SMC-onderdeel compressiematrijs

SMC-onderdeel compressiematrijs

SMC-onderdeel compressiematrijs
Praat nu

Productdetails

SMC-onderdeel compressiematrijs


Mold specificaties

Productmateriaal SMC
Core & Cavity Steel 2738
Staalhardheid: HRC34-38
Mold Standard Hasco
Caviteitsnummer EEN
Verwarming Patroonverwarming / Thermische olieverwarmer
Uitwerpsysteem Werp de plaat uit
Cyclustijd 300 tweede / stks
Tooling doorlooptijd 60 dagen
Schimmel leven 500, 000 keer

Accessoires en specificaties: 20190412152706
1. Ondersteuning voor panelen: de panelen moeten extern of intern worden ondersteund door een adequaat ondersteuningssysteem. Externe versteviging - thermisch verzinkt staal

Interne versteviging - thermisch verzinkte of roestvast stalen staafsteun en trekstang
2. Afdichtingsmaterialen: niet giftig rubberschuim dat voor alle verbindingen wordt gebruikt, het is speciaal ontwikkeld met een lange ervaring en technologie op SMC-producten. Het behoudt zacht zelf en kleefstoffen, zelfs bij lage temperaturen
3. bouten, moeren en ringen voor de montage van panelen: extern blootgesteld thermisch verzinkt staal en intern contact met water zijn thermisch verzinkt staal of roestvrij staal 304
4. Flens: de flenzen voor inlaat, uitlaat, afvoer, overloop zijn thermisch verzinkt staal of roestvrij staal 304
5. Ladders: SMC-sectietanks met een diepte van 1,5 m of meer moeten worden voorzien van een interne ladder die bestaat uit dezelfde materialen als de steunen. De externe ladders zijn van gegalvaniseerd staal of gelijkwaardig
6. Drainage: het koepelvormige bodempaneel met een concaaf afvoerpaneel vergemakkelijkt een complete en snelle afvoer. Het concave afvoerpaneel is ontworpen om de periodieke reiniging en inspectie van de tank te garanderen
7. Overflowschermen: het kan worden geleverd met een schermoverloop met een micro-meshfilter
8. opening van de opening van de opening en inspectie luiken: de grootte kan worden aangepast; normaal wordt het geleverd met een standaard afmeting van: 600 x 600 mm. de opening kan worden gevormd door een bout-, afdichting- dichte grendelinrichting
9. ABS-dakdoorvoer met PE-insectenhor


10. Vlotterniveau-indicator, optionele SS304 voor interne en externe ondersteuningsstructuur zijn op aanvraag beschikbaar.

De eigenschappen van SMC-plaat:

Item Prestatie-indicatoren Item Prestatie-indicatoren
treksterkte Mpa > 60 druksterkte Mpa > 145
Buigsterkte Mpa > 100 schuifsterkte Mpa > 90
buigmodulus Gpa > 7,0 impactsterkte KJ / M2 > 75
Pap sterkte > 60 doorslagspanning Kv / mm 10-18
Waterabsorptie % <> volume weerstand > 10
Glasvezelgehalte% <> Verkleiningspercentage% 0,157

SMC-materiaal


QQ 图片 20190413135552

1.SMC (Sheet Molding Compound) is zowel een proces als versterkt composietmateriaal. Dit wordt vervaardigd door lange strengen (> 1 ") gehakte glasvezels op een bad van polyesterhars te dispergeren.

 

2. De langere glasvezels in SMC resulteren in betere sterkte-eigenschappen dan standaard Bulk Moulding Compound (BMC) -producten.

 

3.Typische toepassingen omvatten veeleisende elektrische toepassingen, corrosiebestendige behoeften, structurele componenten tegen lage kosten en toepassingen voor auto's en doorvoer.

 

4.SMC heeft veel goede eigenschappen, bijvoorbeeld volledig geïsoleerd, corrosiebestendigheid, anti-aging, hittebestendigheid, slagvastheid, vlamvertragend, anti-diefstal, licht van gewicht.

Invoering

Sheet molding compound (SMC) is een niet uitgeharde thermohardende verbinding, in plaatvorm, die wordt gebruikt voor het maken van producten van glasvezelversterkte kunststof (GRP). Het wordt gevormd door persvormen. Bij compressievormen wordt een vel SMC op een verwarmde mal geplaatst en vervolgens met een verwarmde plug in de vormholten geforceerd. Warmte van de plug en schimmel verzacht de SMC en laat deze in de vormholten stromen. Na een paar seconden begint de hitte de SMC te genezen, die stolt en uithardt. Het hele proces duurt ongeveer 3 minuten om te voltooien. Dit wordt de cyclustijd genoemd.

Compressie vormen is een uitstekende methode om veel identieke GRP-producten te maken.

De benodigde tools zijn:

 • een mal (van het deel dat zal worden gevormd)

 • een plug die het plaatvormmengsel in de mal dwingt

 • een mechanische of hydraulische pers die de mal zal sluiten (dwz dat de plug wordt gedwongen om de plaatvormmassa in de mal te duwen).

Het SMC-fabricageproces maakt het mogelijk dat glaspercentages van 15% tot 65% in de matrix worden opgenomen. De glaslengte kan ook worden verhoogd tot 2 "ten opzichte van een BMC die kan variëren van 1/8" tot 1/2 ". SMC biedt ook de mogelijkheid van continue streng of mat SMC's zijn er in een groot aantal kleuren en kunnen SMC's hebben vaak uitstekende fysieke, thermische, vlam- en chemische weerstandseigenschappen.

Zoals met andere thermoharders is SMC een mengsel van polymeerhars, inerte vulstoffen, vezelversterking, katalysatoren, pigmenten, stabilisatoren, losmiddelen en verdikkingsmiddelen. De productie van SMC is een continu in-line proces. De basiscomponenten van vloeistoffen en vaste stoffen (pasta) worden in de massa gemengd en continu gedoseerd op het oppervlak van een drager / barrièrefilm, die het filmoppervlak bekleedt. Twee spiegelbeeldige meetstations werken gelijktijdig. Een van de met pasta gecoate dragerfilms wordt vervolgens gelaagd met gehakte vezels. De 2 dragerbanen, pasta en vezel worden vervolgens bij elkaar gebracht in de verdichtingssectie, waar de sandwichachtige gelaagde componenten worden gekneed tot één homogene samenstellingsplaat. Het vel wordt vervolgens in een houder gevouwen en opgeslagen in een gecontroleerde omgeving waar rijping plaatsvindt, op weg naar een bepaalde viscositeit.

Sheet Molding Compound (SMC)

Sheet molding compound (SMC) is een niet-uitgeharde thermohardende samenstelling in de vorm van een vel dat bestaat uit:

 • hars, (onverzadigde polyesterhars of epoxyhars)

 • gehakte glasvezels, meestal 25 - 50 mm lang

 • inerte vulstoffen (bijv. calciumcarbonaat)

 • een katalysator

 • een release agent

 • andere additieven die de SMC de vereiste fysische en chemische eigenschappen zullen geven

 • polyethyleenfilm om de afgewerkte SMC te beschermen.

Maken van Sheet Molding Compound SMC

Het vormproces

Het persgietproces kent vier hoofdfasen:

 1. De mal opladen met SMC . Een vel bladvormmassa wordt op de verwarmde vrouwelijke vorm (het juk) geplaatst.

 2. De mal sluiten . De verwarmde mannelijke zijde van de mal (de plug) is gesloten, waardoor de plaatvormmassa in de vormholten wordt gedwongen. Warmte uit de vorm verzacht de plaatvormende samenstelling aanvankelijk zodat deze zeer nauwkeurig in elk deel van de vorm stroomt, waarna deze de verbinding uithardt.

 3. De verbinding uitharden . De mal blijft gesloten totdat de warmte uit de mal uithardt en de verbinding hardt, gewoonlijk binnen ongeveer 2 - 3 minuten.

 4. Het product uitwerpen . Wanneer de SMC voldoende is uitgehard en uitgehard, wordt het uit kunststof gevormde product uit de vorm geworpen.

De mal beheersen

Matrijzen voor het project werden gemaakt met H13 hoogwaardig, hooghard staal om de slijtlaag te weerstaan aan de hoge koolstofbelasting. Het ontwerp van de matrijs was gedeeltelijk belangrijk, omdat "als je het de eerste keer niet goed aanpakt, veranderingen duur zijn", zegt Mickey Dalton, de projectmanager van Parkway. Verder maakte het onderdeelontwerp demontage moeilijk. "General Dynamics werkt graag met minimale diepgang - geen tapsheid op de wanden, maar de meeste compressiegegoten componenten hebben een diepgang van 1 ° tot 3 °", legt Dalton uit. "Voor dit project hebben we een 0 ° -ontwerp opgenomen." Het ontbreken van tapsheid maakt het moeilijk om het uitgeharde deel uit de mal te verwijderen, in het bijzonder met materialen zoals Lytex 4149, die zeer weinig krimp ervaren (minder dan 0,001 inch / inch). De patroongeleiders vereisten ook een vlakheidprofiel van slechts 1,27 mm / 0,050 inch tot 2,03 mm / 0,080 inch; bijgevolg kon bijna geen vervorming worden getolereerd tijdens het demolding. Parkway onderhield het gebrek aan tocht en lage vervormingstolerantie door ejectorpennen op te nemen in het vormontwerp, met behulp van een ongebruikelijk kettinguitwerpmechanisme. Terwijl de pers opent, worden de uitwerppennen automatisch en mechanisch naar binnen bewogen om het onderdeel uit de mal te verwijderen. Om vervorming of spanningsbreuken te voorkomen, ontwikkelden Parkway-ingenieurs een nauwkeurige uitwerpvolgorde, voegden extra uitwerppennen toe en pasten de lengte van bepaalde pinnen strategisch aan met 0,076 mm / 0,003 inch tot 0,127 mm / 0,005 inch, zodat ze gefaseerd in geselecteerde gebieden werden gepusht. Deze benadering heeft vlakheidsprofielen beter dan vereist bereikt, variërend tussen 0,76 mm / 0,030 inch en 1,27 mm / 0,050 inch.

Vormontwerp bleek moeilijk vanwege de hoge vezelbelading van het materiaal. "Terwijl het materiaal in sommige van de hoek- en riblocaties moet stromen," zegt Willig, "wil je echt de hoeveelheid materiaalstroom minimaliseren." Stromingslijnen in structurele SMC's, vooral in kritieke gebieden, kunnen de eigenschappen van de component in gevaar brengen. Tools moeten zodanig zijn ontworpen dat "u geen stroomlijnen in kritieke krachtgebieden krijgt", meldt Mike Kiesel, technisch manager van Quantum Composites. Hij legt uit dat de prestatie "delta" - het verschil tussen de verminderde sterkte van een materiaal langs een stroomlijn en de basislijnsterkte in het deel van het materiaal dat relatief weinig beweging ondervindt - groter is in een structurele SMC vanwege de veel grotere oorspronkelijke materiaalsterkte. In een niet-structurele SMC met een lagere vezelbelasting ligt de oorspronkelijke materiaalsterkte dichter bij de lage sterkte van een stroomlijn. Parkway-ingenieurs hebben daarom stroomlijnen zeer bewust overwogen, gebruikmakend van empirische gegevensgrafieken op materiaalkrimp en flow, ontwikkeld door het bedrijf, toen zij de CAD / CAM-modellen met matrijs opstelden.

Aoxu schimmel kwaliteitscontrole
Voor de Q / C van de vorm zijn er 3 stappen:
1. Vormmateriaal Q / C
- Mold Steel Checking (hardheid, foutdetectie)
- Mold Standard Spare Parts Checking (hardheid, maat, foutcontrole)
2. Vormvormingsproces Q / C
- ontwerpcontrole (onderdeelontwerp, matrijsontwerp, matrijzenbouwtekening)
- controle van elk deel van de matrijsgrootte na bewerking, volgens 2D-tekening
- matrijs testen (controleer conditie malvorm)

Neem contact met ons op voor meer informatie

2

Hot Tags: smc deel compressie schimmel

Onderzoek

You Might Also Like