1200mm Hanger Type Runner Melt-blown Fabric Extrusie Die

1200mm Hanger Type Runner Melt-blown Fabric Extrusie Die

De smeltgeblazen matrijs is de kern van het maken van smeltgeblazen stof. Op dit moment is de smeltgeblazen stof in tekort, dus om de output van smeltgeblazen stof te verbeteren, door middel van enkele dagen analyse, beginnen we met het maken van een reeks van de smeltgeblazen matrijs.
Praat nu

Productdetails

De technologie van smelt-geblazen nonwovens is met behulp van high-speed hete lucht om PP grondstof extruderen uit extrusie sterven te maken, dan is de superfijne vezel zal cohesie op de roller. Dus voor het maken van dit soort stof, de extrusie sterven is het belangrijkste.

Toont u de video van hoe het maken van smelt-geblazen nonwovens:


Een typisch smeltblaasproces

1. Extruder

De polymeerpellets of korrels worden in de extruderhopper gevoerd. Zwaartekrachtvoer levert pellets aan de schroef, die in het verwarmde vat draait. De pellets worden naar voren getransporteerd langs hete wanden van het vat tussen de vluchten van de schroef, zoals afgebeeld in figuur 2. Als het polymeer beweegt langs het vat, het smelt als gevolg van de warmte en wrijving van viskeuze stroom en de mechanische werking tussen de schroef en het vat. De schroef is verdeeld in voer-, overgangs- en meetzones. De toevoerzone verwarmt de polymeerkorrels in een diep schroefkanaal en brengt ze naar de overgangszone. De overgangszone heeft een afnemend dieptekanaal om het smeltende polymeer te comprimeren en te homogeniseren. Het gesmolten polymeer wordt geloosd in de meetzone, die dient om maximale druk voor extrusie te genereren. De druk van gesmolten polymeer is op dit punt het hoogst en wordt gecontroleerd door de breekplaat met een schermverpakking die in de buurt van de schroefontlading is geplaatst. De schermverpakking en de breekplaat filteren ook vuil en doordrenkte polymeerklontjes. Het gesmolten polymeer onder druk wordt vervolgens naar de meetpomp getransporteerd.


2. Meetpompen

De meetpomp is een positief-verplaatsing en constant-volumeapparaat voor eenvormige smeltlevering aan de matrijsassemblage. Het zorgt voor een consistente stroom van schone polymeermix onder procesvariaties in viscositeit, druk en temperatuur. De meetpomp zorgt ook voor polymeermeting en de vereiste procesdruk. De meetpomp heeft meestal twee intermeshing en contra-roterende getande tandwielen. De positieve verplaatsing wordt bereikt door elke tandwieltand te vullen met polymeer aan de zuigzijde van de pomp en het polymeer rond te dragen aan de pompafvoer, zoals afgebeeld in figuur 2. Het gesmolten polymeer van de tandwielpomp gaat naar het voerdistributiesysteem om een uniforme stroom te geven aan het neusstuk in de matrijsassemblage (of vezelvormende assemblage).


3.

De matrijsmontage is het belangrijkste element van het smeltproces. Het heeft drie verschillende componenten: polymeer-feed distributie, sterven neusstuk, en luchtspruitstukken.


4. Webvorming

Zodra het gesmolten polymeer uit de matrijsgaten wordt geëxtrudeerd, verzachten de hoge snelheid hete luchtstromen (die uit de boven- en onderkant van het neusstuk verdwijnen) de polymeerstromen om microvezels te vormen. Aangezien de hete luchtstroom die de microvezels bevat naar het collectorscherm vordert, trekt het in een grote hoeveelheid omringende lucht (ook genoemd secundaire lucht) die de vezels koelt en stolt, zoals getoond in Figuur 4. De gestold vezels worden vervolgens willekeurig op het verzamelscherm gelegd en vormen een zelfgebonden niet-geweven web. De vezels worden over het algemeen willekeurig gelegd (en ook zeer verstrikt) als gevolg van de turbulentie in de luchtstroom, maar er is een kleine bias in de machine richting als gevolg van een zekere directionaliteit bijgebracht door de bewegende verzamelaar. De collector snelheid en de collector afstand van de sterven neusstuk kan worden gevarieerd om een verscheidenheid van smeltgeblazen webben te produceren. Meestal wordt een vacuüm toegepast op de binnenkant van de collector scherm om de hete lucht terug te trekken en het vezel leggen proces te verbeteren.


5.

Het smeltgeblazen web wordt meestal op een kartonnen kern gewikkeld en verder verwerkt volgens de eis voor eindgebruik. De combinatie van vezelverstrengeling en vezel-vezel binding produceren over het algemeen voldoende web cohesie, zodat het web gemakkelijk kan worden gebruikt zonder verdere hechting. Op deze smeltgeblazen webben kunnen echter nog meer hechtings- en afwerkingsprocessen worden toegepast.


Neem contact op met Shine (e-mail: sales1@aoxumoulds.com; Telefoon: +86 157 5766 8880) om de extrusie dobbelsteen voor u aan te passen.


De structuur van het masker

De structuur van het N95-masker bestaat uit drie lagen, die de SMS-structuur worden genoemd. De SMS is een trilaminaat nonwoven: een laag van smelt-geblazen nonwoven is ingeklemd tussen twee lagen gesponnen-bond.

De smeltgeblazen heeft een zeer high-density web van fijne vezels en is geschikt voor toepassingen die filtratie (deeltjes, bacteriën, vloeistoffen). De SMS wordt veel gebruikt voor chirurgische jurken en alle kleding die een hoog niveau van isolatie zoals beschermende coveralls. Chemische additieven kunnen de eigenschappen van de SMS verbeteren: het kan bijvoorbeeld antistatisch, vlamvertragend, water of alcoholafstotend worden.


Contact Shine

202001061412588260475

Hot Tags: 1200mm hanger type runner smelt-geblazen stof extrusie sterven, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like