Pluimvee voederplaat SMC Moulding

Pluimvee voederplaat SMC Moulding

Uw one-stop leverancier van thermohardende vormen, plaatvormmassa. Stuur ons een e-mail voor meer informatie: sales1@aoxumoulds.com
Praat nu

Productdetails

Pluimvee voederplaat SMC Moulding

SMC grondstof

SMC, ook wel plaatvormmassa genoemd, is een soort compressie-giethars op hoge temperatuur. Dit soort hars wordt gebruikt in combinatie met een additief met lage krimp voor de productie van SMC. Deze hars wordt gebruikt in de auto-, spoorweg-, bouw-, elektrotechniek- en communicatietechniek, etc.

9ebb5ac4de3a81dade03d7c6863a3517

SMC-materiaal heeft de voordelen van superieure corrosieweerstand, lichtgewicht, eenvoudig en flexibel technisch ontwerp, en de mechanische eigenschappen kunnen worden vergeleken met sommige metalen materialen, met een goed ontwerp, hoge sterkte, waterdicht, corrosieweerstand, niet gemakkelijk te vervuilen enzovoort . Daarom wordt de schaal van SMC-composietmateriaal gekenmerkt door een licht gewicht, hoge specifieke sterkte en slagvastheid. De dichtheid is ongeveer 1/4 van de staaldichtheid en 2/3 van de aluminiumdichtheid, maar zijn sterkte is zeer hoog. De treksterkte ligt dicht bij gewoon koolstofstaal. De buigsterkte en elasticiteitsmodulus zijn 8. 10 keer. Anti-zuur en alkali, anti-corrosie, anti-veroudering, SMC-materialen zijn uitstekende corrosiebestendige materialen, zuur, alkali, zout, de meeste organische stoffen, zeewater en vocht hebben een betere weerstand tegen de rol van micro-organismen hebben ook weerstand aan de prestaties van lange levensduur.


Basiskenmerken van SMC-moulding

Het SMC-vormstuk maakt altijd gebruik van een hydraulische persmachine om te produceren, de bovenste en onderste delen worden op de persmachine bevestigd. De mal bestaat uit holte en kerndelen, die vergelijkbaar zijn met spuitgietmatrijzen. De grondstof wordt op de openingsvorm geplaatst, sluit vervolgens de machine en stelt de geschikte temperatuur en druk in om de grondstof in de vormholte te laten smelten. Voor een dergelijke vorm is de grondstof meestal SMC, BMC of GMT.

Poultry Feeder Plate SMC Moulding

SMC-materiaal is van het stuktype, en wordt meestal gebruikt in grote producten, dus heeft een hogere sterkte nodig; BMC-materiaal is groepstype, er bestaat uit korte vezel met lage krimp en stabiele kleurkarakteristiek; GMT-materiaal is thermoplasticiteit van glasvezel en wordt meestal in veel autodelen gebruikt en kan traditionele mentale onderdelen vervangen om gewicht te verliezen en kosten te verlagen. Maar verschilt van spuitgietmatrijzen, SMC-matrijzen hebben eerder verwarming nodig dan koeling. De gebruikelijke verwarmingsoplossingen zijn stoom, thermische olie, cartridge of waterverwarming onder hoge druk.

De temperatuur van SMC-gieten ligt meestal tussen 140 en 160 graden. Bij het ontwerpen van het matrijstemperatuursysteem moet worden overwogen om het gehele oppervlak van de matrijs op dezelfde temperatuur te houden, wat de vervorming kan verminderen, de maatstabiliteit en uniformiteit van het productoppervlak kan vergroten. Voor sommige matrijzen met hoge eisen, zullen we DFM (ontwerp voor maakbaarheid) maken om de productiekosten, matrijsmontagevermogen, onderdelenproductietechnologie, matrijsstructuur en vormeigenschappen te analyseren.


Sommige punten moeten bezorgd zijn over de hydraulische persmachine

3

Er zijn veel hydraulische componenten op de hydraulische pers die voldoende hydraulische olie nodig hebben. Wanneer hydraulische olie vanwege overmatig gebruik moet worden vervangen, denken sommige mensen ten onrechte dat alleen de olie in de hydraulische mailbox moet worden verlicht en gevuld met nieuwe hydraulische olie. Er zitten echter nog veel oude hydraulische oliën in hydraulische slangen en hydraulische regelkleppen. Wanneer de apparatuur wordt gebruikt, zal het mengen van oude en nieuwe olie de achteruitgang van nieuwe olie versnellen.

Het juiste olieverversingsproces van de hydraulische pers moet eerst de hydraulische olie in de hydraulische mailbox vrijgeven, de tank reinigen en nieuwe hydraulische olie toevoegen, vervolgens de circuitmanager verwijderen, de motor starten en de gasklep laten draaien, zodat de oliepomp kan werken en onafhankelijk werken, waarbij u vertrouwt op de oude olie in het hydraulische oliecircuit om één voor één te lossen totdat de olie-retourmanager er een heeft. Er stroomt nieuwe olie uit. De retourhoofdleiding is verbonden met de brandstoftank en de nieuwe hydraulische olie wordt toegevoegd aan de brandstoftank naar de aangewezen positie.

Natuurlijk heeft deze manier om olie in hydraulische pers te veranderen ook zijn tekortkomingen. Er wordt gezegd dat er een pilootlader is, die olie ververst, eerst stationair draait en een stuuroliedruk heeft van 35 kilogram. Alleen de motor is nodig. Zolang de stuurolie (dwz nieuwe olie) wordt teruggevoerd naar de slang, is het niet nodig om drie vaten hydraulische olie te bereiden. Bovendien is er niet alleen één retourleiding die één voor één moet worden gedemonteerd, dus het is erg lastig om de een na de ander te doen.


De oorzaakanalyse van bellenfenomeen in SMC-product

Bellen zijn te wijten aan de aanwezigheid van gas in het onder druk staande SMC-substraat dat leidt tot het oppervlakuitsteeksel van werk in uitvoering. Mogelijke oorzaken en mogelijke oorzaken van corrigerende maatregelen en mogelijke oorzaken van corrigerende maatregelen en corrigerende maatregelen:

1. De "droge glasvezel" in de SMC-grondstof veroorzaakt de holtes in de gevormde kunststoflaag, die bij vorming van bellen kan uitzetten. Om volledig te corrigeren, is het noodzakelijk om het proces te wijzigen of het gehalte aan glasvezel te verminderen bij het bereiden van SMC.

2. SMC-grondstoffen zijn verontreinigd door vocht, persolie, smeermiddel of uitwendig ontvormingsmiddel. Bij verhitting tijdens het gieten kunnen ze in stoom veranderen en bellen vormen. Calciumcarbonaat en stearaat zijn hydrofiele stoffen, dus ze zijn gemakkelijk te besmetten met water.

3. De kans op het opvangen van lucht moet worden geminimaliseerd, afhankelijk van het gebied en de locatie van de SMC-bestrating. Het verkleinen van het oppervlak van de bestrating is in feite effectief door het in het midden van de mal te plaatsen als een piramide, waardoor de lucht tijdens de vorming voor de SMC-stroom moet ontsnappen.

4. Bij het sluiten van de uiteindelijke maat, moet u proberen de sluitsnelheid te verlagen, een lagere sluitsnelheid zal de agitatie van materialen verminderen en de mogelijkheid om lucht op te vangen verzwakken.

5. De lagere sluitsnelheid, indien gecombineerd met een lagere matrijstemperatuur, kan leiden tot een vlakke stroom en minder gel, en ook de kans op het vangen van lucht verminderen, maar de uithardingstijd moet worden verlengd.

6. Het is effectief om de druk van de vorm te verminderen, een vlakke materiaalstroom te vormen en de kans op het vangen van lucht te verminderen.

7. controleer de parallelliteit van de matrijsinstallatie en de parallelliteit van de pers zelf. Vanwege het matrijs installatieniveau zal roeren van de materiaalstroom (ongelijke stroom) de mogelijkheid vergroten om lucht op te vangen.

8. Overmatige initiator of remmer kan gel en een ongelijkmatige stroom veroorzaken. Evenzo kunnen additieven met lage krimp ook gasproductie veroorzaken. Op dit moment is het noodzakelijk om de formulering van SMC te verbeteren.

9. De viscositeit van het materiaal heeft een grote invloed op de materiaalstroom, dus om het binnen het juiste bereik aan te passen, let meestal op het verschillende viscositeitsniveau op de locatie en frequentie van de bel.

10. Variabele dwarsdoorsnede en variabele diktedelen van het product kunnen de vlakke materiaalstroom veranderen, en de dikke dwarsdoorsnede kan niet voldoende warmte en druk krijgen tijdens het uitharden, dus het kan worden beoordeeld vanuit het productontwerp.

11. Gewoonlijk veroorzaakt de lucht die in het gietstuk wordt opgevangen, vleesgebrek, spontane verbranding en bellen in het product. Daarom is een juiste afvoerrand nodig om de uitlaat te vergemakkelijken.

12. Overmatige droge en stijve materialen veroorzaken onstabiele materiaalstroom, wat leidt tot gel, gaatjes en bellen.


Neem contact op met Shine

1 (2)

Hot Tags: gevogelte feeder plaat smc moulding, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like