Persvorm voor SMC-boot

Persvorm voor SMC-boot

Persvorm voor SMC-boot
Praat nu

Productdetails

Persvorm voor SMC-boot


Project management

Een succesvolle projectontwikkeling hangt af van succesvol projectmanagement. Dit omvat doorlopend beheer en bewaking van projectschema's voor elk proces, volledige documentatie van het hele proces, beginnend bij de fabricage van matrijzen en eindigend als voorbereiding op productie, vloeiende communicatie tussen intern en klant en goede controle van het productieproces.

Aoxu Mold Technology stelt een ervaren projectmanager aan om klanten professionele aanbevelingen, management, technische strategieformulering en implementatie te bieden, als coördinator om het totale project van begin tot eind te begeleiden. Ondertussen is het project engineering team in staat om zonder obstakels in het Engels te communiceren. Voor elk nieuw project stellen we een volledig gedetailleerd schema en kritieke controlepunten op voor ontwerp, machinale bewerking, matrijsproeven, productie en levering.

Aoxu Mould Technology maakt mallen strikt volgens de standaarden in de prints. Matrijsgegevens en projectinformatie worden goed geregistreerd en opgeslagen, wat onze toekomstige track- en after-sales service enorm garandeert. In het geval dat er problemen zijn met de mallen, staat Aoxu klaar om klanten 100% ondersteuning te bieden om ze de eerste keer op te lossen.

Plastic Mold Project Manage

  • Haalbaarheidsanalyse van onderdelen (met klant)

Herbeoordeling van kosten

Voorafgaande controle van de doorlooptijd

  • Ontwerpvoorbereiding

Krijg 3D / 2D-tekening & klanttool standaard (zie afbeelding Customer Tool standaardvoorbeeld), specificatie (zie specificatievoorbeeld)

Design meeting (projectmanager, R&D, toolmaker, processing engineer)

Matrijsstroom (indien nodig) (Matrijsstroomvideo, Matrijsstroomanalyse in PDF.

Layout oplossing

  • Tool ontwerp

Start en ontwerp van het gereedschapsontwerp volgens de GA-checklist

Ontwerpreviewbijeenkomst (3D-toolontwerpreview, fabricagebeoordelingsreview)

Gereedschapsontwerp ter goedkeuring aan de klant

Het ontwerp van het gereedschap wordt aangepast aan de opmerkingen van de klant

Herhaal dit tot definitieve goedkeuring van de klant

  • Schema

Stuur het definitieve gedetailleerde dagelijkse schema naar de klant.

Procedure Controle

Wekelijks rapport aan de klant door foto's, e-mails, Skype-vergaderingen

Projectmanager dagelijkse opvolging volgens planning

  • Voorbereiding op proef

Projectmanager krijgt informatie voor monsters, hoeveelheid, kleur, grondstof klaar voor verwerkingstechnicus.

  • Na T1

ISIR (Initial Sample Inspection Report) voor 5 monsters per holte

Monsters aan klant

PFU (Problem Follow Up) die foto's bevat van gedetailleerde problemen en voorgestelde oplossingen

Inspectie van gereedschap vóór levering volgens checklist

  • Wijziging en correctie

Dimensiecorrectie op ISIR en feedback van klanten op monsters

Evalueer met de klant op wijzigingen en lever een nieuwe proefperiode

Herhaal dit tot de definitieve goedkeuring van de klant op monsters

  • Inspectie van gereedschap

Laatste inspectie van zelfgereedschap

Sommige klanten komen langs voor gereedschapsinspectie

Capaciteitenonderzoek door kleine batchproductie uit te voeren

  • Verzenden

Regel een huis-aan-huis- of deur-tot-poort-service voor gereedschapslevering.

Verzendinformatie (ETD, ETA, naam van het schip enz.) Naar de klant sturen

Neem binnen 10 dagen na aankomst contact op met klanten voor hun tests in huis over de prestaties van het gereedschap.

Eindconclusiebijeenkomst voor samenvatting.

  • Klantenservice

1 Installatie van mallen en begeleidingsdienst:

1) Na de aankomst van mallen, als onze hulp nodig is bij het oplossen van de technische problemen, sturen we engginer, maar de retourvliegtickets en accommodatie zijn voor rekening van de klant. Samen met het salaris van de ingenieur zal worden opgenomen. (Gemiddeld salaris van ingenieur: USD $ 120 / dag / ingenieur)

3) Ingenieurs blijven in het land van kopers voor de afgesproken datum, begeleiden de werknemers om de mal en andere noodzakelijke technische gratis te gebruiken.

2 Kwaliteitsgarantie en andere na service

1) Elke vorm Garantieperiode is 12 maanden vanaf de datum waarop de vormen in de fabriek van de koper zijn geaccepteerd Tijdens de garantieperiode:

· Als een mal een klein probleem vertoont vanwege de verschillende machine-injectie, zal de verkoper voor de reparatiemethode zorgen.

· Als er reserveonderdelen kapot zijn, moet de verkoper nieuwe en kwalitatief goede onderdelen opnieuw maken en naar de koper sturen,

· Als de mallen het grote probleem zijn, kunnen de mallen niet worden gerepareerd, kan de koper de problemen niet oplossen, bijv. Schimmel, product kan niet gieten ... elk groot probleem (behalve de menselijke problemen). Verkoper en koper onderhandelen om het probleem te verhelpen, de koper kan het terugsturen naar de fabriek voor reparatie.


SMC-vormontwerp

1

Toen we het hadden over het ontwerp van de SMC-mal, gebruiken we meestal hydraulische persen, de bovenste en onderste delen van de mal worden op de pers bevestigd. De mal bevat een holte en een kern, die hetzelfde is als de spuitgietmatrijs. Het testmateriaal wordt op de open mal geplaatst en vervolgens wordt de pers gesloten. De ingestelde temperatuur en de druk die door de pers wordt gegenereerd, smelten de grondstof in de holte van de mal.

De SMC-mal is ontworpen als een plaatversterkt thermoplastisch materiaal, dat meestal wordt gebruikt voor grote producten die een grotere sterkte vereisen. Het BMC-materiaal is agglomeraat, rijk aan korte vezels, heeft uitstekende mechanische eigenschappen, geringe krimp en kleur. Stabiel, het kan traditionele metalen onderdelen vervangen, het gewicht verminderen en de kosten verlagen. In tegenstelling tot spuitgietmatrijzen hebben SMC-matrijzen verwarming nodig in plaats van koeling. Typische verwarmingsmethoden zijn stoom, olie, elektriciteit en water onder hoge druk.

De temperatuur van het SMC-matrijsontwerp ligt gewoonlijk tussen 140 en 160. Let er bij het ontwerpen van het temperatuursysteem van de matrijs op dat de temperatuur van het gehele oppervlak van de matrijs consistent blijft. De uniforme temperatuur kan de vervorming verminderen, de dimensionele stabiliteit verbeteren en het oppervlak van het product verenigen.

Als u een SMC-product nodig heeft, maak dan schimmel pls contact op met het bedrijf Aoxu, we geven zeker een gietoplossing. dank u.


Mould Maching Equipment

Naarmate de eisen van mensen voor de productie van producten steeds hoger worden, wordt de ontwikkelingscyclus van nieuwe producten steeds korter en staat de matrijzenbouwindustrie voor steeds grotere uitdagingen. Het belang van de efficiëntie en snelheid van schimmelverwerking wordt steeds duidelijker. Op basis van de mogelijkheden voor het vervaardigen van matrijzen, zou matrijsverwerkingsapparatuur de prestaties verder moeten verbeteren.

Het niveau van matrijzenbouw stelt hogere eisen aan verwerkingsapparatuur.

Frezen met hoge snelheid

Hoge snelheid snijwerk

Diep boren

EDM

Freesmachine

WEDM


Neem contact op

leila@aoxumoulds.com

2


Hot Tags: persvorm voor smc-boot, persvorm, SMC-persvorm

Onderzoek

You Might Also Like