SMC Watertank Compressievorm

SMC Watertank Compressievorm

Glasvezel watertank is de meest uitstekende opslagapparatuur, ongeacht de gezondheidsnormen van waterkwaliteit, watertanklevensduur of de prijs van watertank, glasvezelwatertank, het is de naam van de uitstekende waardig.
Praat nu

Productdetails

SMC Watertank Compressievorm


SMC Watertank' s Advantage

* SMC gecombineerde watertank is samengesteld uit SMC gegoten fineer, afdichtingsmaterialen, metalen constructies en leidingsysteem, kan worden gemonteerd volgens de gebruiker' s heeft onbeperkte splitsing nodig, de hoogst aanbevolen hieronder 3 meter, meer dan 3 meter heeft een speciaal ontwerp nodig.

* Met behulp van food grade hars, dus de waterkwaliteit is goed, schoon en vrij van vervuiling;

* Het heeft een hoge sterkte, een laag gewicht, corrosiebestendigheid, een mooi uiterlijk, een lange levensduur en gemakkelijk onderhoud en andere functies.


Hoe de kwaliteit van de watertank verbeteren?

1. SMC-kwaliteitsborging De kwaliteit van SMC-platen heeft een grote invloed op het gietproces en de kwaliteit van de FRP-watertank.

2. Snijden volgens de vorm van de productstructuur, invoerpositie, stroom om de vorm en afmeting van het plaatknipsel te bepalen, de sjabloon te maken en vervolgens volgens de sjabloon te snijden. De vorm van het snijden is meestal vierkant of rond en de grootte is meer dan 40% tot 80% van het geprojecteerde gebied op het oppervlak van het product. Om besmetting van externe onzuiverheden te voorkomen, worden de bovenste en onderste film verwijderd voordat ze worden geladen.


Drie stappen van SMC Fiberglass Water Tank Making Process

1. Vormtemperatuur01

2. Vormdruk

3. Vormtijd

1. Vormtemperatuur:De vormtemperatuur is de vormtemperatuur die is gespecificeerd in het vormproces. Deze parameter bepaalt de warmteoverdrachtsconditie van de vorm in de vormholte en heeft een beslissende invloed op het smelt-, vloei- en uithardingsproces van het materiaal

/ SMC-gegoten plastic tijdens temperatuurverandering is complexer, omdat plastic een slechte warmtegeleider is, het materiaalcentrum en de rand aan het begin van de gietfase temperatuurverschil is groot, wat zal leiden tot uithardende verknopingsreactie in het materiaal binnen en buiten begint de laag niet tegelijkertijd.

/ SMC-vormtemperatuur hangt af van de warmte-exothermische piektemperatuur en uithardingssnelheid van het uithardingssysteem, neem gewoonlijk de uithardingspiektemperatuur een iets lager temperatuurbereik voor het uithardingstemperatuurbereik, over het algemeen ongeveer 135 ~ 170 ℃ en door de test te bepalen.

/ De ondergrens van het temperatuurbereik is wenselijk voor het vormen van dikwandige producten, maar voor het vormen van dunwandige producten met grote diepte moet ook de ondergrens van het temperatuurbereik worden genomen vanwege het lange proces om stolling van het materiaal in het stromingsproces te voorkomen.

/ Algemeen wordt aangenomen dat de SMC-vormtemperatuur tussen 120 en 155 ℃ ligt

2.SMC watertank schimmeldruk:Matrijsdruk wordt gewoonlijk uitgedrukt door matrijsdruk (MPa), dat wil zeggen de verhouding van de totale kracht die door de FRP hydraulische pers op de matrijs wordt uitgeoefend tot het geprojecteerde gebied van de matrijsholte in de drukrichting.

/ De rol van matrijsdruk in het gietproces is om de mal stevig te sluiten en het materiaal te verdichten, evenals de stroom van gesmolten materiaal te bevorderen en de vervluchtiging met laag molecuulgewicht in de matrijsholte in evenwicht te brengen. De hoge compressieverhouding van het vormgegeven materiaal vereist een hogere druk vanwege het hogere energieverbruik bij verdichting, dus de druk van het vormgegeven bulkmateriaal is hoger dan die van het vormdeel en de druk van SMC / BMC vormmateriaal is hoger dan dat van het gevormde poedermateriaal.

/ Voor de materialen met een hoge viscositeit en snelle verknopingssnelheid, en voor de producten met een complexe vorm, dunne wand, diep of groot oppervlak, kan de vormholte worden gevuld door een grote stromingsweerstand te overwinnen, dus een hoge vormdruk is nodig. Een hoge vormtemperatuur zal de verknopingsreactie versnellen, wat zal leiden tot een snelle verhoging van de viscositeit van de smelt. Hoewel de hoge vormdruk de productdichtheid doet toenemen, neemt de vormkrimpsnelheid af, bevordert de snelle stroming om de vorm te vullen, overwint de zwelling en voorkomt dat de stoma verschijnt en zo een reeks voordelen.

/ Als de matrijsdruk te hoog is om de levensduur van de matrijs te verkorten, verhoog dan het energieverbruik van de hydraulische pers, verhoog de restspanning in het product. Daarom is het bij het verwerken van thermohardende kunststof vormproducten, het gebruik van voorpersen, voorverwarmen, geschikt om de vormtemperatuur te verhogen, enz., Om het gebruik van hoge vormdruk te vermijden. Als de voorverwarmtemperatuur niet goed wordt verhoogd of de voorverwarmtijd wordt verlengd, wordt de gedeeltelijk gestolde vloeibaarheid in het voorverwarmingsproces verminderd. In plaats van de matrijsdruk te verminderen, moet een hogere matrijsdruk worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het materiaal de matrijsholte vult.

3.Vormtijd SMC-watertank:Vormtijd wordt ook compressievormtijd genoemd. Het verwijst naar de tijd dat materiaal wordt uitgehard door warmte in de mal tussen de malopening en de malopening nadat de mal volledig is gesloten of de laatste luchtafgifte.

/ De rol van de matrijstijd in het vormingsproces is om voldoende tijd te geven aan de vorm van de vormholte om de uitharding te voltooien.00

/ Bepaling van de vormtijd en uithardingssnelheid van SMC-vormmassa, de vorm van de producten en de structuur van de wanddikte, vorm, matrijstemperatuur en vormdruk, en of het vooraf laden, voorverwarmen en vormen van uitlaatgassen enzovoort verschillende factoren zijn, alles bij elkaar van deze factoren met producten van vormtemperatuur, wanddikte en de omstandigheden van voorverwarmen de belangrijkste invloed op de vormtijd.

/ Als de vormtemperatuur en -druk zeker zijn, wordt de vormtijd de belangrijkste factor om de productprestaties te bepalen, de vormtijd is te kort, de hars kan niet volledig uitharden, het product is niet rijp, dus de mechanische eigenschappen zijn slecht, de uiterlijk mist glans, nadat de mal gemakkelijk kan verschijnen kromtrekken en vervorming.

/ Het verlengen van de vormtijd kan niet alleen de bovengenoemde tekortkomingen verhelpen, maar ook de krimp van de producten verminderen en de hittebestendigheid, sterkte en elektrische isolatie verbeteren.

/ Overmatige verlenging van de vormtijd zal het product te rijp maken, wat niet alleen de productie-efficiëntie en het energieverbruik zal verminderen, maar ook de krimp verhoogt door overmatige verknoping, wat resulteert in een grotere interne spanning tussen de hars en de vulstof . Ook maakt het oppervlak van het product vaak een donkere bubbel, ernstige producten zullen verschijnen wanneer ze worden gebroken.

De uithardingstijd van de SMC-watertank wordt over het algemeen berekend als 40 S / mm. Voor dikke producten van meer dan 3 mm neemt de uithardingstijd met lmin toe voor elke 4 mm toename.

Het gietproces van de SMC-watertank is een zeer complex en zeer technisch proces, het produceren van een SMC-tank en een glad uiterlijk, eenvoudig onderhoud, stabiele prestaties binnen de levensduur zijn lang, gebruik een vast aantal jaren het laagste in meer dan 20 jaar, en de waterkwaliteit voldoet aan de nationale drinkwaternorm, is gewoon woon-, handels-woongebouw, woonwijk, kantoor, hotel, school van brandwater, zoals het favoriete product voor huishoudelijk water.


Parameters en vereisten voor SMC-watertanks
Fineer compactheid: ≥ 10 Mpa
Treksterkte:> 70 Mpa
Slagvastheid:> 60 KJ / m 2
Vezelgehalte:> 30%
Wateropname:< 0.="">
Barr-hardheid:> 70
Specifiek gewicht:> 1. 82 T / m 3
Krimp:< 1.="">
Buigmodulus:> 130 Gpa
Buigsterkte:> 130 Mpa

Contactgegevens

名片

Hot Tags: smc watertank compressievorm, China, fabrikanten, Taizhou, fabriek, aangepast, bulk, hoge kwaliteit, lage kosten

Onderzoek

You Might Also Like