Car Hood Compression Molding

Car Hood Compression Molding

Car Hood Compression Molding
Praat nu

Productdetails

Car Hood Compression Molding


Toepassing van compressievormen

Auto's, motorfietsen en terreinwagens vereisen allemaal een zeer hoge sterkte, maar vereisen ook een laag gewicht. Composietmaterialen bieden deze mogelijkheden.

Omdat ze licht van gewicht zijn en tegelijkertijd een hoge stabiliteit bieden, zijn SMC-platen en DMC-verbindingen een ideale oplossing voor de auto-industrie

Voertuigen met hoge prestaties gebruiken al vele jaren koolstofvezel en dankzij nieuwe, snelle fabricagetechnologie kunnen koolstofvezels in productievoertuigen terechtkomen.

We kunnen koolstofvezelcomponenten en -materialen met hoge sterkte produceren voor de auto-industrie.

We kunnen voor veel producten zorgen, inclusief maar niet beperkt tot het volgende:

GG gt; Fenders> Hood

GG gt; Tonneau Cover> Koplampreflectoren

GG gt; Oliepompen> Kleppendeksels

GG gt; Bumpers> Motor Afzuigkappen en Tractor Hoods

GG gt; Motorafdekkingen> Bumpers en wieldoppen

GG gt; Afdekkingen en motorkap> Cabinedaken, deuren en vloeren

GG gt; Buitendak-, zij-, carrosserie- en sierpanelen> Bestuurderscompartimenten en cabineconsoles

GG gt; Binnenbekleding> Brandstoftanks en vloeistofreservoirs

GG gt; Carrosseriepanelen> Vloerplaten en firewallpanelen

GG gt; Koolstofkanalen voor remsystemen> Splitters& luchtdammen

GG gt; Motorruimte> Waterpomp

GG gt; Zuiggebied> Koppelingsmontagedelen

GG gt; Onderdelen voor tandwielbevestiging> Elektrische starter

GG gt; Interieur Toepassing> Asbak

GG gt; Wielkuipen> Geluidsschermen onder het lichaam

GG gt; Stoelframes> Accubakken

GG gt; Laadvloeren> Carrosseriepanelen

GG gt; Onder motorkappen> Verstevigingsbalken

GG gt; Gasklephuizen en inlaten> Dash- en instrumentafdekkingen

6

Over compressievormen

Persgieten is de meest gebruikelijke keuze voor composietonderdelen met een hoog volume en wordt vaak geassocieerd met SMC- en BMC-materialen.

Dit proces produceert complexe onderdelen met een hoge sterkte in een grote verscheidenheid aan maten. Bijpassende metalen matrijzen worden gemonteerd in een hydraulische pers. De materiaalvulling wordt handmatig of robotachtig in de mal geplaatst, de verwarmde malhelften worden gesloten en er wordt tot 2, 000psi druk uitgeoefend. Cyclustijd varieert van 1-5 minuten, afhankelijk deel grootte en dikte. Functies zoals ribben, bazen en inzetstukken kunnen worden ingegoten.

Door compressie gevormde onderdelen worden gekenmerkt door netto grootte en vorm, twee uitstekend afgewerkte oppervlakken en uitstekende herhaalbaarheid van onderdeel tot onderdeel. Trim- en afwerkingskosten zijn minimaal.

In-mould coatings zijn beschikbaar om de verfbaarheid van het oppervlak te verbeteren, waardoor er geen primer nodig is.

Kleurverbindingen kunnen worden aangepast.

Mannelijke en vrouwelijke gereedschappen worden gewoonlijk gemaakt van gereedschapsstaal. Waar de druk< 400="" psi="" is,="" kunnen="" andere="" gereedschappen="" worden="">

Tools zijn over het algemeen in staat om temperaturen van 300 ˚F en drukken van ongeveer 1000 psi te laten lopen, afhankelijk van de contour.

Tools draaien over het algemeen 60, 000 onderdelen voordat herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Production-schematic-Fette (1)


Matrijsontwerp ForCar Hood Compression Molding

Het samenpersen van autokappen met SMC levert een inherent sterk onderdeel, samen met de mogelijkheid om de attributen verder te verbeteren met speciale functies. Ontworpen ribben zijn een manier om een ​​verbeterde stijfheid aan een SMC-onderdeel toe te voegen. Hen op te nemen in het ontwerp kunt u de nominale dikte, cyclustijd en throughput te optimaliseren. Dit kan direct en positief de bottom line beïnvloeden. Ribben kunnen structureel of esthetisch zijn. Structurele ribben shoule gebruiken grotere inloopstralen om hun functionaliteit te verbeteren. Panelen van klasse A moeten de radii en de ribdikte in evenwicht brengen met de totale paneeldikte. Hierdoor wordt de glasstroom in de ribbe gemaximaliseerd zonder risico op zinksporen.

Ontwerprichtlijnen voor het opnemen van ribben

De pluspunten van het opnemen van ribben worden geleverd met een mogelijke neerwaartse gootsteenmarkering op het oppervlak. Sink-markeringen zijn een veel voorkomend symptoom van een slecht ontworpen rib en de aartsvijand van klasse A-panelen.

Zorg ervoor dat de basis van de ribbe dunner is dan de nominale dikte van het onderdeel (3 / 4 van de muurvoorraad) om zinksporen op het oppervlak te voorkomen. Een paneel met een nominale dikte van 4 mm heeft bijvoorbeeld ribben 3. 0 mm dik bij de wortel, taps toelopend naar de punt. Idealiter zou de minimale diepgang één graad per zijde moeten zijn om de compressievormen zonder problemen te openen en te sluiten en volledig" vul" in; de doorsnede.


SMC heeft veel weg te draaien in automotive toepassingen

7

Sheet Molding Compound (SMC) is een glasvezelversterkt thermohardend vormmateriaal met hoge sterkte dat normaal gesproken onder druk wordt gevormd. Het combineert lange glasvezel en onverzadigde polyester / fenol / vinyl en acryl gemodificeerde harsen om een ​​hoge sterkte vormmassa te produceren. Deze materialen zijn meestal samengesteld om te voldoen aan de prestatie-eisen van het te vormen onderdeel. SMC is ideaal voor grote structurele componenten vanwege de hoge sterkte / gewichtsverhouding. SMC biedt extra voordelen bij het gedeeltelijk ontwerpen van gelokaliseerde ribversteviging en nokken voor het bevestigen van bevestigingen en subassemblages. Aanzienlijke gereedschapsinvesteringen en algemene kostenbesparingen op componenten zijn het gevolg van consolidatie van onderdelen. Met dezelfde thermische uitzettingscoëfficiënt als staal en uitstekende corrosiebestendigheid, is SMC een ideaal alternatief voor staal en kan het worden gebruikt bij dezelfde fluctuerende temperatuuromgevingen. Het belangrijkste voordeel is echter een typische 25% gewichtsvermindering die wordt bereikt met een vergelijkbare sterkte als staal.

SMC (Sheet Molding Compound) is samengesteld uit polyester, glasvezels, minerale vullingen, pigmenten en diverse toevoegingen. Het kan ook in de gewenste kleuren worden geproduceerd.

KenmerkenEenheidElektrische toepassingElektrische toepassingenOpruimen
AutomotiveAutomotiveSnelwegtoepassingen


Schakelaars, schakelaarsVoltaïsche cellen
Bumpers

Extern

onderdelen

Voetgangerspoorten
Vertroebelende temperatuur°C150 - 170140 - 160140 - 160140 - 160140 - 160140 - 160
Dichtheidg / cm 31,8 - 21,8 - 21,8 - 21,8 - 21,8 - 21,8 - 2
AbsorptiemgGG lt; 40GG lt; 50GG lt; 50GG lt; 40GG lt; 40GG lt; 40
BuigsterkteMpa120 140 180 360 130 160
TreksterkteMPa90 80 -180 --
Krimp%0,15 ± 0,050,15 ± 0,050,15 ± 0,050,15 ± 0,050,15 ± 0,050,15 ± 0,05
HardheidBARKOL70 70 70 70 70 70
Glasvezelinhoud%212822403030

Men zou kunnen denken dat met glas gevulde SMC na meer 16 jaar gebruik in compressie-, injectie- en spuitgegoten sutomobielonderdelen een gevestigde technologie is met minder kans op paradigmaverschuivingen in prestatie-eigenschappen of vormvermogen. Zelfs niet dichtbij: door wereldwijde vooruitgang heeft SMC zich bewezen als een veelzijdige versterkte kunststof op het gebied van geverfde en ongeverfde auto-onderdelen - of het nu gaat om bumpers, spatborden, buiten- en binnenpanelen, structurele elementen en meer recentelijk onderkappen voor hoge temperaturen .

Technologische vooruitgang

In de afgelopen vier jaar hebben SMC-innovaties op het gebied van formulering en verwerking het volume van SMC in auto-onderdelen in Noord-Amerika een boost gegeven. Volgens de Automotive Composites Alliance, een divisie van de American Composites Manufacturers Association, biedt SMC autofabrikanten ten minste zeven dwingende redenen om dit materiaal te specificeren:

  • aanzienlijke gewichtsvermindering (ongeveer 20-35% lichter dan vergelijkbare stalen onderdelen);

  • verminderde productiecomplexiteit door integratie van onderdelen in één assemblage en het combineren van structurele en assemblagefuncties;

  • lagere gereedschapskosten (40% minder dan gereedschappen voor staalstempelen);

  • verbeterde weerstand tegen beschadigingen door deuken en deuken, vooral in buitenbekleding (carrosseriepanelen), vergeleken met aluminium en staal;

  • superieure corrosiebestendigheid;

  • verbeterde geluids-, trillings- en hardheidseigenschappen; en

  • ontwerpflexibiliteit door aanpassing aan vormcomplexiteit, geometrische details en diepte van de trekkracht.


Neem contact met ons op

2


Hot Tags: auto motorkap compressie, auto motorkap molding, compressie molding, auto compressie molding

Onderzoek

You Might Also Like