Vorm voor wegwerp voedselcontainer

Vorm voor wegwerp voedselcontainer

Maak een offerte met 48 uur Reageer onmiddellijk op verzoeken of klachten van klanten Geef een handleiding voor het gebruik en onderhoud van de matrijs. Lever vorminformatie en proefparameters. Training voor het gebruik van de mallen. Regelmatige klantbezoeken. Longistische service: Alle matrijzen kunnen naar wens door elke zee- of luchtdienst naar elke haven van bestemming of naar een genoemde facroty worden verzonden.
Praat nu

Productdetails

Vorm voor wegwerp voedselcontainer


Vormspecificaties

vormnaam: 1500ml dunwandige containervorm

aantal vormholte: 4 holtes

schimmel injectie: 4 tips hot runner

grondstof: helder PP

wanddikte: 0,6 mm

schimmel uitwerpen: stripper

kern / holte staal: S136 met HRC43-45

schimmelgarantie: 1 miljoen

Wij zijn de productie van mallen voor dunwandige voedselcontainers, de wanddikte van de container kan 0,4 mm tot 0,55 mm zijn met 4 of 8 holtes en het containervolume kan 300 ml zijn, de cyclustijd kan 3,5 tot 8 seconden benaderen op basis van of de dunne wand hoog is snelheid spuitgietmatrijs moet een in-mould etiketteringssysteem zijn of niet. Uiteraard is de dunwandige hoge snelheid spuitgiet spuitgiet snelheid ook gerelateerd aan uw spuitgietmachine.

Hoge snelheid injectie dunwandige mal technische punten:

1. speciaal ontwerp voor interlocksysteem van dunwandige injectievormen.

2. injectie systeem ontwerp en speciaal koelsysteem.

3. hoge precisie bewerkingsproces.

4. juiste keuze aan het staal voor verschillende componenten in mal.

5. speciaal ontluchtingssysteem voor de dunwandige mal.

6. hoge snelheid injectiesysteem voor de dunwandige mallen.

7. in het ontwerp van de vormetikettering op de vorm.


Wat is de benodigde afkoeltijd in een spuitgietmatrijs?

Een veel voorkomende vraag die we horen bij het ontwerpen en bouwen van spuitgietmatrijzen is: "Wat is de benodigde koeltijd binnen de spuitgietmatrijs?" Het antwoord op de vereiste koeltijd hangt af van verschillende factoren, waaronder de verwerkingsparameters, het gebruikte materiaal en natuurlijk het onderdeel- en matrijsontwerp zelf.

Vormparameters die de afkoeltijd en krimpsnelheid beïnvloeden

Vormparameters hebben een grote invloed op de uiteindelijke eigenschappen van een spuitgegoten onderdeel. Verwerkingsomstandigheden die de geometrie van het uiteindelijke onderdeel beïnvloeden, zijn onder meer temperaturen, pakkingsparameters (klemdruk en vatgrootte), koeltijd en injectiesnelheid. Elk van deze omstandigheden speelt een rol bij de manier waarop het materiaal zal stollen en hoeveel koeltijd nodig is om aan de specificaties van onderdelen te voldoen.

De spuitgietprocessor moet nauw samenwerken met de vormontwerper voor een optimaal gereedschapsontwerp op basis van de vormomstandigheden.

Hars en krimpsnelheid

Hoewel de hars een directe invloed zal hebben op de koeling en krimp, aangezien elk polymeer specifieke eigenschappen heeft, hebben de vormomstandigheden ook een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke materiaaleigenschappen voor elk onderdeelontwerp. De twee belangrijkste vormparameters die het polymeermateriaal beïnvloeden, zijn de smelttemperatuur en de matrijstemperatuur.

Bekwame matrijsontwerpers zijn goed thuis in de verschillende eigenschappen van polymeerharsen en zullen de matrijs ontwerpen met het oog op specifieke vormprocesparameters, naast de krimpsnelheid van het materiaal.

Matrijsontwerp en afkoeltijd

Het malontwerp, of liever de geometrie van het onderdeel zelf, zal van invloed zijn op hoe het onderdeel in de mal afkoelt. Wanneer het onderdeel begint af te koelen, begint het te stollen het dichtst bij de mal en beweegt naar binnen naar het midden. Daarom kan bij delen die dik zijn, het middengebied niet snel genoeg stollen, wat spanning veroorzaakt, wat resulteert in zinksporen op het buitenoppervlak.

Als het onderdeel gebieden met een ongelijkmatige wanddikte bevat, kunnen er spanningen ontstaan ​​tijdens de afkoelingsfase wanneer dunnere secties sneller stollen dan dikkere secties die een kromming in het onderdeel veroorzaken.

Een ervaren ontwerpingenieur weet hoe het onderdeel in de mal afkoelt op basis van de geometrie van het onderdeel, de gebruikte hars en de verwerkingsparameters, en zal het koelsysteem dienovereenkomstig ontwerpen. Het koelsysteem bestaat uit waterleidingen die door de mal lopen om het onderdeel goed te koelen. Vormontwerpers moeten oppassen dat koelleidingen het klemsysteem of de trekstang van de vormpers niet hinderen.

  

Enkele van onze partners

Fabrikanten van matrijsbasis: timg

Lung Kee Group, als een van de vier grootste fabrikanten van matrijsbases ter wereld, staat al jaren op nummer 1 in de verkoophoeveelheid van matrijzen in Azië.
Lung Kee Metal (LKM), toen opgericht in 1975, hield zich voornamelijk bezig met de verkoop van vormstaal. De standaard en op maat gemaakte matrijsdivisies werden formeel opgericht in 1985. Met gezamenlijke inspanning en innovatieve ideeën van onze medewerkers hebben we LKM met succes ontwikkeld tot een industriële groep met een aantal dochterondernemingen in Azië, met een fabrieksoppervlakte van meer dan 488.000 vierkante meter, met meer dan 250 CNC-machines, aangedreven door een personeelsbestand van meer dan 11.000 in totaal. Lung Kee is sinds 1993 genoteerd aan The Stock Exchange of Hong Kong Limited en is het eerste bedrijf in de schimmelindustrie in Hong Kong dat naar de beurs ging.

Hot Runner: QQ 图片 20190709152422

YUDO, een Hot Runner System-leverancier, werd in 1980 opgericht door Francis Yu.

Sindsdien hebben we ons gericht op de kwaliteit van de systemen en de tevredenheid van de klanten. Ons bedrijf is de toonaangevende fabrikant en distributeur van Aziatische landen en het op vier na grootste bedrijf in de Hot Runner-markten ter wereld.


Onderhoud

Processervice

A. Product reverse engineering; Optimalisatie van productontwerp;

B. Het vormontwerp met CAE-analyse, verkort productietijd, verbetert vormefficiency;

C. Communicatie over de technische punten in de tijd

D. Weekly Reporter voor u over de voortgang van de malbewerking en het malafwerkingsschema

E. Vormtest en steekproeflevering op tijd.

F. Leveren van proefvormparameters;

G. reserveonderdelen en gedetailleerde onderdelenlijst;

Klantenservice

1) Een jaar garantie sinds de leverdatum (behalve door de mens veroorzaakte schade door gebruik)

2) Onder garantie, als de klant een probleem tegenkomt met schimmelkwaliteit, zullen wij de componenten gratis leveren.

3) Onze ervaren ingenieurs zullen de technische oplossingen bieden voor alle problemen die zich voordoen in de malbewerking van klanten.


Waarom voor ons kiezen?

Tijd is geld! We richten ons op het tekenen van mallen, staan ​​erop het ontwerp van de constructie te garanderen om te zorgen dat de mallen goed werken!

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er dunwandige malafbeeldingen, alle plaatsen die gemakkelijker te dragen zijn, plaatsen we slijtplaten met HRC45 hierboven. Daarom is onze matrijslevensduur lang en gemakkelijk te onderhouden.

Alle staalsoorten die we van de leverancier krijgen, moeten een strikte kwaliteitscontrole ondergaan om aan onze norm te voldoen.

Na een strikte warmtebehandeling wordt staal naar de provincie Jiangsu gestuurd om de matrijsbasis op maat te maken als DME of HASCO!

Hoge snelheid en precisie CNC-bewerking, precisiebereik tot 0,02 mm

Het belangrijkste is dat we niet toestaan ​​dat een werknemer het oppervlak van de scheidingslijn aanraakt, wat betekent dat complete vormen worden bewerkt met een hoge precisie CNC.

Import van merkonderdelen uit Japan / Taiwan. Wij geloven dat kleine details de dingen veel perfecter maken!


Neem contact op

2

Hot Tags: mal voor wegwerp voedselcontainer, voedselcontainervorm, dunwandige mal

Onderzoek

You Might Also Like