SMC Molding Intelligent Control House voor irrigatie

SMC Molding Intelligent Control House voor irrigatie

Het intelligente besturingshuis voor irrigatie, er zijn veel onderdelen die mallen op maat moeten maken. het behuizingsgedeelte, het deurgedeelte, het dakgedeelte, enz. Door ons uw voorbeeld te geven, kunnen we u advies geven over hoe u met minder mallen en minder geld kunt aanpassen. Wat zijn SMC-mallen? De SMC-mallen ...
Praat nu

Productdetails

Het intelligente besturingshuis voor irrigatie, er zijn veel onderdelen die mallen op maat moeten maken. het behuizingsgedeelte, het deurgedeelte, het dakgedeelte, enz. Door ons uw voorbeeld te geven, kunnen we u advies geven over hoe u met minder mallen en minder geld kunt aanpassen.


Wat zijn SMC-mallen?

SMC Molding Intelligent Control House For Irrigation

De SMC-mallen maken gebruik van composietmateriaal dat bij hoge temperaturen en hoge druk is gegoten, zodat de uiteindelijke vorm van het onderdeel is gemaakt met een hoge geometrische nauwkeurigheid. Het gewicht van het laatste onderdeel is lichter in vergelijking met de onderdelen van staal en aluminium. De componenten gemaakt van SMC / BMC Compound hebben ook het vermogen om hitte te weerstaan ​​en bieden de sterkte, mechanische integriteit in vergelijking met thermoplasten.

SMC en BMC zijn mengsels van hars, vulstoffen en wapening, verwerkt in de verwarmde mal om een ​​uitgeharde component te vormen SMC is een plaat bestaande uit niet-uitgeharde hars versterkt met glasvezels, die in de mal wordt gelegd en geperst. bulkmengsel van niet-uitgeharde hars versterkt met glasvezels, dat in de mal wordt geïnjecteerd.

SMC heeft een langere vezellengte dan BMC en een hoger vezelgehalte, wat resulteert in een grotere buigsterkte en treksterkte. SMC wordt gebruikt voor grotere platte onderdelen, componenten met hogere structurele eisen en onderdelen die goede cosmetica nodig hebben. Onderdelen waar SMC wordt gebruikt, zijn onder meer carrosseriepanelen voor auto's, gevelpanelen van gebouwen, deksels en schakelkasten, enz.


Wat is een intelligent controlehuis voor irrigatie?

Dit soort apparatuur wordt vaak op de boerderij gezien, de kerntechnologie om de irrigatiekwesties gemakkelijk en tijdbesparend op te lossen. Er zijn acht kernmodules: gebruik-watermeetmodule, waterkostentariefmodule, projectbeheermodule, waterrechtenoverdrachtmodule, financiële groepsoverzichtmodule, IC-kaartbeheermodule, de kaartweergavemodule en basisinformatiemodule.

Het werd ook wel een intelligente bronstad genoemd, omdat het moderne technologie gebruikt om de basisfunctie te regelen. De boer die de kaart in zijn eigen zone veegt, zal het water de velden automatisch irrigeren, wat de tijd van het betalen van geld kan besparen, u ook kan laten weten wat de situatie is en dat u tegelijkertijd water bespaart.

Ondertussen kan de bedieningsconsole de locatie van elk huis, de gebruiksconditie, de toestand van het waterverbruik, of een huis moet worden gerepareerd, enzovoort weten, wat erg handig is voor irrigatie van grote boerderijen.


De specificatie van het intelligente besturingshuis

Er zijn veel specificaties van het huis, zoals een enkele deur of dubbele deur, kleine deur of grote deur, inklapbare deur of niet, kan heffen en vallen of kan' t, etc. En er zijn vele maten van lengte en breedte, zoals 400, 680, 780, 800, 1200, etc.

2

Als u ons nodig hebt om dergelijke soorten SMC-mallen aan te passen, eerst door ons te bewijzen met de tekening of het monster, kunnen we de maat en details controleren en u een goede offerte geven.


Gemeenschappelijke mal oppervlaktebehandeling --- verchromen

Om de slijtvastheid en corrosiebestendigheid van het matrijsoppervlak te verbeteren, wordt het vaak onderworpen aan een geschikte oppervlaktebehandeling.

Verchromen is een van de meest gebruikte methoden voor oppervlaktebehandeling. De verchroomde laag heeft een sterk passiveringsvermogen in de atmosfeer, kan de metaalglans lange tijd behouden en er vindt geen chemische reactie plaats in een verscheidenheid aan zure media. De coatinghardheid van 1000HV is gelijk aan HRC65, dus het heeft een uitstekende slijtvastheid. De verchroomde laag heeft ook een hoge hittebestendigheid en het uiterlijk en de hardheid zijn niet significant veranderd bij verhitting tot 500 graden in de lucht.

Nitreren heeft de voordelen van verwerkingstemperatuur (doorgaans 550 ~ 570 graden), zeer weinig vormvervorming en hoge hardheid van de geïnfiltreerde laag (tot 1000 ~ 1200HV, equivalent aan HRC65 ~ 72), dus het is ook zeer geschikt voor oppervlaktebehandeling van gevormde plastic productenvormen. Staalsoorten die legeringselementen bevatten, zoals chroom, molybdeen, aluminium, vanadium en titanium, hebben betere nitrerende eigenschappen dan koolstofstaal. Nitreerbehandeling bij gebruik als SMC-mallen kan de slijtvastheid aanzienlijk verbeteren.


Wat zal de levensduur van de SMC-schimmel beïnvloeden?

1. De precisie van het geleidingsmechanisme van de mal. Nauwkeurige en betrouwbare geleiding, om de slijtage van de werkende delen van de mal te verminderen, om de impact van convexe en concave mallen te voorkomen, met name de gapless en small gap blanking-matrijs, composietmatrijs en multi-station progressieve mal is effectiever. Om de levensduur van de matrijs te verbeteren, moet het ontwerp gebaseerd zijn op de aard van het proces en de nauwkeurigheid van de onderdelen, de juiste keuze van de geleidingsvorm en de nauwkeurigheid van het geleidingsmechanisme.

2. Geometrische parameters van de mal (convex, concave mal). De vorm van de convexe en concave mallen, de passpeling en de hoekradius hebben niet alleen een grote invloed op de vorming van het stempeldeel maar hebben ook een grote invloed op de slijtage en levensduur van de mal. Zo heeft de passende speling van de mal direct invloed op de kwaliteit van de plano en de levensduur van de mal. Voor hogere precisie-eisen moet een kleinere spleetwaarde in het ontwerp worden gekozen; anders kan de opening op geschikte wijze worden vergroot om de levensduur van de mal te verbeteren.


De suggesties van SMC-matrijsonderhoud

Om de levensduur van de mal te verlengen, is de kwaliteit van de mal belangrijk, maar het onderhoud van de mal is een ander aspect van een langere levensduur van de mal. Voor onze klanten: nadat de mal in uw werkplaats is aangekomen, dient u de volgende manier te onthouden om matrijsonderhoud te nemen.

1. Nadat de mal lange tijd is gebruikt, moet de snijkant worden geslepen. Na het slijpen moet het oppervlak van de snijkant worden gedemagnetiseerd en kan het niet magnetisch zijn, anders blokkeert het het materiaal gemakkelijk. De matrijsfabrikant moet gedetailleerde gegevens bijhouden, het gebruik, het onderhoud (smering, reiniging, roestpreventie) en de schade tellen en daarbij nagaan welke onderdelen en componenten zijn beschadigd en de mate van slijtage om informatie te verstrekken voor het opsporen en oplossen van problemen . En de vormprocesparameters van de mal en de materialen die in het product worden gebruikt om de testtijd van de mal te verkorten en de productie-efficiëntie te verbeteren. De verschillende eigenschappen van de mal moeten worden getest onder de normale werking van de spuitgietmachine en de mal, en de grootte van het uiteindelijke gegoten plastic onderdeel moet worden gemeten. Aan de hand van deze informatie kan de bestaande toestand van de mal worden bepaald en kunnen de holte, de kern, het koelsysteem en de beschadiging van het scheidingsoppervlak, enz., Volgens de informatie die wordt verstrekt door de plastic onderdelen, de beschadigingstoestand van de schimmel- en onderhoudsmaatregelen.

bmc_smc

2. Veren en andere elastische onderdelen zijn het kwetsbaarst voor beschadiging tijdens gebruik, en gewoonlijk treden breuk en vervorming op. De gekozen methode is om het te vervangen. Bij het vervangen moeten we letten op de specificaties en modellen van de veer. De specificaties en modellen van de veer worden bevestigd door de kleur, buitendiameter en lengte. Alleen als alle drie de items hetzelfde zijn, kunnen ze worden vervangen. De veer heeft de voorkeur boven de kwaliteit van de inlaat.

3.Tijdens het gebruik van de mal is de pons gevoelig voor breken, buigen en breken, en wordt de ponshuls over het algemeen ingeslagen. Schade aan de stempel en huls wordt over het algemeen vervangen door onderdelen met dezelfde specificatie. De parameters van de pons omvatten voornamelijk de grootte van het werkdeel, de grootte van het montagedeel en de lengtegrootte.

4. Bevestig de onderdelen en controleer of de bevestigingsonderdelen los zitten of beschadigd zijn. De methode is om de onderdelen met dezelfde specificaties voor vervanging te vinden.

5. Persen van onderdelen zoals drukplaat, superieure lijm, etc., lossen onderdelen zoals stripplaat, pneumatisch topmateriaal, etc. Controleer bij onderhoud de accessoires van elk onderdeel en of er enige schade is, repareer het beschadigde onderdeel, controleer het pneumatische bovenmateriaal voor luchtlekkage, en neem maatregelen voor de specifieke situatie. Vervang als de luchtslang beschadigd is. Het is noodzakelijk om key tracking en inspectie uit te voeren op verschillende belangrijke onderdelen van de mal: de functie van de uitwerp- en geleidingsdelen is om de openings- en sluitbeweging van de mal en het uitwerpen van de plastic delen te verzekeren. Als een onderdeel vastzit als gevolg van schade, zal dit leiden tot een productiestop, dus het moet regelmatig worden bewaard. Smeer de vingerhoed en geleidepost van de mal (gebruik het meest geschikte smeermiddel), en controleer regelmatig de vingerhoed, geleider, enz. Op vervorming en oppervlaktebeschadigingen. Eenmaal gevonden, vervangt u deze op tijd; werk na het voltooien van een productiecyclus aan het matrijsoppervlak. , sport, geleidingsdelen gecoat met professionele roestwerende olie, vooral de bescherming van de elastische sterkte van de lagerdelen met tandwielen, tandheugel en matrijs en de veervorm om ervoor te zorgen dat deze altijd in de beste staat verkeert; naarmate de productietijd vordert Het koelkanaal is gemakkelijk om kalk, roest, slib en algen af ​​te zetten, zodat het koeldoorgangsgedeelte kleiner wordt, de koeldoorgang smaller wordt, de warmte-uitwisselingssnelheid tussen het koelmiddel en de mal sterk wordt verminderd, en de productiekosten van de onderneming worden verhoogd, dus het stroompad wordt gereinigd. Er moet aandacht aan worden besteed; voor hotrunner-mallen is het onderhoud van het verwarmings- en regelsysteem gunstig om productiestoringen te voorkomen, dus het is vooral belangrijk.


Neem rechtstreeks contact op met Shine

202001061412588260475

Welkom bij het kopen van het hoogwaardige en goedkope smc-molding intelligente besturingshuis voor irrigatie in bulk bij ons. Als een van de toonaangevende SMC GG. BMC-matrijzenfabrikanten en leveranciers in China, we zijn uitgerust met een productieve en professionele fabriek in Taizhou, China, die tot uw dienst staat. Neem voor op maat gemaakte producten contact met ons op om ons nu details te geven.
Hot Tags: smc molding intelligent control house voor irrigatie, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like