Plastic spuitgietmatrijs voor pluimveekooien

Plastic spuitgietmatrijs voor pluimveekooien

Geavanceerde apparatuur, eersteklas talenten, de productie van matrijzen van hoge kwaliteit, dit is Aoxu Mold commitment voor elke klant. We blijven leren om onszelf professioneler te maken en onze klanten tevredener en comfortabeler te maken.
Praat nu

Productdetails

Er zijn twee soorten pluimveekooien, één is een integraal type met een klein venster, een ander is een splicing-type dat gecombineerd is met stukken lat. Het maakt niet uit welke u wilt, u kunt uw CAD-tekeningen of monsters naar ons toe brengen, we maken graag spuitgietmatrijzen voor u. Dus waar moeten we op letten bij het maken van spuitgietmatrijzen voor plastic gevogelte ?

Plastic spuitgietmatrijs voor pluimveekooien

1. Matrijsontwerpdeel

Bij het ontwerpen van kooivorm kan flowanalyse-software worden gebruikt voor berekening en analyse om de kans op succes van matrijsontwerp en de kwaliteit van plastic matrijzen te verbeteren. Als de hotrunner-technologie wordt gebruikt, kan de structuur van het vormstuk van kunststof worden geoptimaliseerd, de vormcyclus kan worden verkort en kan de geavanceerde mechanische uitwerpmodus worden gebruikt in ontwerp en verwerking, wat de betrouwbaarheid van de beweging van het vormstuk van kunststof kan verbeteren.

De kwaliteit van kunststof spuitgietmatrijzen heeft een zeer grote invloed op de kwaliteit van producten voor pluimveekooien. Bij het ontwerpen en verwerken van een ideale kwaliteit en betrouwbare kunststof kooivorm moeten schimmel en proces de volgende vereisten hebben:

1

* Gewicht en volume van ontworpen kunststofonderdelen zijn vereist. Om schimmel klein in gewicht en volume te maken, is het slechts een derde van het volume van de mal met gebruik van een normaal stroompad en een mechanische zijdelingse scheidingsstructuur.

* Vereisten met betrekking tot structuur en werking. De vorm van de plastic kooivorm moet compact zijn en de operationele vereisten moeten hoog zijn. Als het een laterale splitstructuur is, moet het type resettijd flexibel zijn.

* Het kan de hoeveelheid grondstoffen verminderen, de kwaliteit van grondstoffen verbeteren en de bezettingsgraad van materialen verbeteren.

* Verwerkingstijdvereisten. Het kan de koeltijd van de plastic kooi verkorten om de vormcyclus te verkorten.

* Deze ontwerpbenadering vereist een vermindering van de totale kosten van schimmel en productie.


2. Gietstalen selectieonderdeel

Plastic kooivormmaterialen worden geselecteerd op basis van specifieke voorwaarden en klantvereisten.

Suggesties hier:

* Als onze matrijsgebruikssnelheid relatief hoog is, wordt 45 # staal over het algemeen gebruikt voor matrijsbasis, kern, holte en schuif van mal zijn genitreerd 718H. Deze mal kan tot 1 miljoen keer worden gebruikt.

* Als schimmel niet te veel wordt gebruikt, is het frame-materiaal 45 # staal, zijn kern, holte en schuif op schimmel genitreerd P20-staal. Mold kan minstens 500.000 keer worden gebruikt.

* Als het aantal benodigde mallen slechts binnen 200.000 schoten ligt, kunnen we de gewone staalwarmtebehandeling volledig gebruiken om te voldoen aan de behoeften van productie en verwerking van kunststof kratten.


3. Mold staal behandelingsdeel

Enkele suggesties voor de behandeling van staal bij de verwerking van kunststof kooivorm:

In het begin moet de structuur eerst worden ontworpen en een materiaalformule kiezen volgens de ontworpen structuur, om ervoor te zorgen dat de vormbasis, de vormkernholte, de schuifsectie wetenschappelijk kunnen worden gebruikt.

Het wordt aanbevolen om gietstaal driemaal te behandelen. Ten eerste is het een blussende en ontlatende behandeling; dan is het een vacuümbehandeling met een vacuüm van 42-46 graden; Zorg er tenslotte voor dat de temperatuur 48 uur wordt getemperd. Het is erg belangrijk om de afstand tussen vormstaal in de oven te regelen om ervoor te zorgen dat elke behandeling uniform is. Als de behandeling niet goed is, zal ongelijke hardheid gemakkelijk leiden tot schimmelbreuk.


Koelsysteem in kunststof spuitgietmatrijzen

1. Wat is koelsysteem in plastic spuitgietmatrijs?

201907161024331949892

Het koelen van de kunststof spuitgietholte gebeurt door het koelwaterkanaal op de vaste mal. De binnenkant van de spuitgietkern is voorzien van een koelwatergat en het midden is gescheiden door een waterblokkeerplaat. Het koelwater komt binnen vanuit het koelwatergat op de steunplaat en stijgt langs de zijkant van de waterblokkeerplaat naar het bovenste gedeelte van de kern en keert om. De waterbarrière stroomt in de andere kant en stroomt terug naar het koelwatergat op de steunplaat. Ga dan verder met het afkoelen van de tweede kern en stroom uiteindelijk uit de spuitgietmatrijs uit het koelwatergat op de steunplaat.

2. Wat is de rol van koelsysteem?

Het ontwerp van het koelsysteem van de kunststof spuitgietmatrijs heeft rechtstreeks invloed op de productie-efficiëntie van de spuitgietmatrijs en de kwaliteit van de kunststof onderdelen. Het koelingseffect van het koelsysteem bepaalt de koeltijd en de koeltijd van de spuitgietmatrijs is goed voor ongeveer 2/3 van de gehele injectiecyclus. Een bekend koelsysteem verkort de koeltijd aanzienlijk en verhoogt de productiviteit van de spuitgietmatrijs.


De zaken die de vormkwaliteit beïnvloeden

1. Vormstaal

* Verschillende grondstoffen moeten overeenkomen met ander staal, zoals hoogglans, antiroest, enz.

* Volgens levensduur: P20 is gewoonlijk 300.000 schoten; 2738 is 500.000 opnamen, H13 / 2344 gebruikelijke 800-1000.000 opnamen.

* Oppervlaktebehandeling: nitreren kan de hardheid versterken en de levensduur van de schimmel verlengen; galvaniseren kan helpen de hoogglans en anti-roest.

2. Vormstructuur

Een goede schimmelstructuur kan helpen bij het uitwerpen, de efficiëntie verhogen en het geld besparen.

3. Vormbewerking

Er is een groot verschil bij het bewerken op hoge snelheid machines of gewone machines, of het nu gaat om doorlooptijd, geldbesparing en schimmelbehandeling. De fout gemaakt door het bewerken, ongeacht de techniek van de las is goed, er is nog steeds een verloren op schimmel.

4. Standrad-onderdelen

Misschien ziet het standrad-gedeelte er niet uit op de vorm, maar beïnvloedt het de werking van de matrijs. Een goed standrad-onderdeel moet slijtvast, hard, hoge precisie en niet gemakkelijk uit vorm zijn. Dus pls niet blindelings onderhandelen, of de kwaliteit van uw schimmel is gewoon zo.

5. Pools / textuur

polijsten is de laatste stap van schimmel, en het is goed of niet zal reflecteren op de producten, dus het is ook een belangrijk aspect op schimmel kwaliteit. Ook goed poetsen helpt soepel uitwerpen om moeilijk ontvormen te voorkomen.

6. Vormapparaat

Elk onderdeel, zelfs elke schroef, kan geen fouten maken, anders zal het de productie en schoonheid van het product beïnvloeden, zelfs de schimmel beschadigen. Dus vóór verzending moet met name de waterlijn, het schroefgat, zonder schroot worden gereinigd.

7. Hete loper

Gebruikelijke klanten zullen verwijzen naar het bekende merk van hot runner, en deze hot runner is goed in kwaliteit en service na verkoop, dus er is gewoonlijk geen probleem mee. Slechts enkele kleine, onbekende merken gebruiken een lage prijs om de klanten te winnen, maar bieden geen goede accessoires en gemakkelijk kapotte hot runner.

8. Koelwaterleiding

Het koelsysteem is erg belangrijk voor klanten. Omdat de hoge arbeid, in massaproductie, een seconde kan besparen geld voor de handelaar. Een goed koelsysteem is dus belangrijk, inclusief de diamater, de verbinding van elkaar, de configuratiedichtheid, enz.


Neem contact met ons op voor kunststof spuitgietmatrijzen

1 (2)

Hot Tags: plastic gevogelte kooi spuitgietmatrijs, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like