Plastic ronde wegwerp dekselvorm

Plastic ronde wegwerp dekselvorm

Hoe kiest u grondstoffen, hoe kiest u de spuitgietmachine en hoe ontwerpt u de mal voor dunwandige onderdelen? Aoxu Mold vertelt uw antwoorden.
Praat nu

Productdetails

Over definities van dunwandige plastic onderdelen hangt het niet alleen af ​​van de dikte van plastic onderdelen, het hangt ook af van de grootte van plastic onderdelen en de viscositeitscoëfficiënt van plastic onderdelen.

Algemeen beschouwd:

1. de verhouding van stroomlengte tot dikte L / T, dat wil zeggen de verhouding van de stroomlengte L vanaf het punt waar de smelt de vorm binnenkomt tot het verste punt van de holte waar de smelt moet worden gevuld, en de verhouding van de overeenkomstige gemiddelde wanddikte T is 100 of meer. Spuitgieten met dunne wand;

2. de dikte van het vormdeel is minder dan 1 mm en het geprojecteerde oppervlak van het plastic deel is meer dan 50 cm2.

3. de wanddikte van het vormdeel is minder dan 1 mm (of 1,5 mm), of t / d (dikte kunststof onderdeel t, diameter kunststof onderdeel d, voor schijfvormige onderdelen) wordt als dun gedefinieerd door spuitgieten onder 0,05 . Muur spuitgieten.


De grondstof is gekozen voor dunwandige vormdelen

Voor kunststoffen met een goede viscositeit zoals PP, PS en PE met een viscositeitscoëfficiënt van 1, wordt een dunwandig plastic onderdeel genoemd wanneer de wanddikte kleiner dan of gelijk is aan 0,5 mm of de stroomverhouding is groter dan 150 .

Voor kunststoffen met lage viscositeitscoëfficiënten moet de wanddikte in de bovenstaande definitie worden vermenigvuldigd met de viscositeitscoëfficiënt en moet de lengte worden gedeeld door de viscositeitscoëfficiënt.

De viscositeitscoëfficiënt van thermoplast:

image


Deksel past op 500 ronde kuip, als u een ronde kuipvorm nodig heeft, kunt u onze vorige inhoud bekijken500ml ronde wegwerp voedselbad kunststof spuitgieten.

Hier zijnde specificatie van plastic ronde wegwerp deksel schimmel

Plastic Round Disposable Lid Mould

Gewicht: 6,3 gram

Wanddikte: 0,45 mm

Materiaal: PP (homopolymeer)

Cyclustijd: 3,5-4,0 seconden (vrije val)

Mold gebruikte Husky hot runner

Matrijs ontworpen voor 280 Ton hoge snelheid vormmachine

Jaarlijkse productcapaciteit: 31 miljoen (gebaseerd op 23 uur / dag)


De algemene specificatie van mal voor dunne wanddelen die we hebben gemaakt

image

1. De algemeen gemaakte deelgrootte:

100ml wegwerp ronde kuip

250ml wegwerp ronde kuip

280ml wegwerp ronde kuip

480ml wegwerp ronde kuip

700ml wegwerp ronde kuip

1000ml wegwerp ronde kuip

500ml wegwerp rechthoekig bakje

Wegwerp rechthoekig bad van 750 ml

1000ml rechthoekige wegwerp kuip

Rechthoekig wegwerpdeksel

Rond wegwerpdeksel

1 liter ijsbak met IML

IJsbak van 2 liter met IML

IJsbak van 5 liter

wegwerp lepel

wegwerp vork

wegwerpmes

dop of sluiting

1500 ml GG-versterker met gedeelde kuip; deksel

Bewaarbakken 6,10,20 Liter

...

2. De vormholte kunt u kiezen:

1 holte

2 holte

4 holte

6 holte

8 holte

16 holte

24 holte

32 holte

48 holte

2+2 stapelvorm

4+4 stapelvorm

8+8 stapelvorm

12+12 stapelvorm

16+16 stapelvorm

...


Ontwerppunten van dunwandige wegwerp dekselvorm

Dunwandige kunststof onderdelen hebben een kleine wanddikte, maar ze moeten voldoen aan de slagvastheid, uiterlijkkwaliteit en maatvastheid van het product, evenals de toleranties van precieze afmetingen, en ze kunnen hoge statische belastingvereisten weerstaan. Daarom moet bij het ontwerpproces rekening worden gehouden met de stijfheid, slagvastheid en maakbaarheid van kunststof onderdelen.

image

1. Aangezien de holte van dunwandige kunststof spuitgietholte erg smal is en de smeltvulweerstand groot is, moeten de kunststof onderdelen worden ontworpen om scherpe hoeken te vermijden en perforatie te verminderen.

2. Bij dunwandige spuitgietprocessen wordt een hogere druk gebruikt, waardoor plaatselijke contractie kan worden beperkt, waardoor dikkere verstijvingen kunnen worden ontworpen. Als de wanddikte minder dan 1,00 mm is, kunnen de ribben zo dik zijn als de muur. Ook voorzien kan worden toegevoegd in de kleine kralen aan de buitenrand van de binnenlijst of plastic onderdelen.

3. Aangezien de krimp van de dunwandige plastic onderdelen klein is, moet de diepgang van de verstevigingsribben, nokken en randen worden vergroot.

4. Aangezien de buigstijfheid omgekeerd evenredig is met de kubus van de wanddikte, geldt hoe dunner het onderdeel, hoe slechter de stijfheid. De eenvoudigste manier om de stijfheid van kunststof onderdelen te vergroten, is door vezelgevulde verstevigingen te gebruiken. De bevestiging van kunststof onderdelen wordt bereikt door middel van klikverbinding, schroefverbinding, ultrasoon lassen en tweekleurig spuitgieten in combinatiedelen om meerdere onderdelen zo stevig als één onderdeel met elkaar te verbinden.

5. De laatste factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de slagsterkte. De meeste dunwandige kunststof onderdelen hebben strikte eisen op het gebied van slagvastheid omdat het product tijdens gebruik oncontroleerbare gebeurtenissen zal vertonen. Er zijn twee manieren om de slagsterkte te vergroten:

* Transfer schokbelasting. De belasting kan worden overgedragen op de interne structuur van het plastic onderdeel. Op deze manier is geen extra ruimte nodig en daardoor vervormt de vorm niet. Opgemerkt dient te worden dat overwogen moet worden om spanningsconcentratiepunten te vermijden.

* De buitenkant is ontworpen om de meeste impact door vervorming op te vangen. Dit ontwerp vereist meer ruimte om de interne plastic onderdelen tegen beschadiging te beschermen. Spanningsconcentraties zoals scherpe gaten in de constructie moeten worden vermeden.


Goed polijstproces voor dunwandige mal

Matrijspolijsten is in de eerste plaats een handmatig proces dat een hoog niveau van vaardigheid en kennis vereist. Er zijn een aantal afwerkingen beschikbaar voor matrijzenmakers en de uiteindelijke afwerking hangt af van de vereisten voor plastic onderdelen.

* Soorten schoensmeer:

1. Stoned Pools

Het meest basale type afwerking is een" stoned ”afwerking die steenschuurmiddelen gebruikt om een ​​matte afwerking te krijgen. Ze variëren van korrel 100 (ruwste) tot korrel 1200 (fijnste). Dit is de goedkoopste GG-versterker; snelste vorm van polijsten. Wordt normaal gesproken gebruikt om bewerkingsmarkeringen te verwijderen met als doel het gemakkelijk uitwerpen van onderdelen tijdens het gieten.

Ook wanneer een gritgestraalde afwerking vereist is, moet het oppervlak eerst met steen worden afgewerkt om een ​​hoogwaardige gritgestraalde oppervlakteafwerking te krijgen.

2. Papierpoets

Dan zijn er “papierafwerkingen” die in wezen een fijn schuurmiddel zijn dat aan het papier wordt gehecht en dat wordt gebruikt na het stenigen om een ​​zekere glans op het oppervlak van het vormgereedschap te krijgen. Het plastic deel zal ook hetzelfde niveau van glans op het oppervlak repliceren.

3. Spiegellak

Eindelijk is er spiegelglans. Er zijn verschillende niveaus van spiegelpolijsten, het hoogste niveau ziet eruit als een glazen spiegel en wordt gebruikt voor lensonderdelen. Dit is het duurste en meest tijdrovende type afwerking dat moet worden bereikt en de eerste 2 fasen (steniging en behangen) moeten worden voltooid voordat het spiegelpolijsten kan beginnen. Spiegelpolijsten vereist het gebruik van een polijstschijf GG-versterker; wordt vaak buffing genoemd.

imageimageimage

Volgens het gebruik van vormdelen en klanten' eisen, zullen we de juiste poetsmethode kiezen om de beste malkwaliteit te krijgen.


De selectie van spuitgietmachines voor dunwandige onderdelen

De ervaring leert dat conventionele spuitgietmachines nauwelijks kunnen voldoen aan dunwandig spuitgieten.

1. Dunwandige spuitgietmachines hebben over het algemeen kleinere vaten nodig dan conventionele spuitgietmachines. Het injectievolume is bij voorkeur 35% -75% van het maximale injectievolume van de spuitgietmachine.

2. Spuitgietmachines moeten voor de besturing gebruik maken van microprocessors met een hoge resolutie. Tijdens het dunwandige spuitgietproces. Druk en snelheid moeten tegelijkertijd onafhankelijk worden geregeld. De conventionele manier van de spuitgietmachine is om de snelheidsregeling tijdens de vulfase en de drukregelfase te gebruiken voor drukregeling. Deze manier is niet van toepassing.

3. De hydraulische spuitgietmachine voor dunwandige spuitgietmachines is ontworpen met een accumulator, die injectie- en matrijsklemmen vaak kan aandrijven. Om de hoge druk van de spuitgietmachine te weerstaan, moet de slotplaatkracht 7,5 ~ 10,5 kg / mm ^ 2 bereiken. Bovendien, wanneer de wanddikte de injectiedruk verlaagt, helpt de grote mal de buiging te verminderen.

4. Snelheid is een van de belangrijkste factoren voor het succesvol injecteren van dunwandige kunststof onderdelen. Snel vullen en hoge druk kunnen gesmolten thermoplastisch materiaal met hoge snelheid in de vormholte injecteren om te voorkomen dat de poort stolt. Als een standaard kunststof onderdeel binnen 2 seconden wordt gevuld, wordt de maldikte met 25% verminderd, dan moet de vultijd met slechts 50% worden verminderd.


Neem contact op met Shine

202001061412588260475

Welkom bij het kopen van de hoogwaardige en goedkope plastic ronde wegwerp dekselvorm in bulk bij ons. Als een van de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van Thin Wall Mold in China, zijn we uitgerust met een productieve en professionele fabriek in Taizhou, China, tot uw dienst. Neem voor aangepaste producten contact met ons op om ons nu te informeren over de details.
Hot Tags: plastic ronde wegwerp dekselvorm, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like