SMC materiaaldeel compressievorm

SMC materiaaldeel compressievorm

SMC Materiaal Onderdeel Compressie Vorm Specficaties Inleiding tot persvorm Persgietvormen is een van de originele verwerkingsmethoden voor het vervaardigen van kunststof onderdelen die aan het begin van de kunststofindustrie zijn ontwikkeld. In feite werd het veel gebruikt in de bakkerij-industrie voor ...
Praat nu

Productdetails

SMC materiaaldeel compressievorm

Mold Specficaties 20190411160627

Productmateriaal

SMC + 20% UV

Core & Cavity Steel

1.2344

Mold Standard

Hasco

Caviteitsnummer

EEN

Verwarming manier

Patroonverwarming, thermische olieverwarmer

Cyclustijd

120 tweede / stks

Tooling doorlooptijd

60 dagen

Schimmel leven

500.000 keer

Leveranciers rapport

Leveranciersbeoordelingsrapport

Inleiding tot compressiematrijs

Compressie vormen is een van de originele verwerkingsmethoden voor het vervaardigen van kunststof onderdelen die aan het begin van de kunststofindustrie zijn ontwikkeld. In feite werd het veel gebruikt in de bakkerij-industrie voor het vormen van koekjes of cake voordat er plastic materialen bestonden.

Hoewel het ook van toepassing is op thermoplasten, wordt compressiegieten algemeen gebruikt bij het vervaardigen van thermohardende kunststof onderdelen. De grondstoffen voor het persvormen zijn gewoonlijk in de vorm van korrels, stopverfachtige massa's of preforms. Ze worden eerst in een open, verwarmde vormholte geplaatst. De vorm wordt dan gesloten en druk wordt uitgeoefend om het materiaal te dwingen de holte te vullen. Een hydraulische ram wordt vaak gebruikt om voldoende kracht te produceren tijdens het gietproces. De warmte en druk worden gehandhaafd totdat het kunststofmateriaal is uitgehard.

1. Gietmassa wordt in een open, verwarmde vormholte geplaatst.
2. De mal wordt gesloten en vervolgens wordt druk uitgeoefend om het materiaal te dwingen de gehele vormholte te vullen. Overtollig materiaal wordt weggeleid door de overloopgroeven. De warmte en druk worden gehandhaafd totdat het kunststofmateriaal is uitgehard.
3. Het laatste deel na de mal wordt verwijderd.

Er zijn twee verschillende soorten verbindingen die het meest worden gebruikt bij het persgieten: Bulk Moulding Compound (BMC) en Sheet Molding Compound (SMC). SMC kost hoger maar kan vooraf worden gesneden om zich aan te passen aan het oppervlak van de mal. Het meer gelijkmatig verdeelde materiaal over het matrijsoppervlak resulteert gewoonlijk in minder stroomoriëntatie tijdens de compressiestap en derhalve een hogere productconsistentie.

Compressie vormen wordt vaak gebruikt voor het maken van elektrische onderdelen, bestek, tandwielen, knoppen, gespen, knoppen, handgrepen, elektronische apparaat behuizingen, behuizing van het apparaat en grote container.

Vormtemperatuur van compressievorm

De giettemperatuur hangt af van het uithardingssysteem van de harspasta, de dikte van het product, de productie-efficiëntie en de complexiteit van de structuur van het product. De giettemperatuur moet zorgen voor de initiatie van het uithardingssysteem, de soepele voortgang van de verknopingsreactie en volledige uitharding.

In het algemeen moet een deel met een grote dikte een lagere giettemperatuur hebben dan een dunwandig onderdeel, dat voorkomt dat overmatige hitte warmte opbouwt in het dikke gedeelte. Als de dikte van het product 25-32 mm is, is de vormtemperatuur 135-145 ° C. Een dunner deel kan worden gevormd bij 171 ° C.

De verhoging van de vormtemperatuur kan de overeenkomstige uithardingstijd verkorten; omgekeerd, wanneer de giettemperatuur wordt verlaagd, moet de overeenkomstige uithardingstijd worden verlengd. De giettemperatuur moet worden gekozen tussen de snelste uithardingssnelheid en de optimale vormomstandigheden. Algemeen wordt aangenomen dat de SMC-vormtemperatuur tussen 120 en 155 ° C ligt.

Recente ontwikkelingen in de technologie van het vormen van plaatmassa

Het vormen van vezelversterkte thermohardende componenten is een complex proces dat een zeer exotherme chemische reactie omvat die plaatsvindt in de aanwezigheid van stroom- en thermische gradiënten. De stroming wordt op zijn beurt gecompliceerd door tijd- en temperatuurafhankelijke reologische eigenschappen. De industrie is grotendeels gegroeid op basis van empirische ontwikkelingen. Er zijn echter nog steeds veel problemen die een groter begrip voor de oplossing vereisten. Dit rapport herziet de werkzaamheden in talrijke laboratoria om de vloei en genezing van SMC en verschijnselen geassocieerd met deze processen, zoals oriëntatie, mechanische eigenschappen, resterende inwendige spanningen, schimmelvulling en oppervlaktegebreken, te karakteriseren.

Eindige elementen-simulatie van materiaalstroom en laslijnvorming in SMC-compressievorm

SMC (Sheet Molding Compound) is gemaakt van onverzadigde polyesterhars en andere additieven versterkt met willekeurig verdeelde gehakte glasvezelstrengen. Vanwege de hogere stijfheid per massa-eenheid, werd SMC gebruikt als vervanging voor staal voor buitenpanelen van automobielstaal. Aldus is het begrip van stromingseigenschappen tijdens de fabricage van SMC van belang aangezien de vorming van een lasleiding afhankelijk is van de materiaalstroom. In de huidige studie werden simulaties met SMC-compressie in de vlakke en T-vormige matrijzen uitgevoerd. Tijdens simulaties vond de voorkeursstroom plaats bij de lage matrijsluitingssnelheid terwijl propstroom werd waargenomen voor de hogere matrijsluitingssnelheid. Toen de voorkeursstroom werd waargenomen, werd de laslijn in het laatste stadium gezien. Voor simulaties werd de rigid-viscoplastische eindige elementenmethode toegepast. Zelfcontactalgoritme werd ook toegepast om de vorming van de laslijn te voorspellen. Simulatieresultaten werden vergeleken met de experimentele resultaten die beschikbaar zijn in de literatuur. timg (1)

SMC-schimmel in de zware vrachtwagenindustrie

AOXU Mold, als een professionele S MC Mold maker in China, verschafte SMC Mold en oplossing in de zware vrachtwagenindustrie.

SMC (Sheet Molding Compound) werkt goed voor zware truckonderdelen, vooral als ze onderdelen vereisen die complexiteit, sterkte en slagvastheid vereisen. Een van de projecten waar MDC-schimmel aan werkt, is een zware vrachtwagen met deze SMC-onderdelen, waaronder dakspoiler en uitbreidingen voor spatborden voor passagiers. Elk van deze SMC-onderdelen is zeer complex in geometrie vanwege de complexe toepassing. Het volgende is een afbeelding van een van de SMC-fender-uitbreidingen.

SMC-productietechnologie

Sheet Moulding Compound (SMC) is een soort plaatvormcompound gemaakt door het impregneren van vezels of gehakt vezelvilt met harspasta en het bedekken van polyethyleenfilms aan beide zijden, die behoort tot het bereik van prepreg vilt. Het is een van de meest gebruikte vormmaterialen ter wereld.

SMC, als een nieuw type vormmassa met snelle ontwikkeling, heeft veel kenmerken: (1) .Het heeft goede reproduceerbaarheid en wordt niet beïnvloed door operatoren en externe omstandigheden; (2). gemakkelijke bediening en behandeling; (3) de werkomgeving is schoon en hygiënisch, waardoor de werkomstandigheden verbeteren; (4) heeft een goede vloeibaarheid en kan speciaal gevormde producten vormen. Goede uniformiteit, geschikt voor het drukken van grote dunwandige producten met weinig verandering in dwarsdoorsnede; (5) De oppervlakteafwerking van het verkregen product is hoog, (6) de productie-efficiëntie is hoog en de vormingsperiode is kort.

Aangeboden Service:

1. Er zal wekelijks een uitgebreid voortgangsrapport en toolingschema worden verstrekt.
2.Het eerste testvoorbeeld voor de inspectie van de koper en de verbeteringsvereisten voor de training zal worden verstrekt.
3. Grote testen video, 2D deel tekening en 3D schimmel ontwerp vóór verzending zal verstrekt.

Documenten voor Mold-zending

1. Tool checklist.
2. Rapport met staalafmetingen.
3. Formulier proefplaat proces.
4. Tekeningen van de assemblagetekening van het gereedschap.
5. Deeltekening en laatste dimensierapport.

Waarom klanten voor ons kiezen?

1. Ontwerpervaring voor vele jaren
2. De sterkte van productiecapaciteit, kan 200 - 300 reeksen per jaar leveren en levering op tijd
3. Goede kwaliteit
4. Goede cuminicationvaardigheden en de goede dienst met klanten, worden het programma gemaakt
Wekelijkse rapporten met gedetailleerde foto's, ter controle naar klanten gestuurd
5. Wij leveren niet alleen plastic vorm, leveren ook snelle prototypen
6. Voorzie laag-volumeproductie voor verzekert vormkwaliteit vóór verzending

2
Hot Tags: smc materiaalcomponentenvorm

Onderzoek

You Might Also Like