SMC hektype bloempotafgietsel

SMC hektype bloempotafgietsel

Biedt u niet alleen schimmel voor het produceren van SMC-producten, maar ook de service na verkoop over alles wat u niet kunt oplossen. We helpen je graag verder.
Praat nu

Productdetails

SMC hektype bloempotafgietsel

Waarom kiezen voor SMC-grondstof om een bloempot van het hektype te maken?

SMC hektype bloempotafgietsel

1. Hoge intensiteit en stabiele fysieke vorm

2. Anti-corrosie en anti-zuur base

3. Goede hittebestendigheid en elektriciteitsisolatiefunctie

4. Licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren

5. Glad oppervlak en mooie uitstraling

6. Minder kosten en langdurig gebruik

SMC wordt een hete pot voor het produceren van bloempotproducten. Dus waarom grijp je deze kans niet om ons de SMC-lijst voor je te laten maken.

 

Het vormproces van SMC-bloempot

3

1. Voorbereiding voor het vormen van compressie

* Vormmateriaal voorverwarmen

* Laadvolume schatten

Gewoonlijk is het laden van de bloempot dichtheid plus volume, en voegt dan 3-5% verlies van flits, vluchtige materie, etc. toe

* Afgiftemiddel selecteren

Voor hoge eisen aan het oppervlak van de bloempot, moet het lossingsmiddel minder worden gebruikt.

2. Het gietproces

* Temperatuursysteem

Met inbegrip van giettemperatuur, snelheid van temperatuurstijging, maximale temperatuur, constante temperatuur, koeling, stollingstemperatuur, enz. In het algemeen moet de temperatuur van de dikke wandpot lager zijn dan het dunne wandproduct.

* Druksysteem

Met inbegrip van vormdruk, het toevoegen van druktijd, ontluchting, enz. Over het algemeen is de vormdruk van SMC-bloempotproduct 3-7Mpa.

* Stollingstijd

 

SMC-vormen veelvoorkomende problemen en oplossingen

Probleem 1: holte niet volledig gevuld

* De rand van het product is niet volledig gevuld

Oplossingen: verhogen van de hoeveelheid voer, verlagen van de giettemperatuur, verkorten van de sluitingstijd, verhogen van de gietdruk, vergroten van het voergebied, etc.

* Klein gebied aan de rand van het product niet volledig gevuld

Oplossingen: verhogen van de hoeveelheid voer, voorzichtig lossen, verkleinen van de pasafstand en vergroten van de paslengte, als het defect klein is, verhogen van de giettemperatuur of toevoegen van overtollig SMC-materiaal, enz.

* Hoewel de hele rand van het product vol is, zijn sommige gebieden niet volledig gevuld

Oplossingen: het verhogen van de hoeveelheid voer, het verbeteren van de toevoermethode en het gebied, het gebruik van een halve vormstructuur of toestaan dat lucht wordt afgevoerd vanuit de uitwerppennen, als het defect klein is, de druk verhogen, enz.

 

Probleem 2: cokesvorming (de oppervlakten die niet volledig zijn gevuld zijn donkerbruin of zwart)

* Oplossingen: om de voedingsmethode te verbeteren zodat de lucht met de grondstof wegstroomt en er geen vallen optreedt. Als er bruine vlekken in de blinde gaten verschijnen, kunt u de drie-halve malstructuur gebruiken of de uitwerppen gebruiken om lucht af te voeren.

 

Probleem 3: intern kraken

* Vanwege overmatige krimpspanning in afzonderlijke lagen dikwandige producten, nokken of ribben.

Oplossingen: verkleinen van het toevoeroppervlak zodat de vezels beter tussen de lagen zijn verweven en verlagen van de giettemperatuur.

 

Probleem 4: veel kleine oppervlaktegaten

Oplossingen: verkleinen van het invoergebied en toevoegen van een klein materiaalvel aan de bovenkant van het grote vel; reparatie van de knipranden; het verminderen van de initiële viscositeit van de harspasta, het vergroten van de werkrol in het impregneergebied en het vervangen van de glasvezel; het verlagen van de vormtemperatuur en het toevoegen van een remmer aan harspasta; bij gebruik van de anti-kwelfilm om het SMC-materiaal te wikkelen, kan de hoeveelheid zinkstearaat niet te veel worden bereid; het verhogen van de verdikkingstijd of het verhogen van de verdikkingstemperatuur om het verdikkingsviscositeitsniveau te verhogen; het verhogen van de vormdruk.


Probleem 5: zwelling (een halfronde zwelling op het oppervlak van een vormdeel van hard geworden glasvezelcompressie)

Oplossingen: verwijderen van de tussenlaaglucht door voorpersmethode en verkleinen van het voedingsgebied om de afvoer van lucht te vergemakkelijken; verlaging tooling temperatuur; verlenging stollingsperiode; het verminderen van de viscositeit van de hars, het installeren van meer werkrollen in het impregneergebied en het verwarmen van de diprollen, ter vervanging van de glasvezel; verwijder voorzichtig de bramen in de holte van het gereedschap; verhoging van het rijpen van glasvezel SMC grondstof of verhoging van het gehalte aan verdikkingsmiddel.


Probleem 6: Mucosa

* Het fiberglas vormdeel is moeilijk te verwijderen uit de mal en de fiberglasplaat.

Oplossingen: verhoging van de matrijstemperatuur; verlenging van de stollingstijd; bewaar altijd de glasvezelafdichting voordat u ze gebruikt; gebruik makend van lossingsmiddel om te helpen bij het slopen voor eerst verscheidene cycli; beter polijsten van het oppervlak.

* Het is moeilijk om de gestolde glasvezel vormdelen te ontvormen. In sommige gebieden plakt de grondstof van fiberglas aan de mal, en het oppervlak van de laatste delen heeft enkele microopeningen en littekens.

Oplossingen: verkleinen van het invoergebied en toevoegen van een klein vel bovenaan het grote vel.


Probleem 7: warpage

* Het compressiegietdeel van glasvezel is enigszins kromgetrokken.

Oplossingen: koeling van glasvezel vormdelen in armatuur; met behulp van weinig of geen krimphars; het verminderen van het temperatuurverschil.

* Het compressiegietgedeelte van glasvezel is ernstig kromgetrokken.

Oplossingen: vergroten van het voedingsgebied, verkorten van het proces en gebruik van lage krimp of krimpvrije hars in de formulering.


Probleem 8: rimpel aan het oppervlak

* Rimpel op het lange, verticale en dunne oppervlak, dat haaks staat op de stromingsrichting. Ook als gevolg van andere ongunstige stromingscondities (verschil in wanddikte) kan dit leiden tot onregelmatige oppervlaktegolf.

In de meeste gevallen kan het niet volledig worden geëlimineerd, maar kan het op de volgende manieren worden verbeterd: verhoging van de druk, verandering van de voedingspositie en gebruik van lage krimp of geen krimphars.


Probleem 9: zinksporen

* De depressieve vervorming op het oppervlak, ribben, verhoogd deel en / of de achterkant (glanzend of donker).

Oplossingen: gebruik van weinig of geen krimphars in de formulering; het verhogen van de temperatuur van holte of kern en om het temperatuurverschil tussen holte en kern op 5-6 ° C te brengen; het verhogen van de druk en het verkorten van de lengte van de vezel; verbeteren van het matrijsontwerp, veranderen van de invoerpositie; vernauwende opening tussen kern en holte.


Probleem 10: slijtage van de met afschuifrand afgesneden rand

* Metaalschade in de richting van de uitgeoefende kracht.

Oplossingen: precieze vormoriëntatie; versterkende geleidepost; verbeteren van de voerpositie om zijwaartse stuwkracht te minimaliseren.


Probleem 11: oppervlakte donkerder

* Het oppervlak heeft niet voldoende glans.

Oplossingen: toenemende druk; schimmelvorming verhogen; verchromen kern en holte.

* Rimpel op gedeeltelijk oppervlak

Oplossingen: ontwerp verbeteren; schimmelvorming verhogen; vergroten voederoppervlak en verkorten vloeiend; verbetering van schimmelgeleiding.


Contactgegevens

1 (2)


Hot Tags: smc hek type bloempot gieten, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like