaar verweven. Wanneer de polymeersmelt stroomt, ontmoet het smeltfront een relatief lage temperatuur kernoppervlak of spouwmuur, die een condensatielaag op zijn oppervlak vormt. De smelt blijft in de condenserende laag naar voren stromen. Naarmate de dikte van de condenserende laag toeneemt, wordt het stroompad van de werkelijke holte smaller en heeft de dikte van de condenserende laag een significant effect op de stroming van het polymeer. Omdat de dikte van het kunststof onderdeel tijdens conventioneel spuitgieten relatief dik is, is de invloed van de condensatielaag op het spuitgieten op dit moment niet zo groot. Bij dunwandig spuitgieten, wanneer de verhouding van de dikte van de condenserende laag tot de dikte van het plastic onderdeel geleidelijk toeneemt naarmate de dikte van het plastic onderdeel geleidelijk toeneemt, is de invloed echter groot. In het bijzonder kunnen de afmetingen van de twee prominenter zijn in vergelijking met elkaar.

2, kromtrekken

Vervorming door kromtrekken is een defect van een plastic onderdeel dat wordt veroorzaakt door ongelijke interne spanning. De oorzaken van vervorming door kromtrekken zijn ongelijke krimp, ongelijke oriëntatie en ongelijke koeling.

Verbetermethode: het kan de vervormingsdefecten van de vervorming van plastic onderdelen verbeteren door het koelsysteem in evenwicht te brengen, de koeltijd, de houddruk en de houdtijd aan te passen.

3, de zekeringlijn

De laslijn is de grens die wordt gevormd wanneer twee of meer smeltstroomfronten in de holte worden versmolten. Spanningsconcentratie is gemakkelijk op te treden bij de laslijn, hetgeen de mechanische sterkte van het kunststof onderdeel verzwakt, en is bijzonder nadelig voor de mechanische eigenschappen van het kunststof onderdeel, in het bijzonder het dunwandige kunststof onderdeel. Na de externe kracht wordt het plastic deel gemakkelijk gebarsten aan de laslijn.

Verbetermethode: de ontwerppositie kan worden verkleind of gewijzigd door het aantal poorten te verminderen of de poortpositie te wijzigen om te voldoen aan de ontwerpvereisten van de plastic onderdelen.

4, gebrek aan materialen

De kleine onderdelen en hoeken van het eindproduct kunnen niet volledig worden gevormd. Omdat de schimmelbewerking niet op zijn plaats zit of de uitlaat niet soepel is, zijn de ontwerpfouten (onvoldoende dikte) als gevolg van onvoldoende injectiedosis of druk.

Verbeteringsmethode: Het kan de schimmel bij het ontbrekende materiaal corrigeren, de vermoeiende maatregelen goedkeuren of verbeteren, vleesdikte toevoegen, de poort verbeteren (de poort verhogen, de poort verhogen), de injectiedosis verhogen, de injectiedruk verhogen en andere maatregelen om verbeteren.

5, krimpend

Komt vaak voor in de wanddikte van het gevormde product of ongelijke dikte van het vlees, als gevolg van verschillende koeling of harding krimp van de hotmelt plastic. Zoals de achterkant van de rib, de rand van de zijwand, de achterkant van de BOSS-kolom die vlees steelt, maar minstens 2/3 van de vleesdikte.

Verbeteringsmethode: Het kan worden verbeterd door het stroomkanaal te verdikken, de poort te vergroten, het uitlaatgas toe te voegen, de materiaaltemperatuur te verhogen, de injectiedruk te verhogen en de verblijftijd te verlengen.

6, oppervlakte afbeelding

Komt vaak voor op de achterkant van de BOSS-kolom of op de achterkant van de rib, of omdat de kern en de vingerhoed te hoog zijn ontworpen, waardoor de stressmarkering afneemt.

Verbetermethode: het kan worden behandeld door de kern, het vingerhoedje en het oppervlak van de moedermatrijs te wijzigen, enz., Door de helderheid van het matrijsoppervlak te verminderen, de injectiesnelheid te verlagen en de injectiedruk te verlagen.

7, gasleidingen

Komt voor bij de poort, meestal omdat de matrijstemperatuur niet hoog is, de injectiesnelheid, de druk te hoog is, de inlaat niet goed is ingesteld en het plastic de spoilerstructuur tegenkomt tijdens het gieten.

Verbetermethode: het kan worden gewijzigd door de poort te veranderen, de stroomkanaalverlichting, het koude materiaalgebied van het stroomkanaal wordt vergroot, de inlaatpoort wordt vergroot, het oppervlak wordt gebeten met bloemen (door de machine aan te passen of de mal te repareren om voeg de draad toe), en de mal wordt omhoog gebracht. Temperatuur, verminder de injectiesnelheid, verminder de injectiedruk en andere middelen om op te lossen.

8, de combinatielijn

Komt voor bij de samenvloeiing van twee stromen, zoals de stroom van twee inlaatpoorten, de stroom van de bypass-kern is te wijten aan de daling van de materiaaltemperatuur en slechte uitlaatgassen.

Verbetermethode: het kan ook de materiaaltemperatuur verhogen, de matrijstemperatuur verhogen, enz. Door de inlaatpoort te veranderen, de koude put toe te voegen, de uitlaatgroef te openen of het mannelijke schimmeloppervlak te bijten.

9, ruwe randen

Vaak treedt de verbinding van de mannelijke en vrouwelijke vormen op, als gevolg van slechte schimmelklemming of onjuiste verwerking van de hoeken van het matrijsoppervlak, is het vormen vaak te wijten aan onvoldoende klemkracht, materiaaltemperatuur, druk is te hoog.

Verbetermethode: schimmelcorrectie, opnieuw vormen, verhoging van de klemkracht, verlaging van de materiaaltemperatuur, vermindering van de injectiedruk, vermindering van de verblijftijd en vermindering van de vasthouddruk.

10, vervorming

Slanke onderdelen, dunwandige onderdelen met een groot oppervlak of grootschalige producten met een asymmetrische structuur worden veroorzaakt door ongelijkmatige koelspanning of ejectorspanning.

Verbetermethode: het kan de vingerhoed corrigeren, de spanpen instellen, enz., Indien nodig, de beet toevoegen om de vervorming van de mannelijke schimmel aan te passen, de temperatuur van de mannelijke en vrouwelijke mallen aan te passen om de druk te verminderen, enz. De aanpassing van de kleine vervorming hangt voornamelijk af van de druk en de aanpassing van de tijd en grote vervorming is in het algemeen afhankelijk van de matrijstemperatuur.

11, het oppervlak is vuil

Het komt door het ruwe oppervlak van de mal.

Verbetermethode: voor pc-materialen is de matrijstemperatuur soms te hoog en vertoont het matrijsoppervlak lijm- en olievlekken. Het is noodzakelijk om het vormoppervlak op tijd te reinigen, het licht te polijsten en de vormtemperatuur te verlagen.

12, trek wit

Het is gemakkelijk op te treden in de hoek van de dunne wand van het gevormde product of bij de wortel van de dunwandige RIB. Het wordt veroorzaakt door slechte kracht tijdens het uit de vorm halen, onjuiste instelling van het vingerhoedje of onvoldoende diepgang.

Verbetermethode: vergroot de R-hoek op de hoek, vergroot de demoldinghoek, vergroot het vingerhoedje of vergroot het dwarsdoorsnedegebied, stencil het oppervlak, vingerhoedje of schuine pin, verminder de snelheid van vuur, verminder de injectiedruk en verminder de druk. En tijd.

13, de dobbelsteen

Het wordt gekenmerkt door slechte schimmelafgifte of schimmelbeschadiging en het trekken van bloemen. De vormcondities worden ook beïnvloed, voornamelijk als gevolg van onvoldoende trekhoek of ruw oppervlak.

Verbetermethode: vergroot de trekhoek, schimmeloppervlakverlichting, kan de trekpen vergroten of veranderen bij het plakken van het schimmeloppervlak, let op de diameter van de hoorn bij het voeren van de hoorn, voeg de beet toe aan de mannelijke schimmel, verminder de injectiedruk , verminder de druk en Tijd en ga zo maar door.

14, huidmondjes

Het transparante afgewerkte PC-materiaal is gemakkelijk te verschijnen wanneer het wordt gevormd. Vanwege het gebrek aan gas in het spuitgietproces, hebben een onjuist matrijsontwerp of onjuiste vormomstandigheden invloed.

Verbetermethode: verhoog het uitlaatgas, verander de poort (toename in de poort), het PC-materiaalstroomkanaal moet worden gepolijst, strikte droogomstandigheden, verhoog de injectiedruk, verminder de injectiesnelheid enzovoort.

15, het verschil

Komt voor in de gewrichten van de mannelijke en vrouwelijke modules, schuiven, scheve pennen, enz., Die zich manifesteren door de oneffenheden van het verbindingsoppervlak, enz. Als gevolg van onjuiste klemming of het probleem van de schimmel zelf.

Verbetermethode: corrigeer de mal of maak de mal opnieuw.

16, maat tolerantie

Problemen met de matrijs zelf, of onjuiste vormcondities, resulteren in onjuiste schimmelkrimp.

Verbetermethode: verander meestal de verblijftijd en de injectiedruk (tweede fase) heeft de grootste invloed op de grootte. Het verhogen van de injectiedruk en het vergroten van het drukhoudende en krimpende effect kan bijvoorbeeld de grootte aanzienlijk verhogen en de matrijstemperatuur verlagen. Het vergroten van de inlaatpoort of het vergroten van de inlaatpoort kan het aanpassingseffect verbeteren.


Neem contact op

2Hot Tags: Containervorm, plastic injectievorm, hete agentvorm.

Onderzoek

You Might Also Like