SMC Auto Bumper Compressievorm

SMC Auto Bumper Compressievorm

One-stop-service optimaliseert het productieproces, inclusief het maken en ontwerpen van gereedschappen en opspanningen, waardoor u zich het hele proces ongerust maakt. Aoxu-schimmel, uw keuze voor samenwerkende SMC-auto-matrijs.
Praat nu

Productdetails

SMC, plaatvormmassa, wordt gecombineerd door GF, UP, additief met lage krimp, MD en andere soorten hulpmaterialen. Verscheen voor het eerst in Europa in het begin van de jaren zestig, en werd vervolgens uitgebreid naar andere landen. In de late jaren 1980 introduceerde China deze geavanceerde technologie en begon het SMC-product te maken en te produceren.


Huidige afleiding van SMC in toepassing voor auto-onderdelen

Sinds 1953, de eerste autocar gemaakt van FRP-materiaal - GM Corvette, werd het composietmateriaal de keuze om auto-onderdelen te maken. Maar FRP-materiaal wordt met de hand gemaakt, kan niet voldoen aan de grote behoefte aan auto-industrie. In de jaren 1970 werd het SMC-materiaal veel gebruikt in auto-industrie. Later, voor de vraag van milieubescherming en energiebesparing, worden GMT en LTT ook gebruikt om het auto-onderdeel te produceren. Het gebruik inclusief:

* Carrosseriedelen, inclusief carrosserie, zonnedak, autodeur, autodak, radiatorrooster, koplampreflector, voor- en achterbumper en andere interieuronderdelen.

* Structuuronderdelen, bestaat uit voorste beugel, bunperframe, zitframe, vloerplaat, etc.

* Functionele onderdelen, zoals motorkap, inlaatspruitstuk, oliecarter, luchtfilterdeksel, tandwielkap, windscooper, inlaatbeschermplaat, ventilatorblad, verwarmingskap, onderdelen voor watertanks, buitenbehuizing, pompturbine, motorgeluiddicht paneel, enz. .

* Andere gerelateerde onderdelen, bijvoorbeeld CNG-gasfles, sanitaire componenten in limousine- of personenauto, motoronderdelen, anti-verblindingsbord of anticollision-kolom of kant van de weg in snelweg, enz.

1. Gebruikssituatie in Amerika

Het gebruik in Amerika is het meest uitgebreid, met de meest geavanceerde technologie. 65% van de Amerikaanse auto die SMC-materiaal gebruikt om onderdelen aan de voorkant en radiatoewanden te maken; meer dan 95% met behulp van BMC-materiaal om koplampreflector te maken. Zoals GM-auto, FORD-auto, DC-auto en Mack, Aero-star truck, allemaal met composiet om auto-onderdelen te maken.

2. Gebruik van de situatie in Europa

In Europa, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en andere landen, wordt composietmateriaal gebruikt om autodelen eerder te maken. Gebruik in auto, bus en vrachtwagen met merk Mercedes Benz, BMW, Volkswagen, Citroen, Volvo, Flat, Lotus, Mann, enz. Het composietmateriaal dat wordt gebruikt in auto-onderdelen neemt 25% van het totale gebruik in beslag.

3. Gebruik van de situatie in China

Vanaf het midden en eind van de jaren tachtig begon China de technologie van composietmateriaal in te voeren en bereikte het een geweldige ontwikkeling op dit gebied. Het gebruik: brandstoftank secundair hitteschild in Benz 300C; dak, motorkap, spatbord, bumper, batterijhouder, enz. in held serieus van militair voertuig; top trim, septal fenestra in Nissan SUV auto; voorste beugel in Citroen; onderste deflector in Roewe; en andere veel gebruikmakende gevallen.

Met de voorschriften voor milieubescherming speelt het composietmateriaal een belangrijke rol bij het maken van auto-onderdelen. SMC wordt dus een veelgebruikt materiaal in de auto-industrie.


SMC auto bumper compressievorm

SMC Auto Bumper Mold With Thermal Oil Heating

Basis informatie:

Gietstaal: 1.2738, HRC32-38

Onderdeel standaard: DME

Holte: een

Uitwerpsysteem: oliecilinder + uitwerppen

Verwarmingssysteem: thermische olie verwarming

Oppervlaktebehandeling: spiegelpoets

Vormmachine: hydraulische persmachine

Cyclustijd: 200 seconden


Vormproces van SMC-vormen

1. Voorbereiding voor het gieten

* Controle van de SMC-grondstofkwaliteit

De kwaliteit van SMC zal het gietproces en de productkwaliteit beïnvloeden, dus voordat u het maakt, moet u het materiaal duidelijk kennen, zoals harspasta-formule, verdikkingscurve van harspasta, inhoud van glasvezel, type glasvezelbevochtigingsmiddel, uniformiteit, enz. .

* Het snijden van de grondstof

Volgens de productstructuur, voedingslocatie en proces, om de snijvorm en -grootte te bepalen en vervolgens de monsterplaat als referentie te maken. Gewoonlijk is de vorm vierkant of rond, de grootte is 40-80% van het geprojecteerde gebied. Om vervuiling van externe onzuiverheden te voorkomen, alleen voor het toevoeren van materiaal, de bovenste en onderste film afpellen.

* Voorbereiding van persmachine

Zorg dat u bekend bent met de bedieningsparameters van de machine, met name de werkdruk, runnung-snelheid, tafelparallelliteit en andere aspecten.

Voor matrijsinstallatie moet deze horizontaal zijn en zorgen dat de locatie zich in het midden van de plaat van de persmachine bevindt. Voor het gieten moet de mal worden gereinigd en het losmiddel balancerend worden aangebracht. Voor nieuwe schimmel moet de olie eerst worden gereinigd.

2. Het voeden van de grondstof

* Hoeveelheid voedermiddel

Formule: hoeveelheid (g) = productvolume (cm³) * 1.8

* Gebied van voedingsmateriaal

Het gebied heeft invloed op de stroomafstand van het materiaal, de verdichtingssnelheid en de oppervlaktekwaliteit van het product. Gewoonlijk is het gebied 40-80%, als het te klein is, zal de stroming te lang worden, wat zal leiden tot afnemende sterkte, zelfs niet vol van alle holte. Als het gebied te groot is, zal dit de ventilatie beïnvloeden en de binnenste scheuren veroorzaken.

* Locatie en type voeding

Gewoonlijk bevindt de locatie van het materiaal zich in het midden van de vormholte, voor sommige asymmetrische complexe producten moet de locatie ervoor zorgen dat het materiaal naar elk deel van de vormholte kan stromen. Wat betreft het voedingstype, moet goed zijn in het ontluchten, of een voor een laag bedekken.

3. Vormen

Nadat het materiaal in de matrijsholte stroomt, werkt de machine en wordt een totaalproduct gevormd. Door gieten, moeten redelijke procesparameters worden geselecteerd.

* Vormtemperatuur

Voor temperatuur, bepaald door uithardingssysteem van harspasta, dikte van producten, productie-efficiëntie en complexiteit van de productstructuur. Voor een dikker product moet de giettemperatuur lager zijn dan het product met dunne wand, om warmtelokalisatie in dikke wandproducten onder hoge temperatuur te voorkomen.

Hoe hoger de vormtemperatuur, hoe korter het wordt om vast te worden. Integendeel, als de temperatuur wordt verlaagd, moet de tijd voor het stollen worden verlengd. Met de snelste stollingstijd en optimale vormconditie, waarbij de beste giettemperatuur wordt gekozen. Gewoonlijk ligt de temperatuur tussen 120-155 ° C.

* Vormdruk

Voor vormdruk, zal verschillen afhankelijk van de productstructuur, vorm, grootte en de mate van materiaalverdikking. Voor een eenvoudig structuurproduct is de druk meestal 5-7mpa, en voor een complex product zal de druk oplopen tot 7-15mpa. Als de mate van materiaalverdikking hoger is, zal de vormdruk groter zijn.

Ook zal de vormdruk worden beïnvloed door de vormstructuur. Voor verticale scheidingsmatrijzen is de vormdruk lager dan horizontale scheidingsmatrijzen. Voor kleine passende spleetvorm is de vormdruk hoger dan grote passende spleetvorm.

In een wereld zal de vormdruk worden beïnvloed door vele factoren, meestal 3-7mpa.

* Stollen tijd

Deze stollingstijd wordt ook weektijd genoemd, gerelateerd aan uithardingssysteem, giettemperatuur, productdikte, kleur en andere factoren. Gewoonlijk wordt de tijd berekend met 40s / mm. Voor de dikte is meer dan 3 mm, bij elke 4 mm moet de tijd 1 minuut toevoegen.

4. Werking van persmachine

Omdat het SMC-materiaal snel stolt, is snel sluiten erg belangrijk. Als het langzaam sluit, is het product onvolledig gevuld. Over het algemeen, voor traditionele SMC-schimmel, is de cyclustijd: openingsmachine 7S --- het product 10S halen --- toevoermateriaal 10S --- sluitvorm 10S --- stolt tijd 73S, totaal is 120S.Een juiste hydraulische persmachine selecteren

De juiste keuze van een hydraulische pers voor een bepaalde toepassing is van het grootste belang. Als u het verwarrend vindt om de vereiste specificaties te bepalen, overweeg dan de volgende punten om tot een conclusie te komen.

1. Tonnage

Gewoonlijk is de hoeveelheid die nodig is om een werk met een hydraulische pers te doen vergelijkbaar met die van een mechanische pers. Er is geen echt verschil. Het gereedschap is echter meestal uitwisselbaar. Er kunnen bepaalde toepassingen zijn, zoals dieptrekken waarbij de volledige krachtslag van een hydraulische pers de hoeveelheid vermindert. Er zijn echter geen gevallen bekend waarbij het gebruik van een hydraulische pers meer tonnage vereist. Vaak is het selecteren van tonnage in de typische persruimte weinig meer dan giswerk. Zoals bijvoorbeeld een klus succesvol is op een 100-tons mechanische pers. De klus is misschien nooit geprobeerd op 75 ton of op 50 ton. Met een hydraulische pers kan het tonnage snel en eenvoudig worden aangepast, waardoor de pers wordt afgestemd op de juiste tonnage voor elke specifieke taak.

2. Machine-actie

Het effect van de slag op het werk is in de meeste gevallen bijna hetzelfde als bij een mechanische pers. Er zijn echter enkele specifieke beperkingen. Slaghamers en mechanische persen doen het beter op zachte sieraden met scherpere snijkracht. De volledige krachtslag van de hydraulische persen levert echter aanzienlijk betere resultaten op bij acties zoals dieptrekken, enz. Anders zijn er zeer weinig voorbeelden waarbij de toepassing van 100 ton hydraulische kracht een significant verschil oplevert.

3. Druk op Selectietype

Afhankelijk van de eindvereisten wordt het persselectietype gekozen. Zoals open-opening persen bieden bijvoorbeeld gemakkelijke toegang vanaf drie kanten. Tegelijkertijd zorgen 4-koloms persen voor een gelijkmatige drukverdeling. Bovendien bieden rechte persen de stijfheid die vereist is voor excentrische belasting in toepassingen met progressieve matrijzen. Verschillende andere factoren spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van het type pers. Hoe kritischer bijvoorbeeld het werk en hoe veeleisender de toleranties, hoe groter de reservecapaciteitsklasse.

psb (27)

4. Accessoires

Hydraulische persen worden aangeboden met een breed scala aan accessoires zoals:

* Touch screen bediening

* Dwell timers

* Glijdende bolsters en roterende indextafels

* Die kussens

* Uitwerpcilinders of knockouts

* Afstand omkeren eindschakelaars

* Servo-systeemfeedback voor nauwkeurige, consistente, herhaalbare slagregeling

* Hydraulische schakelaars voor drukomkering

* Automatisch (continu) fietsen

* Elektronische lichtgordijnen en andere apparaten

5. Kwaliteit

Er zijn persen voor lichte werkzaamheden, die in staat zijn om het werk tijdelijk te slaan en om te keren. Aan de andere kant zijn er zware machines ontworpen voor algemene metaalbewerkingstoepassingen. Hier zijn slechts enkele constructiepunten die een basis vormen voor het vergelijken van een machine met een andere:

* Frame-constructie-stijfheid, versterkerdikte en dimensionale capaciteit

*Cilinder

* Maximale systeemdruk

* Vermogen pk

* Duur, lengte en snelheid van de persslag

*Snelheid


Neem contact op met Shine voor samenwerking

E-mail: sales1@aoxumoulds.com

Telefoon: +86 157 5766 8880

card-1_看图王


Welkom bij ons om de hoogwaardige en goedkope smc auto-bumper compressievorm in bulk aan te schaffen. Als een van de toonaangevende SMC, BMC &. GMT Mold fabrikanten en leveranciers in China, we zijn uitgerust met een productieve en professionele fabriek in Taizhou, China tot uw dienst. Neem voor aangepaste producten contact met ons op om ons nu op de hoogte te stellen.
Hot Tags: smc auto bumper compressie schimmel, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like