Mold Polijstmethode

- Jun 13, 2020-

1 mechanisch polijsten

Mechanische polijsten is door te snijden, oppervlakte plastic vervorming na polijsten te verwijderen is bolle en gladgemaakte oppervlakte polijsten methode, het algemene gebruik van whetstone, wol ronde, schuurpapier, voornamelijk handmatige manipulatie, speciale onderdelen zoals roterende oppervlak, kan gebruik maken van de draaitafel en andere instrumenten, de oppervlakte kwaliteit eisen van hoge kan gebruik maken van superfijn slijpen en polijsten methode. Ultra-precisie lappen en polijsten zijn met behulp van een speciaal gereedschap, de schurende bevattende polijstvloeistof, geperst op het oppervlak van het werkstuk wordt verwerkt, high-speed rotatiebeweging. Met behulp van deze technologie kan bereiken Ra0.008μ m oppervlakte ruwheid, is het hoogst in de verschillende polijsten methode. De optische lens mal maakt vaak gebruik van deze methode.

2 chemisch Polijsten

Chemische polijsten is om het materiaal in de chemische medium oppervlak micro convexe sectie is concave sectie wordt eerst opgelost, wat resulteert in gladde oppervlakken. Het belangrijkste voordeel is niet de noodzaak van complexe apparatuur, kan worden gepolijst uiterlijk complexe werkstukken, kan tegelijkertijd gooien Michael Wong aan het werkstuk, hoge efficiëntie. Chemisch polijsten van het kernonderwerp van polijstoplossing. Chemische polijsten van de oppervlakte ruwheid is 10μ M.

3 elektrolytische polijsten

Elektrolytisch polijsten principe en chemische polijsten zijn identiek, namelijk door selectieve ontbinding van materiaal oppervlak uitstekende afdeling, om het oppervlak glad te maken. Vergeleken met chemisch polijsten, kan het de invloed van kathodische reactie elimineren, het effect is goed.

Het elektrochemische polijstproces is verdeeld in twee stappen:

* de macroscopische nivellering opgelost product aan de elektrolyt diffusie, oppervlaktegeometrie grof verminderd, Ra > 1μ M.

* optische platte anode polarisatie, helderheid van het oppervlak, en vooruitgang, Ra< 1μ="">

4 ultrasoon polijsten

Het werkstuk wordt in de schurende ophanging geplaatst en samen in een ultrasoon veld geplaatst, de afhankelijkheid van ultrasone oscillatie, zodat het schurende werkstuk in oppervlakteslijpen en polijsten. Ultrasone bewerking van macroscopische kracht is klein, veroorzaakt geen vervorming van het werkstuk, maar de productie tooling en installatie een probleem. Ultrasone bewerking kan worden geassocieerd met chemische of elektrochemische methoden in combinatie met. In oplossing, elektrolytische basis, en het toepassen van ultrasone trillingsmenging oplossing, de oppervlakte ontbinding producten van rond, oppervlakteerosie of elektrolytgemiddelde; echografie in vloeibare cavitatie kan het erosieproces beperken tot een oppervlaktelichtverlichting.

5 vloeistof polijsten

De polijstvloeistof is afhankelijk van snelle mobiele vloeistof en het dragen van de schurende reiniging van het oppervlak van het werkstuk om het doel van polijsten te bereiken. De veelgebruikte methoden omvatten schurende straalbewerking, vloeibare straalbewerking, slijpen en andere vloeibare kracht. Hydrodynamische polijsten wordt aangedreven door hydraulische druk, tot het dragen van de schurende deeltjes van de vloeibare medium hoge snelheid reciprocating stroom door het oppervlak van een werkstuk. Medium gebruikt voornamelijk in de lagedrukstroom van goede speciale verbindingen (polymeermateriaal) en gemengd schurend gemaakt door siliciumcarbidepoeder, schurend.Geplaatst door Shine

202001061412588260475