SMC Auto Light Mold

SMC Auto Light Mold

SMC-materiaal is een soort gietmateriaal voor droge productie van onverzadigde polyester FRP-producten dat veel wordt gebruikt in transportvoertuigen, de bouw, elektronische / elektrische en andere industrieën
Praat nu

Productdetails

SMC Auto Light

SMC composiet is de afkorting van plaatvormmassa, namelijk plaatvormmassa. De belangrijkste grondstoffen zijn GF (speciaal garen), up (onverzadigde hars), additief met lage krimp, MD (filler) en verschillende additieven.

Applicatiestatus van de auto-industrie

Sinds 's werelds eerste FRP-auto GM Corvette met succes werd vervaardigd in 1953, is FRP / composiet een nieuwe kracht in de auto-industrie geworden. Het traditionele handoplegproces is alleen geschikt voor kleine verplaatsingsproductie, die niet kan voldoen aan de behoeften van de continue ontwikkeling van de 11 auto industrie. Sinds de jaren 1970, dankzij de succesvolle ontwikkeling van SMC-materialen en de toepassing van mechanische spuitgiettechnologie en interne coatingtechnologie, heeft het jaarlijkse groeipercentage van FRP / composietmaterialen in automobieltoepassingen 25% bereikt, wat de eerste snelle ontwikkelingsperiode van FRP voor auto's vormt producten; tegen het begin van de jaren negentig, met de toenemende roep om milieubescherming, lichtgewicht, energiebesparing, enz., GMT De thermoplastische composieten, zoals glasvezelmat versterkt thermoplastisch composiet en LFT (langvezelversterkt thermoplastisch composiet), zijn snel ontwikkeld. Ze worden voornamelijk gebruikt bij de productie van structurele auto-onderdelen, met een jaarlijks groeipercentage van 10-15%, waarmee de tweede periode van snelle ontwikkeling wordt ingezet. Als de voorhoede van nieuwe materialen, vervangen composietmaterialen geleidelijk metaalproducten en andere traditionele materialen in autodelen, en bereiken meer economische en veilige resultaten.

FRP / composiet autodelen zijn hoofdzakelijk onderverdeeld in drie categorieën: carrosseriedelen, structurele delen en functionele delen

  1. Carrosseriedelen, inclusief carrosserie, hardtop, zonnedak, deur, radiatorrooster, koplampreflector, voor- en achterbumpers en interieurafwerking. Dit is de belangrijkste toepassingsrichting van FRP / composietmaterialen in auto's. Het past zich voornamelijk aan aan de behoeften van een gestroomlijnd lichaamsontwerp en een hoogwaardige uitstraling. Momenteel is het ontwikkelings- en toepassingspotentieel nog steeds enorm. Het is voornamelijk gemaakt van glasvezelversterkte thermohardende kunststoffen. Typische vormprocessen omvatten SMC / BMC, RTM en handpasta / spray.

  2. Structurele onderdelen: inclusief front-end bracket, bumperframe, stoelframe, vloer, enz., Gericht op het verbeteren van de ontwerpvrijheid, veelzijdigheid en integriteit van de onderdelen. Het maakt vooral gebruik van zeer sterke SMC, GMT, LFT en andere materialen.

  3. Functionele onderdelen: het wordt voornamelijk gekenmerkt door hoge temperatuurbestendigheid en oliecorrosiebestendigheid, voornamelijk inclusief de motor en de omliggende delen. Zoals: motorklepdeksel, inlaatspruitstuk, oliecarter, luchtfilterdeksel, tandwielkastdeksel, luchtgeleiderdeksel, beschermplaat voor luchtinlaatpijp, ventilatorblad, ventilatorluchtgeleidingsring, verwarmingsdekselplaat, watertankonderdelen, waterafvoerschaal , waterpompturbine, motorgeluidsisolatieplaat, enz. De belangrijkste procesmaterialen zijn SMC / BMC, RTM, GMT en met glasvezel versterkt nylon.

  4. Andere relevante onderdelen: CNG-gasfles, sanitaire voorzieningen van personenauto's en campers, motorfietsonderdelen, anti-verblindingsbord en anti-botsingskolom van snelweg, snelweg-isolatiepier, goedereninspectiedakkast, etc.

Toepassingsstatus van de auto-industrie in ontwikkelde landen zoals Europa en Amerika

1.FRP / composietmaterialen worden het meest gebruikt in auto's en de meest geavanceerde in wetenschap en technologie in de industrie van FRP / composietmaterialen, de eerste is de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zijn 's werelds grootste producent en consument van glasvezelversterkte kunststoffen / composietmaterialen. De Verenigde Staten gebruiken een groot aantal glasvezelversterkte kunststoffen / composietmaterialen in auto's, wat opmerkelijke resultaten heeft opgeleverd in voertuiggewicht. Volgens de statistieken van de Amerikaanse vereniging van composietfabrikanten bedroeg de totale output van FRP / composietmaterialen in 2005 3,26 miljoen ton, inclusief 1,86 miljoen ton thermohardende composietmaterialen en 1,4 miljoen ton thermoplastische composietmaterialen. Geschat wordt dat het jaarlijkse verbruik van composietmaterialen voor auto's in de Verenigde Staten meer dan 700000 ton bedraagt, waarvan 32% thermohardende composietmaterialen die worden gebruikt in automobiel- en aanverwante gebieden, en een aanzienlijk deel van de onderdelen zijn SMC-gietprocessen. In de Verenigde Staten gebruikt 65% van de Amerikaanse auto's SMC als de voorkant en het radiatorrooster; meer dan 95% van de reflectoren in de autokoplampen hebben BMC als belangrijkste materiaal gebruikt. De toepassing van composietmaterialen in auto's omvat bijna alle binnenlandse autofabrikanten in de Verenigde Staten, zoals algemene motoren, Ford Motor, DaimlerChrysler (DC), drie grote autobedrijven, Mack, aero star en andere fabrieken voor zware voertuigen.

2. Toepassing in Europa

111 In Europa worden FRP / composiet autodelen eerder gebruikt in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en andere landen. Momenteel worden FRP / composietmaterialen op grote schaal gebruikt in auto's, bussen, vrachtwagens en andere modellen van Europese autofabrieken zoals Mercedes Benz, BMW, Volkswagen, Peugeot Citroen, Volvo, Fiat, lotus, man, enz. Het jaarlijkse verbruik van composietmaterialen voor auto's zijn goed voor ongeveer 25% van de jaarlijkse productie, waarvan ongeveer 35% van SMC, meer dan 80% van GMT en LFT worden gebruikt voor de productie van auto-onderdelen.


3. Toepassing in Azië

Japan wordt nog steeds erkend als een groot economisch land. De auto-industrie bevindt zich in een leidende positie met Europa en de Verenigde Staten. Het tempo en de voortgang van het gebruik van FRP / composietmaterialen lopen echter ver achter. De belangrijkste reden is dat de metallurgische industrie van Japan is ontwikkeld en dat de staalmaterialen goedkoop en van hoge kwaliteit zijn. Pas in het midden van de jaren tachtig begon Japan actief onderzoek te doen naar FRP-auto-onderdelen en deze te ontwikkelen, en veranderde in grootschalige productie, waarvan de meeste gebruik maakten van SMC-technologie, en vertoonde een stijgende trend van jaar tot jaar. De Koreaanse auto-industrie volgt in feite de weg van de ontwikkeling van Japans automobielmateriaal.

4. Toepassing in China

In de midden- en late jaren tachtig, met de belangrijke transformatie van het nationale beleid voor de ontwikkeling van auto's en de introductie van buitenlandse geavanceerde autotechnologie en kapitaal, heeft de toepassing van composietmaterialen voor auto's een doorbraak bereikt met de krachtige ontwikkeling van de Chinese auto-industrie, waarbij geleidelijk het origineel werd veranderd enkele bedrijfsmodus van traditionele handgemaakte pasta-technologie, integratie van SM via technologie-introductie, vertering en absorptie C, RTM, injectie en andere procestechnologieën hebben een bepaalde schaalproductietechnologie en -capaciteit gevormd, de kwaliteit van onderdelen en componenten sterk verbeterd, en sterk verbeterde de erkenning van autofabrikanten voor composietmaterialen voor auto's. De grootschalige toepassing van auto-composietmaterialen in China begon vanaf de introductie van modellen, maar ook in sommige onafhankelijk ontwikkelde modellen, vooral in de afgelopen jaren, heeft een aanzienlijke ontwikkeling plaatsgevonden.

Met de snelle ontwikkeling van de auto-industrie is het onderzoek naar composietmaterialen ook snel. Allerlei nieuwe modellen en nieuwe materialen zijn constant in opkomst. Er kan worden voorspeld dat composietmaterialen met hogere prestaties in de nabije toekomst op grote schaal zullen worden gebruikt op het gebied van auto's, zoals reactie-spuitgieten.

Auto licht voorbeelden

We kunnen klanten geen monsters veroorloven, meestal maken we mallen als uw eigen ontwerp, schimmelvormingstijd ongeveer 30-50 dagen, sommige bumper kost misschien langere tijd.

Ook al kunnen we de monsters niet eerder voor u bestellen. Maar we kunnen 3D-ontwerp voor u maken.

Meestal is de Car Light-mal het moeilijkste deel van een auto, het heeft meer componenten, meer zijkanten, meer inzetstuk en knippert gemakkelijk. Besteed meer aandacht aan de waterweggroep om productvervorming te voorkomen. Tegelijkertijd zijn er hoge eisen aan de polijsttechnologie vereist.

Staal: P20 en 2738 28-34RC

Schimmel structuur

structuur

Hoofdproducten voor autolamp

BMC-reflector

PC HL-lens en veelkleurige lens

Koplamp Bezel

Hoofd- en achterlichtbehuizing

Veelkleurige lens

Achterlicht Bezel

Achterlichtbehuizing

Aanpassingselementen

Neem contact met mij op

名片

Hot Tags: smc auto lichte vorm, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like