Trein Side Skirt SMC Schimmel

Trein Side Skirt SMC Schimmel

Trein Side Skirt SMC Schimmel
Praat nu

Productdetails

Trein Side Skirt SMC Schimmel


Matrijsspecificaties

Schimmelnaam:Trein side skirt SMC Mould

Staal: 1.2311, 1.2344

Oppervlaktebehandeling: Chrome

Verwarmingsoptie: Thermische olieverwarmer

Schimmelleven: 500.000pcs


Ontwerp voor Mould &. Laatste stuk

Elk project wordt gecontroleerd door aangewezen ingenieur;

Rapid prototyping is beschikbaar indien nodig;

Algemene matrijsassemblage(2D/3D) Tekening zal worden verstrekt voor de klant om te controleren en te bevestigen;

Wekelijkse matrijsvoortgang/tijdlijn zal worden verstrekt in Excel-bestand, ondertussen zullen we een aantal schimmel foto's of vedio om de voortgang te tonen;

We zullen een speciale behandeling voor elke klant doen, om te voldoen aan verschillende eisen;

Indien nodig, kunnen we provied certificering van staal chemische samenstelling en hardheid;

We doen alles als onze belofte, korte doorlooptijd, eersteklas kwaliteit, uitstekende service voor voor verkoop, door middel van productie en after-sale.


Matrijsontwerp

Matrijsmateriaal

Dafhankelijk van de appliacation en verwachte levensduur productievolumes, materialen zoals aluminium en staal (ongeblust en ongetemperd) worden gebruikt. Deze materialen zullen hoofdzakelijk voor prototypehulpmiddelen worden gebruikt, maar voor seriële hulpmiddelen worden de gebluste en geharde staalsoorten zoals 1.2311 of 1.2738 (Duitse staalsleutelcijfers) normaal gebruikt. Dies voor klasse A producten met hoge volums kan zelfs vereisen 1.2738 TS staal.

Temperatuursysteem

De werktemperatuur van de gereedschappen is meestal 140 tot 160 graden. Wanneer het essentieel is om de oppervlaktetemperatuur binnen zeer nauwe parameters te kunnen handhaven. Een symmetrische lay-out van de circuits van het temperatuursysteem is bewezen. Normaal verwarmingssysteem zijn stoom, olie, hogedrukwater of elektriciteit.

Slijtagebescherming

Productie met een hoog volume vereist bescherming van de oppervlakken van een gereedschap tegen slijtage. Processen zoals harde verchroomde of laserharding zullen worden gebruikt, en verchroomde oppervlakken worden aanbevolen; speciaal voor LP-SMC. SMC materiaal heeft minimale proceskrimp. Dit gedrag vereist zeer veel aandacht in de ontwerpfase met betrekking tot vervorming-zogenaamde ontwerphoeken. Over het algemeen: hoe groter hoe beter.

Aan de gereedschapszijde zijn ventilatieopeningen en een geoptimaliseerde lay-out van ejectoren nodig om onderdelen uit de tolput te verwijderen. Maar buitenste schildelen met klasse A-eisen mogen geen ejectoren hebben.

  • Vacuümsysteem

Klasse A onderdelen worden geproduceerd met vacuüm assist compressie vormen. Isolatie van de binnenholtes van de tol is ook essentieel.

  • Sensoren

Sensoren om temperatuur, procesdruk, vacuümstatus, enz.

Ontwerpen voor lijmbinden

De fysische eigenschappen van zowel de lijm als de te hechten onderdelen moeten tijdens de ontwerpfase van een onderdeel in overweging worden genomen. Meestal obligatie flenzen moeten variëren van 16-25mm. Een mininum flens breedte van 6mm kan worden gebruikt op kleinere delen, zoals spilers en een minimum van 3mm speling van de tanent moet worden toegestaan tussen de rand van het binnenpaneel en de terugkeer flens op het buitenpaneel. Dit zorgt voor een positieve locatie in de ficture en lijm de-roping.

QQ图片20200706163407

Hechting voor klasse A

Voor klasse A-oppervlakken, met name horizontale toepassingen met een hoge zichtbaarheid, zoals kapsamenstellingen, heeft het de voorkeur dat de bindingslocatie wordt beperkt tot de omtrek van het paneel en veranderingen in de oppervlaktecontour. Dit vermindert het risico van obligatie-doorlezing sterk. Elastische, lage moduluslijmen, kunnen in dergelijke gebieden worden gebruikt omdat deze lijm in de meeste gevallen geen hoge belastingseis heeft - ze fungeren gewoon als zogenaamde 'antiflutter-lijm'. Alle sluitingen moet hij ventileren om te voorkomen dat lucht vast komt te zitten in de montage. Gevangen lucht kan het oppervlak uitzetten en vervormen wanneer het wordt blootgesteld aan verfoventemperaturen. Ventilatieopeningen kan hij voorzien door het onderbreken van de kleefleiding of door het verstrekken van een ventilatiegat. Het is het beste om het lokaliseren van functies, die helpen het deel te lokaliseren in de hechting armatuur, op het binnenpaneel te ontwerpen. Als deze functies zich op het buitenpaneel bevinden, kan er worden doorgelezen naar het oppervlak van klasse A. Dit geldt ook voor gegoten in spacers die de dikte van de bindingslijn bepalen. Idealiter moeten alle bindingsgebieden in de richting van de klemkracht worden uitgelijnd. Lijmtoepassing op verticale oppervlakken moet hij voorkomen dat het afvegen en verwijderen van lijm als de onderdelen samenkomen. In grote complexe samenstellingen kan het nodig zijn om meerdere overlappende binnenpanelen te gebruiken om het afvegen van lijm te elimineren.

Oppervlaktevoorbereiding voorafgaand aan de hechting

Voor klasse A oppervlakken, met name hoge zichtbaarheid horizontale toepassingen zoals kap assemblages, is het beter voor de binding locatie te worden beperkt tot het paneel perimeter en oppervlakte contour veranderingen. Dit vermindert het risico van obligatie-doorlezing sterk. Elastische, lage moduluslijmen, kunnen in dergelijke gebieden worden gebruikt omdat deze lijm in de meeste gevallen geen hoge belastingseis heeft - ze fungeren gewoon als zogenaamde 'antifladder-lijm'.

State-of-the-art lijmen voor de hechting van SMC in veel gevallen gewoon vereisen een droge of oplosmiddel doekje om verontreinigingen zoals stof, olie, en overmatige schimmel vrijkomen te verwijderen. De toegepaste schimmeltemperatuur versnelt dus niet alleen de genezing van de lijm om korte cyclustijden mogelijk te maken, maar fungeert ook als een 'primer' absorberend afgiftemiddel en zorgt voor een goede verankering van de lijm aan het substraat.

Voor het uitharden van 2-delige lijmen en vocht uitharding van 1-delige lijmen kan een licht schuren van het oppervlak of het gebruik van primers nodig zijn. Primers kunnen het uiterlijk van klasse A oppervlakken beïnvloeden als ze rechtstreeks worden toegepast op gebieden die worden gecoat. Daarom moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat primers niet in contact komen met oppervlakken van klasse A. Onlangs is de 'Open Air Plasma'-technologie geëvalueerd met positieve resultaten voor gebruik op SMC. Deze technologie elimineert de noodzaak van handmatige oplosmiddel vegen of schuren en vervangt ze door automatische en controleerbare proces.


SMC-optie voor verwarming

De temperatuur van de matrijs heeft direct invloed op de vormkwaliteit en productie-efficiëntie van het product, dus een verwarmingssysteem moet aan de matrijs worden toegevoegd om aan de ideale temperatuurbehoefte te voldoen.

Het verwarmingssysteem is onderverdeeld in elektrische verwarming, stoomverwarming en olieverwarming. Elektrische verwarming is de meest gebruikte verwarmingsmethode. De voordelen zijn eenvoudige en compacte apparatuur, lage investeringen, eenvoudige installatie, onderhoud en gebruik, eenvoudige temperatuuraanpassing en eenvoudige automatische controle; stoomverwarming, snelle verwarming, relatief uniforme temperatuur, maar moeilijk te beheersen, kosten Relatieve elektrische verwarming is hoog; olieverwarming, de temperatuur is uniform en stabiel, en de verwarming is snel, maar het vervuilt de werkomgeving.

5

De verwarmingsmethode die voor de nieuwe mal wordt gebruikt, kan worden bepaald aan de hand van de bestaande omstandigheden van elk bedrijf, de grootte van de mal en de complexiteit van de schimmelholte.

Bij het selecteren van het matrijsmateriaal moet het worden geselecteerd op basis van verschillende productiebatches, procesmethoden en verwerkingsobjecten. De SMC-mal moet kiezen voor materialen die gemakkelijk te snijden zijn, een dichte structuur hebben en goede polijstprestaties hebben. De volgende zijn de veelgebruikte matrijsstaal wanneer het bedrijf mallen maakt:

P20: vaak gebruikt in spuitgietmatrijzen, betere kwaliteit staal;

738: Spuitgietmatrijs staal, super pre-geharde kunststof matrijs staal, geschikt voor een hoge vraag duurzame kunststof mal, goede polijsten, uniforme hardheid;

718: Voorgehard staal, gebruikt voor de productie op lange termijn van spuitgietmatrijzen, met een betere polijst- en erosiewerkbaarheid en iets betere kwaliteit dan P20;

40Cr: gecombineerd blus- en temperend staal, geschikt voor het maken van matrijs boven en lager sjabloon, hardheid en polijstprestaties is iets beter dan 50C staal;

50C: Staal vaak gebruikt in mallen, geschikt voor het maken van spuitgietmatrijs frames, hardware mal frames en onderdelen;

45 # staal: De meest gebruikte schimmel staal heeft een lage hardheid, is niet slijtvast, en heeft een goede plasticiteit en taaiheid, dus het heeft goede verwerkingsprestaties en relatief.


Toepassing van SMC Mould

De SMC samenstelling, kenmerken, verwerking, eindgebruik en recycling. Er worden aanbevelingen gedaan over hoe u de beste resultaten bereiken en hoe u de voordelen van deze unieke materialen maximaliseren. Ir is in de eerste plaats bedoeld om ontwerpers en technici te informeren en bij te staan, met name die werkzaam zijn in de volgende industrieën:

>Elektrisch &. Elektronica (Mechanische integriteit en elektrische isolatie)

Laagspannings- en middenspanningsenergiesystemen

Fgebruik en schakelapparatuur

Kasten en aansluitkasten

Motor- en ankerisolatie

Inkapseling van bedrading en elektronische schakelingen

Elektrische componenten met verminderde oppervlakteweerstand

Lampbehuizingen

>Massatransport(Lichtgewicht en brandwerendheid)

Trein-, tram- en carrosseriedelen
Elektrische componenten

Onderdelen van de switch volgen

Onder de motorkap componenten voor vrachtwagens

>Automotive &. Vrachtwagen.Lage brandstofemissies door gewichtsreductie)

Lichtgewicht carrosseriepanelen voor voertuigen

Verlichtingssystemen, koplampreflecto's en LED-verlichting

Structurele delen, vooreinden, interieur dashboard onderdelen

Carrosseriepanelen voor vrachtwagens en landbouwvoertuigen

>Bouwen &. Constructie (Duurzaamheid en ontwerpvrijheid)

Drinkwatertanks

Panelen

Deuren

Bouwsystemen

Afvoer- en sleufbedekking

Toegangskamers

>Sanitair(Ontwerpvrijheid en gepersonaliseerde esthetiek)

Wastafels en badkuipen

Toiletstoelen

Afvoerdeksels


Waarom ons

AOXUMOULD richt zich al vele jaren op het ontwerp en de productie van compressie- en spuitgietmatrijzen.

We hebben een team van ervaren ingenieurs en kan bieden volledige productontwikkeling van onderdeel ontwerp, snelle prototype, gereedschap ontwerp en productie tot afgewerkte productie.

AOXU hebben de mogelijkheid van hoge snelheid CNC frezen, draad snijden, EDM en pistool boren, evenals de standaard tool maken eqipment. We hebben ook compressiegietmachine tot 4000ton voor gereedschapsproeven en productie.

Wij leveren matrijzen in verschillende productiesectoren. Het gaat onder meer om elektrische, automotive,bus & truck,trein,rail,agriculural, bouw en sanitair.

Het klantenbestand van AOXU bestrijkt zowel het binnen- als het buitenland.

Tooling en product worden geëxporteerd naar landen als Groot-Brittannië, Canada, de VS, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Japan...

Wij geloven dat liberaal voordeel is dat we in staat zijn om korte doorlooptijden, goede kwaliteit, concurrerende prijzen en een goede back-up service te bieden


Neem contact met ons op

2

Hot Tags: trein zijrok smc schimmel, SMC Mould, Train SMC Mould

Onderzoek

You Might Also Like