Thermohardende SMC-compressievorm

Thermohardende SMC-compressievorm

Thermohardende SMC-compressievorm
Praat nu

Productdetails

Thermohardende SMC-compressievorm


SMC-compressievormaanpassing

Vormmallen maken meestal gebruik van een hydraulische pers, en de bovenste en onderste delen van de vorm zijn in de pers gesneden. De matrijs omvat een holtekern, die hetzelfde is als de spuitgietmatrijs. Het testmateriaal wordt op de open mal geplaatst en de pers wordt uitgeschakeld. De ingestelde temperatuur en de druk gegenereerd door de pers smelten het ruwe materiaal in de holte van de vorm.

SMC-schimmel is een FRP-vorm, hete persvorm, de binnenkant van de vorm is 175-190 degress van hete olie, zet het velachtige materiaal in de vorm, de vorm wordt gesmolten door de hydraulische machine, het product wordt gevormd, de materiaal is thermohardend, dat is eenmaal gevormd, het kan niet meer smelten.

De SMC-mal houdt vooral rekening met de flits, het schroot is niet goed en de pers kan niet worden ingedrukt. Daarom is het afdichtmiddel recht. Hij plaatst de schuine kant niet als de spuitgietmatrijs en de SMC is recht. Bovendien moet rekening worden gehouden met de thermische expansievervorming van de matrijs. Kortom, voor elke toename van 1 graad is de vervorming van het staal van 1 meter 0,012, dus het is ook een probleem om de vervormingsverplaatsing van de ejector te overwegen. Anders zit het vast.

De hoogwaardige vormen worden allemaal gestofzuigd. Het is de lucht die niet kan worden afgevoerd wanneer de mal is gesloten. Dicht afgesloten met een afdichtstrip, schroef de interface van een brandkraan vast, pomp de lucht, druk naar beneden, zodat deze niet vast komt te zitten, niet vol.

De juiste selectie en bepaling van SMC-materialen is een voorwaarde voor het bereiken van de nauwkeurigheid van het ontwerpproduct. Om de prestatiekenmerken en proceskenmerken van SMC-materialen te combineren, worden de meest economische materialen geselecteerd op basis van het voldoen aan de prestaties van de producten.

3 punten in SMC Mold

Eerst de vormtemperatuur

De giettemperatuur is de giettemperatuur die is gespecificeerd tijdens het gietproces. Deze procesparameter bepaalt de warmteoverdrachtscondities van de matrijs op het materiaal in de holte en heeft een beslissende invloed op het smelt-, vloei- en stollingsproces van het materiaal.

De temperatuurverandering van SMC-vormmassa tijdens het vormen is ingewikkelder. Aangezien kunststof een slechte warmtegeleider is, is de temperatuurverschil tussen het midden en de rand van het materiaal aan het begin van het vormen groot, hetgeen de hardingsverknopingsreactie niet in de binnen- en buitenlagen van het materiaal zal veroorzaken. Begin tegelijkertijd.

De oppervlaktelaag wordt verhard door warmte om een harde schaallaag te vormen, en de hardingskrimp van het materiaal van de binnenste laag wordt beperkt door de buitenste harde schaallaag, zodat resterende drukspanning aanwezig is in de oppervlaktelaag van het gevormde product, terwijl de binnenste laag wordt gedragen. Er is resterende trekspanning en de aanwezigheid van resterende spanning veroorzaakt kromtrekken, barsten en verslechtering van de sterkte van het product.

Daarom worden maatregelen genomen om het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het materiaal in de holte te minimaliseren, en het elimineren van ongelijkmatige uitharding is een van de belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van producten van hoge kwaliteit.

De modling-temperatuur van SMC-vormmassa hangt af van de exotherme piektemperatuur en hardingssnelheid van het hardingssysteem. Gewoonlijk is het temperatuurbereik van de uithardingspiektemperatuur licht lager dan het uithardingstemperatuurbereik, in het algemeen ongeveer 135-170 graden en experimenteel bepaald. Het systeem met een hoge uithardingssnelheid neemt de temperatuur op een laag punt en het systeem met een lage uithardingssnelheid neemt een hogere temperatuur op.

Bij het vormen van een dunwandig product wordt de bovengrens van het temperatuurbereik genomen. Het dikwandige product kan als ondergrens van het temperatuurbereik worden genomen. Wanneer echter het dunwandige product met een grote gietdiepte wordt gebruikt, moet de ondergrens van het temperatuurbereik worden genomen omdat het proces lang is om te voorkomen dat het materiaal tijdens de stroom vast wordt.

Het op passende wijze verhogen van de giettemperatuur zonder de sterkte van het product en andere prestatie-indicatoren te beïnvloeden is voordelig voor het verkorten van de gietcyclus en het verbeteren van de kwaliteit van het product. De giettemperatuur is te laag, niet alleen de viscositeit van het materiaal na het smelten is hoog, de vloeibaarheid is slecht en de verknopingsreactie is moeilijk om voldoende door te gaan, zodat de sterkte van het product niet hoog is, het uiterlijk saai is, en de vorm blijft steken en de uitstootvervorming treedt op tijdens het uit de vorm halen.

Ten tweede, de vormdruk

De vormdruk wordt gewoonlijk uitgedrukt door de vormdruk (MPa), die de uitwerking is van de totale kracht die door de FRP hydraulische machine op de vorm op het geprojecteerde gebied van de vormholte in de persrichting wordt uitgeoefend.

De rol van het vormpresuure in het compressievormproces is om de mal strak te sluiten en aan


Neem contact op

2
Hot Tags: thermohardende smc deel compressievorm, smc compressievorm, smc vorm

Onderzoek

You Might Also Like