SMC industriële ventilatorvorm

SMC industriële ventilatorvorm

SMC industriële ventilatorvorm
Praat nu

Productdetails

SMC industriële ventilatorvorm


Daarom begonnen mensen de vervanging van gietijzerproducten door polymeercomposieten te bestuderen. Veel ventilatorafdekkingen van afvalplastic of andere polymere composietmaterialen zijn ook op de markt verschenen. Het gebruik van polymeercomposietmaterialen voor het maken van waaierafschermingsproducten moet de volgende voordelen hebben:

1.heeft een hoge sterkte en stijfheid;

2. vervormt of breekt niet onder hitte en stress;

3. heeft hoge slijtvastheid en hittebestendigheid;

4. goed gietproces, lage krimp en goede dimensionele stabiliteit;

5. lage vormdruk, eenvoudig productieproces, brede bron van materialen en lage prijs;

6. heeft niet-recycleerbare prestaties, anti-diefstal (niet-recycleerbaar).

Ventilatormantel geproduceerd met behulp van SMC-materialen is snel de hoofdstroom van dergelijke producten geworden met hun uitstekende prestaties. Deze producten zijn in veel steden getest en de prestaties hebben de prestaties van de ventilatormantel bereikt. Tegelijkertijd is het milieuvriendelijk en anti-diefstal. De markt is enorm en het is het waard om te promoten. Daarom hebben SMC-materialen een goede markt voor de toepassing van industriële ventilatoren in de industrie. Aoxu Mold Technology company is gespecialiseerd in het vervaardigen van allerlei soorten SMC industriële waaiermallen.


SMC-schimmel wordt veel gebruikt in de industrie en huishoudelijke apparaten.

In transport: treinraamkozijn, zijspoor, spoorlicht ...

In de auto-industrie: bumper, instrumentenpaneel, windscooper, carrosseriedelen ...

In badkameraccessoire: badkuip, waterdichte schaal, dressoir ...

In telecommunicatie: telefooncel, kabeldistributie-eenheid ...

In de elektrische industrie: elektrische schakelkast, meterkast, isolator ...

In explosieveilige apparatuur: de behuizingsonderdelen.


Voordelen van SMC-materialen

1. Lange levensduur;

2, het product kan een verscheidenheid aan heldere en heldere kleuren hebben;

3, eendelig gieten, productontwerp zonder naad, bevredigend in veiligheid of comfort;

4. Er is geen limiet aan de grootte en vorm van het product;

5, de combinatie is snel en licht;

6, zijn producten kunnen op grote schaal worden geproduceerd.


Hoe SMC-materiaal op te slaan

De belangrijkste grondstof bestaat uit gehakte glasvezels, onverzadigde polyesterharsen, vulstoffen, verhardingsmiddelen en verschillende additieven die volledig zijn gemengd met een groep prepregs.

Het SMC-materiaal is verpakt in een composietfoliezak en verpakt in een doos. De SMC-materiaalverpakking moet een verpakkingsmateriaal zijn dat de vervluchtiging van styreen voorkomt. In het algemeen worden PE-composietfoliezakken gebruikt. Pas tijdens het transport op voor zware druk, hitte en schade aan de verpakking. Tijdens het gebruik moet ervoor worden gezorgd dat de composietfoliezak niet alleen tijdelijk wordt verpakt, vooral in de zomer, als het SMC-materiaal gedurende lange tijd wordt blootgesteld, kan de vloeibaarheid van het materiaal worden verminderd. Beïnvloed de onderdrukking van SMC-producten. Het SMC-materiaal wordt het best opgeslagen in een droog magazijn met een temperatuur onder 25oC en beschermd tegen licht. De opslagtemperatuur is hoog en de relatieve opslagperiode is verkort. Integendeel, de opslagtemperatuur is laag en de relatieve opslagperiode zal toenemen. In het bijzonder zijn bepaalde kleuren, meestal zwarte SMC-materialen, temperatuurgevoelig. Onder omstandigheden van hoge temperatuur is de opslagperiode kort en onstabiel. Het zwarte SMC-materiaal ondergaat een gel-uithardende reactie bij omgevingstemperatuur, waardoor het materiaal hard wordt. Kan niet persen. Het is de kortste opslagperiode in alle kleurmaterialen. Daarom is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn met de opslag van zwarte SMC-materialen en het is raadzaam om de principes van first-in, first-out en op hoeveelheden gebaseerde bestellingen te volgen. Als de opslagcondities van SMC-materialen goed zijn, is de houdbaarheid ook meer dan een half jaar (behalve voor bepaalde kleurmaterialen). Over het algemeen is de opslagperiode van SMC-materialen ongeveer drie maanden.

Als het materiaal de houdbaarheidsdatum overschrijdt, kan het nog steeds worden gebruikt na de herinspectie. De opslagperiode van SMC-materiaal is gerelateerd aan de opslagomstandigheden van het materiaal, maar ook aan de samenstelling van het SMC-materiaal, de kwaliteit van de grondstof, het type hardingsmiddel, de materiaalkleur en andere factoren.

1

SMC materiaal vormmateriaal-staal

Volgens de kenmerken van het SMC-vormproces en de productvereisten, moet het vormmateriaal ervoor zorgen dat het gedurende lange tijd zonder vervorming hoge temperaturen en druk kan weerstaan, en een goede slijtvastheid heeft, een geavanceerde oppervlakteafwerking kan produceren en procesafmetingen kan afschrikken. Goede stabiliteit, goede bewerkbaarheid, goede slijtvastheid en lasbaarheid voor eenvoudige matrijsreparatie en verbetering.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de SMC-spuitgietmatrijs is hoofdzakelijk gereedschapsstaal. Volgens verschillende behandelingsmethoden kan het in drie soorten worden verdeeld.

1 Het belangrijkste voordeel van voorgehard staal is dat ze na de bewerking geen volledige warmtebehandeling nodig hebben, waardoor ze minder vervormbaar zijn;

2 Oppervlakgehard staal met hoge oppervlaktehardheid en goede slijtvastheid;

3 Genormaliseerd staal heeft een extreem kleine vervorming, goede dimensionele stabiliteit, goede bewerkbaarheid en gemakkelijke toegang tot hoogglans oppervlakken.

De soorten staal die geschikt zijn voor SMC-matrijzen zijn in feite talrijk en kunnen worden geselecteerd op basis van specifieke behoeften. Tegelijkertijd worden verschillende prestatiematerialen geselecteerd voor de specifieke vereisten van elke component.


Hoogtepunten SMC-schimmelontwerp

Afhankelijk van de eigenschappen van composietmaterialen en gecombineerd met de werkelijke ervaring in het biologische proces, worden de ontwerppunten van de matrijzen die nodig zijn voor het SMC-proces samengevat en samengevat. Aoxu gaat dieper in op de tien aspecten en de belangrijkste punten voor het ontwerp en de controle van de SMC-mallen.

Het SMC-vormproces is een geavanceerde composietvormmethode en de mal vormt de basis van het SMC-proces. Een goede productkwaliteit wordt gewaarborgd door een betrouwbare matrijs. Daarom is het ontwerp van de matrijs bij het ontwerpen van het SMC-gietproces bijzonder belangrijk.

In het ontwerpproces van het SMC-vormapparaat moet de holte van de vorm worden ontworpen op basis van de specifieke grootte van het product. Bovendien moeten we geschikte materialen kiezen op basis van de vereisten voor oppervlaktekwaliteit en de hoeveelheid vraag. Om de productkwaliteit en de uitvoerbaarheid van het proces te waarborgen, moeten het snijvlak en het uitwerpsysteem van de matrijs correct zijn ontworpen.

Afscheid oppervlak ontwerp

Om productvrijgave te vergemakkelijken, om productnauwkeurigheid, sterkte en gemak van schimmelverwerking en andere factoren te waarborgen, moet de selectie van het scheidingsoppervlak de volgende principes in acht nemen:

  • Om het product gemakkelijk uit te duwen en het uitwerpmechanisme te vereenvoudigen, moet de positie van het scheidingsoppervlak zoveel mogelijk in de onderste mal worden gelaten nadat de mal is geopend;

  • Minimaliseer de schade van de flits aan het uiterlijk van het product, en tegelijkertijd moet het gemakkelijk zijn om de resterende flits te verwijderen;

  • Handige matrijsproductie en verwerking van matrijsdelen;

  • Voor producten met een hoge radiale maatnauwkeurigheid moet het effect van de flitsdikte op de nauwkeurigheid van het product worden overwogen en kan het verticale scheidingsoppervlak worden gebruikt om de radiale nauwkeurigheid van het product te waarborgen.

  • Om productsterkte te verzekeren, om scherpe hoeken en dunne muren te vermijden.

Het ontwerp van het scheidingsoppervlak is erg belangrijk. Het is noodzakelijk om het product in de vroege fase van het matrijsontwerp te ontwerpen en de ontwerptekeningen van het scheidingstype te tekenen om ervoor te zorgen dat het product soepel kan worden uitgevouwen en de productie gemakkelijk is.


SMC-temperatuursysteem 3

De werktemperatuur van het gereedschap is meestal 140 ° C tot 160 ° C. Bij het ontwerpen van het temperatuursysteem is het essentieel om de oppervlaktetemperatuur binnen zeer nauwe parameters te kunnen houden. Een symmetrische lay-out van de circuits van het temperatuursysteem is bewezen. Normale verwarmingssystemen zijn stoom, olie, water onder hoge druk of

elektriciteit.


Defecten in het SMC-vormproces

Waarom defecten in het SMC-vormproces?

Vooral op de volgende gebieden:

1.Gebrek aan materiaal: het gebrek aan materiaal betekent dat het gevormde SMC-onderdeel niet volledig is gevuld en dat de productiedelen meestal zijn geconcentreerd op de randen van het SMC-product, met name de wortel en de bovenkant van de hoeken.

Oorzaak analyse:

(a) minder lozing

(b) Slechte mobiliteit van SMC-materiaal

(c) Onvoldoende druk van de apparatuur

(d) te snel genezen.

Productiemechanisme en tegenmaatregelen:

Nadat het 1SMC-materiaal met warmte is weekgemaakt, is de smeltviscositeit groot. Vóór de voltooiing van de verknopingshardingsreactie is er onvoldoende tijd, druk en volume om de smelt de vormholte te laten vullen.

2.SMC gietmateriaal bewaartijd is te lang, te veel styreen vervluchtiging, resulterend in aanzienlijk verminderde vloei-eigenschappen van SMC gietmateriaal.

3.De harspasta weekte de vezel niet. Tijdens het vormen kan de harspasta de vezels niet laten stromen en een tekort aan materiaal veroorzaken. De meest directe oplossing voor het tekort veroorzaakt door de bovenstaande redenen is om deze vormmaterialen te verwijderen tijdens het snijden.

4. Onvoldoende lading door gebrek aan materiaal. De oplossing is om de hoeveelheid voer te vergroten.

5.Gegoten materiaal bevat te veel lucht en veel vluchtige stoffen. De oplossing is om het aantal uitlaten naar behoren te vergroten; verhoog op de juiste manier de hoeveelheid toe te voegen materiaal, verwijder de mal voor een bepaalde periode en verhoog de vormdruk op de juiste manier.

6. Te laat drukken, het gietmateriaal is verknoopt en uitgehard voordat de holte wordt gevuld.

7. Mould temperatuur is te hoog, verknoping uitharding reactie is gevorderd, moet behoorlijk koel zijn.


Neem contact op

2Hot Tags: smc industriële ventilator schimmel, smc industriële schimmel, ventilator schimmel

Onderzoek

You Might Also Like