SMC Kabelbeschermbuis

SMC Kabelbeschermbuis

Onze missie is om SMC-mallen van de hoogste kwaliteit te blijven ontwikkelen en produceren, met een focus op klantenservice en betaalbaarheid.
Praat nu

Productdetails

Voordelen van het gebruik van SMC-materiaal om kabelbeschermingsbuizen te maken

* Weerstand tegen chemische corrosie en een lange levensduur

* Uitstekende fysieke en mechanische prestaties

* Water beschikt over uitstekend

* Ontwerpflexibiliteit, korte wijzigingsperiode

* Installatie, lage onderhoudskosten

* Breed toepassingsveld


Kenmerken van SMC-kabelbeschermingsbuis

SMC Cable Protection Pipe Mold

* Hoge sterkte, sterk vermogen om externe belasting te weerstaan, kan direct worden begraven, gebruikt voor direct begraven onder de oprit, geen betonnen afdekking, kan de bouwvoortgang van kabeltechniek versnellen. Pijp met flexibele en is uitgerust met flexibele verbinding, kan externe druk, en druk van stichting ongelijke nederzetting weerstaan.

* Corrosieweerstand is sterk, kan alle soorten zuren, alkali, hoog bodemzoutgehalte en watercorrosie en erosie van de vloeistof weerstaan.

* Geen wervelstroomverlies en elektrische corrosie, goede isolatie, kabels leggen en lopen.

* Vlamvertragende, hittebestendige prestaties zijn goed, langdurig gebruik van vervorming bij hoge temperatuur. Binnenoppervlak is glad zonder braam en zal de kabel niet krassen.

* Ontwerp GEBRUIKT socket type verbindingsmodus, aan te passen aan de koude krimp. Licht van gewicht, een persoon kan dragen, twee mensen kunnen on-site installatiehandelingen, kan de bouwperiode aanzienlijk verkorten, de installatiekosten verlagen.

* De samengestelde FRP-kabelbeschermingsbuis kan voorkomen dat de blootstellingstijd voor graafwerkzaamheden op de weg lang is, beïnvloedt het fenomeen zoals stadsverkeerorde.

* Levensduur is lang, gebruik tot 40 jaar in de ondergrond. Uitgebreide prestaties en kostenprestaties zijn beter dan andere materialen van kabelbeschermingsbuis.


SMC lijstoverzicht

Een vooraf gemaakt mengsel van gehakte versterkingen, harsen en vulstoffen wordt in een mal geplaatst en onder hoge hitte en druk uitgehard.

Plaatvormmassa (SMC) wordt samengesteld bij een bewerking weg van de pers. Een sterk geautomatiseerd proces van het combineren van gehakte vezel- en harsmatrices produceert een semi-plooibare plaat die later wordt gebruikt om een onderdeel te vormen.

SMC's gebruiken vezels die ter plaatse op maat worden gesneden. De vezels worden geplaatst tussen twee lagen van het warmte-uithardende systeem (dat bestaat uit de hars, katalysator, vulstof en additieven). Het vooraf geïmpregneerde materiaal gaat door een compressiesysteem dat ervoor zorgt dat de vezels volledig worden geïmpregneerd. Hierna worden de SMC's gecoat en uitgerold en vervolgens opgeslagen terwijl ze rijpen, totdat ze dik en viskeus genoeg zijn om te gieten.

Door compressie gevormde onderdelen kunnen Klasse A-afwerkingen produceren voor decoratieve oppervlakken. Ze kunnen in de mal worden gegrond en kunnen worden klaargemaakt voor een aflakproces.

* Voordelen: snelle cyclustijd; beste toleranties in processuite; kan klasse A oppervlakteafwerking creëren.

* Beperkingen: hogere gereedschapskosten; versterkingsopties beperkt tot gesneden vezel of gelokaliseerde versterking met materiaal met lage vloei.

chart-compression2


* Video die u het gietproces toont:


Nieuwe oppervlaktebehandeling van SMC-onderdelen

Een reeks poedercoatings met nieuwe effecten en eigenschappen is beschikbaar voor het coaten van SMC's.

Adapta Color heeft een nieuw assortiment poedercoatings gelanceerd voor gebruik met SMC's (plaatvormende verbindingen). Het omvat een breed scala aan kleuren, nieuwe metaaleffecten en speciale functionele eigenschappen, waardoor nieuwe toepassingen ontstaan voor SMC's met poedercoating, die kunnen worden geproduceerd met behulp van het proces dat PiMC (poeder in-mold coating) wordt genoemd. Het metallisatiesysteem dat wordt gebruikt door Adapta Color (het Adapta-lijmsysteem) maakt het mogelijk innovatieve oppervlakteafwerkingen, zoals imitatie roestvrij staal, op SMC-producten aan te brengen. Momenteel worden intelligente poeders ontwikkeld die het mogelijk maken om de functies van het Adapta Color smart coating-assortiment over te dragen naar de PiMC-technologie.

Met de nieuw ontwikkelde coatings kunnen SMC-onderdelen in één bewerking (PiMC) worden gegoten en gecoat, wat tot aanzienlijke kostenbesparingen leidt. Bovendien zijn poedercoatings ontwikkeld voor SMC's die uitstekende weersbestendige eigenschappen hebben en daarom de schade door krijten voorkomen. Het onderzoekslaboratorium van Adapta Color heeft een industriële pers en een verscheidenheid aan vormen voor het ontwikkelen van deze producten. De perssnelheid, de temperatuur van de bovenste en onderste delen van de matrijs en de sluit-, opening- en verblijftijden kunnen worden aangepast, waardoor producten kunnen worden geproduceerd die voldoen aan de eisen van individuele klanten.


Ontwerp en installatie van de SMC-matrijsverwarmer

Patroonverwarmer is een zeer populaire elektrische verwarmer, vanwege het eenvoudige ontwerp en de installatie, evenals het voordeel van eenvoudige bedrading, wordt toegepast op een verscheidenheid aan uitrustingen voor verwarmingselementen, zoals extruder, spuitgietmachine, sluitmachine, enz ..

Vergeleken met de flensverwarmer, buisverwarmer en lamellenverwarmers, hoewel het ontwerp en de installatie van de patroonverwarmer voor plastic vormen relatief eenvoudig is, maar er zijn veel aspecten om op te letten.

Plastic Molds cartridge heater

1. Er is een bepaald verband tussen de diameter van de patroonverwarmer en de opening van het matrijsgat. Omdat de lucht een rol moet spelen om de warmtegeleiding te belemmeren, moeten we bij het ontwerpen en installeren van de matrijspatroonverwarmer de afstand tussen de patroonverwarmerwand en de matrijswandwand minimaliseren.

Als de afstand tussen hen te groot is, zal de dissipatie van de patroonverwarmer langzaam zijn, zal de inwendige temperatuur van de patroonverwarmer te hoog zijn en de weerstandsdraad verbranden, de levensduur verkorten.

2. Wanneer u de matrijspatroonverwarmer ontwerpt en installeert, is het beter om de werktemperatuur te vragen en vervolgens het juiste patroonverwarmingsmateriaal te selecteren op basis van de werktemperatuur.

Klanten hebben ook een temperatuurregeling nodig om de temperatuur van de patroonverwarming niet te hoog of te laag te regelen, om de levensduur van de vormcartridgeverwarming te beschermen.

3. Ten slotte is het voor het ontwerp en de installatie beter om klanten te vragen of de matrijspatroonverwarming al dan niet trilt tijdens het werken, zo ja, dan zullen wij de klant aanbevelen om nikkel-chroomdraad te gebruiken met een betere flexibiliteit.

Dit voorkomt dat de weerstandsdraad van de patroonverwarming breekt als gevolg van de trillingen en beïnvloedt de levensduur.


Neem contact op met SMC-vormmaker --- Glans

1 (2)

Hot Tags: smc kabelbeschermbuis, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like