RIM-gieten van instrumentproducten

Reaction Injection Moulding (RIM) systemen combineren twee vloeibare componenten die chemisch reageren in een gesloten mal om een polyurethaan kunststof onderdeel te vormen, grote kunststof onderdelen zijn geschikter
Praat nu

Productdetails

AoXu schimmelfabriek zou RIM-producten kunnen maken, in vergelijking met algemene spuitgietmatrijs heeft RIM veel voordelen:
RIM biedt

Lagere gereedschapskosten

Lagere vereiste productievolumes

dan thermoplastische injectie
RIM kan een geweldig alternatief zijn om het reguliere uiterlijk van gegoten onderdelen te bereiken zonder de hoge gereedschapskosten of volumes die nodig zijn voor typische thermoplastische onderdelen.
werkwijze

Ontwerpkenmerken

Met beide processen kunnen veel functies in een matrijs worden opgenomen, maar alleen RIM geeft de ontwerper de flexibiliteit om onderdelen met aanzienlijke wanddiktevariaties te produceren - meestal van .125 ″ tot 1.125 ″ in hetzelfde onderdeel. RIM kan ook grote onderdelen met een hoge sterkte produceren tegen lagere kosten, omdat de vormdruk aanzienlijk lager is in vergelijking met thermoplastische kunststoffen.

inkapseling

Hoewel beide processen een oplossing bieden voor inkapseling, is het RIM-proces bij lage temperatuur en lage druk superieur en ook veilig voor inkapseling van elektronica en andere materialen.

Voltooien en opduiken

Spuitgegoten onderdelen hebben vaak betere vuleigenschappen geassocieerd met de hogere vormdrukken; RIM-onderdelen kunnen echter verf en zijdezeef nodig hebben voor een onderscheidende afwerking.

volumes

RIM is waardevol voor het produceren van lage volumes tegen lage kosten, waardoor het risico bij het lanceren van nieuwe producten wordt beperkt en u het succes van de markt kunt evalueren voordat u grotere hoeveelheden produceert. Voor volumes onder 500 per maand wordt RIM vaak de meer kosteneffectieve verwerkingsoptie.

Doorlooptijden

we gebruiken interne bewerkingscentra om de bouwtijd van de matrijzen drastisch te verminderen en binnen 4 weken productievormen te maken.

Tooling kosten

Omdat RIM-matrijzen uit aluminium in plaats van staal kunnen worden bewerkt, zijn de kosten van de gereedschapsuitrusting meestal van de helft of minder dan die van een vergelijkbare thermoplastische matrijs. Dit is met name handig wanneer het deelvolume laag is of wanneer een deel groot is. Aangezien RIM-gereedschappen van aluminium zijn gemaakt, zijn wijzigingen in gereedschappen ook veel goedkoper dan wijzigingen in gereedschappen van thermoplastisch staal.

Andere ontwerpvoordelen

Hoewel dit enkele van de belangrijkste overwegingen zijn om rekening mee te houden bij het nemen van een beslissing over een productieproces, zijn er veel problemen die moeten worden afgewogen bij het bepalen van de meest effectieve optie. Laat ons u helpen de kansen voor succes te ontdekken en uw ontwerpconcept te begeleiden om aan die procesbehoeften te voldoen.

In China zijn er een paar fabrieken die deze mal kunnen afwerken, ze kennen de technologie niet, dus als je nodig hebt, kies je ons.

We waren erin geslaagd Autobumper, Fender flare, Truck en Boat te maken.

Contact Joyce:

WeChat: Joycejing5210 Tel: +86 15990611659


Hot Tags: randgieten van instrumentproducten, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like