SMC compressie explosieveilige helmvorm

SMC compressie explosieveilige helmvorm

SMC compressie explosieveilige helm voornamelijk gebruikt atmosferisch project en brandbeveiliging, het heeft een goede anti-oproer, waterbestendige, vochtbestendige en vuurvaste functies, kan de gewelddadige aanval van de zwaartekracht weerstaan en kan de verbrandingsfles en de toorts niet maken brandwond
Praat nu

Productdetails

SMC compressie explosieveilige helmvorm

SMC-productkenmerk

1.Green

SMC-vormproduct is een soort nieuw milieubeschermingsmateriaal dat geen halogeen en schadelijke stoffen voor het menselijk lichaam bevat en voldoet aan de behoeften van toekomstige groene ontwikkeling

2. Weerstand tegen chemische aanval

SMC composietmaterialen hebben een goede weerstand tegen zuur, alkali, zout, organisch oplosmiddel, zeewater en andere corrosie-eigenschappen, terwijl metalen materialen niet zuurbestendig en gemakkelijk tegen corrosie zijn.

3. hoge sterkte

Specifieke sterkte en specifieke modulus is een van de indicatoren om het draagvermogen van materialen te meten. De specifieke modulus van SMC-gevormde producten is equivalent aan dat staal, maar de specifieke sterkte ervan kan 4 keer dat staal zijn.

4. Goede brand en vlamvertragende prestaties

Het SMC composietmateriaal is brandwerend en vlamvertragend; het is klasse B onbrandbaar materiaal getest door de nationale autoriteit.

5. Goede hittebestendigheid

SMC-vormproducten hebben het vermogen om hun fysieke eigenschappen te behouden in de barre omgeving met hoge temperaturen, met een werktemperatuur van - 60 ℃ tot 150 ℃ en een thermische vervormingstemperatuur van meer dan 280 ℃.

6. Lage warmtegeleiding en kleine uitzettingscoëfficiënt

Wanneer er een temperatuurverschil is, is de thermische spanning veel kleiner dan dat metaal en zijn de prestaties voor het behoud van warmte beter.

7. uitstekende anti-aging eigenschappen

SMC gevormde producten hebben uitstekende anti-verouderings eigenschappen. De verouderingsbestendigheidstest toont aan dat de maximale verouderingsdikte 20 jaar is minder dan 50.

8. lange levensduur

De levensduur van SMC-vormproducten kan worden bewezen minstens 30 jaar te zijn

9. Hoge productie-efficiëntie

Na meer dan een halve eeuw van ontwikkeling, zijn SMC gegoten producten op grote schaal gebruikt in de wereld, vooral in auto's, architectuur, elektriciteit, schepen, anti-corrosie containers, etc. SMC composietmaterialen hebben een goed ontwerp en technologie, hoge sterkte, nauwkeurig grootte, corrosieweerstand, goede stabiliteit en andere kenmerken. In sommige aspecten heeft het geleidelijk metalen materialen vervangen. Materialen en traditionele kunststoffen zijn de nieuwe favoriet van de industrie geworden.

SMC-helmvraag

Explosieveilige helm wordt voornamelijk gebruikt om de veiligheid van het hoofd van mensen te beschermen, verwonding door externe krachten te verminderen.

een. Temperatuur: -30 ℃ tot 40 ℃

Gewicht: minder dan 1,5 kg

c. hoofdomtrek: 500-620 mm

D. Met licht gewicht, hoge sterkte, mooi uiterlijk, vloeiende lijnen, goede lichttransmissie van masker lens, breed zicht en comfortabel dragen

e.Andere ontheemde vereisten zullen volgens de norm van uw land zijn.

SMC Explosieveilige helmmarkt

SMC veiligheidshelm lost het probleem op van gasontploffing veroorzaakt door de statische elektriciteit veroorzaakt door de wrijving nadat de verf eraf valt.

Er is een grote vraag naar arbeidsbeschermingsartikelen en de arbeidsproducten zijn verbruiksgoederen,

Het moet regelmatig worden vervangen. Het heeft dus ook grote markten voor ons.

SMC-helmvorm

SMC-schimmel heeft veel slijtageblokken die de levensduur van de schimmel helpen verbeteren.

Het slijtageblok is meestal gemaakt van berylliumkoper.

Berylliumkoper is een koperlegering met beryllium als het belangrijkste legeringselement, ook bekend als berylliumbrons. Het is het beste hoogwaardige elastische materiaal in koperlegering. Het heeft een reeks uitstekende fysische, chemische en mechanische eigenschappen, zoals hoge sterkte, elasticiteit, hardheid, vermoeiingssterkte, kleine elastische vertraging, corrosieweerstand, slijtvastheid, koudebestendigheid, hoge geleidbaarheid, niet-magnetisch, impact en geen vonk. 11

parameters:

Dichtheid 8,3 g / cm3

Hardheid voor blussen is 200-250 hv, hardheid na blussen is ≥ 36-42hrc, blustemperatuur is 315 ≈ 600, blustijd is 2 uur, verwekingstemperatuur is 930, hardheid na verzachten is 135 ± 35 hv

Treksterkte ≥ 1000 MPa, vloeigrens (0,2%) MPa: 1035, elasticiteitsmodulus (GPA): 128, geleidbaarheid ≥ 18% IACS, thermische geleidbaarheid ≥ 105 W / m.k20.

Dus als we het slijtageblok in de matrijs gebruiken, gaat de matrijs langer mee.

De verschilstructuur tussen SMC-schimmel en spuitgietmatrijs

1. Bovenste en onderste mal met hitteschild (Het is samengesteld uit glasvezelmateriaal en composietmateriaal met hoge hittebestendigheid. Het bevat geen schadelijk asbest en is bestand tegen hoge temperaturen tot 300 graden)

2. draag bolck met schimmel kant (koper, grafiet)

3. Stopblokken beperken de grootte van de matrijssluiting

4. Elke producten hebben flash gesneden nodig.

5.De hydraulische cilinder wordt uitgeworpen. Zoals omgekeerde schimmel

6. Verwarmingssysteem: olie en elektrisch

7. Geen voersysteem

De vormtemperatuur is ongeveer 150 ℃, Krimp: 0,05%, het oppervlak zal niet gemakkelijk krimpsporen produceren

Dichtheid 1,8 g / cm3

Vezellengte 20-50 mm, inhoud 20% - 35% vormcyclus van één product is over het algemeen 3-5min materiaalgewicht, verlies materiaalsamenstelling Vormdruk 10-20Mpa

1

Product trimmen

Alle SMC-producten moeten de flitser reinigen. Als het een matrijs met uitstekende kwaliteit is, is de flitser erg dun en is het reinigingsproces zeer eenvoudig. Dit proces kan worden geautomatiseerd of handmatig worden bediend.

In het productieproces van SMC-producten is de legmethode van grondstoffen ook erg belangrijk. Afhankelijk van de structuur van het product, de stroombaarheid van de grondstoffen en de positie van het lassen, moeten de snijmethode, de grootte en het gewicht van de grondstoffen worden aangepast. Onjuiste plaatsing zal leiden tot productspleet, scheuren en andere problemen.

Hoe SMC schimmelproductie-efficiëntie te verbeteren

1.SMC schimmel

Een goede matrijs-warmtebalansnelheid kan ervoor zorgen dat SMC-materialen de warmte krijgen die nodig is voor het snel uitharden van de reactie in het vroege stadium van de uithardingsreactie, om de uithardingsreactiesnelheid van SMC-plaatmaterialen in de matrijs te versnellen, de drukhoudtijd van producten te verkorten, en verbetering van de productie-efficiëntie van SMC-producten.

2. compressie machine

Het handhaven van de druk (continu verhogen van de druk) van de persapparatuur is stabiel, en de snelheid van het verhogen en verlagen van de druk is snel, wat helpt om de openings- en sluittijd van de pers te verminderen en de productie-efficiëntie van SMC-producten te verbeteren. Nu wordt vooral de PLC-gestuurde pers veel gebruikt, wat de productie-efficiëntie van SMC-producten aanzienlijk verbetert

3.SMC plaatmateriaal

Voor SMC-producten met verschillende vormen is het noodzakelijk om de productieformule van SMC-materialen te optimaliseren. Het verhogen van de uithardingssnelheid van SMC heeft een grote invloed op het verkorten van de houdtijd van SMC-producten.

4. Kwaliteit beheren

Productieniveau, personeelsniveau en bekwaamheid zijn allemaal factoren die de productie-efficiëntie van SMC-producten beïnvloeden.

Neem contact met mij op

名片


Hot Tags: smc compressie explosieveilige helm schimmel, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like