Plastic lattenbodemvorm Pluimveehouderij gebruikt

Deze mal is gemaakt voor onze oude Aoxu-klanten, die ons eerder hebben gevraagd om pannenvoer voor pluimveevoer te maken. Ze vertrouwen erop dat we hem van goede kwaliteit kunnen maken, dus geven ze ons weer een bestelling.
Praat nu

Productdetails

De kunststof roostervloer wordt in veel pluimveebedrijven gebruikt, zodat de uitwerpselen van kippen, eenden, varkens, geiten, enz. Automatisch kunnen vallen, waardoor de vloer schoon en droog blijft. Het is handig voor eigenaren om de boerderij schoon te maken, maar het is ook goed voor de gezondheid van pluimvee.

Onze Filippijnse klanten (onze oude klant, die ons vroeg om de panvorm voor de pluimveevoederbak te maken) stuurden ons een PDF-bestand en een 3D-bestand in X_T en lieten ons het citaat over kunststof roostervloermatrijs geven. Na wat gepraat te hebben over de details, gaf hij ons de vormorder.

Bekijk eerst de basisvorminformatie:

Plastic lattenbodemvorm Pluimveehouderij gebruikt

Plastic lattenbodemvorm Pluimveehouderij gebruikt

Grondstof: PP, kleur kan worden aangepast

Stukgrootte: 850 * 280 * 25 mm

kan worden aangepast volgens uw monster

Laadvermogen: 150kg

Bewegend plaatstaal: 718

Vast plaatstaal: 718

prijs is anders vanwege de staalklasse

Vormbasis: 60 #

Holte: 1 (volgens de grootte van uw injectiemachine)

Runnersysteem: hot runner 8 druppels

kan goed merk met Yudo of gemeenschappelijk merk kiezen


Controleer ten tweede de kenmerken van PP-grondstof:

* Chemische bestendigheid : Verdunde basen en zuren reageren niet gemakkelijk met polypropyleen, waardoor het een goede keuze is voor containers met dergelijke vloeistoffen, zoals reinigingsmiddelen, EHBO-producten en meer.

* Elasticiteit en taaiheid : polypropyleen werkt met elasticiteit over een bepaald afbuigbereik (zoals alle materialen), maar het zal ook vroeg in het vervormingsproces plastische vervorming ondergaan, dus het wordt over het algemeen als een "taai" materiaal beschouwd. Taaiheid is een technische term die wordt gedefinieerd als het vermogen van een materiaal om te vervormen (plastisch, niet elastisch) zonder te breken. QQ 截图 20190814162219 * Vermoeidheidsweerstand: polypropyleen behoudt zijn vorm na veel torsie, buiging en / of buiging. Deze eigenschap is vooral waardevol voor het maken van levende scharnieren.

* Isolatie : polypropyleen heeft een zeer hoge weerstand tegen elektriciteit en is zeer nuttig voor elektronische componenten.

* Doorlatendheid : hoewel polypropyleen transparant kan worden gemaakt, wordt het normaal geproduceerd om van nature ondoorzichtig van kleur te zijn. Polypropyleen kan worden gebruikt voor toepassingen waarbij enige overdracht van licht belangrijk is of waar het van esthetische waarde is. Als een hoge doorlatendheid gewenst is, zijn kunststoffen zoals acryl of polycarbonaat betere keuzes.

* Niet-toxisch : het smeltpunt van PP-materiaal is maximaal 167 ℃, is het enige plastic dat in de magnetron kan worden geplaatst, goed voor het leven van pluimvee.


Ten derde, ken de elementen van het hot runner-systeem:

Elements-Hot-Runner

* Locatiering : de locatiering lijnt de spuitgietmatrijs uit met de plaat van de vormmachine. Het zorgt voor een juiste uitlijning van de mal met de machine.

* Inlaat : wanneer hars in de mal wordt geïnjecteerd, is dit de toegangspoort waar de hars het spuitmondstuk binnenkomt. Afhankelijk van het type hars en het ontwerp van de hotrunner kan de inlaatcomponent worden verwarmd om het vormproces te optimaliseren.

* Spruitstuk : het spruitstuk maakt de stroom van hars in verschillende sproeiers en injectiepunten (poorten) mogelijk. Spruitstukken worden normaal gebruikt waar meerdere holtes worden geïnjecteerd of waar meer dan één spuitmond / poort per onderdeel nodig is. Spruitstukken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, ontwerpen en vormen en zijn vaak geoptimaliseerd om het gietproces te verbeteren met behulp van CAE-analyse. Er zijn 2 hoofdsoorten fabricagetechnieken, met een pistool geboord en tweedelig gesoldeerd. Doorboren met pistool is vaak ideaal voor eenvoudiger, zuiniger systemen, terwijl 2-delig gesoldeerd vaak de voorkeur heeft wanneer strengere prestatiecriteria vereist zijn (balans, snellere kleurverandering). Tweedelige spruitstukken zijn ook ideaal voor toepassingen met meerdere materialen of meerdere kleuren.

* Nozzles : Nozzles zijn componenten waarbij de hars door een poort in de holte wordt geïnjecteerd. Afhankelijk van het ontwerp worden mondstukken meestal in de vormplaat geïnstalleerd met of zonder een verdeelstuk. Er is een breed scala aan spuitmondontwerpen beschikbaar, met verschillende materialen, om de verwerkingseigenschappen van verschillende harsen te bereiken die het beste bij de toepassing passen.

* Verwarmingstechnologie : verwarmingstechnologie is de basis van alle hotrunner-systemen en beïnvloedt het gietproces en de kwaliteit van het onderdeel aanzienlijk. Er zijn verschillende verwarmingsopties met elk hun eigen voor- en nadelen. Het selecteren van de juiste hotrunner is afhankelijk van de vereisten zoals vormproces, onderdeelprestaties, betrouwbaarheid en kosten. De meest voorkomende hotrunner-technologieën hebben kachels met verwarmingsbanden / platen, paste-in / flex-kachels of hardgesoldeerde kachels.


Ten vierde, hoe Aoxu Mold de kwaliteit van uw schimmel beheerst:

* Analyse van productontwerp en matrijsontwerp:

we richten een DFMEA-team (Design-Failure Mode and Effectiveness Analysis) op om al het ontwerp te controleren en te verbeteren, gerelateerde afdelingen te coördineren om matrijsontwerp te bespreken, inclusief materialen, processen, kosten en productietijd, en productontwerp van klanten te bespreken, potentiële fouten te analyseren, bijv. kunststof gietprocessen, secundaire processen, matrijssterkte, matrijsconfiguratie, poortlocatie, componentaanpassing en perfecte oplossingen voor klanten.

* Controle van matrijsproductieproces: QC 3 hoofdstappen

1. Inkomende kwaliteitscontrole:

We stellen inspectieprocedures en tijdscontrole, winkeletikettering en zonetoewijzing in, en bevatten ook componentonderdeelstandaardisatie, staalafmetingen, staalhardheid en scanstaalkwaliteit. Al het staalmateriaal en de standaardcomponenten voor outsourcing worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de eisen van de aangepaste plastic mal volgens de standaard inspectieprocedure (SIP).

BCA870DCCD8D18928B67C15

2. Kwaliteitscontrole tijdens het proces:

Naleving van het productiesysteem en het kwaliteitsmanagementprincipe, alle bewerkings- en assemblageprocessen zijn onder controle, we hebben QC-team om de tooling-afmetingstolerantie van matrijscomponenten en het bewerkte oppervlak te controleren en te bewaken om aan de vereisten te voldoen, om specifiek te zijn, de meting te registreren data en monitor dimensie afwijking; het opnieuw bewerken van elk onderdeel dat zonder de voorgeschreven afmetingstolerantie is, laat de fout nooit over naar de volgende gereedschapstap; opzetten van een opleidingssysteem voor technische medewerkers over bedieningstechnieken en uitvoeren van onderhoudsschema 's voor machines, inspectie van QC - personen en acceptatiecontrole.

3. Laatste kwaliteitscontrole voor schimmel assemblage:

Een inspectieteam, waaronder Project Manager, Manufacturing Engineer, QC Inspector, zal een grondige controle van de hoofdafmetingen en compacte montage uitvoeren. Controleer vooral het injectiesysteem / hotrunner-systeem, het koelsysteem van de matrijs en het ejectie- / hydraulische systeem.

* Voltooid schimmel testen

Projectmanager zal een inspectierapport indienen na het controleren van assemblagevormen, de matrijzen vrijgeven aan de spuitgietwerkplaats om de matrijs te testen, met inbegrip van testmatrijsactie zonder gevuld plastic materiaal, hogedrukinjectie, hoge snelheidinjectie. Ten slotte, proef plastic monster.

Na het verkrijgen van de steekproef, zal QC inspecor de steekproefkwaliteit strikt controleren en een kwaliteitsrapport terugkoppelen naar klanten.

* Schimmel levering inspectie

Volgens het verwerkingsrapport zullen Project Mananger en QC-inspecteur de matrijsacceptatie controleren en de beschermende verpakking van het matrijstransport beoordelen.


Neem ten vijfde contact op met het matrijzenbouwbedrijf:

Persoon: Shine

E-mail: sales1@aoxumoulds.com

Telefoon: +86 157 5766 8880

card-1_ 看图 王


Hot Tags: plastic lattenbodem schimmel pluimveebedrijf gebruikt, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like